Narode što imate Gold paket, koliki stvaran protok imate? Pitam jer prelazim na SBB.
Narode što imate Gold paket, koliki stvaran protok imate? Pitam jer prelazim na SBB.
U kom smislu bolje i stabilnije? Elaborisi malo. Mene isto zanima, za neki mesec bih presao sa Telekonja i 10/1 neta na SBB. U pitanju je Kraljevo, pa ako ima neki komsija nek se javi sa iskustvima.![]()
Pouzdana konekcija nije u istu ruku i bolja za nekoga. Neko voli brz link a nekome je bitno da je isti bez prekida. I kada kažem pouzdanost ADSL-a je veća od kablovskog mislim upravo na prosečno vreme kada je konekcija nedostupna. Tu je ADSL u velikoj prednosti, ukoliko je linija ok i parametri signala dobri mnogo manje je oscilacija u kvalitetu signala nego na kablovskoj, što je u direktnoj vezi i sa pouzdanošću linije. Dugo sam koristio ADSL i znam o čemu pričam, tokom ~5-6 godina mogu da nabrojim prekide na prste jedne ruke, čak i kada je dolazilo do nestanka struje, što je u mom kraju povremena pojava, imao sam internet. Takođe na poslu imamo primarni kablovski i sekundarni ADSL link, koji iako drastično sporiji ima mnogo veću pouzdanost, u toku prošle godine nije bio nijedan prekid, dok na kablu mogu da kažem da su prekidi prilično redovni, od loših strujnih adaptera na modemima, preko kidanja kablova na ruti usled atmosferskih uslova, crkavanja splitera pa do nestanka struje negde na ruti od čvorišta do firme, i svaki navedeni događaj je razlog za prekid konekcije.
Pouzdana konekcija nije u istu ruku i bolja za nekoga. Neko voli brz link a nekome je bitno da je isti bez prekida. I kada kažem pouzdanost ADSL-a je veća od kablovskog mislim upravo na prosečno vreme kada je konekcija nedostupna. Tu je ADSL u velikoj prednosti, ukoliko je linija ok i parametri signala dobri mnogo manje je oscilacija u kvalitetu signala nego na kablovskoj, što je u direktnoj vezi i sa pouzdanošću linije. Dugo sam koristio ADSL i znam o čemu pričam, tokom ~5-6 godina mogu da nabrojim prekide na prste jedne ruke, čak i kada je dolazilo do nestanka struje, što je u mom kraju povremena pojava, imao sam internet. Takođe na poslu imamo primarni kablovski i sekundarni ADSL link, koji iako drastično sporiji ima mnogo veću pouzdanost, u toku prošle godine nije bio nijedan prekid, dok na kablu mogu da kažem da su prekidi prilično redovni, od loših strujnih adaptera na modemima, preko kidanja kablova na ruti usled atmosferskih uslova, crkavanja splitera pa do nestanka struje negde na ruti od čvorišta do firme, i svaki navedeni događaj je razlog za prekid konekcije.
SBB je postavio novi cenovnik sa Optikom i to FTTH varijanta (?!) gde su cene iste kao i do sada sa koaksijalnom vezom a brzine po paketima vece, dosta vece i za najskuplji paket u ovom trenutku bas odlicne. 50/5 100/10 200/20 i 300/30 Mbps.
http://sbb.rs/Binary/477/sbb_ponuda_sa_cenovnikom_20170403.pdf
Pozdrav!
Sve lepo pise u cenovniku. Proverio si dostupnost optike? Bolje reci nedostupnost.SBB je postavio novi cenovnik sa Optikom i to FTTH varijanta (?!) gde su cene iste kao i do sada sa koaksijalnom vezom a brzine po paketima vece, dosta vece i za najskuplji paket u ovom trenutku bas odlicne. 50/5 100/10 200/20 i 300/30 Mbps.
http://sbb.rs/Binary/477/sbb_ponuda_sa_cenovnikom_20170403.pdf
Pozdrav!
Bezanijska kosa. Da li cela ili delovi i gde jos...nemam pojma.Koji deo novog beograda ima sbb optika pakete?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari