Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Kupio sam konvertor iz hdmi u vga, povezao stb na monitor, ali nema u opste slike. Tako da izgleda da to tako ne moze. Ode mi 1700 dinara[emoji16]

Pa vrati ga.

Probaću. Uzeo bih onda monitor sa hdmi ulazom. Da li će tako sigurno raditi, tj da li je neko probao, da ne uzmem monitor pa se zeznem ako ni to ne radi[emoji4]

Probaću. Uzeo bih onda monitor sa hdmi ulazom. Da li će tako sigurno raditi, tj da li je neko probao, da ne uzmem monitor pa se zeznem ako ni to ne radi[emoji4]
Naravno da ce raditi. Pitanje je samo kako - kod nekih monitora bude za nijansu drugacija slika u zavisnosti koliko Hz ide - npr. crna bude malo svetlija, ali nista strasno.

Meni D3i daljinac moze istovremeno da upali stb i tv i da regulise ton, ali kad gasim ugasi se samo stb, tv ostane upaljen.

Stigao i drugi STB, povezao ga na drugi TV i isti slucaj - kad gasim STB TV ostaje upaljen. Bezveze je da moram da uzimam daljinski od TV-a da me ne bi nerviralo pozadinsko osvetljenje.

Sve ostale kablove sam raskacio sa TV-a, jedini ulaz STB. Jedan TV LG, drugi Samsung.

Poveži to na tv... ;) A za d3 go 1.jpg čovek pisao u temi sbb d3go

Poslednja izmena:
Pričao ja sa momkom, kaže zatrpali ga ljudi sa porukama da im kaze, ali nije nikom rekao. Razumem ga donekle, da objavi ovde na forumu, raširilo bi se brže od gripa, a njemu to jedini način za tv.

Stigao i drugi STB, povezao ga na drugi TV i isti slucaj - kad gasim STB TV ostaje upaljen. Bezveze je da moram da uzimam daljinski od TV-a da me ne bi nerviralo pozadinsko osvetljenje.

Sve ostale kablove sam raskacio sa TV-a, jedini ulaz STB. Jedan TV LG, drugi Samsung.

Jel si ukljucio hdmi cec ?

Ne moraš da tražiš monitor baš sa hdmi, mada danas gotovo svaki ima. Dovoljan je i DVI. I kabl HDMI to DVI. Spojiš neke jače zvučnike od kompjutera preko činča i imaš savršeno digitalnu sliku i stereo ton sa basovima.

Bolje da ništa dalje ne piše...

Poslednja izmena:
Meni stvarno na panasoniku radi super. Koristim samo jedan daljinski.

Ne moraš da tražiš monitor baš sa hdmi, mada danas gotovo svaki ima. Dovoljan je i DVI. I kabl HDMI to DVI. Spojiš neke jače zvučnike od kompjutera preko činča i imaš savršeno digitalnu sliku i stereo ton sa basovima.

Bolje da ništa dalje ne piše...
Ma da, skoro svaki od 27" ima. Imaš li možda predstavu zbog čega mi ne radi ova varijanta hdmi to vga?

Verovatno zbog HDCP zaštite. Ona se ugrađuje samo u DVI i HDMI, odnosno da televizor ili monitor mogu da prenose sliku. Pošto je VGA analogni, sigurno nema način da obradi HDCP zaštitu i blokira pristup izvoru.

Da, zaboravio sam. Postoje i monitori koji nemaju u sebi način obrade HDCP zaštite u DVI. To piše u specifikacijama. Zato obrati pažnju ako kupuješ monitor koji ima samo DVI. U specifikacijama mora da piše da li je taj DVI "sposoban" da enkriptuje HDCP zaštitu.

Poslednja izmena:
Ne funkcioniše u opšte. Verovatno je zbog ovoga sto je @packy objasnio. Rešeno je onda, pašće benq gw2760hm :)

Sestra je imala sa tim problema kad je htela da sliku sa kompa koji ima samo VGA izlaz pusti i na tv koji nema VGA, jedina mogucnost je da se uzme adapter ali on je preskup i mislim da nemas racuna da bacas 4, 5 hiljada

sta bre ovaj GO ne radi na rootovanim uredjajima?? Koja glupost...

Dobro jutro Kolumbo:d

Pozdrav, interesuje me da li neko zna da li D3i radi u Hrvatskoj, D3GO radi, to sam proverio prosle godine. Idem na par dana, pa da ne nosim ako ne radi.

Stigao mi monitor, povezao sve, proradilo iz prve. Jedina zamerka na rad je što mi podrhtavaju delovi slike na hd kanalima i na meniju, ali to vidim kad sam blizu iz daljine ne primetim.

Koji su uzeo ?

Da li ima nekoga ko je rešio snimanje na D3i boksu preko HDMI ili činč izlaza?

Jel samo kod mene ili kod svih ista situacija da kad idu vesti na Prvoj ton non-stop prekida?

Nazad
Vrh Dno