1. Kako radi optika u SBB kod onih koji je imaju?
2. Net i tv ne prave probleme?
3. Tv i net idu iz jednog ONT ili ima neki media modul prvo pa onda ruter iz kog idu utp kablovi (net, eon box), koaksialni (ko hoce CAM) i sam wifi?
4. Kakav je wifi, radi li 2,4MHz i 5MHz preza istovremeno za vise starih i novijih uredjaja?
5. Kako radi premotavanja unazad na EON box-u (ne na EON tv aplikaciji) ?
6. Majstori monteri kakvi su, uredni ili hoce da uprljaju?
7. Mogu koristiti staru koaks i utp instalaciju (od mts-a, SN) ili razvlace svoju?
Mislim da sam ti nešto "ukrupno" već pisao, ali evo po tačkama:
1. Odlično! Imam iskustvo kod roditelja i sad kod sebe u stanu. Nema greške, brzine su propisane, nemam prekide.
2. Ne prave, sve radi odlično.
3. Sve zavisi od instalacije koju zateknu. Kapiram da je princip gde ima koaks rade prevezivanje na svoju istalaciju, koriste postojeću opremu. Tako su kod mojih iskoristili kabl Pošta neta, nisu razvlačili svoje, osim optike do rutera. Kod mene je bio Beogrid UTP kabl, to nije kablovska, nemam koaks, pa je jedini kabl u kući optičko vlakno, a box povezan s ruterom. Za mene je to san snova jer prezirem kablove. Bolje nije moglo.
4. Imam obe mreže istovremeno, koristim 5 Ghz jer su mi veće brzine na telefonu, 2,4 je zatrpana zbog brojnih komšija. Domet mi je potpuno isti kao na starom Beogrid ruteru na 2,4. Pokriva skoro ceo stan, negde naravno manje, ako prolazi kroz tri zida.
5. Radi savršeno.
6. Zavisi koja ekipa ti dođe, moja ekipa je bila bolja nego kod mojih. Bili su pedantniji i lepše su uradili posao. Stvar je stepena samo, nije da su ovi drugi katastrofa, ali uporediva je razlika. Takođe, mislim da može da se bira način instalacije: moji roditelji imaju optiku s onim kutijetinama, ja ne, vlakno do rutera. Svaka ekipa ima verovatno obe opreme u kolima, predloži šta ti više odgovara. Uredni su i ljubazni, nije bilo bušenja pa ni prljavštine. Ja sam bacio stari Beogrid UTP kabl, to i nije njihov posao, pa sam bacio i neke sitne stvari koje su ostavili za sobom, nije mi teško.
MORAM DA DODAM: imaju odlične ljude na terenu, profesionalni i precizni, došli su u minut u dogovoreno vreme. Njihovi intervali su na dva sata, rekao bih jer otprilike toliko traje sve (sat-dva).
7. Koaks da, ostavio sam i svoj LAN kabl od rutera do laptopa jer ne koristim Wifi, hoću stabilnost.
Pitaj ako treba još nešto.