Ove transakcije podležu uobičajenim regulatornim odobrenjima i očekuje se da će biti završene tokom prve polovine 2025 godine.
Mozda SBB i Yettel postanu kao mts i supernova, isti vlasnik a dva provajdera.Ovi kanali će ostati dostupni na fiksnoj mreži SBB-a, a biće ponuđeni i Yettel korisnicima.
kablovska samo ne i EON/SBB preko net-aA jos kada bi neko objasnio sta je fixna mreza sbb-a
Ako sam dobro razumeo ovo je jedino loše za sam Telekom.
Telekom je kupio samo EON (Net Tv plus) preko interneta i prava na prenos Eurolige/F1/Moto GP/Tennis mastersa.
Yettel je kupio SBB (kablovski sistem) i ovim potezom postaje ozbiljnija konkurencija Telekomu.
Sada imaju jaču tržišnu poziciju a i bekap ako im slučajno u nekom trenutku Telekom ne obnovi
(preceni) ugovor o korišćenju infrastrukture.
Yettel sada ima sopstvenu mobilnu telefoniju (sopstvena struktura),kablovsku (kupovina SBB-a),
optika/adsl (infrastruktura Telekom-a) a ima ugovor o emitovanju Arena Sport kanala.
**Pametan potez bi bio da kupe i Orion (optika).
N1 i Nova S su dobili veću vidljivost jer će biti emitovani preko Yettela što do sada nije bio slučaj
(veća vidljivija stvarnost blago da se izrazim) ali i veće tržište - veći profit od reklama.
Vlasnik N1 i Nove je dobio 800mil EUR.
Ono što je ovde loše za korisnike Telekoma je to što isti verovatno neće moći da isprati sve finasije vezane za obnove
prava o emitovanju i moraće da za neke skupe ili neke manje gledane sportove/lige raskine ugovore.
Druga opcija je da poveća cenu usluga dodatno.
Treće je da ugovore za prava koje su preuzeli od od SBB-a (F1/Moto GP/Euroliga/Tenis mastersi)
ponudi u nekom trenutku potencijalnim postojećim korisnicima SBB-a i Yettela u paketu sa Arenom
kao ultimativni novi sportski paket zvani Arena Hyper Sport+ i tako pokuša da preuzme još korisnika što je biti teško
barem dok SBB kablovska ima važeće ugovore sa Sport Klub-om a Yettel ima važeći ugovor za Arene.
Rizična igra ali Telekom ima državu iza sebe tako da 2-2 nije uvek 0.
Ako je neko razumeo drugačije neka napiše.
Kako sam razumeo, pradata je samo infrastruktura (koax i opticka mreza) a EON platforma ostaje u vlasnistvu UG i ostaje na toj infrastrukturi.Koliko sam shvatio, ko ima SBB sada nece vise ni imati SK kanale koji se valjda gase i njihov trenutni sadrzaj prelazi na MTS (Arena).
Pofred toga nisam siguran kolikoi su Arapi (Etisalat) zainteresovani za nezavisnost N1 i NovaS, tako da je samo pitanje dana kada ce i tu stvari da se menjaju.
SBB je infrastruktura a EON je kablovska trelevizija i internet. SBB je prodat a EON nije.Koji sbb kada neće postojati, prodat je
Koliko sam shvatio sbb i yettel postaju jedna firma a eon resiver se zamenjuje yettelovim, ts kupuje sk, total i net tv gde ts daje svoje resuvere, opet mozda ja gresi
A gde nam je taj SBB?ne bavimo se poslovnim politikama ni ovakvim poslovnim odlukama. u ovoj temi se bavimo isključivo SBB-om, piše u prvoj poruci ove teme.
ukoliko SBB nestane kao pravno lice, neće više biti novih tema za SBB
Pazi pišeš kroz šalu, ali ima istine...Nista vracamo se na antene 10 kanala puna kapa , tranzistorce i pesma
Nedostatak konkurencije je ozb stvar, sledi verovatno poskupljenje usluga, bice luksuz imati ovo sto smo imali, investicija mora da se vrati.
Pošto zadržavaju prava na prenos u regionu, SK se kao kanal zasigurno ne gasi. Etisalat će da zadrži Arenu na Yettel-u i eventualno uvede na SBB-u, mada nema naročitog smisla da SK ne bude uvršten, jer praktično nemaju čime da iskažu adute. Pošto se vidi na delu kako loše protiče integracija Supernove u mts, vrlo je upitno kako bi se SBB koncentrisao u Yettel.SK se gotovo sigurno gasi, ostaje portal, tako nešto ali sa prenosima koje su imali su završili, bilo za 5 dana ili 5 meseci.
Eventualno će se uvoditi Antena plus, pošto su IPTV i kablovska duplo skuplje. A1 Xplore i Orion TV postoje, ali to zahteva internet.Nista vracamo se na antene 10 kanala puna kapa , tranzistorce i pesma![]()
Nigde nije navedeno da je "zajednička" kompanija kupila sbb već da je kupac PPF grupa. Iz toga se zaključuje da je sada PPF stoprocentni vlasnik sbb-a i manjinski vlasnik yettela. Koliko znam Arapi nisu kupili PPF nego samo yetel.za @mlax37 : Yettel je vlasništvo zajedničke firme PPF-a i Arapa (e&), Arapi imaju 50% + 1 akciju. Ta zajednička firma je sada kupila SBB - dakle Yettel i SBB imaju istog vlasnika.
EON platforma ostaje u vlasništvu United Grupe i nije predmet prodaje, potvrđeno je agenciji Beta u toj kompaniji.
„EON platforma ostaje vlasništvu United Grupe, dok će SBB nastaviti da koristi tu TV platformu na osnovu dugoročnih ugovora zaključenih u okviru prodajne transakcije“, naveli su u kompaniji.
Svi korisnici EON platforme će, kako su istakli, biti u mogućnosti da prate popularne kanale, poput N1 i Nova.
United Grupa postigla je dogovor o prodaji SBB kompanije e& (Etisalat) PPF Telecom Grupi, dok je sa kompanijom Telekom Srbija postigla dogovor o NetTV Plus biznisu i prenosu sportskih prava na teritoriji Zapadnog Balkana.
Ok ostaje platforma i na njoj kanali koji su prisutni kod konkurencije, ko bi plaćao takvu platformu.![]()
EON platforma ostaje u vlasništvu United Grupe
EON platforma ostaje u vlasništvu Junajted Grupe i nije predmet prodaje, potvrđeno je agenciji Beta u toj kompaniji.n1info.rs
Oni koje sport nesto posebno ne zanima. Mene na primer. Uz nizu cenu bez sportskih kanala, idealno za mene a verovatno nisam jedini.Ok ostaje platforma i na njoj kanali koji su prisutni kod konkurencije, ko bi plaćao takvu platformu.
Ok sport te ne zanima. N1 i Nova su kod konkurencije (Yettel).Oni koje sport nesto posebno ne zanima. Mene na primer. Uz nizu cenu bez sportskih kanala, idealno za mene a verovatno nisam jedini.
Ni mene sport ne zanima. Realno tačnije fudbal, ostalo i mogu da gledam tipa formulu, skijanje itd. Recimo yettel sada nema CineStar kanale trenutno. To bi me zanimalo.Ok sport te ne zanima. N1 i Nova su kod konkurencije (Yettel).
Šta od kanala bi gledao, a da nema kod konkurencije?
Ja ne znam da li mi sveukupno ne znamo da čitamo, piše lepo da je EonTV International prodat, u sklopu kojeg je i NetTV biznis.
Čisto sumnjam da je glavni proizvod kompanije izostavljen iz kupovine, jer bez toga sama kupovina 100% kompanije nema nikakvog smisla.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari