Pa ono, i da će da ubace (samo) SportKlub HD kanale u osnovni paket nije mi to razlog da se čeka da se to možda desi (dok u međuvremenu može da se desi i da ne bude više ova promocija za HD, Plus i Cinestar kanale) tj odlaže produživanje ugovora.. ako ćeš u svakom slučaju da plaćaš 990 din. Jedino ako misliš da ti je 2 godine puno vremena... i ako živiš u sredini gde objektivno možeš da očekuješ neke velike promene u ponudi kod drugih provajdera pa da zato biraš da kao nisi vezan ugovorom i nađeš se u situaciji da ne možeš da menjaš. Naročito kad to pojave tih postojećih promocija D3i ponuda je bila ista koliko, skoro 3 godine? Tj za to vreme su dogurali od 1 do 3 meseca za dž.
Meni je ugovor istekao još u februaru 2016. pa nisam produžio i imao potrebu za produživanjem (nije mi ni na pamet padalo da se smaram sa vraćanjem opreme da bih neko drugi u kući sklopio novi ugovor i da tako dobijemo 2 meseca za dž), kad sam video taj promo to mi je izgledalo OK. I meni su trebalo samo SK HD kanali ali eto ipak produžih ugovor na samom kraju oktobra. Prođe 2 godine brzo (evo već je prošlo 4 meseca kako sam produžio ugovor za D3i, i već je prošlo 16 meseci od VDSL ugovora), a ovde na selu situacija se neće menjati značajnije bar narednih 5 godina (i to ako smo naivno optimistični pa da verujemo u tu cifru). IPTV će i dalje imati 50 Pink kanala i zato ga ne bih koristio pa ni da je 300 din mesečno, internet ću i dalje da koristim Telekomov (i ovih 50 Mbps koje sad imam će i za 2 godine biti OK brzina) jer nisam lud da koristim nekog od pilićarskih WiFi provajdera ili 3G/4G net ,a drugo nema u ponudi niti će biti.
Telekom prvi koji kombinuje veći broj usluga pa samim tim ima i veći prostor za promene za periodu od 2 godine ne desi se toliko značajno povoljnija ponuda... maltene provoza samo 2-3 standardne promocije (doda 3 umesto 2 dž meseca pa za 6 meseci doda krš tablet za 1 din, pa onda 6 meseci kasnije i tablet i 2 meseca za dž...) koje ne donose baš tooooliku finansijsku razliku u odnosu na one koji ne mogu da uzimaju novu promociju nego koriste još X meseci po staroj... a ne nešto tipa D3i tj provajder koji ti nudi samo 1 uslugu i to još TV uslugu gde nema prostora čak ni za foru "evo ubrzali smo vam net, dodali smo vam 50 minuta i CD Zdravka Čolića".
Plus je D3i "nomadska" usluga (= funkcionisanje nije vezano za 1 lokaciju) koju u slučaju selidbe uvek možeš da uvališ nekom poznaniku/rođaku da plaća do kraja ugovora

Kao što sam ja svojevremeno 2010. dao rođacima Telenorov 3G modemčić kad je konačno stigao ADSL u selo posle 7 meseci ugovora

(tad je minimalna dužina ugovora za Telenor postpaid internet bila 12 meseci)