Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

ODa i meni se to isto desava sa zabadanjem na hd kanalima. Sam se restartuje, tako da je gubitak slike par minuta.
Nije cesto u sedam dana jedanputa ili max dva puta.
Mnogo je dosadna ova polemika d3go app.Niko te ne bije po usima da placas ako je placas ili da je free gledas.
Posto je ona besplatna -sbb-u nije u interesu da neko dalje deli nekome sport klubove za dzabaka.Tu napomenu treba javno da napisu da oni koji hoce da je plate budu svesni toga.Rezultat je svakako isti ,odustaces ili neces ,prosto kao pasulj.
Ja sam milion puta brisao i dodavao uredjaje i to radi kako treba i nikada nisam imao problem sa porukom da vec imam aktivno vise od tri uredjaja.

Poslednja izmena:
Različiti browseri na istom kompu se tretiraju kao 1 uređaj. I rekao bih da se "jedinstvenost uređaja" izgleda bazira na nečemu u vezi grafičke kartice na kompu, pošto kad sam nešto testirao na kompu (brljavi mi D3Go plugin ako ga pustim da on sam resize-uje browser prozor u fullscreen nakon tog momenta prebacivanja nemam prikaz slike na monitoru i mora restart kompa; "rešenje" da ja sam pritisnem čim startujem kanal F11 da pređe u fullscreen mode; pa sam proveravao sa drugom grafičkom) i privremeno povezao monitor na integrisanu grafiku tretirao je isti taj komp kao novi uređaj i izbacivao poruku o maximalnom broju uređaja.

1. Nebitno u smislu da li je gratis stalno ili je gratis privremeno. Skoro sam 100% siguran da ce trajno biti gratis i u tom smislu sam rekao nebitno je. Svakako je trenutno ne placas kao posebnu, dodatnu stavku.
To je toja pretpostavka, ali mi potpisujemo ugovor i ne znamo da li ce se placati.

2. Jos jednom, u ugovoru nema ni reci o tome. Pobogu pa imati svi taj ugovor, zar je tesko pogledati? Jedino gde se D3go spominje su Opsti uslovi i tu pise:

Napredne usluge
Član 5.
Pretplatnik ima mogućnost naprednih D3i usluga SVOD, CATV i D3GO koje podrazumevaju korišćenje ponuđenih programskih sadržaja u okviru paketa u bilo koje vreme i neograničen broj puta, uz plaćanje naknade u skladu s Ponudom sa cenovnikom.

U opisu same D3Go usluge stoji: Koje su prednosti D3 GO?

Aplikacija pruža potpunu slobodu gledanja televizije na mobilnim uređajima i računarima.
U prilici ste da pratite najpopularnije programe koje ste navikli da gledate u okviru vašeg kablovskog paketa. D3 GO TV sadržaj možete da gledate i van SBB mreže uz bilo koju internet konekciju, ali pojedini kanali će biti rezervisani ekskluzivno za SBB mrežu. Trenutno vam je na raspolaganju preko 130 kanala.

Ja stvarno ne znam sta dalje nije jasno? Da li je korektno? Nije, ali apsolutno ne ostavlja mesta dilemi sta je i kako je, no ocigledno treba neko da sazvace.
Nije mi sad ugovor pri ruci, ali da li to sto si naveo za ogranicenje preko SBB mreze pise u ugovoru ili ne?

3. Ne znam da li drugi browser detektuje kao drugi uredjaj. No, na mojsbb portalu pod D3Go opcijom imas mogucnost da uklonis uredjaje koje ne koristis i tada mozes da dodas nove. No opet radi sprecavanja zloupotreba pretpostavljam, uredjaj koji odredis za brisanje se brise tek nakon 24h.
Hvala na objasnjenu, bilo mi je logicnije da mi to bude na D3go portalu, a nisam na SBB portal isao. :)

4. Ne mogu trenutno da ti odgovorim na pitanje. Ne rade mi RTS HD i Nova HD ali ne prijavljuje standardnu stvar, ne moze ako niste preko SBB mreze vec kaze niste pretplaceni na kanal pozovite 19900. Kontaktirao sam ih, do njih je nesto, pa sad jelte kao to resavaju. No poznato je koliko su brzi. Svakako cu javiti ishod. Sto se tice HBO i Cinemax, ne znam, nemam taj paket aktivan. Nigde ne pise ekspilictno da ces imati sve kanale vec pise da imas pristup D3go usluzi for free, a u samo specifikaciji D3go usluge(ko je odvojena od D3i u tom smislu) stoji da trenutno imaju preko 130 kanala ali se ne navodi tacno kojih. Opet nigde se ugovorno nisu obavezali da ti bilo sta po pitanju bilo kog kanala garantuju i to je to. Moze im se. Nazalost, ponavljam po ne znam koji put, jednostavno nemaju konkurenciju i zato rade tako kako rade.
Za poruku - istu poruku imam i ja, a za HBO i Cinemax jednostavno ih nema. Trebalo bi nekako videti da li HBO go radi, ali neko je pomenuo da je nekada radio, ali vise ne. Sto se tice konkurencije, tu se slazemo, problem je sto je nema, ali jednostavno to ih ne opravdava - vaditi se na konkurenciju je odlika loseg poslovanja, poznatijeg kao "pilicarenje"...

Popricaj sa advokatom pa javi. Realno oni mogu da odgovaraju samo za krsenje neke stavke ugovora ili da ti omoguce raskid ako se ugovoreni uslovi drasticno menjaju na tvoju stetu a to ne vidim nigde trenutno...
Videcu kada bude bio na raspolaganju, ali trenutno nije tu bar jos nedelju dana.

Da li se nekome desavalo da se zabadaju boxovi? Zabode se na HD kanalu, stoji zaboden 10 tak sekundi, ne reaguje na daljinac i restartuje se. A drugi radi kako treba. Juche se taj drugi zabo isto na HD Kanalu. PO ceo dan su na Fox Life HD
Meni se cesto zabadao box i to nebitno da li na SD ili HD kanalima. Onda sam provalio da me taj isti LAN kabl njihov zeza jer je neispravan i kada bi se gubila konekcija box je zabadao (citav software) - ne znam zasto su tako napravili sw, ali eto, ne cudi me. Kada sam uzeo drugi kabl desi se, ali mozda 1 dnevno ili kad restartujem uredjaj pa nakon nekih 20 sek od boot-a. Desilo mi se jednom isto vise puta, i opet se zabadao uredjaj, a kada bi merio konekciju sa SBB-om izmerilo bi samo 2Mbps. Obzirom da ni jedan drugi uredjaj nije trosio protok (pratio na ruteru) odradio sam SpeedTest sa razlicitim serverima i tu mi je bila normalna brzina. Ne znam da li je bio problem do SBB-a, ili mozda u nadprovajderovom linku sa SBB-om, ali poprilicno sam siguran da je to zabadalo ga.

To je toja pretpostavka, ali mi potpisujemo ugovor i ne znamo da li ce se placati.

Nije mi sad ugovor pri ruci, ali da li to sto si naveo za ogranicenje preko SBB mreze pise u ugovoru ili ne?

Hvala na objasnjenu, bilo mi je logicnije da mi to bude na D3go portalu, a nisam na SBB portal isao. :)

Za poruku - istu poruku imam i ja, a za HBO i Cinemax jednostavno ih nema. Trebalo bi nekako videti da li HBO go radi, ali neko je pomenuo da je nekada radio, ali vise ne. Sto se tice konkurencije, tu se slazemo, problem je sto je nema, ali jednostavno to ih ne opravdava - vaditi se na konkurenciju je odlika loseg poslovanja, poznatijeg kao "pilicarenje"...

Videcu kada bude bio na raspolaganju, ali trenutno nije tu bar jos nedelju dana.

Meni se cesto zabadao box i to nebitno da li na SD ili HD kanalima. Onda sam provalio da me taj isti LAN kabl njihov zeza jer je neispravan i kada bi se gubila konekcija box je zabadao (citav software) - ne znam zasto su tako napravili sw, ali eto, ne cudi me. Kada sam uzeo drugi kabl desi se, ali mozda 1 dnevno ili kad restartujem uredjaj pa nakon nekih 20 sek od boot-a. Desilo mi se jednom isto vise puta, i opet se zabadao uredjaj, a kada bi merio konekciju sa SBB-om izmerilo bi samo 2Mbps. Obzirom da ni jedan drugi uredjaj nije trosio protok (pratio na ruteru) odradio sam SpeedTest sa razlicitim serverima i tu mi je bila normalna brzina. Ne znam da li je bio problem do SBB-a, ili mozda u nadprovajderovom linku sa SBB-om, ali poprilicno sam siguran da je to zabadalo ga.

Tako je, moja pretpostavka ali opet, i da krene naplata toga, to nece biti po defaultu svima vec kao dodatna usluga.

Sto se ogranicenja za D3go tice, ne, ne pise o tome u ugovoru nista. Pise da je omoguceno nekoliko naprednih usluga izmedju ostalog i D3go. U opisu same usluge stoji to ogranicenje vezano za pristup sa neSBB mreze. Dakle sve cisto.

HBO GO nije dostupan na D3i uopste. Navodno HBO neda. Nikada nije ni bio.

STB retko zablokira meni. Ranije jos tu i tamo, od poslednjeg update-a, nijednom.

Član 5.
Pretplatnik ima mogućnost naprednih D3i usluga SVOD, CATV i D3GO koje podrazumevaju korišćenje ponuđenih programskih sadržaja u okviru paketa u bilo koje vreme i neograničen broj puta, uz plaćanje naknade u skladu s Ponudom sa cenovnikom.

@Darko1290 procitaj boldirani deo u citatu clana 5 a posebnu paznju obrati na crveni deo teksta a onda reci da li i dalje mislis da bas potpisani ugovor SBB-u daje pravo na umanjenje broja kanala IZ PAKETA koje mozemo gledati van SBB mreze koristivsi D3GO. Po mom misljenju pojam "paket" je superordinaran pojmovima "d3go" i "ponudjeni programski sadrzaji" i on ih u celosti sadrzava jer u samom ugovoru nije drukcije naglaseno.

Ne bih rekao, tu samo kaze da izmedju ostalog mozes da koristis i D3go bilo kada i neograniceno. Nigde se ne navodi nijedan detalj o ponudi, dostupnosti kanala i slicno dok je u specifikacijama D3go usluge jasno navedeno da su pojedini kanali SBB ekskluziva. Osnovni problem je sto vi mislite da je D3i=D3go u smislu da je to ista usluga i da kanale koje imate na D3i morate na D3go. D3go je posebna usluga i broj kanala apsolutno ne mora da ima veze sa D3i ponudom kao takvom, cak i sada ima razlike u ponudi kanala. SBB nudi D3i korisnicima pristup D3go usluzi a u specifikaciji same usluge a vezano za dostupnost pojedinih kanala pise to sto pise...

Da ali mi smo potpisali ugovore koji nam kao sto i sam kazes daju pravo da bilo kada i NEOGRANICENO koristimo d3go. Dakle potpisali smo ugovore a ne specifikacije, a ti ugovori u sebi nemaju nikakvu odrednicu o ogranicavanju usluga.

Ne neograniceno, vec ako se tacno drzimo slova, neogranicen broj puta. Dakle neogranicen broj puta uslugu D3go, koja opet je takva kakva je i u tom smislu sam spominjao specifikaciju iste. Da me ne shvatis pogresno, mislim da je jako bezobrazno to sto rade i da su morali da nadju nacin da to radi svima onako kako bi trebalo. Samo pokusavam da kazem da jako sumnjam da ima prostora za bilo kakav prigovor u smislu toga da oni nesto iz ugovora ne ispunjavaju. Ko misli da ima, pravac advokat, pomoci ce svima nama...

Da li se nekome desavalo da se zabadaju boxovi? Zabode se na HD kanalu, stoji zaboden 10 tak sekundi, ne reaguje na daljinac i restartuje se. A drugi radi kako treba. Juche se taj drugi zabo isto na HD Kanalu. PO ceo dan su na Fox Life HD
Da, na svim kanalima, više puta dnevno od kako je novi SW ubačen.

Meni ponekad, samo sto kod mene ne restartuje, stoji zaglavljen na tom kanalu 5-6 sekundi, slika i zvuk idu normalno ali ne mogu da prebacim kanal. Posle se kanali menjaju sasvim normalno. Nije strasno, desava se redje od jednom dnevno ali je bug koji se javio posle zadnjeg upgrade-a softvera. Vise me nervira sto mi ponekad otkaze premotavanje kod pogledaj propusteno i moram da resetujem box da proradi. Ovaj bag je postojao i pre zadnjeg apgrejda a ni sada nije resen.

Ne neograniceno, vec ako se tacno drzimo slova, neogranicen broj puta. Dakle neogranicen broj puta uslugu D3go, koja opet je takva kakva je i u tom smislu sam spominjao specifikaciju iste. Da me ne shvatis pogresno, mislim da je jako bezobrazno to sto rade i da su morali da nadju nacin da to radi svima onako kako bi trebalo. Samo pokusavam da kazem da jako sumnjam da ima prostora za bilo kakav prigovor u smislu toga da oni nesto iz ugovora ne ispunjavaju. Ko misli da ima, pravac advokat, pomoci ce svima nama...
To sa D3Go je obična, bezsramna navlakuša, ovako kako je sročeno mogu da ukinu sve izuzev jednog kanala pa da kažu "Šta hoćete, evo imate D3Go, mi smo svoje ispunili".

Ostalo lufta,teoretski 4,7 mbps, pa mi jjjjj kevu, svakih 10 sekundi skok na 200ms, pa normala i tako u krug. U pitanju je CS: GO.

Total ovog meseca uvodi između 12 i 15 novih hd kanala kao i kompletan Filmbox paket sa sve njihovim hd kanalima.Filmbox je već dobio NDS kodiranje dok je nov transponder u test fazi.Kada sve to proradi ostaje da se sagledaju cene i ponuda između njih.Kod totala ti nije potreban net niti telefonska linija za net pa se tu da uštedeti koja para.Total je zbog toga što ljudi masovno ukidaju telefone obustavio total kuću iz ranije obaveznu telefonsku liniju.

Odakle ti info da bas u martu uvode te silne HD kanale, ja sam razumeo da uvode OD marta, znaci mogu uvesti i 2020. god. Ali ajde da zamislimo Total sa tim dodatim HD kanalima, sta opet ispadne bolje, D3i ili Total? Net za D3i mi ne predstavlja problem, imam 25mb/s!

Ja sam kontaktirao info sbb i odg. da uskoro treba da prestave novu aplikaciju sta ce se uraditi sa njom videcemo.

Ping varira kad radi D3i.

Ostalo lufta,teoretski 4,7 mbps, pa mi jjjjj kevu, svakih 10 sekundi skok na 200ms, pa normala i tako u krug. U pitanju je CS: GO.
Kako si izracunao luft, posto kao sto si video on uzima pakete u spike-ovima od po 5/9 Mbps u zavisnosti jel sd ili hd kanal.
Ne znam da li uzima manje a cesce kada je manje protoka na raspolaganju, moracu proveriti, ali znam da bi mi radio D3i, jedan korisnik na yt hd i meni normalan ping sa 12/4 paketom(wifi).

Pa ja uzeo teoretski tu njihovu deklarisanu brzinu od 4 Mbps... Najveći problem su ti spajkovi, i jednostavno 10Mbps (8,7) nije dovoljno da se prođe bez varijacija u pingu. Tako da će to biti glavni razlog ako me pitaju zašto vraćam opremu.

A ti prebaci na radio ili isključi. Na 10 mb dolazi do jedne amplitude pinga na nekih 50-60 ms svakih 10 sekundi. Ili pređi kod Mitrovića, pardon na Telekom, pa gledaj bez pinga :p Reci da je to glavni razlog zašto vraćaš opremu. Kakvi su ljudi danas postali sitničari, to je neverovatno.

Poslednja izmena:
Pa baš i nije 50, 60 već 220ms. Moja je stvar šta ću navesti kao razlog, a tražiće razlog sigurno. Ovo je ono što meni kao korisniku smeta, svako ima svoje zahteve. Nekome smeta broj HD kanala, da li ima 4 ili 5 Arena ili nema, itd. Ja sam uzeo da probam, ne odgovara mi, teram dalje, i svoje iskustvo navodim ovde. A ti ako nemaš neki konstruktivniji savet, zaobiđi me.

A ti prebaci na radio ili isključi. Na 10 mb dolazi do jedne amplitude pinga na nekih 50-60 ms svakih 10 sekundi. Ili pređi kod Mitrovića, pardon na Telekom, pa gledaj bez pinga [emoji14] Reci da je to glavni razlog zašto vraćaš opremu. Kakvi su ljudi danas postali sitničari, to je neverovatno.
Izvini, ali kao stari cs 1.6 gamer znam da su takve stvari nedopustive pogotovo ako igras online turnire i slicno. Cak da ti se desava na svako 30 sek tako je problematicno... Ta 1 sekunda kad skoci ping moze citav mec promeniti a samim tim mozes ispasti sa tipa turnira, tako da u potpunosti razumem coveka.
Kakav ti je upload btw?

Kod mene na 10Mb skače sa 45 na 60-70 na svakih desetak sekundi, realno u igri ne primećujem razliku.

Ko je voljan da mi ustupi ili proda d3go nalog neka mi se javi na pp jer treba mi za decu da gledaju ultre,kod mene u mestu nema d3go.

Ne mora ceo nalog d3go dovoljno je i za 2 uredjaja da mogu da mi deca gledaju crtace.

Poslednja izmena:
Ako se ne varam Ultra kanal je blokiran na D3Go ako pristupaš nekim ne-SBB netom tj IP adresom.

Jeste, blokiran je.

Vrh Dno