Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Pitanje za one koji su koristili Telekom-ov IPTV i SBB-ov D3i.
Na kom od ta dva servisa je kvalitetnija slika?
Zanima me vase misljenje i za SD i za HD kanale.

Super je slika na oba. Različita je ponuda , što se programa tiče.

Sto se programa tice znam da ima razlika.
Mene iskljucivo interesuje kvalitet slike.
Da li ima razlike u kvaliteti i ako ima koji je servis bolji po kvaliteti, Telekom IPTV ili SBB D3i?

Uzmi pa probaj. Najbolje sam zakljuci. Dobra je slika na oba. Mada ja dajem prednost d3i.

@Dr. Veks: Uzmeš lepo D3i na probu mesec dana (ili ako znaš nekog ko ga već koristi da ugnjaviš da odnesete risiver negde) pa odneseš D3i risiver kod nekoga ko ima Telekom IPTV i lepo povežeš i uporediš na istom televizoru i istom internetu i imaš jedino pravo poređenje te 2 usluge. Džabe da ti neko prepričava šta je čuo od drugih, vidiš sam svojim očima.
Ja ću moooožda sledeće nedelje kad mi stigne D3i da se cimam da ga ponesem kod ćaleta u firmu i uporedim 2 ista kanala na IPTV. I to više zbog da vidim samo koliko kasni a manje do upoređivanja kvaliteta slike. Ukoliko je D3i zadovoljavajućeg kvaliteta za mene je to dovoljno jer mi više odgovara da imam 20 Mbps ADSL paket tj tih 17.4 Mbps brzinu kad niko ne gleda (IP)TV (i 12-13 kad neko gleda TV) nego da imam Telekonj IPTV i non stop limitiran net na 10 Mbps. A gde je tek pitanje izbora kanala i mogućnost nosanja STB u goste :D

Moze da se uzme oba na probu i vidis sam. Slika je odlicna na oba. Razlika je na ts iptv imas arene, ako ako voleš fudbal i ligu sampiona. A d3i imas sportklubove, ultra, fox... + d3go. U mom slucaju prednost dajem d3 i.

Poslednja izmena:

Ništa ti mnogo pametno nećemo reći.
Ja koristim istovremeno i IPTV i D3i.
Što se mene tiče vrlo dobre slike su i na IPTV i na D3i.
Isto i na HD i SD kanalima.
Znači, nećeš pogrešiti, ako uzmeš ili jedno ili drugo.
Ili kao ja. Both.
Jedino šta ti iz ponude više odgovara.
D3i ima znatno bolju ponudu za moj ukus, ali i IPTV ima svoje favorite.

Poslednja izmena:
Bas tako. Uh, dobro je da nisam jedini koji koristi oba. [emoji6]

D3i ima svakako puno bolji izbor kanala i HD kanala.
Kašnjenje signala može biti problem.Rts na D3i platformi kasni 30 sekundi za Rts-om na kablu.
SD arene je mogući nabaviti zasebno preko polarisa za 500,00 din mesečno ,dok sport klubove nije moguće nabaviti zasebno.Najpovoljnija varijanta je D3i + Polaris ili D3i +Telekom Mega Box, jer je tu iptv najpovoljniji i sa uključenim HD paketom.

Kakav problem može biti kasnjenje 30 sekundi ?

Sve zavisi od toga koliko kila žive vage ima tvoj komšija ili kakav mu je invertar po kući:dJoš ako neko brzo kuca SMS poruke.......

Kašnjenje signala stvara problem kod gledanja sportskih prenosa.Negde ima i većeg kašnjenja.

Poslednja izmena:
Sve zavisi od toga koliko kila žive vage ima tvoj komšija ili kakav mu je invertar po kući:dJoš ako neko brzo kuca SMS poruke.......

Kašnjenje signala stvara problem kod gledanja sportskih prenosa.Negde ima i većeg kašnjenja.

Pa jeste.
Hahahaha, tako sam saznao pre par godina da je City maznuo titulu Man Utd u nadoknadi vremena,
euforijom iz obližnje kladionice (btw, ko su ti ljudi koji u tom broju navijaju za City?!?!).
Kod mene se to sve izdešavalo 10-15 sekundi nakon tog žagora novopečenih mančestersitijevljevih fanova.

TS IPTV + PTT kds nije dobar odabir.Imaš duplarine kanale.Pravi odabir je D3i + TS IPTV ,onda imaš sve,ne znam uopšte zašto si zadržao poštare kad na d3i imaš HD sportklubove i HD Fox kanale????Daj mi neki razlog ,možda ja grešim negde.Ako imaš 4 tv-a,možeš uzeti drugi D3i i drugi TS box:dpa da skockaš 4 sobe i da imaš apsolutno sve od hd kanala što postoji.Ne znam kakav imaš net.

Sta je po tebi najbolja ponuda tv i adsl, trebala bi se vec odluciti:eyebrows:

Mene "kao" zanima kašnjenje u odnosu na Telekom IPTV, i možda eto i u odnosu na ovaj još uvek besplatni "TVsvuda" Radiijus vektora pošto on već baaaaš dosta kasni. Čisto da znam koliko tu ima mesta za poboljšanje na tom polju, ako jedan značajno (tipa 30+ sekundi više) više kasni od drugog a oba su IPTV tehnologija gde je neka količina kašnjenja neizbežna.
Ali da, iako ne živim u zgradi već u kući i komšije nisu naročito glasne znam koliko ume da iritira kad gledaš nešto sa kašnjenjem. Kad ja gledam AceStream nekog tenisa (jer je kvalitetnija slika; ali uglavnom kasni minimum 50s, često i po minut i po u odnosu na flash stream varijante istog kanala) a brat u sobi pored gleda "fleka x fleka" stream na Bet365 pa mi iznerviran piše na chat-u...

Veliki su to problemi...

Sta je po tebi najbolja ponuda tv i adsl, trebala bi se vec odluciti:eyebrows:

Saćekaj mart mesec.Total uvodi najmanje još 10-15 novih hd kanala,uvode potpuno nove HD prijemnike,video na zahtev i treba da bude takoreći ekvivalent D3i IPTV-u.Ako se to tako ostvari onda će to biti dobar odabir jer oni imaju jako dobru ponudu za 20 mega adsl-a plus Total tv putem satelita gde je kašnjenje svedeno na minimum i imaćeš svih onih 20 mega u potpunosti na raspolaganju.

Ako imaš mogućnost za telekom VDSL onda je njihov MEGA Box(iptv+hd+fiksni+mobilni+50 mega net=3.500,00din) odličan izbor.

Bitno je i da li želiš samo arene ili samo sport klubove ili oba?
Da li ti treba Ultra dečiji kanal koji je jedna od najvećih prepreka da se neko odluči za telekom.
Neko gleda jako puno serije,naročito FOX kanale i to je bitno da li gledaš.

Poslednja izmena:
Kod mene definitivno d3 i ima bolju rezoluviju na sd programima, a hd je isti. I definitivno mi se vise svidja korisnicki interfejs na d3i.

Poslednja izmena:
Jeo neko merio koliko protoka trose SD a koliko HD kanali?

Ja imam do 10 razlika je mala
bc6bc16bc72405ef62e2b4d32e26dfb6.jpg
ab90e9bf2da95b6bc1ce003146e9594c.jpg

Mislio sam ako imas ruter da vidis na njemu koliko sam uredjaj vuce. Sumnjam da vuce 8Mbps, to je samo za merenje brzine konekcije.

To bi moglo da se izmeri na laptopu tako što se STB poveže mrežnim kablom na mrežnu karticu i na WiFi kartici aktivira ICS (komp se njom kači na ruter) ;-) Ko nema fensi ruter.

ja bi odabrao IPTV, jer mi deluje pouzdanije, ne zavisis od dva provajdera.

Koristio sam iptv 4 godina i prosto je d3i mnogo bolji sto se tice izbora kanala. To se u startu treba razgraniciti,24 kitchen ,fox,sport klub kanali... su klasa iznad iptv ponude.

Узео сам пробни месец D3i и мој је утисак да је чак и квалитет слике бољи него IPTV. Вероватно ћу га задржати. А размислићу када ми истекне уговор за IPTV да ли ћу га продужити или ћу недостатак Арена надоместити куповином преноса на Клик спорту.

ja bi odabrao IPTV, jer mi deluje pouzdanije, ne zavisis od dva provajdera.

Nije mi jasno na koja dva provajdera misliš?

Iptv zavisi od neta,kod satelitske nemaš taj problem jer ti net nije potreban.Takođe ako hoćeš više iptv prijemnika u stanu onda moraš imati jak net,kod satelita opet nemaš taj problem,možeš imati nekoliko prijemnika bez ikakve potrebe za netom.Najnoviji Total risiveri imaju rj45 lan konektor i verovatno će biti namenjen i za neke interaktivne sadržaje.Satelit je višestruko pouzdaniji od IPTV-a.Njegova jedina manja je skup zakup transpondera ali sa druge strane total je za mesec mart najavio puno novih kanala,pa se može desiti da postane interesantan kao zamena za one koji imaju slab ili nikakav net.Ja bi uvek prvo išao na satelit pa onda na iptv.Iskustvo od 1990 pa ovamo me tera da tvrdim da je satelit ekstremno pouzdan servis.

Poslednja izmena:
poredi se iptv i d3i, ne totaltv.
d3i je ott, znaci imas sbb-ovu televiziju preko tvog provajdera interneta. adsl ide preko telekomove infrastrukture.

takodje iptv je multicast za razliku od ott koji je unicast. kad bi svi 'vukli' hd strimove, to za telekom verovatno ne bi bio problem.

Satelit je kao način distribucije TV kanala pouzdaniji od IPTV-a ili OTT-a.Iptv naravno ima neke svoje prednosti kao na primer gledaj odloženo ali to pada u vodu ako imaš slab ili nikakav net.
Telekom je za mart najavio OTT,Android i PC aplikacije,tako da će sledeći mesec biti pun novieta pa oni koji se sada dvoume bolje da sačekaju sledeći mesec.Takođe D3i ima planove da omogući snimanje sadržaja ,odnsono da osposobe USB port,to je jedino što im sada stvarno nedostaje.

Poslednja izmena:
Takođe D3i ima planove da omogući snimanje sadržaja ,odnsono da osposobe USB port,to je jedino što im sada stvarno nedostaje.
Odakle ti ova informacija? Iskreno, obzirom na opciju pogledaj propusteno u zadnjih 72 sata, ne vidim nekakvu korist od snimanja programa, pogotovu jer su po pravilu snimci kodirani, tj vezani iskljucivo za uredjaj na kome su snimljeni. Ako vec nesto da dodaju, nek omoguce jos neki online servis, poboljsaju ponudu u video klubu, eventualno odrade neku smart platformu.

Nemaju svi kanali gledaj odloženo pa je snimanje jedina solucija.Pored Xbmc-a postojanje video sadržaja je smešno,ali za one koji nisu vični tome trebali bi da ga osavremene.Čak i ako je strim kodiran hdd snimanje je ipak bolje kod kanala koji nemaju opciju gledaj odloženo, plus sa snimanjem nemas limit od 72 sata za odloženo gledanje.
Razgovarao sam sa nekima iz tehničke podrške.

Poslednja izmena:
Vrh Dno