Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Koliko je prošlo od kad su Vam javili da je box predat kuriru. Meni je bio prekjuče javljeno, ali još nema kurira...

Meni tri dana. Nisu preterano ažurni

U mom slucaju jedan dan. Tj u sredu oko 17h sam pozvan iz sbb, u cetvrtak oko 12 stiglo

Мени су у петак најавили за суботу а пакет сам добио у среду, грешком је уместо у Београд пакет послат у Прибој :d Делује занимљиво, можда га и задржим уз ИПТВ Телеком који већ имам, тако ћу имати све могуће спортске канале плус "фоксови" :)

Jel pre nego što pošalju to kurirskom zovu pa da postoji mogućnost da im kažete da želite lično da preuzmete to u nekoj od poslovnica? I da li se razlikuju ugovori na 12 i 24 meseca tj da li to se zaokružuje na koliko kad stigne ugovor i STB po kuriru?
Nešto se ne sećam kad sam se prijavio telefonom da me je ta tetka pitala na koliko meseci... da mi ne pošalju ugovor na 24 meseca a ja hoću 12 :-D Čak me nije sama ni pitala za kontakt mobilni nego sam ja morao da pitam jel hoće da uzdiktiram...
Jel se taj ugovor vraća odmah po istom kuriru ili?

Dobijes mesec dana besplatno... A tek onda ugovor. Da zovu da provere podatke za dostavu. I ja zadrzavam oba. Plus Hd , d3 go super stvar

Poslednja izmena:
Ugovor odmah tece tj ugovorna obaveza(12 odnosno 24 meseca) samo sto u prvih mesec dana moze bez penala da se raskine.

Ja nisam poptisao ugovor , samo zapisnik o preuzetoj opremi

Meni su poslali komplet ugovor uz uređaj.

I meni ali nije potpisan. Cak i ugovor za sbb je ostao kod mene ?! Jedini papir koji sam potpisao je zapisnik o preuzetoj opremi

Ugovor odmah tece tj ugovorna obaveza(12 odnosno 24 meseca) samo sto u prvih mesec dana moze bez penala da se raskine.
http://www.sbb.rs/upload/document/d3i_opsti_uslovi_20140725.pdf

Koliko sam ja protumači ovo tih 12/24 meseca teče tek nakon promo perioda (mesec dana probe, a ranije je nakon toga bilo i 2 meseca za 1 dinar , toga više nema?).

Mislim da ću verovatno ipak ja njih ponovo zvati da proverim i da li su evidentirali da hoću na 12 meseci a i da proverim to da li odmah potpisujem ugovor i dajem kuriru ili su možda promenili praksu da ne moraju bzvz da se bakću sa papirologijom oko raskida ugovora ako im dosta njih vrati to posle tih mesec dana... da samo ako zadržavaš onda im sklopiš ugovor.

Za aktiviranje tog HD paketa tokom prvih promo mesec dana jel to ne može da se aktivira preko neta? Ili dal bar možemo sami da deaktiviramo taj paket pre isteka tih mesec dana. A i inače glupo bre zvati svaki put kad menjaš paket.
HD bih aktivirao pre svega zbog neta da testiram koliko stvarno vuče i koliko je bolja slika / veći bitrate u odnosu na SD, pošto definitivno u početku nemam para da plaćam išta osim osnovnog paketa.

Mozes da aktivaras hd paket u probnom periodu. Pozivom na 19900. slika je fenomenalna

Poslednja izmena:
Znam da može pozivom. Hoću preko web portala :-D Ili iz interfejsa uređaja.

Proverite pozivom onda. Ja kada sam potpisivao regularno sam dobio ugovor i zapisnik da potpisem. I naglaseno mi je i kod prvog i kod drugog uzimanja opreme da UG obaveza pocinje da tece odmah uz napomenu da tokom prvog meseca mogu da raskinem ugovor bez placanja penala.

Sto se HD paketa tice, mozda odmah da se aktivira ali ako se zadrzava D3i a ne zeli se HD paket, isti mora da se odjavi na 19900 pre kraja meseca. Naravno kasnije opet po zelji moze da se aktivira/deaktivira.

Poslednja izmena:
Super je usluga definitivno sam zadovoljan. D3 go sam takodje aktivirao. Ma sve super.

Ja generalno nemam neke prevelike zamerke na rad za ovih pa evo 7 meseci vec. Nikada prekid, seckanje i bilo sta slicno.

Ono na sta imam velike zamerke je bezobrazluk SBB-a po pitanju HD usluge kao i to sto nista nisu preduzeli da omoguce normalnu upotrebu D3go makar za D3i korisnike.

HD paket, pola kanala nema prevode i ni na jednom ne radi 72h unazad. Dakle ako hocete nesto na Animal Planet HD da gledate a niste na ti sa engleskim, vi morate da gledate SD kanal. Zasto onda placate HD? Takodje ako ste propustili seriju na Fox HD, ne mozete da je pogledate opet u HD verziji vec mozete samo u SD jer na HD ne radi catchup. Zasto onda placate HD? Realno ovakav HD paket vredi 200din plafon.

Sto se D3go tice, makar za nas, D3i korisnike su morali to nekako da srede da moze normalno da se koristi. Jasno je meni da oni samo gledaju da sprece zloupotrebu jer ce komsije u zgradi da se dogovore i da placaju jednu pretplatu a 4 njih da gleda TV(1 D3 recimo i 3 D3Go) ali zasto da mi normalni ispastamo? Lepo kako je Deezer to napravio. Takodje mozes 3 uredjaja da povezes sa nalogom medjutim streaming moze samo sa jednog u trenutku i reseno sve. No zasto da se cimaju ako ne moraju...

Da ne pricam sto im je koordinacija izmedju sluzbi kriminalna, ja ono do sada nisam video. Najobicnija aktivacija HD paketa uz 2 urgencije se otegne na 5 dana. Uzas.

Pozovi 19900 ili ih kontaktiraj na forumu/FB/Twitteru da ti daju ID korisnika. Ili prosto sacekas racun ako neces da se igras sada sa time.

Tako je pozovi ih i dobićeš id.
Neznam kad si aktivirao, hd , ali meni je jednim pozivom to završeno. i za par sati aktivirano, iako sam i dalje tek potencijalni korisnik. d3go takodje. Na ugovor od 12 meseci, nema nikakve nadoknade.

Dva puta sam potpisivao ugovor. Tj potpisao pa raskinuo jer su bas za vreme mog promo perioda smanjili UG obavezu sa 24 na 12 meseci a nisu hteli da mi izadju u susret da potpisem neki aneks ugovora i predjem na 12. Dakle raskinuo pa odmah potpisao novi. Samim time dva puta aktivira HD paket, prvi put 2 dana, drugi put 5 dana. ID korisnika sam dobio odmah jer cenim da je to podatak koji je svima njima odmah dostupan pa nije problem...

Ok. Ali izgleda da su se popravili u periodu od 6 meseci.
Ja sam se jedino nervirao sto sam cekao 27 dana na uredjaj.
Ja neznam dal se kurir nesto zeznuo , ali ja ugovor nisam potpisao . Niti me je bilo ko pitao hoces li na 12 ili 24. Cak je i ugovor za sbb ostao kod mene . On je vratio samo jedan papir, a to je zapisnik o opremi.

Moj ti je savet da ih pozoves i proveris to. Pogotovo za ugovornu obavezu. Nekako uvek se potrefi da na kraju korisnik izvuce deblji kraj u takvoj nekoj prici... Moguce je da je i kurir zeznuo nesto. Doduse ja sam samo prvi put potpisao kuriru, drugi put sve u poslovnici.

Ok. Zvao sam ih za hd i id za d3go, nista mi ne rekose. Mada iskreno nisam ih ni pitao. Svrtaticu do poslovnice. Svakako cu potpisati na 12 m. Pozdrav.

Najpoštenije i najlakše rešenje u vezi sa D3GO korisnika koji im plaća i D3i bi bila da dozvole istovremeno gledanje sa maximalno 2 različite IP adrese (tipa kući neko gleda D3i na TV, drugi neko na poslu npr pristupa kroz D3Go aplikaciju), a u slučaju pristupanja sa jedne IP adrese da dozvoljavajući tih max 4 istovremena pristupa (1 D3i + 3 D3Go), da svako iz svoje sobe može da gleda šta hoće a da ne treba svakom po TV.

Ono, ko je toliko rešen da zloupotrebi da bi stvarno umrežavao još troje u komšiluku onda ***.

Čak i da dozvole samo 1 pristup po korisničkom ID svakako bi trebalo da i na D3Go dobiju iste kanale kao i sa D3i. S obzirom na razliku u max kvalitetu streama sigurno će ko ima uslova pre plaćati još jedan STB nego da blene u mobilni.

Oni se brane toboze autorskim pravima, ekskluzivitetom nekih kanala itd, medjutim to je laz. Sa mobilnog interneta nema ogranicenja u pristupu. Razumem i trebaju tj moraju da ogranice pristup iz inostranstva jer nemaju placena prava prenosa za recimo USA ali ovde domacim korisnicima a pogotovo nama na D3i to jednostavno moraju da omoguce.

A kakvih to ograničenja ima ? Meni radi na tv-u d3i, a d3go na laptop i na telefonu. Sve je ok...

Probaj da gledas SK ili Fox i jos gomilu drugih kanala koji na D3go rade iskljucivo ako servisu pristupas sa SBB mreze...

Apsolutno gubljenje vremena. Ne znam da li ima negde lista, kad dodjem kuci mogu da slikam okvirno sta ima pa da vidis ali po meni cisto gubljenje vremena.
Ajde ako stignes samo okvirno napisi ili fotkaj.
Elem kakva su D3go ogranicenja. Ne smeta mi da je limitirano na 1 uredjaj u 1 trenutku, ali ne bih uzeo ako ne mogu da koristim na vise uredjaja(naravno ne mislim istovremeno).

Nazad
Vrh Dno