Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Koristio sam D3i tri godine na Telekom ADSL-u i nikada nisam imao takvih problema.

Послато са MI MAX

Uzmi D3i pod mišku i prvo probaj kod komšije.Ako je sve isto onda ga probaj kod nekoga ko ima drugog provajdera.
Možeš i od Sbb-a tražiti zamenu za drugi box.

Poslednja izmena:
@HDMI
Vidiš, to ću da probam! Inače prvo što sam uradio je zamena d3i uređaja ali isto se ponaša i nakon toga.

Da li je moguce uzeti dodatni D3i uredjaj (300 rsd mesecno) i odneti ga na drugu lokaciju na kojoj se koristi isti provajder kao i na prvoj lokaciji?

Teoretski je moguće, SBB šalje pakete po MAC adresama... Nisam probao tu kombinaciju, ali sam nosio osnovni D3 sa jedne na drugu lokaciju i radilo je.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Prošao je 15. januar, pogasili su sve pakete koji su automatski aktivirani. Međutim, ručno aktivirani HBO i Cinemax su ostali. Verovatno sleduje plaćanje pretplate za januar.

Ja pokusao da produzim ugovornu obavezu za 24 meseca i uzmem akciju HD paket dzaba na 12 meseci. Na tel. podrsci me prvo ubedjivala da je UO traje do 20.1. Kazem da gledam u ugovor datiran na 13.1. ali nije pomoglo. Pitam za 12 meseci HD paketa za 0 din uz UO od 24 meseca, odgovor je: Da, imate 3 meseca uz UO od 12 meseci. Kazem joj da ne zelim to vec 12m uz UO od 24, ali dzaba. Prica samnom u isti glas. Na kraju je bilo (drcno): "Gospodine, meni pise UO do 20.1, pa nazovite tada."
Poslao sam mejl. Valjda tamo ima neko pismen. Prosli put sam 3x zvao za HD i tek po slanju mejla su mi ukljucili uslugu. Nadam se da ce i ovaj brlj da rese. Hteo sam da pitam da li je renta d3i uredjaja i dalje za dz, ali nesto nisam siguran da bih od gospodj(ice) dobio informaciju. Ima li neko da je uzeo nesto od promocije da napise da li je renta uredjaja i dalje dzaba?

Meni je i dalje HBO promo aktivan. Cinemax 2 ima dosta evropskog filma. Cini mi se da je keeper, ali prvo da resimo produzetak UO.
Koliko bi oni sebi novca izbili iz dzepa losim tel. operaterima? Zato je konkurencija preko potrebna...

Po isteku ugovora sve ti je i dalje isto, 990 din mesečno. Ne plaćaš rentu risivera i dalje imaš 72h uslugu i D3Go za dž. Ja sam 8 meseci tako bez UO koristio, dok se nije pojavila ta promocija sa HD, Plus ili Cinestar Premiere kanalima za iste pare pa sam onda produžio na još 24 meseca. Ionako je ovde na selu izbor D3i ili IPTV (plus imam još godinu dana VDSL ugovora, pe toga nema uzimanja Box-a sve kad bih i hteo , a neću) a IPTV je smešna ponuda kanala.. plus i 2 godine brzo prođe. Da nije nekih novih promocija i popusta svakih godinu-dve mogao bih komotno da potpišem ugovor na 10 godina za VDSL, jer drugog neta ovde neće biti nikad :D :D

OK, hvala.
Pogledao sam MTS ponudu i dosta je slabija od SBBa (HD kanali)

MTS Tv je dosta slabija ponuda generalno i u HD kanalima i u ovim običnim,
ali catch je u tome da ti je mtsTV zapravo jeftiji iako košta 200 ras više od SBB D3i.
Ti da bi koristio MTS TV teoretski ne moraš da budeš pretplaćen za internet,
dovoljno da tvoja telefonska parica može da koristi adsl, preko kojeg dobijaš tv stream.
Dok za SBB D3i moraš da imaš internet konekciju i to najmanje 10 Mb/s jer ćeš taj net
koristiti verovatno i za PC, tablet, mobilni.
Znači na osnovni paket 990 rsd dodaj još najmanje 1000 rsd za bilo koji internet od minimum 10 Mb/s,
sad da l' adsl, wireless ili koji god hoćeš.
Ja koristim D3i kuća, znači imam 2 stb, da bi ti to radilo bez štucanja koristim mts BOX 2 (fix + Net 50),
jer internet ne koristim samo za gledanje tv nego i na još nekoliko uređaja, istovremeno, a to sa nekim manjim
brzinama nije moguće a da bude pristojan stream na D3i oba uređaja.

U principu se slazem sa racunicom. Mada, i pored akcije na MTSu (u pola cene TV osnovni paket) nije mi interesantno zbog slabe ponude kanala.

Svakako hvala sto si podelio svoje vidjenje!

A i sta ce vam HBO, repriziraju sve po 10x. Sta ste odgledali odgledali ste. Dok ne ubace nesto novo nista ne propustate.

sent from P9 lite

Ma ne treba mi. Uključio sam pre mesec dana kada je bilo besplatno, pa me zanimalo da li će automatski da ga ugase.

Verovanto je vec odgovoreno al isao sam unazad nekoliko stranica i ne nadjoh.
Elem, Interesuje me kako da d3i uslugu iskoristim na vise Tv uredjaja. Vidim pomnje se da je potrebno za svaki dodatni tv nabaviti d3i stb i da se placa mesecna renta, al trebaju mi precizni podaci o nacinu povezivanja i troskovima. Hvala unapred.

Dodatni risiver je 290 din mesečno. Povezivanje isto kao i za prvi TV. Do njega kabl za internet, od njega do TV-a HDMI ili kompozitni (3 "činč"-a, na kraju koji ide u TV opciono može da se koristi SCART) kabl za TV-ove koj nemaju HDMI.

Ukoliko nešto nije promenjeno u skorije vreme onda i dalje važi da SBB iz nekog razloga dozvoljava samo još 1 dodatni risiver (= ne možeš na 3 TV-a da gledaš; tj bar ne tako što plaćaš "samo" 290 din mesečno, nego bi morao još 1 ugovor i naravno standardno još 990 din mesečno).

Meni se jutros prilikom restarta desio update softvera, da li je bilo tako i kod vas? koja su poboljsanja u pitanju?

Koji ti je uređaj u pitanju?
Albis_STB_8083, verzija aplikacije NEXX_1_48_5_7

Ne dobijaju svi u isto vreme update za D3i.
Ako si se na nešto žalio dobićeš među prvima update i tako ćeš biti neko vreme u testnoj grupi korisnika.
Slično se je i meni dešavalo dok sam imao neke sitne problemčiće sa D3i.

Drugari, da li je bilo neke promene po pitanju risivera, odnosno, da li postoji nacin da se poveze na wifi?

Ima li još neko problem sa kašnjenjem tona na FOX CRIME HD?
Na ostalim kanalima je sve OK samo ovaj i još neku kulinarski već par dana kako ton zaostaje pola sekunde.
Mnogo nervira. Na običnom FOX crime je sve u redu.

Ja sam primetio desinhronizaciju slike i tona na 24Kitchen HD na D3i.

Drugari, da li je bilo neke promene po pitanju risivera, odnosno, da li postoji nacin da se poveze na wifi?

Ne znam šta očekuješ da se promeni? Risiver nema wireless karticu i to je to. Rešenje je isto kao što je uvek i bilo, dodatni uređaj između tvog kućnog WiFi-a i risivera.
Znači, treba ti Access Point Client uređaj, koji se "kači" na tvoj WiFi signal a ti na njega žično kačiš D3i risiver i to je to.

Radi li vama OBN? Kod mene od sinoć onaj katanac kao da je skremblovan.

Nazad
Vrh Dno