Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2024) [nije tema za EON box i aplikacije]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene juce kontaktirali i ponudili povecanje brzine za 100Mb/s. Imam "Eon premijum" po ceni "Eon full". Kaze teta da ta promocija vise ne postoji i da drugo ne mogu nisrta ponuditi.
Zahvalio sam se na visegodisnjoj saradnji, jer postoje i drugi provajderi koji imaju nesta i za 1dinar 12 meseci i oticku infrastrukturu.

Ako moze neko da me posavetuje oko ovog problema.
Receno mi je da ako nemam sbb uslugu preko 48h onda imam pravo na umanjenje racuna.
Jel to tacno? Imao sam prekid signala od 40h?
Tačno je

Konačno nešto drugo da puste osim 24h repriza F1 na SportKlub 4K :)

Wimbledon i Novak trenutno

Konačno HDR koji nije obeležen kao HDR, uraaa?
I ponovo isti problem da su na ne-4K SK kanalima loše boje za mečeve sa tog terena. Problem koji postoji već nekoliko godina tj od kad je uveden 4K HDR tj HLG za centralni teren.
Amaterizam SK se nastavlja. Genijalci rade downscale 4K HLG verzije prenosa bez uređene color space konverzije...

Koja je praksa uvođenja u zgrade u kojima nema SBB infrastrukture, ako u ulici postoji optika?
Pitam na konkretnom primeru, da zgrada u kojoj imam stan ima drugu mrežu koja uredno ulazi sa krova,, a u ulici na banderama prolazi SBB optika.
Hteo bih da u stan uvedem SBB optiku, pa me zanima kako je to u nekim drugim slučajevima išlo.
Moju zgradu SBB vidi kao da nema mogućnost priključka što mi je skroz nelogično, jer su u neke stanove "ušli" kroz zid, kroz terasu... Meni ta ideja nije prihvatljiva jer stan ima antenski razvod od ulaznih vrata do svih soba.

Konačno HDR koji nije obeležen kao HDR, uraaa?
I ponovo isti problem da su na ne-4K SK kanalima loše boje za mečeve sa tog terena. Problem koji postoji već nekoliko godina tj od kad je uveden 4K HDR tj HLG za centralni teren.
Amaterizam SK se nastavlja. Genijalci rade downscale 4K HLG verzije prenosa bez uređene color space konverzije...
Sbb sk 4k preko Eon-a i preko Iptv aplikacije

Prilozi

• 20240701_190931.jpg
    20240701_190931.jpg
    313.3 KB · Pregleda: 121
  • 20240701_191017.jpg
    20240701_191017.jpg
    320.4 KB · Pregleda: 130
"IPTV aplikacija" = šta? Pirati?
Eno sad kad ide prenos sa centralnog na SK5 nisu zeznute boje kao na SK 1 😂

@goks31 Isti teren + drugi meč + na ne-SK1 kanalu (na SK 5) i boje su kako treba.
Na SK 1 su tokom Đokovićevog meča boje bile "isprane" isto kao na SK 4K kanalu.
Naravno pričam o Eon stream-u zvaničnom ne o piratima.

Pitanje za one sto imaju optiku - koji ruter imate i kako radi? Ja dobih danas neki Huawei EchoLife HG8145V5. Znam da su se pre dobijale neke Nokie...

@goks31 Isti teren + drugi meč + na ne-SK1 kanalu (na SK 5) i boje su kako treba.
Na SK 1 su tokom Đokovićevog meča boje bile "isprane" isto kao na SK 4K kanalu.
Naravno pričam o Eon stream-u zvaničnom ne o piratima.
Sve ok.
Ja samo ukazujem na kvalitet slike na SK 4k preko Eon box-a u poredjenju sa SK 4k preko IPTV plejera na Web OS-u..

Kod mene na sk4k zvuk toliko kasni da mi je trebalo nekoliko minuta da skontam šta se uopšte dešava, da li ide ispred ili iza slike. 🥺

@psaras Nisi primetio da je išao na SK 4K zvuk iz drugog meča, Cicipas umesto Draper-a 😂 Pre nego što su prebacili na ovo sad da Mekinro-om.

Ja samo ukazujem na kvalitet slike na SK 4k preko Eon box-a u poredjenju sa SK 4k preko IPTV plejera na Web OS-u..
Nije tu stvar do Eon boxa u smislu da je uređaj kriv za boje. Stvar je Eon stream vs neki drugi izvor istog kanala. To su izgledala / očigledno?? zeznuli prilikom obrade i ubacivanja na Eon servere, nije čak ni kriva Eon aplikacija.

Baš me zanima da li je i kod IPTV pirata bio ovaj zaj*b sa zvukom 😂😂😂 Ali nažalost nemam pristup piratskim verzijama SK 4K kanala.

Poslednja izmena:
Sad isti meč na SK HD ide bez zvuka 😂😂😂 Dok je bio na SK 5 bio je bez komentatora ali sa zvukom sa terena.

Poslednja izmena:
Pitanje za one sto imaju optiku - koji ruter imate i kako radi? Ja dobih danas neki Huawei EchoLife HG8145V5. Znam da su se pre dobijale neke Nokie...
Ja imam optiku i Huawei HG8145V5. Već dve godine ga imam, dobro radi. Baca wifi signal kao i ostali, nisam primetio neku razliku (vuče do kroz dva zida). Nisam zahtevan korisnik, nemam mnogo nakačenih aparata, ali s lan kablom uvek izvlači skoro maksimalne brzine, tipa 195-200/200. Slično je i na wifi. Meni malo vuče i tv jer sam komplet optika, nemam kablovsku instalaciju u stanu.

@psaras Nisi primetio da je išao na SK 4K zvuk iz drugog meča, Cicipas umesto Draper-a 😂 Pre nego što su prebacili na ovo sad da Mekinro-om.

Nije tu stvar do Eon boxa u smislu da je uređaj kriv za boje. Stvar je Eon stream vs neki drugi izvor istog kanala. To su izgledala / očigledno?? zeznuli prilikom obrade i ubacivanja na Eon servere, nije čak ni kriva Eon aplikacija.

Baš me zanima da li je i kod IPTV pirata bio ovaj zaj*b sa zvukom 😂😂😂 Ali nažalost nemam pristup piratskim verzijama SK 4K kanala.
Hvala na objasnjenju. Što se drugog dela tiče, lako je doći do piratskih IPTV lista.. SK 4k sam nasao samo na jednoj (upitan je stvarni 4k jer ga webos ne prepoznaje, dok RTL 4k prepozna i uredno izbaci HLG HDR u uglu ekrana)

Mene juce kontaktirali i ponudili povecanje brzine za 100Mb/s. Imam "Eon premijum" po ceni "Eon full". Kaze teta da ta promocija vise ne postoji i da drugo ne mogu nisrta ponuditi.
Zahvalio sam se na visegodisnjoj saradnji, jer postoje i drugi provajderi koji imaju nesta i za 1dinar 12 meseci i oticku infrastrukturu.
Lagila teta. Naravno da postoji, nego moraju jos jedno 3-4 puta da ti ponude 100mbs ubrzanje i dodatne kanale, pa ces tek onda otključati "next level" pogodnosti.

Da li neko moze da mi pomogne do kada ovde vazi ugovor???
U SBB-u tvrde da je ugovor istekao. Kako???
1720031374497.png

Meni se na toj početnoj strani portala takođe prikazuje neki nasumični datum, a pravi datum aktivacije usluge za trenutnu UO mi se prikazuje na drugim stranama, evo konkretno na Moj internet:

1720031805731.png

^^ Misliš onaj fixni bežični što su nekad delili? Ne daju to više ni novim korisnicima, a kamoli za obnovu ugovora.

Koja se maximalna pogodnost moze dobiti za produzetak dalje saradnje? Imam "EON "Premium" po ceni "EON Full".
Hvala

Bez ucene -20%, sa pretnjom raskida 9-12 meseci za dinar.

Imao sam propušteni sa +381 11 4001000, mislim da je ugovor pred istekom (eon full duo). Šta je sad aktuelno za produžetak da probam da izboksujem?

Ljudi, jel može da se ima SBB internet bez kablovske televizije i EON-a?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno