Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Ne vredi, mora da se sačeka i da se vidi šta će biti kada krene sve to novo.

Sta ce biti sa Total TV koji ide Telekomu a ljudi uz njega imaju EON app koi ostaje SBB-u?

Sta ce biti sa Total TV koji ide Telekomu a ljudi uz njega imaju EON app koi ostaje SBB-u?
Najverovatnije će biti izvršena migracija TotalTV-a na postojeće mSAT pakete. Ko neće - imaće kao opciju prevremeni raskid.

Inače, Yettel i zvanično najavljuje da će dodati Arene u ponudu SBB-а i da će nakon dozvole komisije krenuti u integraciju (tj. kako oni kažu "kombinovanje" - verovatno će SBB u početku nuditi pakete sa Yettelovom mobilnom):

Ja sam juce zvao ks da se raspitam u vezi total tv-a (EON sat). Receno mi je da sve ostaje isto, cak da cu dobiti jos neki kanal vise ali da se drugo nista ne menja.
E sad da li pricaju napamet ili..

Sbb ima dugogodišnji ugovor za korišćenje eon platforme tako da će tako i ostati do isteka tog ugovora. Biće situacija slična kao između mts i supernove. Sbb će da dobije arene i nove pakete sa mobilnim linijama.

@snaplion isprati temu. već je rečeno da SBB ne ostaje bez EON-a (aplikacije).

Treba uskoro da se prebacujem u novi stan i ove promene su dosle bas u lose vreme.. Uglavnom do sad sam bio na SBB-u i plan je bio da verovatno ostanem i dalje, zbog Sport Kluba odnosno F1 prenosa, ali uvek me smaralo sto ne mogu i Premier ligu/Ligu Sampiona da gledam..

Ako sam dobro skapirao za sad, na nekom provajderu (MTS, Yetell, Orion?) cu imati sad obe varijante, i Arenu i SK?

Posto je Um ostala vlasnik Eon platforme,hoce li sada u ponudi biti Arena Sport kanala na njihovoj platformi?

Posto je Um ostala vlasnik Eon platforme,hoce li sada u ponudi biti Arena Sport kanala na njihovoj platformi?

I Sportklub i Arena sport za Yettel i SBB korisnike​

Kompanija e& PPF Telekom Grupa, koja je vlasnik Yettela u Srbiji, objavila je juče da preuzima 100 odsto udela u kompaniji SBB, sa više od 700 hiljada aktivnih korisnika u zemlji. Za korisnike obe kompanije, to će značiti još bolji portfolio usluga, i pristup svim sportskim sadržajima, navodi se u saopštenju kompanije Yettel.

„Kada se steknu uslovi, u ponudi ćemo imati i Arenu sport i Sportklub kanale, za sve sadašnje i buduće korisnike kako Yettela, tako i SBB-a. I ne samo sportske, nego i informativne i zabavne“, rekao je Majk Mišel, generalni direktor Yettela, navodi se u saopštenju.

Ovo je, navodi se, dobra vest za ljubitelje sporta u Srbiji, jer će sav sportski sadržaj biti dostupan na svim TV platformama. O tim promenama korisnici će biti blagovremeno obavešteni.

Za sad, sve ostaje nepromenjeno i za Yettel i za SBB korisnike. To znači da SBB korisnici nastavljaju da gledaju postojeće kanale putem EON TV platforme, kao i da za Yettel korisnike nema promena u paketima.

Kupovina SBB-a od strane e&PPF Telekom Grupe prva je akvizicija od njenog osnivanja. Sledeći korak je dobijanje regulatornih odobrenja, nakon čega će se stvoriti mogućnosti za kombinovanje SBB-ovih i Yettelovih usluga.

Koliko sam shvatio za sada ide uporedno sbb ( u vlasnistvu yettela ) preko eon-a i yettel na svojoj mrezi ( kojoj ce da bude ponudjeni n1 i nova s ) a prenosice i sbb ( u vlasnistvu yettela ) i yettel sk i as

Dok dodju Arene u sbb i sk u yettel/mts ima da prodje par meseci. Zato treba kombinovati provajdere bez uo gde je to moguce.. Savetovao sam prijatelju kome istice uo sa sbb-om da predje sa sbb- na yettel optiku i uzme eon van mreze u pripejd varijanti da premosti tih par meseci.

Tako je, a ima još jedna fora (mogućnost) - prihvatiš sad SBB ponudu za X meseci po 1 din i za nekoliko meseci čim se efektuira bilo kakva minimalna promena u ponudi kanala (a znamo biće više nego minimalna) ti raskineš bez penala pozivajući se na jednostranu promenu ugovora i tako od sad pa tog momenta iskoristiš da gratis koristiš njihove trenutne pakete.

Pozdrav,jel imao neko iskustva da mu se sa vremena na vreme aktiviraju sami od sebe dodaci(HBO,Max)
Meni se pre 2 meseca 2 puta aktivirao HBO dodatak koji se plaća, Sad mi stigao mail da mi se aktivira max dodatak Po ceni od 900din,a bukvalno niko ne ulazi U App osim mene.

Neko od forumaša je postavio isto pitanje, ali ne uspevam da nađem. Da li se još nekome dešava na koaksu da laptopu, nakon stanja pripravnosti, treba dosta vremena da se opet poveže na 5ghz wifi? Nekad mu treba i do 20 sekundi, za to vreme stoji u donjem desnom uglu Windowsa da nema neta. Napominjem da mi se ovo nije dešavalo na optici. Proverio sam i sa IT-jem u firmi i rekli su mi kako je moguće da je sporiji ruter (u mom slučaju Ubee) i da nije do mrežnog adaptera. Nekad zna da bude frustrirajuće kad mi je brzo potreban net

Ajmo nazad na redovne stvari, koje mogu da se dese bez obzira ko je vlasnik.

Prethodnih dana nisam gledao TV, danas uključim EON, svako malo secka.
Gledam ga preko Orion optike, pa sam pomislio da je do Oriona, ali pustim da se nešto iskešira i opet secka. Kvalitet slike/rezolucija se menja tokom vremena. Čas izgleda odlično, a onda 10-15 sekundi izgleda kao da je rezilicija 320x240.
Namesti na boxu Video enkodovanje: CBR, Kvalitet video-zapisa: najviši dostupan. Restartuj box. Meni se u poslednje vreme N1 ujutro pojavi malo mrljav, kao SD, pa restartujem box i sve bude ok.

Nemam box.
EON aplikacija na TV-u.

Imas to da stelujes i u EON-u za smart tv, pod uslovom da je tv povezan ethernetom, ako je wifi internet onda je ograniceno samo na ABR. Osim toga ima i merenje brzine interneta do eon servera, pa isprobaj.

Imam izvučene instalacije, samo da bocnem pigtail UTP, ali WiFi evo skoro 5 godina radi bez greške. Pogledaću settings, mada problem je nestao. Ponovio se nakon novog uključivanja TV, ali je trajalo 15s maks.

Kod oca sam imao SBB i u decembru zbog poskupljenja full paketa (iako je ostalo još par meseci po dinar) pošaljem na mail obaveštenje da raskidam ugovor zbog poskupljenja. Ne javljaju se oni dugo, kažem ocu da ode u poslovnicu da proveri šta je bilo, kažu zvali su ga, ali se nije javio, i onda je taj zahtev storniran. Ja im objasnim da nije imalo potrebe da zovu, jer su oni obavešteni da je ugovor raskinut, ali oni kažu pa naša je praksa da pozovemo i da vidimo šta je razlog za zahtev (iako sam razlog napisao). Kaže proslediće nadređenima da razmotre taj zahtev opet. Ja im rekoh kad budu to radili da pogledaju i pod kojim je uslovima ugovor sklopljen, pa ako odbiju raskid zbog poskupljenja, šaljem novi zbog toga što je ugovor sklopljen na 36 meseci :)

Reče žena, napisaću i to u napomeni. Moram da ih pohvalim da su ljubazni i kulturni u komunikaciji.

Raskid zbog poskupljenja se ne najavljuje uopste, samo vlasnik razduzi opremu i raskida se istom prilikom. Nema otkazni rok.

Pa sad je prošao rok za raskid po njima, to je bilo aktuelno u decembru. S druge strane, hteo sam da što duže zadrži SBB zbog SK i Evrolige.

Pa da, ta je mogucnost postojala do januara, sad moras po proceduri za otkaz ugovora, sa otkaznim rokom. Ako to radis mejlom, vazno da je vlasnik ugovora mora da potpise izjavu o otkazu ugovora, inace mogu da ti odbiju.

Onda bi trebalo da dobiju iris app. Uostalom to su sve nagađanja, verujem da ni telekom ni yettel još nisu sve tačno definisali.

Taman da otkažem EON SAT kad mi istekne UO. Uzecu Yettel TV kao zamenu, ionako sad već imam optički net, pa nije problem kao što je bio dok sam bio na VDSL-u.

A da Total TV (EON SAT) može da se na bilo koji način uporedi sa msat-om, to nikako. Koristim dugo EON SAT (TTV), a video sam više puta kako izgleda msat. Nebo i zemlja.

Nazad
Vrh Dno