Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odakle ti info Sceka222 da ce biti promena kao kod telemach.ba i jel mozes malo vise precizirati kakvih promena? ;)

Od coveka koji radi u SBB-u. Nezvanicno i nista vise od toga nisam cuo, samo da ce brzine biti kao kod Telemach.ba i, ono sto me zanimalo - nece biti povecanja cene paketima. Pa sad... ako je verovati.. ja licno ne verujem nista u vezi cena osim kad bilo ko kaze da ce poskupeti jer to do sada nije omanulo.

Malocas na mom portalu vidim da stoji "Pickbox besplatno u vašem paketu, na TV-u i D3GO uređajima." Jel' neko upoznat sa tim?

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Od coveka koji radi u SBB-u. Nezvanicno i nista vise od toga nisam cuo, samo da ce brzine biti kao kod Telemach.ba i, ono sto me zanimalo - nece biti povecanja cene paketima. Pa sad... ako je verovati.. ja licno ne verujem nista u vezi cena osim kad bilo ko kaze da ce poskupeti jer to do sada nije omanulo.

Malocas na mom portalu vidim da stoji "Pickbox besplatno u vašem paketu, na TV-u i D3GO uređajima." Jel' neko upoznat sa tim?

Pozdrav!

Ok super,moracu ja pitati onog mog druga malo detaljnije ;)
A evo ti vezano za PickBox koji i meni sad stoji isto kao i tebi u Moj Sbb:
Uz Pickbox možete gledati više od 3000 sati sadržaja putem digitalnog prijemnika ili D3GO aplikacije! Osim hit serija, regionalnih premijera, Disney crtaća i filmskih klasika, Pickbox donosi i nove epizode serija samo 24 sata nakon svetske premijere!
Inace je mesecno 575,a valjda nama je dzabe,samo ne znam jel se mora ugovor obnoviti ili ide i uz ovaj postojeci?

Telemach.ba ima akciju duo paketa sa svim kanalima koje imaju u ponudi 190 + 33 HD i net od 150/6 za 40km mesecno. Sto mu dodje malo vise od 2500rsd.

Poslednja izmena:
majka se čula sa kumom koji živi u hrvatskoj i ima samo mobilni (t-mobile). zvala je jutros sa sbb fiksnog i 14 minuta razgovora je:

da li postoji neka caka da bude jeftinije? ako zove preko mobilnog (telekom/telenor) verovatno je roming pa će skidati i sagovorniku. zvao sam sbb i rekli su mi da nema nikakvih dodataka za jeftinije pozive prema hrvatskoj. iako majka ima skype nalog, fb i sl, kuma koristi samo najobičniji mobilni pa zato pitam da li ima neka caka da bude jeftiniji minut od 56 dinara.

Najjeftinije je, i oduvek je bilo, kod Betamax-a ... evo npr. ovde VoipDiscount. Hrvatska (mobilni) je 13 euro centi.
Nema SBB svoje servere i gateway-e u 200 država sveta, već samo preprodaje minute telefoniranja od neke slične kompanije, vrlo moguće baš od pomenutog Betamax-a. Isto kao što preprodaje i gledanje TV-a, pa i internet.

Dakle treba ih samo preskočiti, jer razlika između 56 dinara i 13 euro centi nije mala. "Preskakanje" se vrši ili softverski (aplikacijom sličnoj Skype-u npr) ili hardverski (kupovinom nekog SIP uređaja već od 10-15 evra). SIP uređaj je mnogo komforniji - razgovaraš sa telefonskog aparata, to lepše i bolje radi itd, a mogao bi besplatno napraviti majci i neki dolazni broj u Hrvatskoj ( iNum / SIPBroker ), pa da može i kuma da pozove tvoju majku na hrvatski broj.

Ovo sve pod uslovom da SBB to ne neomogućava zatvaranjem portova, nekom zahebancijom sa LAN portovima isl. To ne znam, nemam SBB internet.

Posto sam odlucio da nakon isteka ugovora sa svojim internet provajderom vise ne produzujem isti, a takodje u tom vremenskom periodu istice ugovor i sa total tv interesuje me koliko je dobar trio gold paket? ako moze neko izmog grada isto da odgovori. sabac.

Poslednja izmena:
Posto sam odlucio da nakon isteka ugovora sa svojim internet provajderom vise ne produzujem isti, a takodje u tom vremenskom periodu istice ugovor i sa total tv interesuje me koliko je dobar trio gold paket? ako moze neko izmog grada isto da odgovori. sabac.

U kom smislu koliko je dobar? Sto se tice neta skroz ok,nema potrebe za vecim brzinama. Posto ja imam aktivan i SuperSet uz Trio gold onda mi je brzina 60/3,a realno je oko 58/3 sto kod adsl-a mozes samo sanjati da ce tolika iskoriscenost biti ;)
Kanali su ok,jedino im fali Hbo.
Fiksna je skroz ok,nisam imam nikakav problem za ove 2 god,tako da je telekom sa onolikom pretplatom i jos manje minuta i svi dodatni servisi se skoro naplacuju samo bacanje para.
Od mene preporuka.

Sto se tice Pickbox-a moze se dobiti i uz Gold paket ako se obnovi ugovor do kraja avgusta cini mi se

Sto se tice Pickbox-a moze se dobiti i uz Gold paket ako se obnovi ugovor do kraja avgusta cini mi se
Gde to pise? (ima, verovatno, dosta njih koje to interesuje pa nije lose da se proveri...)

Pozdrav!

U SBB VIDEO KLUBU IMAŠ PICKBOX BESPLATNO U TRIO I DUO PAKETIMA
02. jun 2016

U Pickbox-u možeš gledati više od 3000 sati hit serija, regionalnih premijera, Disney crtaća, filmskih klasika, ali i novih epizoda serija samo 24 sata nakon svetske premijere i to u najboljem mogućem terminu – onom koji sam izabereš.

Među više hiljada sati sadržaja na Pickboxu su serije kao što su Milijarde (Billions), Savršena formula (Limitless), Državne sekretarke (Madam secretary), Čista hemija (Breaking bad), Vikinzi (Vikings), Šerlok (Sherlock) i kompletne sezone legendarnih Mućki. Možeš gledati na svom televizoru i na D3GO gde god da si.

Pickbox je uključen u sve Duo i Trio Gold Extra i Premium pakete SBB-a.

Svi ostali novi i postojeći korisnici koji do kraja avgusta potpišu ili obnove svoj ugovor za Trio Gold paket dobijaju Pickbox 24 meseca besplatno!

SBB

Kakav udar na konkurenciju :eyebrows:

Fiksna je skroz ok,nisam imam nikakav problem za ove 2 god,tako da je telekom sa onolikom pretplatom i jos manje minuta i svi dodatni servisi se skoro naplacuju samo bacanje para.
Od mene preporuka.

Da, i @makiacaveki-jeva majka okrene kumu u Hrvatskoj samo jednom mesečno na 15 minuta i za razliku u ceni (SBB: 56 din/min, MTS: 20 din/min) njoj ode cela ta "onolika pretplata" kod MTS-a (Telekoma) koja je upola manja nego SBB-ovo "održavanje".

Nego ... koliko sad malo bacih pogled na SBB-ov cenovnik, oni baš posluju po tim tzv. "tržišnim principima ponude i potržnje"?
Nema veze koliko šta košta, već ono što svi zovu (HR, BiH, CG, MK ...) je 5-6 puta skuplje od Gvadalupe, Marijanskih ostrva, Martinika i ostalog koje bi moglo da bude i džabe zato što to niko ne zove, jer niko ni ne zna gde se to nalazi?

Ubeee je premijum uredjaj za siroke narodne mase. Mogucnost softwera je nikakva a pritom ne radi kako treba. Imao sam ga 3 meseca. Softwer baguje hardwer baguja, sve zavisi od primerka do primerka. Na nekom primerku radi kako treba ( moje iskustvo ). Ali sve i da radi ispravno njegove mogućnosti su u najmanju ruku bedne. Mogućnost softwera ograničava korisnika da maximalno raspolaže svojom internet konekcijom i prilagodi je svojim potrebama. Kao i zaštita it okroženja u kojem korisnik uživa. Nikakva administracija saobraćaja. U današnje vreme takav uredjaj može biti samo exponat. Ako bih ga uporedjivao sa nečim kako bih približio članovima ovog foruma a ne bave se IT profesionalno on je danas na nivou Nokie 5110. Na tržištu postoje uredjaji koji su istog cenovnog ranga kao i ubee premijum uredjaj, koji hardverski podržavaju sve što podržava i ubee a softwerke mogućnosti su neograničene. Dakle, puni komfor u korišćenju internet linka, administracija, zaštita L2,L3... L7. Raspodela jednog ili više internet linkova. .... Servisi, remote. Vi odredjujete koji ćete dinamički dns da koristite a ne da vas ubee premijum uslovljava na jedan predefinisan.. itd itd.

Veruj mi i telekom ce podici vrlo brzo cene tih razgovora tako da je Sbb opet bolje resenje.

Послато са E2105 уз помоћ Тапатока

Ubeee je premijum uredjaj za siroke narodne mase. Mogucnost softwera je nikakva a pritom ne radi kako treba. Imao sam ga 3 meseca. Softwer baguje hardwer baguja, sve zavisi od primerka do primerka. Na nekom primerku radi kako treba ( moje iskustvo ). Ali sve i da radi ispravno njegove mogućnosti su u najmanju ruku bedne. Mogućnost softwera ograničava korisnika da maximalno raspolaže svojom internet konekcijom i prilagodi je svojim potrebama. Kao i zaštita it okroženja u kojem korisnik uživa. Nikakva administracija saobraćaja. U današnje vreme takav uredjaj može biti samo exponat. Ako bih ga uporedjivao sa nečim kako bih približio članovima ovog foruma a ne bave se IT profesionalno on je danas na nivou Nokie 5110. Na tržištu postoje uredjaji koji su istog cenovnog ranga kao i ubee premijum uredjaj, koji hardverski podržavaju sve što podržava i ubee a softwerke mogućnosti su neograničene. Dakle, puni komfor u korišćenju internet linka, administracija, zaštita L2,L3... L7. Raspodela jednog ili više internet linkova. .... Servisi, remote. Vi odredjujete koji ćete dinamički dns da koristite a ne da vas ubee premijum uslovljava na jedan predefinisan.. itd itd.

Pa mozda ga srede nekim update-om u buducnosti..

Ako je neko upoznat, kakve su brzine kod telemach-a u odnosu na nas ovde u %? Gledao sam im sajt, meni se cini da su im manje brzine. Ili gresim?

Pa mozda ga srede nekim update-om u buducnosti..

Ako je neko upoznat, kakve su brzine kod telemach-a u odnosu na nas ovde u %? Gledao sam im sajt, meni se cini da su im manje brzine. Ili gresim?
Cini mi se u BiH da je najmanja brzina 40,pa onda 80,a kod nas 30,pa 50,tako da je razlika itekako fina ;)

Skoro je Telemach povećao brzine. Pre su bile iste, ako se ne varam.

Sent from my C5503 using Tapatalk

Jel pickbox samo za nove korisnike gold extra i one koji produže ugovor ili je za sve korisnike gold extra, znači i one kojima teče ugovor?

Da pitam ovde...

Koji su plusevi, a koji minusi ako hoću na postojeći sbb epc3928 dodam svoj ruter wifi ? Jel to stvara neke probleme oko protoka i portova?

U kom smislu koliko je dobar? Sto se tice neta skroz ok,nema potrebe za vecim brzinama. Posto ja imam aktivan i SuperSet uz Trio gold onda mi je brzina 60/3,a realno je oko 58/3 sto kod adsl-a mozes samo sanjati da ce tolika iskoriscenost biti ;)
Kanali su ok,jedino im fali Hbo.
Od mene preporuka.

Zahvalan sam.

Za d3go nisam gledao ali je PB kod mene već ubačen u video klubu,inače imam gold premium...

Pickbox je kod SBB-a u Gold Extra i Gold Premium ukljucen u paket i na risiveru je u video klubu a na D3GO se pojavio ali nema sve sto ima na risiveru.

To na samom Pickbox sajtu je za one koji nemaju veze sa SBB-om (nisu korisnici i/ili nemaju navedene pakete) pa tako mogu da se registruju (plate naznacenu cifru)... kao na svakom takvom sajtu.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno