Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Meni isto upravo stiglo ali city express. Ukljucio ga spojio sve, dosao please wait na oko 2/3 i stoji tako 15 min.

Зови техничку подршку, имао сам сличан проблем када сам га повезао први пут, објаснили су ми да хоће некада да зеза. Нешто су урадили и после десетак минута је прорадило.

Saćekaj mart mesec.Total uvodi najmanje još 10-15 novih hd kanala,uvode potpuno nove HD prijemnike,video na zahtev i treba da bude takoreći ekvivalent D3i IPTV-u.Ako se to tako ostvari onda će to biti dobar odabir jer oni imaju jako dobru ponudu za 20 mega adsl-a plus Total tv putem satelita gde je kašnjenje svedeno na minimum i imaćeš svih onih 20 mega u potpunosti na raspolaganju.

Korisnik sam Totala, pa me zanima ovo sto si napisao o novim HD kanalima tokom marta. Koliko ti je ta informacija pouzdana, i ja sam nacuo da ce dodavati HD kanale (Fox x 2, Nature/History vec dodati) jer menjaju sve prijemnike u HD, ali mi cifra od 10-15 kanala zvuci preterana. Pitam te sve ovo jer mi ugovor sa Totalom istice 18.03.2015., a plan mi je bio da d3i uzmem na probu pocetkom marta, i ako mi se svidi, a po vecini komentara bi trebalo (par ljudi koji su imali total kazu da je slika na d3i mozda i duplo bolja, makar na SD kanalima, a o ponudi kanala i dodatnim uslugama ne treba ni komentarisati), raskinuo bih sa totalom bas 18.03. ili na kraju marta, a d3i bih naravno zadrzao. Inace, imam vektorov net od 25mb/s tako da pretpostavljam da sa te strane ne bih imao problema.

Najnoviji Total risiveri imaju rj45 lan konektor i verovatno će biti namenjen i za neke interaktivne sadržaje.Satelit je višestruko pouzdaniji od IPTV-a.Njegova jedina manja je skup zakup transpondera ali sa druge strane total je za mesec mart najavio puno novih kanala,pa se može desiti da postane interesantan kao zamena za one koji imaju slab ili nikakav net.Ja bi uvek prvo išao na satelit pa onda na iptv.Iskustvo od 1990 pa ovamo me tera da tvrdim da je satelit ekstremno pouzdan servis.

Znaci po tebi ovi novi HD risiveri koji se menjaju za sve SD risivere su poboljsani u odnosu na postojece HD risivere? A ja zvao pre par dana njihovog ovlascenog partnera, i pitao "Da li se taj HD risiver koji delite razlikuje po necemu bitnom od mog koji je uzet pre dve godine?", odgovor je bio odrican!

HD kanali protok
45ab9edd990a7996f0c14013a69bcfaf.jpg

Povlaci u spike-ovima umesto konstantno. Sto se tice HD kanala, pola mi ne radi, ni HBO, ni Cinemax a lepo sam pitao jel rade u test periodu i rekli mi da rade. Sta je sa D3go pretpostavljam da ni to ne radi u testu?

HD kanali protok

Povlaci u spike-ovima umesto konstantno. Sto se tice HD kanala, pola mi ne radi, ni HBO, ni Cinemax a lepo sam pitao jel rade u test periodu i rekli mi da rade. Sta je sa D3go pretpostavljam da ni to ne radi u testu?

Nista cudno, tako to radi. Skidaju se mali fragmenti od nekoliko sekundi u memoriju koje stb posle spaja i dekodira. Takodje, ja mislim da niko nije dobijao HBO u probnom periodu ako se ne varam.

D3go radi svim korisnicima samo treba da se registrujesh i aktiviras.
Sumnjam da je HBO/Cinemax otkljucan u probnom periodu.Generalno ces morati da ih zivkas dok ne ukljuce sve sto je namenjeno za promotivni period.

Nista cudno, tako to radi. Skidaju se mali fragmenti od nekoliko sekundi u memoriju koje stb posle spaja i dekodira. Takodje, ja mislim da niko nije dobijao HBO u probnom periodu ako se ne varam.
Problem je sto sam ja narucio 2 uredjaja za test za 2 tv-a, a zanima me kako ce da radi to istovremeno, jer pored toga su nakacena jos 2 kompa i jedno 6-8 mobilnih uredjaja :)

Nema veze, uredjaj se prilagodjava konekciji, u zavisnosti od konekcije on taj fragment moze da skida brze ili sporije tj. sa visim ili manjim spike-ovima.

Korisnik sam Totala, pa me zanima ovo sto si napisao o novim HD kanalima tokom marta. Koliko ti je ta informacija pouzdana, i ja sam nacuo da ce dodavati HD kanale (Fox x 2, Nature/History vec dodati) jer menjaju sve prijemnike u HD, ali mi cifra od 10-15 kanala zvuci preterana. Pitam te sve ovo jer mi ugovor sa Totalom istice 18.03.2015., a plan mi je bio da d3i uzmem na probu pocetkom marta, i ako mi se svidi, a po vecini komentara bi trebalo (par ljudi koji su imali total kazu da je slika na d3i mozda i duplo bolja, makar na SD kanalima, a o ponudi kanala i dodatnim uslugama ne treba ni komentarisati), raskinuo bih sa totalom bas 18.03. ili na kraju marta, a d3i bih naravno zadrzao. Inace, imam vektorov net od 25mb/s tako da pretpostavljam da sa te strane ne bih imao problema.

Znaci po tebi ovi novi HD risiveri koji se menjaju za sve SD risivere su poboljsani u odnosu na postojece HD risivere? A ja zvao pre par dana njihovog ovlascenog partnera, i pitao "Da li se taj HD risiver koji delite razlikuje po necemu bitnom od mog koji je uzet pre dve godine?", odgovor je bio odrican!

Čitaj malo
http://www.cdm.me/ekonomija/telemach-i-total-tv-od-danas-posluju-jedinstveno

HD kanali protok
45ab9edd990a7996f0c14013a69bcfaf.jpg

A za SD protok? Nešto meni ovaj SportKlub ne deluje da je bolji i više od 1.5 Mbps što je na D3Go.

Ja sam dobio 2 otvorio samo 1 i nov je. Sve lepo upakovano, vakum, cisto, sve nalepnice tu, ali mogu ti reci da sam razocaran koliko cesto se zapuca da ga moram restart. Samo se zaglavi i nista ne reaguje. Ako ga ostavis posle 5 min se otpuca sam, pa opet posle par sek zapuca na 5 min. Stvarno haos od opreme.

Evo upravo kako je radio zacrnila se opet slika i nista ne reaguje... Pa ovo cudo cim radi preko 10min brljavi...

Poslednja izmena:
Ne pomaze ni restart, sada radi 10 sekundi i kraj... Nema leba od ovoga. Ako bude ma i 10 puta manje nestabilno vracam opremu. Upalis radi neko vreme zapuca se i crno sve i nista ne reaguje. State of the art technology. :d

@n1tr0 Koliki ti je net protok, i kojom aplikacijom si merio ovaj protok i na koji način?

12 Mbps garantovani. Ruter je to nije aplikacija.

@n1tr0 Video screanshot sa Androida pa pomislio da je app. Koji ruter daje ove stastičke podatke potrošnje?

Poslednja izmena:
Jel' dobija neko na D3Go sve kanale koji su na D3i, meni ni pola od tih kanala ne radi na D3Go.

@n1tr0: Rekao bih da je problem kod tebe možda nam se drugačije rutira saobraćaj, eventualno faličan STB. Ja evo od juče nisam imao ni jedna prekid osim kad mi je pucala ADSL konekcija 2 puta. Evo od podne gledam ceo dan tenis i nula prekida.

@CountMike: Nisu ma D3Go dostupni svi kanali ako koristiš ne-SBB net. Možeš da na Android app barem da otključaš sve kanale upotrebom mobilnog neta. Force close-uješ app, ugasiš WiFi, uključiš mobilni net, startuješ app, pustiš da krene SportKlub kanal, upališ WiFi posle par sekundi streama = otključani svi ti kanali na neko vreme iako koristiš WiFi/ADSL net. Znači možeš da menjaš kanal bez da moraš ponovo da pališ mobilni net.
Nisam još probao da li isto može i na browser pluginu na kompu, uz mobilni kao WiFi hotspot.

Poslednja izmena:
Ne pomaze ni restart, sada radi 10 sekundi i kraj... Nema leba od ovoga. Ako bude ma i 10 puta manje nestabilno vracam opremu. Upalis radi neko vreme zapuca se i crno sve i nista ne reaguje. State of the art technology. :d
Ja pricam Sky Uk da je d3i nestabilan i da nije da ti to bude broj 1 tv.
Za sve ovo vreme koje imate problem sa d3i ja nikakav problem sa catv.
Toliko o stabilnosti i pouzdanosti ott-a tj. d3i-a.

Ali gresis jednostavno... Ne zelim da ulazim u teoriju jer je ista na tvojoj strani i tu nema sta da se prica no evo moja sestomesecna praksa kaze da sam od jula 2014 do juce imao 1 i slovima, jedan problem sa D3i i to zato sto su oni napravili problem pri update-u. Ovo je treci update otkad ja imam D3i, prva dva su prosla bez problema, ovde ocigledno nesto nije islo kako treba i da, skoro ceo dan nisam imao TV kako treba i to stoji. No da li treba da napominjem koliko cesto kod Vektora nisam imao TV/net? Drasticno vise problema nego ovde. Posto sam ukinuo catv/net i presao na adsl/D3i i ja sam brinuo kako ce to sveukupno da radi, medjutim evo za 6 meseci, 0 problema sa adsl i 1 sa D3i juce. Apsolutno podnosljivo i ono sto je bitno za diskusiju, MANJE nego sto je bilo sa Vektorom.

Izvinite što ja ovako ulećem u diskusiju, al' samo da prokometarišem poslednji post. Darkov primer ne govori ništa jer je isuviše mali statistički uzorak. Činjenica je da CATV distributeri drže kvalitet usluge u svojim rukama, dok OTT puste strim i mole Boga da korisnici nemaju problema sa prijemom. Ali, kako OTT servis ne zahteva ulaganje u infrastrukturu trebalo bi da je dosta jeftiniji. Npr, CATV 1.100 RSD/m : OTT 550 RSD/m. Ali avaj... Srbija - zemlja čuda. :S:

Tu je definitivno ili uredjaj problem ili nesto sa internetom. U svakom slucaju ne sme tako. Zovi ih i trazi da te kontaktira neko iz napredne podrske, za razliku od ovih sa 19900 oni dosta znaju pa cete vec nekako resiti problem ili ce ti zameniti uredjaj za ispravan ako je do njega...

Pricao sa podrskom net je normalan sto su se i uverili - videce sutra, sumnjaju na uredjaj ili software na njemu. Ja sumnjam na sw.

Izvinite što ja ovako ulećem u diskusiju, al' samo da prokometarišem poslednji post. Darkov primer ne govori ništa jer je isuviše mali statistički uzorak. Činjenica je da CATV distributeri drže kvalitet usluge u svojim rukama, dok OTT puste strim i mole Boga da korisnici nemaju problema sa prijemom. Ali, kako OTT servis ne zahteva ulaganje u infrastrukturu trebalo bi da je dosta jeftiniji. Npr, CATV 1.100 RSD/m : OTT 550 RSD/m. Ali avaj... Srbija - zemlja čuda. :S:

Apsolutno, zato i rekoh, teorija jedno, praksa drugo u mom slucaju no isto tako moze da bude obrnuto. No problem kod nas je to sto ni CATV distribucija nije kvalitetna i sto iako bi teoretski treba da bude ispred, jednostavno u mnogo slucajeva nije.

Sto se cena tice, OTT i jeste jeftiniji, doduse ne duplo jeftiniji, ali cinjenica je da ja za 1440din imam ~130 kanala od kojih 30 HD. Sracunaj koliko to dodje kod ostalih tj cak kod koliko CATV operatera mozes da dobijes 30 HD kanala. Slazem se da je strasno sto je D3i kao takav ozbiljna konkurencija velikoj vecini CATV operatera... no kao sto kazes - zemlja cuda...

Pricao sa podrskom net je normalan sto su se i uverili - videce sutra, sumnjaju na uredjaj ili software na njemu. Ja sumnjam na sw.

Moj prvi uredjaj je dosao sa neispravnim HDMI portom, no zamenjen je odmah. Lagao bih kada bih rekao da se ne desi da se zaglupi i resetuje sam od sebe no sa druge strane moram da budem iskren pa da kazem da se to desi tipa jednom mesecno ako i toliko...

Sto se tice HD kanala, pola mi ne radi, ni HBO, ni Cinemax a lepo sam pitao jel rade u test periodu i rekli mi da rade. Sta je sa D3go pretpostavljam da ni to ne radi u testu?

Ovo zaboravih da ti odogovrim. Aktivirao si HD paket u test periodu i to moze for free. HBO i Cinemax, kao i njihove HD varijante ne potpadaju pod HD paket vec su u sastavu zasebnih paketa koji ne mogu da se aktiviraju probno vec se placaju. D3Go moze da aktiviras odmah samo je potrebno da kontaktiras pre toga korisnicki servis da ti daju korisnicki ID koje je potreban za pravljenje naloga. Njega inace dobijas uz racun ali kako ti je ovo prvi mesec onda mora ovako...

Dali su mi vec za D3Go kada sam zvao, a rekli su mi i ukljuciti HD pakete probno, ali da znam ako ne otkazem na vreme da ih od sledeceg meseca placam, sto nije problem jer sam to i planirao :)

Da, HD paket ce bez problema da ti puste free i ako ne otkazes u tih mesec dana onda on ostaje a Plus ce sami da ugase i tu ne moras nista da im javljas. Tako i ja koristim, Start + HD. Mislim da za 1440din ne postoji bolja TV trenutno.

Vrh Dno