Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Paket eon full, znači nije biznis paket, iako se vodi na pravno lice, ne znam da li to ima veze.
Mada znam za konkretno tri slučaja gde su u pitanju fizička lica na coax i nema cg-nat
Pravno lice = biznis paketi.
Žali se, imaš pravo na statičku IP.
Jel radi nekome trenutno internet u Nisu,ne radi čak ni broj za reklakacije 19900,ni SBB asistent na sajtu,može samo za račune da tražiš ?
Radi kod mene internet (Niš).

Da li se prelaskom sa Yettela, nakon isteka ugovora, u SBB sada smatra kao novi korisnik i moguce je ocekivati neke benefite ili ne? Hteli bi sa Yettel sve M na SBB premium paket preci u slucaju da Yettel ne nudi nikakve uslove za ostanak.
Ne nadaj se ti si sad postojeći korisnik i biraš paket koji želiš a tehnologiju po kojoj će ti uspostaviti uslugu zavisi od lokacije . Nema više razlike SBB yetel sve je to isto. samo što se tehnologija razlikuje, zavisno od toga da li je tu stara SBB mreža ili optika koju iznajmljuju

Subotica - net ne radi, ali DVB-C radi, optika. Svi brojevi KC mrtvi.

Ni meni ne radi ništa. I to puko net u trenutku kad mi je trebalo da pošaljem neke datoteke za posao...

19900 ni ne zvoni uopšte, ja okrenem jelte yettel podršku...odavno nisam dobio ovakav nervni slom kao sad, znači kunem vam se 5 minuta uopšte nisam mogao da dođem do opcije za razgovor sa operaterom, prvo trtlja jednu priču, pa ajde nekako uspeo sam da izaberem opciju za optički internet, e tu bato moj kad krete da plete, net+tv ponuda blablabla optički internet blablabla i sve to najsporijim mogućim tempom, trtlja li trtlja i nikako da krene da navodi opcije za pritiskanje tastera...i dalje sam pod utiskom koliko me iznerviralo...

Elem, dobijem napokon opciju i stisnem razgovor sa operaterom, čekao 30 minuta, nema ih da se jave, opet se iznervirao i prekinuo.

Da, da, nesto im izgleda to spajanje ne ide bas po planu a po nasim ledjima. Iskreno, nije da cu imreti jedan dan bez kablovske, al ovo je cist amaterizam.

PS udjem u kupatilo da se istusiram,, nestane vode 😂😂😂

Niš se vratio bar kod mene,proradio i korisnički servis 😃

vest u vezi računa za mart

obaveštenje od pre 2 sedmice
SBB brend, koji je dobro poznat i cenjen zbog kvaliteta usluga, nastavlja da postoji, a dugoročno radimo na tome da poslovanje objedinimo pod jednim brendom – Yettel.

A jesi ti (a ti ti ljudi koje znas) na biznis paketima mozda?
Jer oni imaju javnu dinamicku (dok ne zatraze i konfigurisu staticku).
Ja imam javnu dinamicku i naravno da nisam iza CG-NATa (ja sam na biznis paketu).
Ti vise nemas javnu IP, ukinuli su ti je.

Opet ponavljam, 99% ljudi na SBBu su iza CG-NATa, kao sto rekoh - izuzetak, ne pravilo.

P.S.: Na bakru/coax-u sam inace, ne na optici.
U NS svi premium korisnici imaju javnu adresu, čak kad pređeš sa basic/full na premium prebace te sa CGNAT na javnu.

Info od pre 15 dana, sestra dobila javnu IP automatski i 12 meseci 50% bez dodatnog cenkanja, to su odmah ponudili.

Београд, Баново брдо, Церак, Видиковац - прекид у раду. Број корисничког сервиса 19900 је искључен. Послао сам им меил на [email protected]. Да ли је неком пало на памет да позове бр. кор. подршке yettel-a?

Kod mene sve radi, ja sam takodje na Banovom Brdu. I idalje imam statiscku adresu. Obnovio sam ugovor pre 2 meseca....NET Premium paket je u pitanju.

Nema pravila.
Ja sam (još malo) korisnik SBB-a, EON FULL paket (dakle, nije najjači), coax, a nisam NAT-ovan.
Ipak, trenutno mi je cela infrastruktura (NAS sa kamerama i torentima) zakačena na YUnet sa statičkom, a junior je sada solo na SBB-u do juna i kraja UO kada planiram da raskinem ugovor.
Na istom paketu sam, i takodje nisam NAT-ovan. Mozda ima neke veze jer sam kod njih 20 godina, iz vremena kada nije bila tolika gužva oko IP adresa, pa mi to tako ostalo, ne znam.

Pravno lice = biznis paketi.
Žali se, imaš pravo na statičku IP.
Pitao za statičku još pre par meseci i rekli mi da me vode kao paket za fizičko lice bez obzira što je pravno i da nemam prava na statičku bez doplate.
Do sada sam imao javnu dinamičku, ne stigoh ovih dana da odem na lokaciju i proverim dal su me natovali ili je nešto drugo problem što ne mogu da pristupim

Da te vode kao ženu kod dokrota bi li se zalio ako te pošalje dr ginekologu radi bolova u donjem delu stomaka, pa bi, e pa žali se i traži da te zavedu kako treba i u SBB-u (kao pravno lice) i da ti daju javnu adresu ili statičku... pogotovo ako cena nije razlicita (sto ne znam).

Nego, da li sbb i dalje daje popust za OSI?

@Zeha
Ma baš me briga kako me vode, kad je do sada sve radilo kako treba.
Samo mi niko ne ogdovori na pitanje: da li se nešto menjalo posle 1.4., odnosno formalnog spajanja sbb i yettel u pogledu cg-nat za korisnike na coax-u?

@Zeha
Ne znam za OSI, ali ja sam danas pitao oko obnove popusta za penzionere (10% od mesečnog održavanja) i rekli mi da je navodno potrebno potpisati novu ugovornu obavezu da bi se popust ostvario. Ranije to nije imalo veze jedno sa drugim, dugo vremena bilo bez ugovorne obaveze i popust se obnavljao jednom godišnje.

@Zeha
Ma baš me briga kako me vode, kad je do sada sve radilo kako treba.
Samo mi niko ne ogdovori na pitanje: da li se nešto menjalo posle 1.4., odnosno formalnog spajanja sbb i yettel u pogledu cg-nat za korisnike na coax-u?

Meni je 20 i nekog marta istekla ugovorna obaveza i u istom periodu su me brze bolje bacili na CG-NAT, do tada sam vise od deceniju bio na SBB-u na javnoj dinamickoj adresi... EON Full paket.

Sad da li je zato sto je u isto vreme Yettel preuzimao infrastrukturu ili zbog ugovorne obaveze... ko zna...

Kao fizicka lica, ako ste/vas stave na CG-NAT, mozete se zaliti ali njihova dobra volja ako vas skinu s CG-NATa - ne moraju ako ne zele i vi nemate pravo da se zalite.
Kao pravno lice, imate pravo na staticku i mozete se/treba se zaliti.

Na aktuelnim biznis paketima za pravna lica je takodje cgnat po defaultu ali se moze zakupiti javna adresa za 1,00 dinar.

U Kraljevu ceo dan nema neta i tv,dodje 5 minuta oa nema 2 sata.Jel se i dalje zove na 19900 posto je sad yetel?

Jesu li Yettel poslovnice sada nadležne i za SBB korisnike, pošto u gradu nemamo SBB poslovnicu, zna li neko?

@borkom
"Prodajna mesta – važne napomene:

U Yettel prodavnicama trenutno nije moguće: plaćanje SBB računa, povrat SBB opreme, obnova SBB ugovora. Ove usluge nastavljaju da se obavljaju u SBB poslovnicama

U SBB prodavnicama trenutno nisu omogućene: aktivnosti za Yettel mobilne usluge, bankarske usluge (Yettel Bank). Za ove usluge potrebno je posetiti Yettel prodavnice"

Nazad
Vrh Dno