Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

O, PLASMA i ovde te ima :)

Ako total uvodi te SPI kanale, znači da će i D3 i D3i. Nema logike da to ne urade. Zaboga, to je ista firma. Osim ako ne govoriš o Totalu iz Hrvatske, Bih ili Slovenije. A razlog zašto na Totalu nema nekih kanala kojih ima na D3 i D3i je manjak prostora na satelitu, laički ne mogu sve da potrpaju.

Polako se spremaju da zabiju glogov kolac buducem kupcu telekoma
[emoji374]
Da su Hrvati neka sila imali bi d3i[emoji107]

Poslednja izmena:
U Hrvatskoj je svakom dostupan MaxTV putem IPTV platforme. Praktički drži monopol na sve žive kanale. Ali je i skup do bola. Imaju razne tematske pakete, pa ko šta voli. Naročito je skup Arena+SK paket. Nekako izađe kao da ovde plaćaš i Total i Polaris, recimo.

I sad je ovo na SK3 kao HD kvalitet? Prljav im objektiv na kameri :D

I sad je ovo na SK3 kao HD kvalitet? Prljav im objektiv na kameri :D
Ali koliko puta treba da ti se kaze jedno te isto? Pomislicu na kraju da namerno trolujes. To sto je kanal HD ne znaci nista ako materijal koji se emituje nije HD. A na to kako se prenosi neka utakmica turske ili cije vec kosarkaske lige SBB nema nikakav uticaj.

Trol je SBB ;) Bitno da na D3Go koji plaćam ne mogu da gledam kanal zbog kojeg i plaćam, a da ilegalno mogu.
screenshot2015-03-12-23-.png

Da li na 10mbps protoka skace ping u igrama kada je ukljucen d3i?

Ma sad slučajno da ima Acestream kod ovih Rusa (torrent-tv.ru), još i HD i sva 3 SK. Obično se pojavi SK1 ponekad na dan-dva.

Na D3Go Android aplikacija mogu da se gledaju SD varijante SK, naravno svako prvo startovanje gledanja treba da spucaš prvo jedno 30 MB mobilnog neta na otključavanje. Posle kad app Android šutne iz rama onda opet troši mobilni net. A HD kanali naravno uopšte ne mogu da se gledaju na D3Go.

Opet pogrešno. Daleko da branim SBB, X puta sam rekao i dobro i loše, međutim nema mesta za ovu primedbu. Ništa ti ne plaćaš pa ne možeš da gledaš... Prvo D3Go dobijaš gratis a drugo, iako to ne odobravam, SBB ne dozvoljava da se konkretni kanali gledaju van SBB mreže. Dakle ako sve to znaš, a znaš, a i dalje plaćaš to i prigovaraš... Treba li da nastavim?

P.S. HD kanali su uredno dostupni na D3Go ukoliko imaš plaćen HD paket.

Nastavi... ;) Definitivno najbolji izbor. Izbor kanala, 30 hd. ultra, fox, sportklub...d3 go. E racun, unifi, gledaj propusteno...

Poslednja izmena:
Opet pogrešno. Daleko da branim SBB, X puta sam rekao i dobro i loše, međutim nema mesta za ovu primedbu. Ništa ti ne plaćaš pa ne možeš da gledaš... Prvo D3Go dobijaš gratis a drugo, iako to ne odobravam, SBB ne dozvoljava da se konkretni kanali gledaju van SBB mreže. Dakle ako sve to znaš, a znaš, a i dalje plaćaš to i prigovaraš... Treba li da nastavim?

Koliko se sećam pre samo nekoliko dana si ti pisao da ne možeš da gledaš RTS HD na D3Go. Tako da očigledno da nisu uredno dostupni. A primetba ne plaćaš nego je gratis ne stoji... sve će oni to naplatiti po isteku ugovora ko nastavi da koristi sve po regularnom cenovniku. Drugo, kako gledam te iste kanale van te iste SBB mreže sa D3i STB? Ja sam njima potpisao ugovor, ja sam njihov korisnik, njihova je firma, isti je sistem koji isporučuje sadržaj. Znači ta priča ne stoji. Minimalno što su morali da ponude je da ako D3Go pristupa sa iste IP adrese na kojoj je i D3i STB to se tretira kao legitimna situacija da im je već plaćen pristup tim kanalima, i da defitivno nije reč o fazonu "kupio pa dao kumu da koristi za džabe", ako nije isti IP to je potencijalna zloupotreba i onda zaključavanje ekskluzivnih kanala.

Ne verujem da im je finansijski isplativija varijanta primoravanja da uzmeš dodatni STB koji oni moraju da kupe i da im onda ti daješ mesečno rentu za taj dodatni STB, ako se uporedi sa varijantom da dobijaju 50% manju rentu za vid pristupa gde oni ne moraju ništa novca da ulažu (D3Go). Bolje da stavili da za svaki 1 D3Go uređaj naplaćuju 150 din mesečno i da taj vid pristupa po sadržaju bude ravnopravan D3i STB uređaju. Svakako iskustvo neće biti podjednako elegantno i biće ljudi koji će se odlučiti za dodati STB umesto jeftiniji D3Go (čak ni max bitrate slike im nije isti ako se ne varam).

@maki22: Unifi ne mogu svi da iskoriste. Nije Beograd = Srbija = D3i korisnici.

D3Go, nebi bio "Go" da ne može legitimno da se gleda sa drugog IP-a. D3Go je besplatan samo u prvoj godini ugovora, posle je dodatnih 150 RSD. Ovako sa nemogučnošću pristupa svim kanalima dostupnim na D3i, izgleda da "Go" ima značenje na Srpskom, ne na engleskom. Verimatrix View Right je nešto bolji u novom izdanju ali još uvek voli da pravi probleme i nije kompatibilan sa svim browser-ima. Više puta sam se raspitivao kada će da izjednače broj kanala D3Go i D3i i odgovor je uvek "biće" a nikako da se ostvari. Taj deo je izostavljen iz ugovora, brošura i na sajtu. To je pomalo i prevara, kada neko uzima D3i sigurno pomisli da je izbor isti. RTS HD bi morao da bude u bazičnom spisku kanala jer je deo javnog servisa.

Koliko se sećam pre samo nekoliko dana si ti pisao da ne možeš da gledaš RTS HD na D3Go. Tako da očigledno da nisu uredno dostupni. A primetba ne plaćaš nego je gratis ne stoji... sve će oni to naplatiti po isteku ugovora ko nastavi da koristi sve po regularnom cenovniku. Drugo, kako gledam te iste kanale van te iste SBB mreže sa D3i STB? Ja sam njima potpisao ugovor, ja sam njihov korisnik, njihova je firma, isti je sistem koji isporučuje sadržaj. Znači ta priča ne stoji. Minimalno što su morali da ponude je da ako D3Go pristupa sa iste IP adrese na kojoj je i D3i STB to se tretira kao legitimna situacija da im je već plaćen pristup tim kanalima, i da defitivno nije reč o fazonu "kupio pa dao kumu da koristi za džabe", ako nije isti IP to je potencijalna zloupotreba i onda zaključavanje ekskluzivnih kanala.

Ne verujem da im je finansijski isplativija varijanta primoravanja da uzmeš dodatni STB koji oni moraju da kupe i da im onda ti daješ mesečno rentu za taj dodatni STB, ako se uporedi sa varijantom da dobijaju 50% manju rentu za vid pristupa gde oni ne moraju ništa novca da ulažu (D3Go). Bolje da stavili da za svaki 1 D3Go uređaj naplaćuju 150 din mesečno i da taj vid pristupa po sadržaju bude ravnopravan D3i STB uređaju. Svakako iskustvo neće biti podjednako elegantno i biće ljudi koji će se odlučiti za dodati STB umesto jeftiniji D3Go (čak ni max bitrate slike im nije isti ako se ne varam).

@maki22: Unifi ne mogu svi da iskoriste. Nije Beograd = Srbija = D3i korisnici.

Tako je. Jel RTS HD = svi HD kanali? Ja samo kazem da ne pricas napamet jer nije tako. Sto se moje prijave tice, u postupku je resavanja pa cemo videti sta ce biti na kraju. Nista nikome nece biti naplaceno van ugovora. Dakle ako ikada i budu dodatno naplacivali D3go to ce biti kao dodatna usluga, dakle ako je ne budes hteo, neces ni placati. Ugovor je potpisan za D3i. Molim te uzmi ugovor i probaj da nadjes uporiste za svoju tvrdnju, gde tacno pise da dobijas D3go i koji kanali u okviru istog se garantuju. Pa da onda tuzimo SBB zbgo neispunjavanja uslova iz ugovora.

Dakle, da se razumemo, apsolutno ne podrzavam ogranicavanje D3go usluge tj gledanje pojedinih kanala samo na SBB mrezu. No jasno mi je zasto je to uradjeno jer bi Pera placao pretplatu a jos troje uz njega se slepalo u D3go umestoo da i oni placaju. Isto tako mislim da su to morali drugacije da rese ali da im je to manje isplativo od ovoga.

Ja ne mogu da gledam ni 1 HD kanal na D3Go. I ako misliš sad da se hvataš za slamku "pa ne plaćaš paket, aktiviran ti je za dž u promo periodu" to ne drži vodu. Paket je aktiviran, ako je aktiviran treba da radi. Ili ne treba da ga aktiviraju u promo periodu, ili treba pri podnošenju zahteva za aktivaciju da ti napomenu da neće raditi na D3Go, ili ako je i to neka "samo sa SBB neta" ekskluziva gde je opet D3i STB izuzetak od pravila.
Kao što napisah već ne vidim kako im je više isplativo da forsiraju uzimanje dodatnog STB koji oni unapred kupuju a korisnik ga neće isplatiti minimum 2 godine, nasuprot varijanti da dobijaju neke malo manje pare a daju ti aplikaciju koju su već platili i ne troše nove pare po svakom novom korisniku. Zloupotreba od strane Pere i družine se lako spreči proverama IP adrese, na predloženi fazon "jel i D3i trenutno konektovan sa istog IP>jeste > ok otključaj sve kanale na D3Go na sat vremena, posle opet provera IP adrese". Ovako sad mogu Pera u družina da koriste 4. istovremeno svi sa različitih lokacijama i kao SBB se oslanja na to da će biti manje inspirisani da gledaju putem D3Go ako blokiraju maltene sve filmske kanale. Nego su jajare, kao "ne smeju" da dozvole pristup tim kanalima van SBB mreže a na mobilnim uređajima dostupno sa mobilnog neta jer tu zbog ograničene količine megabajta/gigabajta niko se baš neće mnogo nagledati D3Go.
@maki22: S obzirom da nema pokrića u Rumi, Inđiji, Mitrovici i Staroj Pazovi, i da je verovatno pokrivenost u Novom Sadu 10x gora nego u BG iz moje perspektive taj Unifi isto kao i da ne postoji (van BG).

D3go android aplikacija ima problem jer nije moguće napraviti takvu aplikaciju koja će raditi na svim telefonima.Na nekim telefonima Rade free HD kanali ali na nekima kad dođe momenat da se slika izoštri nastaje seckanje.Svi ti problemi su opisani na marketu u sekciji pod komentarima korisnika.To je jedna vrsta problema i za sada nema te konkurencije koja će ih naterati da naprave bolju d3go aplikaciju.Jednostavno jedini imaju takvu uslugu i to je to.Telekom namerava u ovom mesecu da će pustiti svoju android OTT aplikaciju pa budemo videli da li će to prodrmati SBB.
Drugi je problem zaključavanja određenih kanala i to takođe ima slučajeva da negde radi i ako niste na njihovoj mreži a negde neće.I tu je opet ista stvar da niko na tržištu nema ništa slično i onda je na tebi hoćeš,nećeš.Imam Total Mix,d3go mi je total free i šta sad ima da pištim i šištim.Nema druge niti rezervne varijante.Ako je plaćaš onda je otkaži i rešena stvar.Dobra stvar je da nacionalni kanali rade u inostranstvu što je super stvar.

Poslednja izmena:
Prvo D3Go dobijaš gratis a drugo, iako to ne odobravam, SBB ne dozvoljava da se konkretni kanali gledaju van SBB mreže. Dakle ako sve to znaš, a znaš, a i dalje plaćaš to i prigovaraš... Treba li da nastavim?

Prvo nije gratis, vec je gratis samo jedno vreme.

Drugo i kada dobijas po ugovoru nesto gratis to je samo formalno gratis, a uracunato je u cenu i mora da se ispostuje ta usluga bez obzira da li stoji da je gratis ili ne (jer je u ugovoru).

Trece D3i je namenjen korisnicima koji nisu na SBB internetu, a takodje nikakvom logikom SBB ne bi smeo da ogranici gledanje kanala van SBB mreze, vec ima pravo samo da ogranici gledanje kanala van Srbije. Za tako nesto postoje razni geolocation servisi i mogu lako utvrditi ako je neko van ili unutar zemlje. Naravno to se moze zamuljati preko proxy-a, ali isto tako mozes i preko proxy-a da napravis da izgleda da koristis SBB, dakle ni to opravdanje nije validno.

Cetvrto - ovo sto si izneo za dostupnost HD kanala je isto netacno, osim ako nisi mislio da su dostupni u listi, a to sto ne mozes da ih gledas ***a... :d

Ja ne mogu da gledam ni 1 HD kanal na D3Go. I ako misliš sad da se hvataš za slamku "pa ne plaćaš paket, aktiviran ti je za dž u promo periodu" to ne drži vodu. Paket je aktiviran, ako je aktiviran treba da radi. Ili ne treba da ga aktiviraju u promo periodu, ili treba pri podnošenju zahteva za aktivaciju da ti napomenu da neće raditi na D3Go, ili ako je i to neka "samo sa SBB neta" ekskluziva gde je opet D3i STB izuzetak od pravila.
Kao što napisah već ne vidim kako im je više isplativo da forsiraju uzimanje dodatnog STB koji oni unapred kupuju a korisnik ga neće isplatiti minimum 2 godine, nasuprot varijanti da dobijaju neke malo manje pare a daju ti aplikaciju koju su već platili i ne troše nove pare po svakom novom korisniku. Zloupotreba od strane Pere i družine se lako spreči proverama IP adrese, na predloženi fazon "jel i D3i trenutno konektovan sa istog IP>jeste > ok otključaj sve kanale na D3Go na sat vremena, posle opet provera IP adrese". Ovako sad mogu Pera u družina da koriste 4. istovremeno svi sa različitih lokacijama i kao SBB se oslanja na to da će biti manje inspirisani da gledaju putem D3Go ako blokiraju maltene sve filmske kanale. Nego su jajare, kao "ne smeju" da dozvole pristup tim kanalima van SBB mreže a na mobilnim uređajima dostupno sa mobilnog neta jer tu zbog ograničene količine megabajta/gigabajta niko se baš neće mnogo nagledati D3Go.
@maki22: S obzirom da nema pokrića u Rumi, Inđiji, Mitrovici i Staroj Pazovi, i da je verovatno pokrivenost u Novom Sadu 10x gora nego u BG iz moje perspektive taj Unifi isto kao i da ne postoji (van BG).

Ok, definitivno nisi upucen u to kako stvari funkcionisu i nema svrhe previse o tome da pricamo. Nema sta da drzi vodu. Jedina bitna stvar izmedju tebe i SBB je ugovor i ono sto pise u njemu. Jel pise tamo nesto o D3go i o kolicini dostupnih kanala? Ne. Kraj price. Sve sto imas je njihova dobra volja. To sto tebi ne rade kanali na D3go ne znace da meni ne rade.

Sto se ostalog tice. U teoriji jesi u pravu ali kao sto rekoh, nemaju konkurenciju i nemaju razloga da bilo sta preduzimaju sto ce i jedan jedini dinar da ih kosta.uploadfromtaptalk1426252771112.jpg

Prvo nije gratis, vec je gratis samo jedno vreme.

Drugo i kada dobijas po ugovoru nesto gratis to je samo formalno gratis, a uracunato je u cenu i mora da se ispostuje ta usluga bez obzira da li stoji da je gratis ili ne (jer je u ugovoru).

Trece D3i je namenjen korisnicima koji nisu na SBB internetu, a takodje nikakvom logikom SBB ne bi smeo da ogranici gledanje kanala van SBB mreze, vec ima pravo samo da ogranici gledanje kanala van Srbije. Za tako nesto postoje razni geolocation servisi i mogu lako utvrditi ako je neko van ili unutar zemlje. Naravno to se moze zamuljati preko proxy-a, ali isto tako mozes i preko proxy-a da napravis da izgleda da koristis SBB, dakle ni to opravdanje nije validno.

Cetvrto - ovo sto si izneo za dostupnost HD kanala je isto netacno, osim ako nisi mislio da su dostupni u listi, a to sto ne mozes da ih gledas ***a... :d

1. Apsolutno nebitno za nasu pricu.

2. Taman da D3go cini 90% cene D3i usluge, ti si potpisao ugovor za D3i. D3go se nigde ne spominje a ponajmanje vrsta kanala koju su obavezni da distribuiraju.

3. Apsolutno se slazem. No rekao sam cime se oni vode.

4. Ne. Okacio sam SS sa telefona u prethodnom postu. Svi kanali koji su dostupni u SD varijanti, dostupni su mi na D3go i u HD varijanti. Ne rade SK Hd kanali, Fox HD, NG HD itd... Svi oni koji ne rade i na SD.

Total ovog meseca uvodi između 12 i 15 novih hd kanala kao i kompletan Filmbox paket sa sve njihovim hd kanalima.Filmbox je već dobio NDS kodiranje dok je nov transponder u test fazi.Kada sve to proradi ostaje da se sagledaju cene i ponuda između njih.Kod totala ti nije potreban net niti telefonska linija za net pa se tu da uštedeti koja para.Total je zbog toga što ljudi masovno ukidaju telefone obustavio total kuću iz ranije obaveznu telefonsku liniju.

Odakle ti info da bas u martu uvode te silne HD kanale, ja sam razumeo da uvode OD marta, znaci mogu uvesti i 2020. god. Ali ajde da zamislimo Total sa tim dodatim HD kanalima, sta opet ispadne bolje, D3i ili Total? Net za D3i mi ne predstavlja problem, imam 25mb/s!

2. Taman da D3go cini 90% cene D3i usluge, ti si potpisao ugovor za D3i. D3go se nigde ne spominje a ponajmanje vrsta kanala koju su obavezni da distribuiraju.

Uz dobrog advokata verovatno bi ugovor mogao da se tumači tako da si ti potpisao ugovor kojim ti se odobrava pristup paketu kanala preko OTT sistema, van SBB mreže s obzirom da je to poenta i ideja iza cele usluge. A da su D3i , D3Go i ostalo samo imena tj marketing. Gde bi u normalnoj državi krajnji rezultat tužbe bio da ili svima odobravaju sve i na D3Go ili debela refomulacija marketinškog texta na SBB sajtu i članova u ugovoru gde se jasno ko dan navodi šta može a šta ne može.

Mlatimo praznu slamu u svakom slučaju, to kako su napravili je ped**ski potez od strane SBB-a koji ne prolazi ni test logike a verovatno ni detaljniju pravnu analizu.

Iskreno, mislim da preteruješ ! Konkurencija ?

Poslednja izmena:
Niko nista nije precutao. Sve stoji lepo u ugovoru. Koga mrzi da cita ugovor a ubedjen je da je u pravu... Ne znam sta da kazem na to.

1. Apsolutno nebitno za nasu pricu.

3. Apsolutno se slazem. No rekao sam cime se oni vode.

4. Ne. Okacio sam SS sa telefona u prethodnom postu. Svi kanali koji su dostupni u SD varijanti, dostupni su mi na D3go i u HD varijanti. Ne rade SK Hd kanali, Fox HD, NG HD itd... Svi oni koji ne rade i na SD.
1. Molim? Nebitno je sto placam uslugu koja ne radi kako treba?
2. Koliko ja znam u ugovoru stoji da mi omogucava gledanje tih istih kanala preko interenta sto nije tacno? U ugovoru NE STOJI da se mogu gledati samo pojedini kanali...
3. Da se nadovezem - probao na 2 kompa iz ukupno 4 browsera i sad probao sa mobilnog da instaliram aplikaciju i prikacim se - nece. Izlogujem se sa sva 4 browsera (2x2) na kompovima, probam opet sa moba - nece, kaze da ga koristim sa previse uredjaja... Zanimljivo 0 uredjaja je previse uredjaja. Takodje je zanimljivo sto nigde nemam opciju da uklonim uredjaje sa kojih sam navodno ulogovan.
4. a RTS HD npr? a HBO i Cinemax HD kanali koje isto placam, sta je sa njima? Ni to nigde ne stoji u ugovoru da ih necu imati na D3go, ali isto tako pise da cu moci sve kanale gledati preko D3go...
Ja cu iskreno da popricam sa advokatom kojeg placam za svoju firmu da li moze da se SBB tuzi za ovakve gluposti, jer me zanima, a onda ako moze lepo svima da okacim na forum kako, pa da ih lepo svi tuzimo, da se nauce pameti.

Uloguješ se na Moj SBB i pod stavkom d3go imaš opciju da ukloniš uređaje, treba da prođe 24h da bi bio uklonjen

1. Nebitno u smislu da li je gratis stalno ili je gratis privremeno. Skoro sam 100% siguran da ce trajno biti gratis i u tom smislu sam rekao nebitno je. Svakako je trenutno ne placas kao posebnu, dodatnu stavku.

2. Jos jednom, u ugovoru nema ni reci o tome. Pobogu pa imati svi taj ugovor, zar je tesko pogledati? Jedino gde se D3go spominje su Opsti uslovi i tu pise:

Napredne usluge
Član 5.
Pretplatnik ima mogućnost naprednih D3i usluga SVOD, CATV i D3GO koje podrazumevaju korišćenje ponuđenih programskih sadržaja u okviru paketa u bilo koje vreme i neograničen broj puta, uz plaćanje naknade u skladu s Ponudom sa cenovnikom.

U opisu same D3Go usluge stoji: Koje su prednosti D3 GO?

Aplikacija pruža potpunu slobodu gledanja televizije na mobilnim uređajima i računarima.
U prilici ste da pratite najpopularnije programe koje ste navikli da gledate u okviru vašeg kablovskog paketa. D3 GO TV sadržaj možete da gledate i van SBB mreže uz bilo koju internet konekciju, ali pojedini kanali će biti rezervisani ekskluzivno za SBB mrežu. Trenutno vam je na raspolaganju preko 130 kanala.

Ja stvarno ne znam sta dalje nije jasno? Da li je korektno? Nije, ali apsolutno ne ostavlja mesta dilemi sta je i kako je, no ocigledno treba neko da sazvace.

3. Ne znam da li drugi browser detektuje kao drugi uredjaj. No, na mojsbb portalu pod D3Go opcijom imas mogucnost da uklonis uredjaje koje ne koristis i tada mozes da dodas nove. No opet radi sprecavanja zloupotreba pretpostavljam, uredjaj koji odredis za brisanje se brise tek nakon 24h.

4. Ne mogu trenutno da ti odgovorim na pitanje. Ne rade mi RTS HD i Nova HD ali ne prijavljuje standardnu stvar, ne moze ako niste preko SBB mreze vec kaze niste pretplaceni na kanal pozovite 19900. Kontaktirao sam ih, do njih je nesto, pa sad jelte kao to resavaju. No poznato je koliko su brzi. Svakako cu javiti ishod. Sto se tice HBO i Cinemax, ne znam, nemam taj paket aktivan. Nigde ne pise ekspilictno da ces imati sve kanale vec pise da imas pristup D3go usluzi for free, a u samo specifikaciji D3go usluge(ko je odvojena od D3i u tom smislu) stoji da trenutno imaju preko 130 kanala ali se ne navodi tacno kojih. Opet nigde se ugovorno nisu obavezali da ti bilo sta po pitanju bilo kog kanala garantuju i to je to. Moze im se. Nazalost, ponavljam po ne znam koji put, jednostavno nemaju konkurenciju i zato rade tako kako rade.

Popricaj sa advokatom pa javi. Realno oni mogu da odgovaraju samo za krsenje neke stavke ugovora ili da ti omoguce raskid ako se ugovoreni uslovi drasticno menjaju na tvoju stetu a to ne vidim nigde trenutno...

Nazad
Vrh Dno