Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

One su zamena za SK i druge ukinute sportske kanale (Nova Sport, šta je već bilo). Ta zamena mora da ostane adekvatna. Verovatno i hoće ostati, tj. baš ne verujem da će im pasti na pamet da ih sve odvoje u zaseban paket koji se plaća (u tom slučaju bi postojao jasan osnov za raskid), ali ostaje da vidimo kako će to tačno rešiti. Dotad je sve spekulacija.

Mislim da to sve zavisi od Telekoma. Ne bi me čudilo da to i urade kako bi što više korisnika prešlo na MTS.

One su zamena za SK i druge ukinute sportske kanale (Nova Sport, šta je već bilo). Ta zamena mora da ostane adekvatna. Verovatno i hoće ostati, tj. baš ne verujem da će im pasti na pamet da ih sve odvoje u zaseban paket koji se plaća (u tom slučaju bi postojao jasan osnov za raskid), ali ostaje da vidimo kako će to tačno rešiti. Dotad je sve spekulacija.
Ma kakva zamena? Nisu oni nikakva zamena jer to nije ni ukinuto vec samo promenjena programska sema. Dobro, ne znam da li postoji jos Nova Sport, ali SK je jos tu samo ima drugu programsku semu. Kanali su tu, kad si sklopio ugovor nisi sklopio da gledas recimo EL vec SK. Naravno da ce da se placaju Arene, bas je spucao Telekom 600 miliona da bi ostavio taj sadrzaj (EL, F1...) konkurenciji na izvolite.

Stari kanali nisu tu na sbbu. Tako da, arena jeste (jedina) zamena. I nista nije za dzabe, tv provajder placa reemitovanje (za vecinu ako ne i sve tv kanale iz programske seme) sto spada u troskove poslovanja, sto naplacuje od korisnika, u skladu da bude konkurentno.

Poslednja izmena:
Videćemo 30.06. svakako.

Ja sam obnovio duo light i rekose mi u poslovnici da ce nesto ostati, nesto ce se doplacivati/biti na jacim paketima (kapiram Arene Premium)

Verovatno ce poceti svima da naplacuju arene ako pocnu da naplacuju.
Ma nije reč da li će naplaćivati Arene ili ne ...već da korisnicima ponude veći broj kanala i mogućnost da se isti mogu kupiti .
Stvar je da korisnik ne mora da zbog dva , tri kanala odlazi kod drugog provajdera već ima sve i odmah ali za pristojnu cenu dodatnih paketa kanala .

koja objedinjena firma? koliko znamo, postoje dve sa istim vlasnikom i svaka radi za sebe
Kad te neko pozove dan nakon objave ugovora (SBB) i pita šta od ugovora imate kod Yettel-a i kaže, Ah, šteta, možda smo mogli.. Videćemo - kako se to zove nego ista firma. Meni ne menja stvar u ceni, ali infrastruktura u kući lom.

Danas je ukinuto tri kanala - extreme sports, tv5 monde i nova max. Objavljeno na sajtu SBB

Bezveze će se iscimati, ukidanje kanala nije osnov za prevremeni raskid ugovora. Samo će reći da su dodali razne nove filmske kanale i da je sve super. Ja sam nedavno pokušao da raskinem ugovor zbog ukidanja kanala SK 4K, za koji realno ne postoji adekvatna zamena. Poslao zahtev, lepo objasnio zašto mislim da ima osnova, ali džabe. Samo su vrteli istu priču par dana, da bi na kraju zvali i rekli kako mogu da raskinem ugovor, ali da im platim 45k :D Čak sam i Ratelu žalbu poslao, oni uredno kontaktirali SBB i odgovorili mi pismom da nisu ni oni nadležni za to i samo prosledili odgovor SBB-a da mogu da raskinem ugovor, ali za 45k :)

Bezveze će se iscimati, ukidanje kanala nije osnov za prevremeni raskid ugovora. Samo će reći da su dodali razne nove filmske kanale i da je sve super. Ja sam nedavno pokušao da raskinem ugovor zbog ukidanja kanala SK 4K, za koji realno ne postoji adekvatna zamena. Poslao zahtev, lepo objasnio zašto mislim da ima osnova, ali džabe. Samo su vrteli istu priču par dana, da bi na kraju zvali i rekli kako mogu da raskinem ugovor, ali da im platim 45k :D Čak sam i Ratelu žalbu poslao, oni uredno kontaktirali SBB i odgovorili mi pismom da nisu ni oni nadležni za to i samo prosledili odgovor SBB-a da mogu da raskinem ugovor, ali za 45k :)
To su njihove fore, ti si recimo baš zbog SK 4K i uzeo SBB i oni ukinuli znači ti si oštećen i ima pravnog osnova za raskid. Ja recimo volim filmske kanale i dokumentarne tipa Discovery, History itd. Politički me ne zanimaju njih bi sve do jednog u poseban paket i 600 din. mesečno pa ko voli ima ih sve.

Pa dobro ti ako nisi uspeo ne znaci da drugi nece da znaju da raskinu bez penala
Njihova je zakonska duznost da najave 30 dana unapred izbacivanje bilo kog kanala sa programske seme, ne moras da demotivises druge ljude (ovo je ista situacija kao sa supernovom i njihoim brisanjem kanala)

Pa dobro ti ako nisi uspeo ne znaci da drugi nece da znaju da raskinu bez penala
Njihova je zakonska duznost da najave 30 dana unapred izbacivanje bilo kog kanala sa programske seme, ne moras da demotivises druge ljude (ovo je ista situacija kao sa supernovom i njihoim brisanjem kanala)
Ovo ima smisla i logike, ako je tako.
Ako najave ukidanje kanala 30 dana ranije, korisnik može odmah da najavi raskid ugovora, i taman posle 30 dana, kada se kanali uklone iz ponude, ugovor je raskinut.

Ali nažalost nije tako :( Meni je potpuno logično da bi u skladu sa zakonom izmena programske šeme, kao što je pomenuto ukidanje SK 4K, trebalo da se tumači kao izmena ugovora na štetu korisnika (zato što adekvatne zamene za taj kanal nema), ali SBB kaže da tu nikakve štete po korisnika nije bilo zato što su prenosi F1 sada dostupni na Arena kanalima. Oni u skladu sa tim njihovim tumačenjem takođe kažu da onda nema ni obaveze da se bilo šta najavljuje 30 dana unapred, a samim tim nema ni osnova za prevremeno raskidanje ugovora. Apsolutno pozdravljam ako neko uspe da se izbori za raskid u ovoj situaciji, ja sam samo preneo svoje iskustvo :)

Cisto jos jednom da se napise, da neko ne propusti da vidi, kanali koji su obrisani bez najavljivanja su:

extreme sports, tv5 monde, nova max

Ja idem da se žalim danas u poslovnicu. Imam EON Premium paket i plaćam ga 5300 dinara. Brzinu neta koju bih trebao da imam je 600/60, a ona mi nekoliko puta u mesec dana padne na 40/50.
U poslednja tri meseca zamenjena tri rutera,a poslednji put dobio navodno nov Ubee gde je majstor rekao da ne vi trebalo da bude više problem. A ako bude, onda je problem u mom lan kablu. Na lan kablu spojena dva računara.
U subotu, jednostavno dva puta prekid Wifi i posle reseta radio normalno. Sinoć brzina na Wifi (laptop i mobilni) 40/50. Računari (na jednom lanu 20/55, a na drugom 42/57).
Stvarno više ne znam do čega je problem. Dođe mi da raskinem ugovor jer ne dobijam uslugu za koju plaćam i da posle 25 godina odem kod drugog provajdera, ali pitanje je kod koga.

Nazad
Vrh Dno