Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

druze do kraja godine ili pocetka druge ce biti prosirenje inetrent brzine (trenutno 1.5Mbps), a mene interesuje da neko u detalje (citko i slikovito) napravi krsten test za sada a ne sta je bilo pre dve-tri godine.

Poslednja izmena:
Nasao sve.
Trenutno placam nesto preko 5000 za sve sto imam tj BOX + kablovska s'tim da je na kablovskoj kvalitet slike ocajan.
Kada bi se prebacio na ovu drugu varijantu cena bi bila sledeca:
Net 10/1 promo cena uz ugovor na 24 meseca 1550 din.
Fix pretplata 660 din.
Mobilni Mix net L na 24 mesea 50% cene 750 din.
D3i Osnovni + Hit paket + dodatni Stb 1280 din.
Sve to zajedno 4240 din.
Znaci usteda nekih 800 kinti mesecno plus D3i se ne placa prva tri meseca. NIje lose odradicu sve tamo pred novu godinu kad mi prodje pravosudni.

Nasao sve.
Trenutno placam nesto preko 5000 za sve sto imam tj BOX + kablovska s'tim da je na kablovskoj kvalitet slike ocajan.
Kada bi se prebacio na ovu drugu varijantu cena bi bila sledeca:
Net 10/1 promo cena uz ugovor na 24 meseca 1550 din.
Fix pretplata 660 din.
Mobilni Mix net L na 24 mesea 50% cene 750 din.
D3i Osnovni + Hit paket + dodatni Stb 1280 din.
Sve to zajedno 4240 din.
Znaci usteda nekih 800 kinti mesecno plus D3i se ne placa prva tri meseca. NIje lose odradicu sve tamo pred novu godinu kad mi prodje pravosudni.

Samo ne zaboravi da ce dva stb-a da ti otprilike "potrose" sav adsl propusni opseg, u prevodu cim krenes da nesto skidas, torent .. slika ce da secka. Ako hoces da budes opusten, mora 20Mb/s adsl da se uzme.
Sto se para tice, iptv, d3i, total tv, kablovska, sve je to manje vise isto par stotina dinara razlika, bitnije je da pogledas da li ti ostale karakteristike odgovaraju ili ne.

Tv ima priritet,neće slika da secka već ćeš imati smanjen net.Torent uvek možeš noću da skidaš.

Kako određuje prioritet tv-u?

Ne znam kako ali jeste tako. Uvek se download smanjuje tj prilagodjava streaming-u. Jedino, bar na ADSL, kada se uploaduje nesto punom brzinom dolazi do seckanja.

Tv ima priritet,neće slika da secka već ćeš imati smanjen net.Torent uvek možeš noću da skidaš.

Nije bas tako, probao sam na ADSL-u 10 Mbps, i hoce da secka slika. Mozda na brzim linijima to nije izrazeno ali ovde definitivno moze da bude problem.

Kada sam imao adsl 6/1 i jedan d3i, nisam uspeo da mu secnem sliku.Okrenem na HD kanal i nešto skidam i sve je radilo.

Poslednja izmena:
Isto i meni, doduse na 10/1 ali to je to. Sta god da radim, downloadom ne uspevam da secnem sliku. Samo uploadom.

Sto mi dize troskove za 350din ako uzmem 20mbs.zaboravio sam da editujem samo osnovni paket bih uzeo. Onda mi ispada 4600 opet nije neka usteda :/

A to vama nije seckalo kada gledate samo jedan STB?

Poslednja izmena od urednika:
E ovako, posle nekoliko dana upoznavanja i testiranja D3i usluge, sledeći su zaključci:
- Plus paket sigurno neću uzeti, tj. uze bih ga isključivo zbog radio stanica, TV kanali u toj onudi su mi potpuno nepotrebni
- uzeo sam drugi STB i povezao bežično uz pomoć nano rutera TP Link, radi perfektno. U drugoj prostoriji na STB-u se izmeri brzina 5-7 Mbps i sasvim je dovoljno za HD kanale
- inače imam 20/1 ADSL i na oba TV-a u isto vreme idu HD kanali bez problema i seckanja, ali kada stavim da se skida neki fajl, komp preuzme svu brzinu pa je normalno da secka sliku kad mi se skida fajl brzinom 2 MB/s
- MTV Live HD secka bez ikakvog razloga i to sam već i ranije pročitao i očekivao
- RTS HD na D3i je za mali procenat lošiji nego isti kanal na mojoj kablovskoj TV PTT KDS
- Sport Klub HD je mnogo bolji od običnog Sport Kluba, ali i dalje se da primetiti razlika u odnosu na bolju sliku RTS HD (PTT KDS-a) kada prenosi ligu šampiona na primer
- podrška SBB-a je katastrofalna, 6 dana im je trebalo da uključe HD paket, a 7 dana da skontaju kako da uopšte uključe TV kanale na drugom STB-u
- i dalje mi ostaje 20 dana da odlučim da li da zadržim SBB ili ne, nadam se da ću da uočim jasniji razlog za plaćanje ili neplaćanje 1.730 din mesečno.

Pozzzz

Ja sam takođe kod poštara i čekam da vidim da li će biti novih kanala i paketa.Više sam za to da vratim D3i jer kod meni interesantnih HD kanala em nema prevoda em reklame tuku svaki čas.
Kod poštara sam već razdelio signal na 4 mesta pa mi i to znači.Imam više nego dovoljno tjunera i već sam podesio da mi se snimaju emisije koje pratim pa mi ni gledaj unazad sada nije baš neophodno.Sport klub HD jeste bolji od sd verzije ali nema HD vauuu efekta koji svi očekujemo.Risiver je krš,UI je takođe krš,a na vrh moždane ganglije mi se popelo ono gašenje posle 4 sata.Sve u svemu pokušaj je dobar,niko nema takvu ponudu kanala niti usluge ali mi koji smo tehnički razmaženi primećujemo svaku dlaku u jajetu:d.Visim kod HD poljaka po ceo dan i uživam u Discovery HD Turbo extra kanalu koji je specijalno pravljen samo za Poljake ali sva sreća pa ima eng ton.
Da su napravili da se može uzeti samo HD paket za nekih max 700 dinara ,to bi bila sasvim druga priča čak i po cenu da potpišem na 2 godine.Sada sve gledam na jednom uređaju sa jednim daljincem(dvb-T2,dvb-S2,dvb-c,IPTV)i teško mi je da se odreknem takvog komfora.

Poslednja izmena:
Obrni okreni, ako nemas SBB infrastrukturu, nazalost D3i se i dalje namece kao najbolji izbor. Sto cenovno, sto po broju kanala...

Total ima jako siromašnu ponudu kanala dok d3i ima jako veću ponudu i izbor kanala.

Ja i dalje imam Total, nije sjajna ponuda kanala, ali ne bih ni rekao da je previse losa..... meni licno jedino nedostaje veci izbor HD kanala, zato najvise i razmatram D3i.

inače imam 20/1 ADSL i na oba TV-a u isto vreme idu HD kanali bez problema i seckanja, ali kada stavim da se skida neki fajl, komp preuzme svu brzinu pa je normalno da secka sliku kad mi se skida fajl brzinom 2 MB/s

Pa kako sad to, svi ostali govore da TV ima prednost, odnosno ako ti je protok opterecen da onda isprasta komp a nikako TV?

Da li mi neko moze detaljno objasniti proceduru kako se D3 GO pokrece, a ako vec negde ima objasnjeno, molim link do toga. Takodje me zanima, da li je D3i kompletno izjednacen sa D3, u smislu kvaliteta kanala, izbora kanala, kanala koji podrzavaju napredne opcije (72h unazad), prevoda na HD kanalima....?

Poslednja izmena:
Ogromnu vecinu odgovora na svoja pitanja imas na SBB sajtu... Sve sto ima D3 u smislu opcija i izbora kanala, 72h, prevod itd je isto kao i na D3i. Falio je do skoro HBO sada ima i to.

A poredjenje, pa ko to moze da ti kaze? Mislim taj ko ima D3 sigurno nema D3i. Jedan poziv ti je potreban da porucis D3i i da sam vidis kako to kod tebe radi, ne znam sta te toliko sprecava... A nista te ne kosta.

Ogromnu vecinu odgovora na svoja pitanja imas na SBB sajtu... Sve sto ima D3 u smislu opcija i izbora kanala, 72h, prevod itd je isto kao i na D3i. Falio je do skoro HBO sada ima i to.

A poredjenje, pa ko to moze da ti kaze? Mislim taj ko ima D3 sigurno nema D3i. Jedan poziv ti je potreban da porucis D3i i da sam vidis kako to kod tebe radi, ne znam sta te toliko sprecava... A nista te ne kosta.

Narucio, ocekujem ga ove nedelje :)

Pa kako sad to, svi ostali govore da TV ima prednost, odnosno ako ti je protok opterecen da onda isprasta komp a nikako TV?

Pa eto ne znam kako sad to, ali je kod mene tako. Naravno STB mi je povezan na LAN, a laptopovi su mi na wifi-u. Evo i sada kada skidam torrent sa preko 1MB/s prebacivanje kanala je usporeno, morao sam da limitiram na 500kB/s dowload.

Hmmm i kod mene je identicno. Stb i tv su kabovima vezani za telekomov ruter a laptop i telefon se kace na wifi. I tv uvek radi a download se prilagodjava tome, bas danas sam skidao nesto sa torenta nijednom mi secnulo nije... Ne znam o cemu se radi.

Ja koliko sam bio razumeo preko foruma, D3 GO moze da se pokrene iako nemam SBB net, medjutim na sajtu stoji drugacije: http://www.sbb.rs/d3go/staje/

"Da li mi je potrebna pretplata za internet kod SBB-a kako bih gledao TV sadržaj putem D3 GO?

Da. Da biste pratili TV program preko vašeg PC ili Mac računara, laptop računara, tableta, smart telefona ili iPod Touch-a potrebno je da budete korisnik SBB postpaid interneta."

D3 Go može da se koristi i van SBB mreže, to jest nije potreban SBB internet, ali je lista kanala koji mogu da se prate kraća. Ta informacija na njihovom sajtu stoji ko zna od kad, tj. nije blagovremeno ažurirana.

D3 Go može da se koristi i van SBB mreže, to jest nije potreban SBB internet, ali je lista kanala koji mogu da se prate kraća. Ta informacija na njihovom sajtu stoji ko zna od kad, tj. nije blagovremeno ažurirana.

Postoji li negde ta skracena lista kanala, odnosno koji kanali su izbaceni iz D3 Go ponude ako nemas njihov net?

onako grubo ne mogu sportklubovi,svi foxovi,cinemania,comedy central ,tv1000,ultra,discovery,animal kod mene

Da bi dobio d3go moras ugovoriti njihov net. A onda tek, ako hoces, tako dobijeni d3go mozes da koristis i na drugim provajderima.

Ne, ne, ovde je osnovna usluga D3i, znači televizija preko interneta, a dodatna usluga je D3 Go. Kako da ugovorim njihov net, kad SBB u mom mestu nema kablovsku infrastrukturu?

Cak ni svi njihovi paketi net+TV ne podrazumevaju dobijanje d3go usluge pa ne znam sta je cudno ako je ne dobijes ti koji koristis samo TV?

Jesi li siguran Darko? Pazi ja sam do oktobra imao Beogridov net a Beogrid je njihova cerka firma ...pokusavao da trazim d3go uz doplatu i ne moze, silver paket nema d3go i na kraju uzeh trio gold. Cudilo bi me stvarno ako su po pitanju d3go usluge susretljiviji prema ljudima na tudjem netu nego prema onima na njihovom. Ne bunim se nego se cudim ako je tako.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno