Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Šteta što ranije nisi gledao tv... jer bi shvatio sad da je d3i, super stvar. Možeš da uzmeš i iptv ts na probu, pa uporedi sam. Ja samo kažem moje mišljenje. Nema savršenstva, nigde, pa ni u ovom slučaju. Uvek fali nešto ono malo .
Imam u stanu oba, i jasno vidim razliku u slici, jer koristim na istom tv-u. Nije ts loš, (mada samo gledam arene, jer im je samo ostala Liga šampiona i ova naša liga), ali sbb je bolji trenutno. Probaj sam.

Mogu već da uporedim sa IPTV (doduše IPTV STB nema HDMI output, pa poredim babe i žabe), ali nema svrhe porediti gde je manje loša slika :D Ne manja činjenicu da je došlo vreme za HD kanale i da je SD zalostan na 1080p TV-u. Znači biraš manje od 2 zla po nekim drugim kriterijumima, tipa u kojoj kombinaciji imam brži net.
Da može da se uzme samo HD paket bez osnovnog naravno da bih uzeo to :) Ovako ajd gledaće keva ove ružne, a ja SportKlub SD kad sam blesav i ne počnem da plaćam tennistv.com pretplatu i gledam HD stream.

Poslednja izmena:
Kako nema stb hdmi na ts ?

Lepo, ima onaj prvi STB krš što su delili što ide SCART u TV a u STB onaj neki nestandardni okrugli konektor .. koji je ćale uspeo da pokida iglicu, pa je sad povezan STB sa TV-om preko RF out kabla (i baš jedva čekam da vidim šta će biti kad bude vraćao opremu bez tog kabla).

stbsastrujom2.jpg

Ima USB konektor, RF in, RF out i taj okrugli čiji se kabl završava sa SCART.

Poslednja izmena:
A sto ti ne uzmes na probu od ts, daju isto kao i sbb ? Sa hdmi kablom pa probaš, jedan pored drugog ovako :) 58d17f1c762e18a9dcb270fffc670822.jpg

Poslednja izmena:
Zovi i pitaj i prijavi se, ili svrati u poslovnicu

Premotavanje sa gledanjem nema sanse da bude implementirano, jer bi nevidjeno opteretilo servere. Najpre neka uvedu jos jednu brzinu za premotavanje, npr 2 minuta po sekundi.
Nista nije nemoguce sto se tice sw, samo trebas imati nekoga ko zna da razmislja. Za premotavanje sa gledanjem je dovoljno pored video snimka da server cuva screenshot(keyframe-a) istog na svako tipa 15 sekundi ili vise. Koliko bi to vise zauzelo prostora. Pa nekih 0.5%. Koliko bi opteretilo server kad premotavas - mnogo manje nego kada gledas...
Brate mili šta si koristio pre nego što si uzeo d3i na probu ? Ne , nisu mi niski kriterijumi, ali objektivno ovo je trunutno najbolja ponuda. U stanu imam i iptv ts, (staru platformu, jer novu ne daju, starim korisnicima) i mogu da ti kažem da je sbb mnogo ispred ts, ne kažem da ts ne valja, ali jednostavno je sbb ispred.
Mozda jeste najbolja ponuda ovde ali to ne znaci da je nesto dobro. Ako stavis 3 praistorijska telefona jedan pored drugog, jedan od njih je najbolji, ali je za danasnje uslove krs. SBB ima ocajan sw jer vrv ne zeli da plati orave developere, ima uzasnu podrsku, a po postovima ostalih ni se cini da je imao i mnogo neispravnih uredjaja.

3 praistorijska telefona ... Poredjenje ?
Ja sam stavio 2 stb uredjaja, jedan ts, drugi sbb i uporedio. Rekao sam svoje misljenje i utiske. Ts nije los, ja imam staru platformu, nemam gledaj propusteno itd, imam hd na oba i utisak je da je bolja slika na d3 i. I na hd i sd. Isti tv je u pitanju. Ja stvarno nisam imao problem sa podrskom, resio sve sto mi treba vrlo brzo.

Sbb je poznat da uzima samo i samo najeftinije moguće uređaje kao i sw i sve ostalo,nije to ništa novo.Albis je dno dna,znači od toga nema gore niti jeftinije.
Najnoviji gen2 ima ispravljač od samo 0.5 ampera i onaj lan kabl koji je verovatno neki piroćanac rastezao sa 5 cm na 30cm.Dve uštede za 0.000001 cent.Verovatno nisu platili sw da snima i da omoguće IR -extender.
I sa takvom ponudom d3i je opet ispred svih u ovoj zemlji.Najbolji izbor kanala,najbolja slika,najbolji paket(d3go) i za mene podrška je uvek bila ocena deset, bar do sada.Nema konkurenciju,nema zamenu i to je to.Sigurno je da može i bolje ali sa kim to da se takmiče,ko ih to pritiska????Da neće možda sa ovima koji ukidaju upload svojim korisncima ili koju imaju fiksni harač i ostavljaju mesta konkurenciji da ih razvali zbog te sulude cene???

Poslednja izmena:
I sa takvom ponudom d3i je opet ispred svih u ovoj zemlji.Najbolji izbor kanala,najbolja slika,najbolji paket(d3go) i za mene podrška je uvek bila ocena deset, bar do sada.Nema konkurenciju,nema zamenu i to je to.Sigurno je da može i bolje ali sa kim to da se takmiče,ko ih to pritiska????Da neće možda sa ovima koji ukidaju upload svojim korisncima ili koju imaju fiksni harač i ostavljaju mesta konkurenciji da ih razvali zbog te sulude cene???

To je to.

3 praistorijska telefona ... Poredjenje ?
Ja sam stavio 2 stb uredjaja, jedan ts, drugi sbb i uporedio. Rekao sam svoje misljenje i utiske. Ts nije los, ja imam staru platformu, nemam gledaj propusteno itd, imam hd na oba i utisak je da je bolja slika na d3 i. I na hd i sd. Isti tv je u pitanju. Ja stvarno nisam imao problem sa podrskom, resio sve sto mi treba vrlo brzo.
Poredjenje se odnosi na inostranstvo, a ne na nasu zemlju. Ja ti govorim za pocetak sa sw strane da je lose odradjeno, jer se i sam bavim razvojog sw-a, a za hw sam se izmedju ostalog uverio zbog samih uredjaja koje sam dobio. Sto se tice podrske ja sam ih 6 ili 7 puta zvao u 2 nedelje da mi ukljuce 2 paketa i svaki dan kazu jeste zavedeno je, bice danas ili sutra ujutro i nikad se ne desi...

Nemas sreće. Ja sam ih jednom pozvao i zavrsio za id za d3 go, i tom prilikom usput rekao za hd. Bilo je oko 18 h . Ujutru sve aktivno. Poredjenje se odnosilo na 3 praistorijska telefona. Na kakvo inostranstvo ? A kakav ti je sw na ts, opet su isped njih. Garantujem. Koristim oba

Brate mili šta si koristio pre nego što si uzeo d3i na probu ? Ne , nisu mi niski kriterijumi, ali objektivno ovo je trunutno najbolja ponuda. U stanu imam i iptv ts, (staru platformu, jer novu ne daju, starim korisnicima) i mogu da ti kažem da je sbb mnogo ispred ts, ne kažem da ts ne valja, ali jednostavno je sbb ispred.
Nova platforma ubija i po brzini prebacivanja i komplet software-u i svemu. Zasto ne daju starim korisnicima novu platformu?

To ne bi trebalo da bude stvar sreće ;-) Nego su oni trebali prvo da plate kršten software "sistem" za aadministraciju a onda i da zaposle kompetentan kadar u Call centru i tehničkoj podršci, i onda nema da piše da je spremno za aktivaciju a ne aktivira se 2 nedelje. I da je aktivirano na jednom mestu a na drugom (D3Go) nije, i da mesecima ne poprave bagove na Android aplikaciji.
Hoće pare a neće ništa da ulože.

Nova platforma ubija i po brzini prebacivanja i komplet software-u i svemu. Zasto ne daju starim korisnicima novu platformu?

Može da ubiva koliko hoćeš ali samo kad krenem da dopisujem kanale koje nemaju, odmah mi plik iskoči na žbičnu kost:guitar:

Poslednja izmena:
Nemas sreće. Ja sam ih jednom pozvao i zavrsio za id za d3 go, i tom prilikom usput rekao za hd. Bilo je oko 18 h . Ujutru sve aktivno. Poredjenje se odnosilo na 3 praistorijska telefona. Na kakvo inostranstvo ? A kakav ti je sw na ts, opet su isped njih. Garantujem. Koristim oba
Aktivirase danas(posle 2 nedelje) ali hbo i cinemax hd, ostale hd nisu. Moracu opet sutra da ih zovem. Zanimljivo da su u zahtevu za aktivaciju bila oba paketa, a oni aktivirali samo 1...

Da li je neko ko ima pristup SBB netu probavao da tu setuje VPN server a da na na kompu sa ADSL-om se konektuje na taj VPN i proba da samo startuje jedan zaključani D3Go kanal, pa kad se otkači sa VPN da li kanali neko vreme ostaju dostupni za glasnije sa ADSL-a?
Mobilni net fora radi na Android app ali na kompu izgleda da ne može sa 3G netom da se privremeno otključaju kanali.

Posle 40 dana čekanja dobih konaćno stb, model 8083. SVI kanali su mi od danas otključani. Optičkim kablom sam povezao stb sa av risiverom(Yamaha). Međutim niti na jednom programu nemam 5.1 zvuk. Evo trenutno ide liga šampiona i lepo piše 5.1 zvuk, ali na risiveru nema 5.1, samo stereo. Probao sam sve moguće setapove na njemu, ali opet ništa. Samo stereo. Na stb-u, u setapu mi stoji za zvuk: dolby. Tv mi je povezan sa hdmi kablom sa stb-om. Probao sam da povežem optičkim kablom tv sa av risiverom, ali opet ništa, samo stereo zvuk. Da li je neko imao ovakvih problema i da li uopšte sbb emituje i jedan program u 5.1 tehnici? Da budem iskren nisam za sada zvao korisnički servis u vezi ovog problema. I onako mogu da lažu kako hoće. Mene interesuje šta je u praksi.

Za mene je to prva stvar,prvo ponuda kanala pa onda platforma.Džabe mi platforma ako nemam šta da gledam ili ako je ponuda slabašna:d

Ako ćemo realno od ovih 90 kanala ako se oduzmu lokalni, domaći, bosanski, hrvatski kanali i kanali koji vrte muziku više od polovine preostale su kanali tipa "vrtimo 5 istih filmova/serija mesec dana, onda zamenimo 2 od tih 5". Tako da kad tek dobiješ te kanale ima da gledaš svaki dan po ceo dan svašta nešto dok ne "obiđeš krug" i onda kreće neprestano ponavljanje istog sadržaja. I ponuda se manje više od tog momenta svodi na sportske kanale + lokalni (koje za dž dobijaš preko antene) za odrasle, i ovih par za klince ko ima decu. Naravno da je bolje nego da nemaš ništa nego tih 12-ak domaćih kanala, ali pitanje je da li 3 Sportklub kanala i još 2-3 neka druga koja ćeš gledati više od sat vremena mesečno vrede 1000-1200 din.

Poslednja izmena:
Realno, zamerke ti nisu na mestu,odnosno treba ih uputiti onima koji imaju slabiji ili daleko slabiji izbor kanala nego d3i.Ovde imaš daleko najveći broj HD kanala,serijskih i filmskih kanala.Prosto sve što postoji se nalazi u ponudi.Ako hoćeš biti objektivan onda treba da napišeš koji to kanali nedostaju u ponudi a da te zadovolje.
Da bi to napisao prethodno moraš da imaš višegodišnji staž gledanaja tih drugih kanala.Po meni tu nedostaje nešto od BBC HD kanala,nat geo wild HD i tako nešto.
Filmskih kanala imaju već dosta,e sada što su tu sve reprize to je tako kod svih provajdera ukljućujući i one sto puta bogatije.Imaš recimo Filmbox franšizu koja je isto tako sve krš do krša i repriza do reprize,sve već viđeno.Izlaz iz toga je da provajder sam napravi svoje filmske kanale kao što to rade oni najači evropski provajderi ali i tu imaš isto reprize koliko hoćeš ali sa nešto novijim filmovima.Da je sve onako kako ti zamišljaš ne bi postajao niti jedan torent,niti xbmc,niti Ice films,niti showbox.
Možeš lepo za 8 usd da platiš jedan iptv NETFLIX HD kanal i da gledaš nešto malo noviju HD produkciju,ništa te ne sprečava u tome,ili da se pretplatiš na nekog stranog satelitskog provajdera i da brzinom svetlosti provališ da ove iste d3i kanale prodaju u proseku između 30-40 eura mesečno.

I mene zanima da li na d3i ima Dolby Digital Audio.

Poslednja izmena:
Upravo zbog toga što koristim XBMC i to baš na tom istom TV-u (Android mini PC) i gledam šta god hoću kad hoću u HD rezoluciji za dž mi je sad ova SBB ponuda smešna.

To o čemu pišeš odnosi se samo i samo na HD filmsku dopunu bilo koje kablovske na svetu pa i na D3i.

Ono što je stvarno smešno je to da na tom XBMC-u ili bilo kom drugom sličnom portalu,NEMAŠ niti jedan jedini sport HD live događaj koji je iole stabilan,kvalitetan i vremenski pouzdan.Smešno je i to da nema niti bilo kog drugog live HD događaja da je pouzdan.Koliko toliko je dobar za filmove i neke serije i za poneke dokumetarne emisije koje se emituju na Discovery ili ostalim sličnim kanalima ali je i to nepouzdano.Smešno je i to da ceo taj i takav sistem radi od danas do sutra i ne može biti nikakva ni minimalna alternativa bilo kom kablovskom sistemu osim u domenu novih filmova koji će po zakonu kapitalizma uvek debelo kasniti na kablovskoj.
Ako ti je kojim slučajem dovoljno onih 12 DVB-T2 kanala,onda ti je XBMC dopuna za te kanale a ti odjavi D3I,niko ti ne brani.Meni je tih 12 kanala dopuna u slučaju nestanka struje i dopuna u vidu praćenja nekih mega sportskih događaja kada ne želim da me ubija kašnjenje na IPTV-u.

Poslednja izmena:
Ne plaćam ja D3i i najmanje je uzet zbog mene. Drugi ukućani su zadovoljni jer nisu naviknuti na bolje, tako da ostaje D3i 99%.
Ja ću osim za (domaći) sport uglavnom koristiti nešto drugo.

p. s. Sport na Sky Sports i EuroSport kanalima sasvim pouzdano radi u XBMC putem Acestream-a.

Poslednja izmena:
Ne znam kako vam se zalome takvi tutumaci na podršci ali meni se uvek jave ako imam problem i uvek su mi sva dodavanja i oduzimanja paketa rešili u dan dva.Imam total i d3i.Ako si uzeo uređaj na probu i imaš onih 30 dana probe onda može biti problem oko aktiviranja za HBO.

Kako ti se cini poredjenje Totala i D3i, da li Total ima neke konkretne prednosti u odnosu na D3i? Pitam jer ja imam trenutno Total, ali uskoro uzimam i D3i na probu, pa me zanimaju i druga iskustva.

Osim što ti total ne koristi internet protok, nema prednosti u odnosu na D3i. D3i ima mnogo kvalitetniju ponudu od totala.

Total ovog meseca uvodi između 12 i 15 novih hd kanala kao i kompletan Filmbox paket sa sve njihovim hd kanalima.Filmbox je već dobio NDS kodiranje dok je nov transponder u test fazi.Kada sve to proradi ostaje da se sagledaju cene i ponuda između njih.Kod totala ti nije potreban net niti telefonska linija za net pa se tu da uštedeti koja para.Total je zbog toga što ljudi masovno ukidaju telefone obustavio total kuću iz ranije obaveznu telefonsku liniju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno