Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Dogovor da prenose, nisu oni bili ni na SK da bi prelazili na arenu, imaju svoju kucu koju su ovi uzimali kao strucne voditelje 🙂 Bilo je samo da im ovi na areni dopuste slobodu i ne cenzurisu, ocigledno postignut dogovor 🙂
Sta da im cenzurisu? Koliko znam, na F1 nema nama omiljenog skandiranja.

Nema to veze sa slobodom govora, principima i stavovima - vec cist poslovni interes.
Oni etabliraju sebe kao "F1" strucnjake, ostaju prisutni u medijima, promovisu svoj podcast i privatne projekte, Arena dobija nesto bolje komentatore koji misle da bi mogli da budu konsultanti u svakom timu F1.

^ Upravo tako, njih dvojica znaju svašta, al' znaju i da lupe za medalju.

vratimo se na temu

Ako je neko gledao ranije, BBC Earth, kvalitet slike sada je potpuno degradiran.
Da li sam umislio?
Dodali su koliko vec kanala na dvbc mux, kompresija na najvisem nivou.

edit: evo TV app na LG, ne znam, mozda je malo bolje, ali nezgodno mi da poredim jer mi je i kaon na tom istom tv, a tvapp koristim jednom pa nikad.

Poslednja izmena:
Ako je neko gledao ranije, BBC Earth, kvalitet slike sada je potpuno degradiran.
Da li sam umislio?

edit: evo TV app na LG, ne znam, mozda je malo bolje, ali nezgodno mi da poredim jer mi je i kaon na tom istom tv, a tvapp koristim jednom pa nikad.
'90s style. I na TTV-u je krš slika na tom kanalu.

Da li su obične Arene u SD a Premium u HD formatu?

Pa to, baš se primećuje razlika. Nisam navikao da omiljeni sport gledam u SD.

Skinuti su Sportklubovi svi kao i cg TV Vijesti.
Ima li nekoga iz CG ili BIH ko koristi preko eon smart app slota srpski EON, da kaže da li je tu bilo nekih promena? Da li i dalje može da se gleda odande?
Da li sam umislio?
Baš ću da proverim, meni je to omiljeni kanal inače...

SK kanali u BiH i dalje rade sa hr komentatorima. Nije jos zavrsena akvizicija.

Ima li nekoga iz CG ili BIH ko koristi preko eon smart app slota srpski EON, da kaže da li je tu bilo nekih promena? Da li i dalje može da se gleda odande?

Dobro dosli na mts/supernovu.
Sad znate sta vas ceka ubuduce, ovo je samo mali preview. 🤣
Nekad je taj kanal bio FHD sa oko 10Mbita bit rate, bukvalno raw stream sa satelita na RV dok nije dosla Supernova i sad je SD sa oko 2Mbita.

1744528933005.jpeg

Pitao sam Sbb vezano za TV Vjesti kazu da kanal ne radi u izvoru i da su prijavili.

Dobro dosli na mts/supernovu.
Sad znate sta vas ceka ubuduce, ovo je samo mali preview. 🤣
Nekad je taj kanal bio FHD sa oko 10Mbita bit rate, bukvalno raw stream sa satelita na RV dok nije dosla Supernova i sad je SD sa oko 2Mbita.
Heh, i ovo je ogroman faul.
BBC Earth, i zbog tehnickih razloga Fashion TV cak narocito, su bili etalon za kvalitet. Imali su izvor "vrhunskog" kvaliteta, bandwith nije bio problem. FTV mi je bio test kanal ako podesavam nesto. Imalo je jos nekoliko, da ne pogresim sad, ciji je kvalitet bio daleko iznad i live sportskih prenosa. Ovo je uzas od kad su dodali te druge kanale 01.04.
Rezolucija je naravno bitna, ali nije bez razloga u usa sportksi strema na kablu 720p/60/8-10mbit. Neuporedivo sa onim sto smo imali ranije.
Ebvop bas proverio, FTV, katastrofalno los. Jedini su Marquee zaborabvili da downsampluju, ali sad sumnjam u sve pa mi ni to ne lici na ono sto je bilo.
Jel ovo ovako i na mts, ili yetel? Ovo je za raskid, ne moze da se gleda, zvuk uzas.

Poslednja izmena:
Nostalgija je najgora bolest.

Za BBC earth glavna trasa za naše operatere je satelit Thor i tu je signal išao sa telenor transpondera sa 10 Mbit ..
Medjutim taj signal je ugašen i sad se za distribuciju koristi drugi transponder za potrebe Slovačke sat platforme i tu je BBC earth sad sa puno nižim bitrate-om .
Ono što sam uspio vidjeti da ne prelazi 4 Mbit

Cak i da taj puste izvorno slika bi bila mnogo bolja, ali oni rade transkoding pa lose postaje gore.
I to rade sa vecinom kanala sto se vidi po titlovima koji su "uprzeni" u sliku i ne mogu se selektovati.

tako radi EON platforma. a da bi se nalepili titlovi, mora da se radi reenkoding (hardverski, naravno)

Za BBC earth glavna trasa za naše operatere je satelit Thor i tu je signal išao sa telenor transpondera sa 10 Mbit ..
Medjutim taj signal je ugašen i sad se za distribuciju koristi drugi transponder za potrebe Slovačke sat platforme i tu je BBC earth sad sa puno nižim bitrate-om .
Ono što sam uspio vidjeti da ne prelazi 4 Mbit
Ima drugi izvor. Lenjost sto rekoces nakon.
Orijentacija ka cirkusu, a kvalitet i edukacija nebitni. Prava slika strategije.

Nazad
Vrh Dno