Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izvinjavam se,a koja je veza trafoa koji bi postavili i potrosnje struje? Postavljanje trafoa npr nema nikakve veze sa potrošnjom struje(tvojom).... Znam da su npr ljudima placali ako im je pozicija dobra,za postavljanje repetitora za mobilnu telefoniju.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Treba im struja da bi taj njihov čvor radio. Bar je tako kod mog komšije.. A i kod drugog druga što isto to ima sa sbb-om.. I onda se oni prikače na tvoju struju i eto..

Ma da, tražiš maks paket i nemaš da brineš.. Od toga bolje ne može.. Ne razmišljaš o tome više.. Uzmeš trio paket što kaže kolega i imaš i fiksni za dz..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Kako ste podesili vaš ubee uređaj?

20mhz.png

Na 2.4G jedino na 40 MHz prikazuje veću brziju od 72 Mbps (laptop)?
Kada stavim AC-only za 5G za svaki kanal mi piše "interference level - severe", a jedino kada stavim 80 MHz na telefonu za link speed pokazuje više od 173 Mbps

Poslednja izmena:
Pozdrav, pre par meseci istekao mi je ugovor sa SBBom, zelim da ih otkazem (NET + TV Silver) i da se prebacim na mts internet posto vec imam njihov fixni telefon...

interesuje me kako ide postupak otkazivanja ugovora, da li moram da odem u njihovu poslovnicu ili mogu i telefonom?

Ako ti je bitna brzina interneta (preko "10" tj ~8.5 Mbps) moj savet ti je da prvo proveriš koju brzinu ti Telekom može omogućiti. Pošto ljudi koji su "ceo život" koristili kablovski nisu naviknuti da razmišljaju "koliko sam udaljen od centrale, 300 ili 2300 metara" a za VDSL je to stavka od presudnog značaja.

Znači, podnesi lepo "zahtev za proveru tehničkih mogućnosti" pa kad ti stigne odgovor dalje odlučuj.

@nikola94,

покупи сву опрему, и прошетај до њихове пословнице и раскини уговор на лицу места.
Можда траже да платиш преостао дуг ако имаш, и то можеш да урадиш истовремено.

Rece mi drug da su mu sbb instalateri rekli ce u BGu da krenu sa ukidanjem analogne za nekoliko meseci, i deljenjem besplatnih D3 minija i cam modula, znaci, isto ono sto su radili letos u Novom Sadu.

Pozdrav. Već 2 nedelje imam problem sa internetom tačnije nekada jednom a nekada više puta u toku dana ostanem bez interneta na po minimum pola sata, nekada i duže. WiFi lampice sijaju, Power i DS lampice sijaju, ali Online lampica je ugasena a US lampica treperi. Da li je neko imao ovakav problem i postoji li način da to sam rešim ako je nešto do Ubee uređaja ili je to do njih i moram da zovem i čekam sudnji dan dok se smiluju da dodju? Hvala

Cim im se isplati da dele minije i module znaci da ima dosta divljih korisnika. Ja u zgradi znam bar dvoje dolaze ovi iz Sbb-a iskljuce ih na ormanu oni kad odu prikljuce se i tako na par meseci.

Da li uz cam modul kanali mogu da budu poredjani po rasporedu kao sa sajta ili je normalno da budu razbacani skroz?

U zavisnosti od tv-a, možeš da ih poređaš po svom nahođenju.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Preko sbb trenutno imam 110/6 Mbps, imao jedno vreme krš od Ubee koji se katastrofalno pokazao (wi fi brzina 40/5), da bi se na kraju vratio na kombinaciju Cisco3208+TpLink (max wi fi brzina 64/6).
Gledam nesto preko kineza, moguce je naruciti za nekih 40 eur gigabitni Tendin ruter 1200 koji radi na 2.4 i 5 GHz.Na YT videh neka merenja, uglavnom ruskih i rumunskih korisnika sa malim odstupanjima u odnosu na brzine koje su dobili od provajdera.
Da li je neko slucajno upario ovakav ili slicni ruter sa Ciscom3208?

Ja sam za 60€ uzeo TP-Link Archer C1200 AC1200, i imam ~100 mbit na 5 GHz, ali samo u istoj prostoriji gde je ruter.
Moj ti je savet da nađeš dobar 2.4 GHz ruter koji će da izbaci recimo ~80 mbit ali na većoj površini (tj u više prostorija). I naravno, da razmisliš da li ti trebaju GLan portovi i sl. (limit samog LAN-a je 100 mbit).

Poslednja izmena:
Ako je LAN ogranicen na 100 Mbps, koja je svrha neta u najjacem paketu 150/8?Priznajem da nisam vrsni poznavalc materije, pa molim napredne korisnike za korektan odgovor.

Preko sbb trenutno imam 110/6 Mbps, imao jedno vreme krš od Ubee koji se katastrofalno pokazao (wi fi brzina 40/5), da bi se na kraju vratio na kombinaciju Cisco3208+TpLink (max wi fi brzina 64/6).
Gledam nesto preko kineza, moguce je naruciti za nekih 40 eur gigabitni Tendin ruter 1200 koji radi na 2.4 i 5 GHz.Na YT videh neka merenja, uglavnom ruskih i rumunskih korisnika sa malim odstupanjima u odnosu na brzine koje su dobili od provajdera.
Da li je neko slucajno upario ovakav ili slicni ruter sa Ciscom3208?
Ja imam uparen 3208 sa Xiaomi Mi Router 3G I gura na 5Ghz opušteno svih 100 Mbit a od nedelje kada i ja uparim broj videćemo da li će i 110 :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ako je LAN ogranicen na 100 Mbps, koja je svrha neta u najjacem paketu 150/8?Priznajem da nisam vrsni poznavalc materije, pa molim napredne korisnike za korektan odgovor.
To se prevazilazi sa Glanom.

Ja imam uparen 3208 sa Xiaomi Mi Router 3G I gura na 5Ghz opušteno svih 100 Mbit a od nedelje kada i ja uparim broj videćemo da li će i 110 :)

Imam dva tel koja mogu da prepoznaju 5GHz, međutim lap top nije u mogućnosti.Reci mi kako se pokazao ovaj Xiaomi na 2.4GHz, koje brzine si dobio?Pretpostavljam da si ruter narucio preko kineza.

Imam dva tel koja mogu da prepoznaju 5GHz, međutim lap top nije u mogućnosti.Reci mi kako se pokazao ovaj Xiaomi na 2.4GHz, koje brzine si dobio?Pretpostavljam da si ruter narucio preko kineza.
Router je iz Kine sa kineskim firmware-om.
Nisam nešto testirao na 2.4 sem ćerkinog laptop-a i telefona ali oni su na guest mreži. Mogu da probam sada pa da postavim.

Evo samo sam se nalazio nista podešavao.
b543c4a467441042e4ca8e549deb61f4.jpg

Postoji i kombinacija da 2.4 i 5 GHZ rade na jednom ssid-u onda se na većoj udaljenosti kači na 2.4 a kada si bliže na 5 ali meni vise odgovara ova podeljena varijanta. Tako da to nisam probao. I aktivan je i 3 ssid guest. Trenutno je povezan na 433Mbit-a

E ta informacija mi treba, za 3 crvene i mesec dana cekanja dobijes ono sto ti pripada i ne nerviras se sa Ubee.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno