Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Kolika je lepota što imamo Arene tolika je grozota šta su smeća napalovali u prvih 20 kanala. Inače ne gledam tv već sve sa neta plus sport i arene su me oduševile, sada uzeo da napravim krug pa ono je grozota od informaticnih kanala.i lobanja koje vise na njima.
Кад смо код арена - шта рекоше, када креће наплата арена? Нешто се помињало приликом транзиције да неће све арене бити доступне.

Ne znam.to i mene je iznenadilo da su free. Verovatno ce premium da odvoje, verujem da su ih zato i formirali.

Kad su ubacili te nove kanale svi su imali na spisku kanala zvezdicu koja je označavala da će biti u posebnom paketu. Kada i kome,to nisu rekli.

Ne budem li mogao da gledam Moto GP, F1 i Tenis expresno raskidam UO, koje su to arene ne zanima me.

Istice mi ugovor 11. jula a trenutno imam EON premium koji placam 4500 dinara (bila neka akcija da daju premium po ceni full paketa).....pre neki dan me zvala zena iz yettela gde mi nudi 2 godine za 2300 dinara (najskuplji paket)....posto sada svi imamo iste kanale, ozbiljno se razmisljam da predjem u yettel....koliko ranije bih trebao da najavim sbb da prelazim? zadnji dan vracam opremu ili moram ranije?

Ako je ovo istina, onda to samo može da znači da će se paketi ozbiljno menjati u narednim mesecima kod SBB-a i Yettel-a. Ili, kako god se budu zvali... Kao i cene. Ali ako ti istiće UO onda ti cena kod SBB-a nije ta, nego 54xx din, jer je samo prvih 12 meseci prethodni paket? To je bilo u ponudi pre 2 godine, ništa drugo?Najaviš tačno 30 dana pre isteka UO, a opremu vraćaš 8 dana posle isteka.

Poslednja izmena:
Zanima me da li može dva boxa umesto jednog boxa I jedne app za TV? Imam eon van mreže, prepaid, box sam kupio od njih ali me nervira nešto aplikacija. Zvaću ih sutra ali ako neko ima nekakvo iskustvo sa ovim, bio bih zahvalan. Kupio bih i taj drugi box ili šta već traže.

Kolko znam ako se cifra nije promenila 290din mesecna renta za drugi box , posle dve godine sa novim ugovorom mozes izboksovati da se ukine renta za taj drugi box

Poslednja izmena:
Sad je jedina razlila u uredjajima ali ni to nije bitno jer svako može da kupi dobar uredjaj i onda tog problema nema. Ja se razmisljam da nabavim par dobrih boxova. Imam od skoro Dune HD R 4K na ATV14 flešovan koji jede malu decu i ne.pada mi na pamet više da se vraćam na operaterske boxove. Mozda gde su mi druga 2 eon uredjaja nabavim neke ne baš toliko dobre boxove i na svake 2 god da šetam operatere i da ne zavisim od njihovih krš uredjaja.

Čekaku povoljan trenutak, verovatno u off sezoni negde na leto da se manje primeti.
Baš tako, na početnoj strani sajta, u reklami da sad nude sveee, izuzetno sitnim slovima piše da su Arene promotivno dostupne do 30. juna. Još uvek nema apsolutno nikakvih detaljnijih informacija o tome na koji način će ih ukinuti i početi da naplaćuju i u kojim paketima će šta biti dostupno. Kada te informacije postanu dostupne, očekujem podjednako sitna slova i zavučena obaveštenja na računima, kao i do sada. Nadam se da će i Premium paketu nešto zakinuti (mada to nema logike), pa da ih se oslobodim.

Istice mi ugovor 11. jula a trenutno imam EON premium koji placam 4500 dinara (bila neka akcija da daju premium po ceni full paketa).....pre neki dan me zvala zena iz yettela gde mi nudi 2 godine za 2300 dinara (najskuplji paket)....posto sada svi imamo iste kanale, ozbiljno se razmisljam da predjem u yettel....koliko ranije bih trebao da najavim sbb da prelazim? zadnji dan vracam opremu ili moram ranije?
Pa sad, nisu baš isti kanali na svim provajderima. U yettel-u nećeš imati n1, novu s, cinestar kanale... Sa druge sttane pitanje je šta će u sbb-u da ostane bez doplate.
Mada razlika u ceni jeste velika
Sad je jedina razlila u uredjajima ali ni to nije bitno jer svako može da kupi dobar uredjaj i onda tog problema nema. Ja se razmisljam da nabavim par dobrih boxova. Imam od skoro Dune HD R 4K na ATV14 flešovan koji jede malu decu i ne.pada mi na pamet više da se vraćam na operaterske boxove. Mozda gde su mi druga 2 eon uredjaja nabavim neke ne baš toliko dobre boxove i na svake 2 god da šetam operatere i da ne zavisim od njihovih krš uredjaja.
Kako ako je kod mnogih operatera ograničen (čitaj 1) broj smart tv instalacija. Trenutno je to slučaj kod sbb-a i supernove ali nešto mislim da će i ostali krenuti njihovim stopama

Baš tako, na početnoj strani sajta, u reklami da sad nude sveee, izuzetno sitnim slovima piše da su Arene promotivno dostupne do 30. juna. Još uvek nema apsolutno nikakvih detaljnijih informacija o tome na koji način će ih ukinuti i početi da naplaćuju i u kojim paketima će šta biti dostupno. Kada te informacije postanu dostupne, očekujem podjednako sitna slova i zavučena obaveštenja na računima, kao i do sada. Nadam se da će i Premium paketu nešto zakinuti (mada to nema logike), pa da ih se oslobodim.
Po mom misljenju, nece da ogranicavaju premium arene. Ako planiraju jedino da podele lige po tim premium arenama (engleska je AP1, spanska AP2..) onda bih razumeo, ali za to nisu sigurno sposobni(ovi sa arene) :)

Poslednja izmena:
Pa sad, nisu baš isti kanali na svim provajderima. U yettel-u nećeš imati n1, novu s, cinestar kanale... Sa druge sttane pitanje je šta će u sbb-u da ostane bez doplate.
Mada razlika u ceni jeste velika

Kako ako je kod mnogih operatera ograničen (čitaj 1) broj smart tv instalacija. Trenutno je to slučaj kod sbb-a i supernove ali nešto mislim da će i ostali krenuti njihovim stopama
To jeste prepreka još uvek

SBB i Yettel su u žešćem "sales" zamešateljstvu ovih dana, ne znaju šta nude, kome šta obećavaju i sl. Deluje mi da su im i zaposleni zbunjeni, a da ne pričam o korisnicima. Najblaže rečeno, ovo mešetarenje sa ugovorima i nutkanje produženja je nefer, jer još sa samim sobom nisu rasvetlili šta, ko, gde i kada nudi, jer dovode korisnike u poziciju da, praktično, imaju duple ugovore kod iste ili objedinjene firme..

Da li neko sa CI modulom ima problem sa AS 3 i AS premium 3 kanalima?

@The Johnny: nema problema ceo dan pa i sad...zašto???
Hvala.
A inače za oba kanala mi piše da su zaključani, a do juče radili. Odradih gašenje tv-a iz struje, vađenje i vraćanje CI modula, i proradi par minuta pa opet isto. Prijavih podršci pa čekam odgovor.

To se sa CI modulom (dok sam imao) desavalo nekad na raznim kanalima, gasenje-paljenje, proradi. Na kraju je crkla skroz, pa ne radi nista, pa je isla zamena za d3 mini...

Za te stvari sam vadio CAM modul...i više puta vadio i vraćao karticu..osim toga jako je bitno kakva je jačina signala na kablu do TVa..može da pravi velike probleme ako je slab signal.

Ima li mogucnosti da stari korisnici dobiju neke promo ponude
Istice mi ugovor u julu pa reko da pitam ovde

meni je nudjeno 5 meseci po dinar i ostatak full cena ili fiksno 4200 za eon premium. Zvao da prijavim kvar pa sutradan zvali iz sluzbe prodaje.

Da li nekako moze trenutno da se raskine ugovor od 24 meseca bez placanja penala? Mogu li se pozvati na neku promenu seme ili neku slicu caku?

Mene su zvali za stan juče, gde roditelji imaju samo uslugu tv.

Da se potpiše novi ugovor, za tv i net...

Prvih godinu dana se plaća samo tv 1995 din, drugih 12 meseci 2950 tako nešto. Dali bi eon box umesto sadašnjeg d3 minija. Pitao sam za arene, kaže do 30.6. zna da će ih biti u osnovnom paketu, šta će posle biti, ne zna...

Rekoh videću :)

Da li nekako moze trenutno da se raskine ugovor od 24 meseca bez placanja penala? Mogu li se pozvati na neku promenu seme ili neku slicu caku?
Trenutno ne, koliko sam upućen, ali za mesečak dana će možda nešto moći kad ograniče Arene. Ostaje da vidimo kako će to tačno to ispasti.

Mislim da nece ni tad moci. Arene nisu bile u ponudi tj paketu kad su potpisivani ugovori. Naknadno su dodate.

Nazad
Vrh Dno