Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Ne znam šta očekuješ da se promeni? Risiver nema wireless karticu i to je to. Rešenje je isto kao što je uvek i bilo, dodatni uređaj između tvog kućnog WiFi-a i risivera.
Znači, treba ti Access Point Client uređaj, koji se "kači" na tvoj WiFi signal a ti na njega žično kačiš D3i risiver i to je to.

Mislio sam da se mozda model STBa promenio, da su poceli da dele neki novi sa wifi mogucnostima. Ovo za AP u client modu sam pre koristio, ali je znalo ponekad da zaglupi.

@Packy: Na D3i katanac, na D3Go (isti SBB ugovor) radi bez problema. Probaj sa čupanjem iz struje. Ako ne proradi a bitan ti je taj kanal onda zovi na 19900 pa prijavi problem sa kanalom.

@TEP3A: Nema u ponudi noviji model risivera (čak šta više izgleda se dešava da povremeno novim korisnicima daku stari 8080 Albis umesto 8083)... a ne bih se lično ni previše nadao da će na nove ikad dodavati WiFi. Pošto je WiFi previše nestabilan vid konekcije za uređaj koji je predviđen da reprodukuje HD sadržaj.

A za zaglupljivanje da li si eventualno probao da rezervišeš lokalnu IP adresu za AP?

Poslednja izmena:
Ma čupao, menjao ip, resetovao na fabrička. u tehičkoj službi nemaju pojma. Nije mi toliko bitan kanal, ali ga ipak plaćam.

Meni trenutno d3i risiver tripuje da nema neta, ima li još neko sličan problem?

Jedno pitanjce, da li je na D3i platformi dostupan teletekst?

Iz ponude izbačena Prva World.

Da li jos nekom stigao veci racun nego obicno. Imam aktiviran osnovni i plus paket + d3i kuca i do sada mi je stizao racun 1670din,ali za januar mi je stigao racun od 1958 din. Ugovor mi je istekao jos decembra 2015. Da li je potrebno da ponovo potpisem ugovor? Hvala na odgovoru!

Sent from my One using Tapatalk

Uloguj se na moj sbb i vidi sta imas aktivirano. Mada bi i na racunu trebalo po stavkama da ti pise koliko sta kosta. I meni je odavno istekao ugovor i nije bilo nikakve promene racuna.

Vidi šta piše na računu, i proveri da nema nešto u "Video klub" sekciji za prošli mesec na MojSBB portalu.

Poslednja izmena:
Proverio sam, nema nista u video klubu. Kontaktirao sam ih mailom ali ne odgovaraju, a telefonom ne mogu, jer nisam u srb trenutno. Na racunu mi je uvecan D3I 1150din
cba6619d08e15f35c0dc97c634a7cb21.jpg

A evo i prethodnog.
9635de369751e1f2ff62dcfa32638f75.jpg

Sad vidim da za decembar nema da pise PLUS, to je samo razlika

Izgleda da su mi naplatili 2puta plus paket

Poslednja izmena:
Iz nekog razloga ti je sam d3i fakturisan sa 1150d i to bez pdv_a,umesto 825d plus pdv. Kontaktiraj ih preko FB i Twitera, tu brzo odgovaraju.

Kako li su došli do tih 1150 din kad je u PDF cenovniku "ne-akcijska" cena navedena kao 1190 din (doduše i dodatni risiver tamo piše da je 290 din.) ? Pa čak i da su nešto menjali pa da su počeli po isteku ugovorne obaveze ra naplaćuju Start paket po ne-akcijskoj ceni ne uklapa se cifra.

Verovatno je u to usao i Plus paket, odgovara ceni od 1380dinara sa pdv-om. Ocigledno su mu naplatili dva puta plus paket.

Da li ko uzme ovu platformu može da koristi promociju superset?

Imam Telenorov broj

Ne može. Ja koristim D3i i Telenor postpaid i ne može da se aktivira superset.

Heh malopre me zovu iz SBB-a ja se mislim "što li me sad zovu, anketiran sam odavno oko D3i uslulge" , oni nazvali da mi ponude da aktiviraju "e-račun". Ne hvala... da daju neki popust na pretplatu svaki mesec pa i da razmotrim aktivaciju i drndanje sa popunjavanjem uplatnice (nezaposlen == nema stalnih primanja == nema para na računu == ne koristim e-banking/online plaćanje) dok se ne promeni situacija da mogu da počnem da plaćam online. U ovoj varijanti svakako ne čuvamo drveće...

I mene su zvali pre mesec dana. Pitao sam ih sta ja imam od toga. Kaze stedite sume. Ja im kazem vazi, posto vi stedite na stampanju racuna, kupovini koverti, placanju posti, pristajem ako mu za bar pola tog iznosa smanjite mesecni racun. Kaze ne moze. Pitam da mi daju popust na HD paket koji nemam a uzeo bih. Ni to ne moze. Onda sam im se zahvalio na ponudi za stednju.

Kao što rekoh, da to ne zahteva dodatno vreme i dodatni trud sa moje strane (= da mogu da koristim online plaćanje) nikakav problem mi ne bi bio da štedim šume, čak i u tom scenariju da realno štedim samo pare SBB-u a oni neće ni simbolično 50 din popusta mesečno da daju. Ovako i ta uplatnica na koju treba da prepisujem podatke sa mail-a je posekla neko drvo i gubi se poenta, zato hvala ali ne hvala. Što bih sebi pravio dodatni posao... Očigledno da štampaju ove račune na jeftinom/recikliranom papiru :D :D

Ja eto bar imam HD paket za dž uz produžen ugovor.

U pravu si. Ja inace sve racune placam elektronski pa i taj za sbb. Idtekao mi je ugovor jos letos ali ga ne produzavam. Znam za akciju koju si ti potpisao. Jednostavno cekam nesto sto ce mi odgovarati, a i ne bih da se vezujem ugovorom. Inace sam zadovoljan radom platforme. Nesto mi govori da ce SK HD kanale ubaciti u osnovni paket kao u Totalu jer idu na to da imaju sto vise HD kanala u ponudi. A iz principa neci da im stedim novac za stampnje racuna. Ja svoje usluge redovno placam. Ako ponude bilo sta, onda mozemo da razgovaramo. Cak i MTS nudi popust od 100d(doduse jednokratno) ako se predje na e-racun.

Pa ono, i da će da ubace (samo) SportKlub HD kanale u osnovni paket nije mi to razlog da se čeka da se to možda desi (dok u međuvremenu može da se desi i da ne bude više ova promocija za HD, Plus i Cinestar kanale) tj odlaže produživanje ugovora.. ako ćeš u svakom slučaju da plaćaš 990 din. Jedino ako misliš da ti je 2 godine puno vremena... i ako živiš u sredini gde objektivno možeš da očekuješ neke velike promene u ponudi kod drugih provajdera pa da zato biraš da kao nisi vezan ugovorom i nađeš se u situaciji da ne možeš da menjaš. Naročito kad to pojave tih postojećih promocija D3i ponuda je bila ista koliko, skoro 3 godine? Tj za to vreme su dogurali od 1 do 3 meseca za dž.

Meni je ugovor istekao još u februaru 2016. pa nisam produžio i imao potrebu za produživanjem (nije mi ni na pamet padalo da se smaram sa vraćanjem opreme da bih neko drugi u kući sklopio novi ugovor i da tako dobijemo 2 meseca za dž), kad sam video taj promo to mi je izgledalo OK. I meni su trebalo samo SK HD kanali ali eto ipak produžih ugovor na samom kraju oktobra. Prođe 2 godine brzo (evo već je prošlo 4 meseca kako sam produžio ugovor za D3i, i već je prošlo 16 meseci od VDSL ugovora), a ovde na selu situacija se neće menjati značajnije bar narednih 5 godina (i to ako smo naivno optimistični pa da verujemo u tu cifru). IPTV će i dalje imati 50 Pink kanala i zato ga ne bih koristio pa ni da je 300 din mesečno, internet ću i dalje da koristim Telekomov (i ovih 50 Mbps koje sad imam će i za 2 godine biti OK brzina) jer nisam lud da koristim nekog od pilićarskih WiFi provajdera ili 3G/4G net ,a drugo nema u ponudi niti će biti.

Telekom prvi koji kombinuje veći broj usluga pa samim tim ima i veći prostor za promene za periodu od 2 godine ne desi se toliko značajno povoljnija ponuda... maltene provoza samo 2-3 standardne promocije (doda 3 umesto 2 dž meseca pa za 6 meseci doda krš tablet za 1 din, pa onda 6 meseci kasnije i tablet i 2 meseca za dž...) koje ne donose baš tooooliku finansijsku razliku u odnosu na one koji ne mogu da uzimaju novu promociju nego koriste još X meseci po staroj... a ne nešto tipa D3i tj provajder koji ti nudi samo 1 uslugu i to još TV uslugu gde nema prostora čak ni za foru "evo ubrzali smo vam net, dodali smo vam 50 minuta i CD Zdravka Čolića".
Plus je D3i "nomadska" usluga (= funkcionisanje nije vezano za 1 lokaciju) koju u slučaju selidbe uvek možeš da uvališ nekom poznaniku/rođaku da plaća do kraja ugovora :D Kao što sam ja svojevremeno 2010. dao rođacima Telenorov 3G modemčić kad je konačno stigao ADSL u selo posle 7 meseci ugovora :D :D (tad je minimalna dužina ugovora za Telenor postpaid internet bila 12 meseci)

Poslednja izmena:
Vidim da slicno razmisljamo. Meni ugovor za box istice u junu. Imam ja mogucnost za budjavi analogni ptt kds, a od skora i Vektor. Ipak, box paket je najbolja kombinacija. Fiksni koristimo zbog roditelja, 50mb ja sasvim dovoljno, a i xl movilna tarifa mi odgovara. D3i nemam nameru da odjavljuje. Zadovoljan sam izborom i kvalitetom kanala. Najveca prednost je 72h opcija. Kada sam pitao ukucane da predjemo na Vektor, prvo sto su pitali je mogu li da se vracaju emisije. Kada su culi da ne mogu, nisu hteli da pricaju vise na tu temu :). Imam dva d3i uredjaja pa sam jedva docekao da predjem sa adsl-a na vdsl kada se pojavila ta mogucnost. Uzeo bih i treci uredjaj da daju. Ovako sam treci TV u trpezariji resio t2 stb-om, tako da ujutru mogu uz kafu da pogledam jutarnji program. D3i sam naravno uzeo najvise zbog Fox kanala koje ukucani prate i naravno SK. Na sva 3 TV-a ima android stikove na kojima imam instaliran Kodi, tako da bez problema pratim Arenu sport i sve druge kanale koje SBB nema ili na koje nemam u osnovnom paketu. A za filmove i serije da ne pricam. Ko nema mogucnost za SBB a ima mogucnost za vdsl, mislim da su box i d3i najbolja kombinacija.

Uzeh i ja juče ovo čudo na probu, otključano sve živo, i HD i HBO kanali, ponekad štucne ili se zamrzne slika, ali sve u svemu, prvi utisci pozitivni.

Imam LG televizor, hteo bih da izbegnem dva daljinska, u meniju d3i prijemnika sam uključio opciju HDMI CEC, u meniju televizora SIMPLINK mi je takođe uključen, ali TV mi ne prepoznaje d3i prijemnik. Povezani su, naravno, hdmi kablom. Gde je problem, može li neko da mi pobegne? Hvala unapred.

d3i.jpg

Ajd neko mora da napiše ono čuveno: "Da li si probao da restartuješ uređaj(e)?" :D

Vrh Dno