Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Nema geoblock za srpske IP adrese na SK,bar ne preko bosanskog EON-a.

Srpske verzije SK stream imaju geoblock za srpske IP adrese, a nemaju za bosanske IP. Sa izuzetnom "SK HD" kanala. SBB/eonserbia nalozi, naravno :p

Na njima dosta često ( ali ne uvek) ide prenos bez komentatora dok istovremeno na bosanskom stream ide ista stvar sa hrvatskim komentatorom.

Srpske verzije SK stream imaju geoblock za srpske IP adrese, a nemaju za bosanske IP. Sa izuzetnom "SK HD" kanala. SBB/eonserbia nalozi, naravno :p

Na njima dosta često ( ali ne uvek) ide prenos bez komentatora dok istovremeno na bosanskom stream ide ista stvar sa hrvatskim komentatorom.
Nisam ni znao da negde i dalje postoji srpska verzija SK. Mislio sam da je to izbačeno.

Moj post se odnosio na bosanski EON koji mi bez problema radi na SBB i MTS internetu sa svim SK kanalima.

...prestao sa emitovanjem i da je zato sklonjen. To nisam ja rekao vec su njemu tako rekli. I opet kazem, naglasio sam AKO je tako, i nema razloga za raskid ugovora.
Zakon čak i u slućaju "nestanka kanala" usled više sile (što ovde OČIGLEDNO nije slučaj) daje korisniku pravo na raskid bez penala.
Tj. zakon nije predvideo bilo kakvo "opravdanje" za provajdera u slučaju bilo kakve promene programske liste.

Evo novog razvoja situacije u vezi sa prevremenim raskidom :) Koristim EON Premium, juče stigne račun, bacim pogled na drugu stranu, kad u ćošku ovo obaveštenje:

1749062918180.png

Reko, sjajno, eto prilike da stvarno raskinem ugovor. Odem do poslovnice danas, dobar dan, želim da raskinem ugovor zbog ukidanja besplatnih poziva u okviru UG mreže od 1.7. Žena me belo gleda, kaže otkud vam to :D Ja joj pokažem račun, ona zove menadžerku telefonom, kaže joj "čovek hoće da raskine ugovor zbog ukidanja besplatnih poziva, ne ne, nije zbog kanala, zbog besplatnih poziva, dobio je obaveštenje na računu" :D Oni bukvalno ne znaju da su poslali obaveštenje. Sluša malo menadžerku, kaže, znate za to morate da napišete dopis pravnoj službi, pa da oni to odobre. Ja joj kažem, ali isto obaveštenje o poskupljenju je bilo u avgustu 2024. i bez problema sam podneo zahtev za raskid na osnovu njega. Kaže, ne ne, nije ovo isto, za ovo mora dopis. Sednem, napišem dopis, ona ga zavede i pošalje, javiće vam se neko u roku od 8 dana, ako se ne javi u roku od 10, dođite opet da pitate zašto se niko nije javio :D Hit!

Ljudi kakvo vam je stanje sa računima za maj? U sred UO mi je cena skočila sa 3749 na 4149. Pozvao sam call centar i kađu da nemaju odogvor šta se desilo da ih pozovem za par dana da će imati odgovor. Podigli su cene paketa bezobrazno. Još ako na EUON full duo ne budem mogao da gledam Arenu Premium tj. F1 i motogp onda stvarno nema razloga da se ostaje kod njih. Kao da gledaju da unište SBB i da predjemo u yettel a znamo u čemu se razlikuje ponuda (mada i cinestar kanali su super).

Evo novog razvoja situacije u vezi sa prevremenim raskidom :) Koristim EON Premium, juče stigne račun, bacim pogled na drugu stranu, kad u ćošku ovo obaveštenje:

Pogledajte prilog 494836

Reko, sjajno, eto prilike da stvarno raskinem ugovor. Odem do poslovnice danas, dobar dan, želim da raskinem ugovor zbog ukidanja besplatnih poziva u okviru UG mreže od 1.7. Žena me belo gleda, kaže otkud vam to :D Ja joj pokažem račun, ona zove menadžerku telefonom, kaže joj "čovek hoće da raskine ugovor zbog ukidanja besplatnih poziva, ne ne, nije zbog kanala, zbog besplatnih poziva, dobio je obaveštenje na računu" :D Oni bukvalno ne znaju da su poslali obaveštenje. Sluša malo menadžerku, kaže, znate za to morate da napišete dopis pravnoj službi, pa da oni to odobre. Ja joj kažem, ali isto obaveštenje o poskupljenju je bilo u avgustu 2024. i bez problema sam podneo zahtev za raskid na osnovu njega. Kaže, ne ne, nije ovo isto, za ovo mora dopis. Sednem, napišem dopis, ona ga zavede i pošalje, javiće vam se neko u roku od 8 dana, ako se ne javi u roku od 10, dođite opet da pitate zašto se niko nije javio :D Hit!

Hvala za ovo, za poskupljenje sam zakasnio, sada necu :).. U principu sam bio zadovoljan uslugom, ali posle ukidanja sk (koji sam jedino gledao) i prelaska na arenu koju svi imaju i sramotnog uploada (u najvecem paketu 100mbs), za 5150din mogu da dobijem ako nista drugo bar bolji net.

Ljudi kakvo vam je stanje sa računima za maj? U sred UO mi je cena skočila sa 3749 na 4149.
Ta je cena aktuelna još od januara, a poskupljenje je najavljeno na novembarskom računu, koji si dobio u decembru. A otkud da je tebi poskupelo tek u maju, najviše mi smisla ima da si prošle godine produžio ugovor po modalitetu nekoliko meseci stare cene, a zatim aktuelna, a da ti da aktuelna važi sad od maja, kada već uveliko i jeste 4149.

Pozvao sam call centar i kađu da nemaju odogvor šta se desilo da ih pozovem za par dana da će imati odgovor.
Ovo je već smešno i neozbiljno sa njihove strane. Mada možda se javio neko ko se tek zaposlio, hajde da pokušam da razumem.

Podigli su cene paketa bezobrazno.
Svi su realno skupi bez popusta, mada sad stvarno jeste situacija da "sestrinski" Yettel ispada jeftiniji.

sramotnog uploada (u najvecem paketu 100mbs)
Ovo zavisi od lokacije. Gde mogu, daju toliki upload na najmanjem paketu. Tabelu imaš ovde. Svima to daju (ili su makar davali pre dva-tri meseca i više), iako je po zvaničnom cenovniku (aktuelan je ovaj) čak tih 1000/100 isključivo uz mesečnu doplatu od hiljadu dinara mesečno, što je stvarno hit.

Kome I SBB se obratiti za se iscigani najveći popust na 24m ugovor?
Burazer ima neki EON full valjda oko 2200 plaća, zvali su ga on je tvrdio pazar dok nisu popustili.
Trenutno sam van ugovora, pre 2m predao onaj zahtev za prekid ugovora nisam znao da ce biti MTS kupiti SBB. Plaćam sad za EON duo suludih 4400 din.
Daleko bolje radi sve oko SBB i EON da bi prešao na Supernova.

Malo pre sam razgovarao sa tehničkom podrškom SBB glede ukidanja besplatnih poziva prema UG mreži... kažu da se to odnosi na Unifon. Ta usluga se ukida a besplatni pozivi u okviru Zone1 ostaju za premium korisnike.

Ipak se odnosi i na unifon i na besplatne razgovore u okviru UG mreže (MNE, SLO, HR, BiH, BG, GR) koji su bili za sve korisnike, kažu iz SBB, čet podrška. Tako da ni oni sami ne znaju šta se ukida.

Besplatni razgovori u okviru paketa kao ostaju, za premium korisnike to znači 1500 min prema fiksnim mrežama u SRB i 200 min u Zoni1 (nema ni jedne UG mreže sem GR i SLO).

Istekao mi je promo period od 12 meseci po 1 dinar i sada ide puna cena. Paket je EON premium. Interesuje me da li ako prodje ovaj razlog za raskid (besplatno pozivanje u okviru UG mreze), imam pravo da raskinem ugovor bez penala ? Tj da li ce traziti da platim neku razliku zbog tog promo perioda?

Čim u samom obaveštenju o promeni stoji da korisnici imaju sva prava u skladu sa članom 131 ZEK (a ovde stoji), ne bi trebalo da bude nikakvih problema da se nakon podnetog zahteva prevremeno raskine ugovor bez plaćanja bilo kakvih penala i bez otkaznog roka (bez obzira na situaciju sa promotivnim periodom). Međutim, SBB iz nekog razloga sad komplikuje situaciju i traži da se piše dopis pravnoj službi, kao što napisah gore. Inače sam u sličnoj situaciji, ovog meseca mi je istekao promotivni period od 9 meseci, a juče sam podneo zahtev, pa čekam da odgovore.

Nisam gledao za EON FULL Trio, da li su nešto menjali, pa da i ja podnesem zahtev?

Pogledaj na računu za maj imaš li na drugoj strani dole levo ono obaveštenje koje sam slikao iznad. Ako imaš, pravac poslovnica da pišeš dopis :)

Istekao mi je promo period od 12 meseci po 1 dinar i sada ide puna cena. Paket je EON premium. Interesuje me da li ako prodje ovaj razlog za raskid (besplatno pozivanje u okviru UG mreze), imam pravo da raskinem ugovor bez penala ? Tj da li ce traziti da platim neku razliku zbog tog promo perioda?
Oni će pokušati da te ubede da nemaš pravo (ako prođe prođe) možda i na bezobrazan način što im je stari manir nezavisno od vlasnika, ali svejedno da li ti na računu piše da da imaš prava po ZEK-u, ti ih SVAKAKO IMAŠ tj. zakon je na tvojoj strani kada je prevremeni raskid bez penala u pitanju.

Sta se sada moze dobiti za produzenje ugovora. U Premium paketu ima li sanse da se nesto iscenka

Ovo zavisi od lokacije. Gde mogu, daju toliki upload na najmanjem paketu. Tabelu imaš ovde. Svima to daju (ili su makar davali pre dva-tri meseca i više), iako je po zvaničnom cenovniku (aktuelan je ovaj) čak tih 1000/100 isključivo uz mesečnu doplatu od hiljadu dinara mesečno, što je stvarno hit.

Da, placam 1000/100 +1000din i trazio sam jos, kazu to je max. Da su mi ponudili 1000/500 bio bih i vise nego zadovoljan.

Једино да имаш оптику преко коаксијалног кабла такве брзине су немогуће.

Nazad
Vrh Dno