Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kazu mi iz SBB podrske da EON box radi samo sa TC2121 ruterom i da ne preporucuju prelazak na EPC modem. Ne znam gde je tu logika... Je li koristi neko EON box bez TC rutera?
Ovo je samo još jedan od primera koliko oni, blago rečeno, pojma nemaju. Zaista tužno...
I ako se desi nekada neki problem, te likove čovek da zove? Užas.

Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk

Jedna nezvanična informacija da će digitalizacija koja je odložena zbog virusa u Nišu krenuti početkom juna :)

Koliko vidim TECHNICOLOR CGA2121 ne može da se kači na zid.

Može li neko da mi izmeri dimenzije uređaja?
Da proverim da li može u ormar da stane.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Tnx

Veći je od EPC3208 modema.

Zakazana mi za danas zamena uređaja.

Još nisam siguran da li da je radim.

200mbps povećanje DLa ili bridge mode, pitanje je sad.

Poslednja izmena:
Odustao sam i ja.

Pored duplog NATa i/ili izbacivanja mog rutera, zbog veličine uređaja, mora bih da pravim i fizički premeštaj uređaja, što me ozbiljno mrzi.

200 mbps nije vredno toga.

Nece da uzme 5G uredjaj... jer ne moze da stane i “dupli” NAT... oh

Мислим да је већ било говора о овоме, али некако не могу да пронађем. На СТБ (користим онај кога већина назива в2) на једном каналу ми није омогућено гледање уназад, док са ЕОН апликацијом на мобилном јесте. Има ли начина да се то промени на СТБ-у? У питању је канал Пинк фемили.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Значи као и до сада, хвала на одговору.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Nece da uzme 5G uredjaj... jer ne moze da stane i “dupli” NAT... oh
Njihov 5Ghz WiFi mi ne treba.

Ja imam odvojen Ubiquiti AP za WiFi i odvojen 2.4Ghz AP za IoT uređaje.

Hteo sam 500/50 koliko mi "duguju", ali, na kraju, ne po cenu gubitka komfora koji sad imam.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

opasno je drzava resila da ih zive sahrani...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Azurirao mi se resiver, interfejs je malo drugaciji, radi tecnije i brze aplikacija. Cini se da su ga konacno zavrsili [emoji23]

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

"EPS pokušava da nametne nepravedne uslove zahtevajući uvećanu naknadu u iznosu od 108% za svaki stub na području Beograda, odnosno 64% u ostatku Srbije, ne navodeći nijedan razlog za enormno uvećanje cene."

Kada meni SBB kaže gasimo D3i platformu, morate da pređete na EON, umesto 2620 sada je pretplata 4000 za vaš paket, to je ok? Jer naveli su "razlog". Bivše Ikomovce kako su samo ucenjivali da pređu na nove pakete... Kada EPS to isto uradi njima, onda kuknjava.

Što je najgore, ja sam na njihovoj strani u ratu koji se vodi protiv njih, ali ne mogu da prećutim licimerje. Tuku ih istim taktikama koje oni primenjuju na svoje korisnike.

Eps je u neku ruku i u pravu, jer npr telekom oduvek ima svoje bandere, koje su u početku bile mahom drvene, a sada ih menjaju za betonske. Plus što imaju šahte, podzemne kanale itd koji idu do korisnika, i nikada se ne priključuju na zajedničku električnu energiju koju plaćaju svi stanari zgrade. Ne napadam niti branim ni jednu ni drugu stranu, samo navodim činjenice. Plus što telekom u glavnom postavlja bandere preko puta, tj na suprotnoj strani saobraćajnice, u odnosu na eps stubove, bandere itd.

Eps je jedna prevarantska firma, što se bandera npr. tiče kad su u mojij ulici uvodili struju 70-i neke, morali su ljudi sami da plate bandere i kablove od postojećeg voda, a verujem da je u puno slučajeva bilo isto, a sad eps naplaćuje za te iste bandere ostalima za korišćenje....

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

I danas se u određenim situacijama pored priključka mora platiti i bandera.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

ljudi poenta je da ni ti kablovi nisu telekomovi ni te bandere nisu epsove, nego su naše - mi smo to sve platili više puta.... svaki fiksni je godinama bio 1000dem...

da ne pominjem brojila koja moramo da poklonimo istom tom epsu, a svako smo morali da kupimo ugradimo bazdarimo...

djubrad iz Telekoma i dan danas imaju banderu na krovu moje kuće u Petrovaradinu, gde su nekad i onu mini centralu imali (analognu - na mom tavanu). neće da je uklone, tvrde da nije njihova, a posta net je koristi da razvuče kablovsku po okolini.

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Poslednja izmena:
U pravnom smislu bandere jesu njihove ali zemljište na kojem su postavljene nije njihovo. Uglavnom je u vlasništvu lokalne samouprave eventualno pripada Putevima Srbije odn. državi. Ne plaćaju za to zemljište bilo putem prava sluzbenosti bilo putem zauzeća javne površine. Tako da....

Sent from my GM1910 using Tapatalk

@danijel00 da vidiš kako brzo mlgu stvari da se reše kad zapretis motornom testerom. Ja nažalost nisam bio u takvoj situaciji jer kod mene nema nijedno takvo čvorište, isekao bi priključak sam sebi (još sam dvojnik) ali moj drug nikako da uvede adsl isto je bio dvojnik, a njegov otac je imao usmeni dogovor sa telekomom (tadašnjom poštom) da mu na kući bude čvorište za taj kraj.... E sad nije da sam mu pomenuo, ali sam mu dao ideju, čovek je pozvao objasnio da ga ne zanima ukoliko ne dobije razdvajanje priključka i adsl seče sve na krovu.... Dobio je u roku od par dana, (to je bilo pre 6-7 god) a ja sam i dalje dvojnik....

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Da li je neko uspeo da izboksuje neke dodatne pogodnosti kod isteka ugovora?

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Ja sam uspeo, Eon premium po ceni paketa ispod. Ali ne znam vredi li tih zivaca.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Ja sam uspeo, Eon premium po ceni paketa ispod. Ali ne znam vredi li tih zivaca.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Tokom 24 meseca ili manje? Zvanična akcija za prelazak na veći paket je 6 meseci po ceni starog, nižeg paketa za EON Duo, a 12 meseci za EON pakete.

Jel se naplacuje zamena uredjaja? Burazeru naplatli 1900 zamenu stb-a za karticu. Kao to je neka cifra za aktivaciju, ali kakvu aktivaciju kada samo menja jedno za drugo.

Naravno da naplaćuju isto kao što naplaćuju priključivanje Eon Boxa 6k dinara ali zato znaju da kukaju nepravda kada EPS njima naplati bandere. Jedino ako ti je istekla ugovorena obaveza pa im tražiš zamenu i zatražiš raskid saradnje onda ne naplate.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno