Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

I dok gledaju baba ,deda,zena i deca omiljene serije,zanima me kako ce se ponasati ostatak konekcije koji mi je potreban da odigram neku multyplay pucacinu istovremeno kada je na tv-u turska sapunica?
Hoce li ping na serveru biti toliki da me odmah u startu kikuju zbog njega?
Chek momenat da bacim pasulj na sto..... Javlja mi se, javlja mi se, javlja mi se...kšššš... smetnja u prijemu...javlja mi se da nećeš moći. Sulja zauzeo sam propusni opsteg. :D
Šalu na stranu, verujem ga gospodje gledaju "Na tabanu Suju". To vuče oko 2Mbps, na prethodnoj strani imaš koliko vuku kanali na D3i.

Zna li neko, hoće li SBB opet produžiti promotivni period za D3i?

Hoće li žaba u vodu? :)

Сад ће да нуде разне глупости да се мање примети да је одржавање поскупело за 100 кинте.

Kako poskupelo? Pa idalje nude D3i za 990 RSD/m, uz ugovornu obavezu na 24 meseca.

Poskupela je klasična kablovska televizija na 1136 dinara.

A, to, pa dobro... al' ovo je tred o D3i.

kako se ponasa ovaj receiver kad ugovor nije aktivan?
dobijam svo vreme IP iz privatnog opsega, pa da li da cackam mrezu kod mene ili moram njih da cimam (sto je totalna muka... operateri prebacuju sa jednog na drugog jer slabi su sa D3i podrskom :S)

I da... probao sam da saznam nekako pin (da bih odradio reset) ali svi operateri su ignorisali pitanje :S

Koji receiver si dobio ?, znam ja taj kod za reset

albis sceneGate micro. mislis da je PIN uvek isti? :)

interesantna stvar... telekomov router nece da saradjuje sa ovom spravicom.... jednostavno nece da dobije IP adresu. nakacio sam ga na drugi router i normalno dobio IP. sta se tu desava nisam siguran... videcemo

Mislim da je port za internet 1 i 4 a za njihov iptv 2 i 3. Pokusaj drugi port... Odavno sam raskinuo saradnju sa njihovim iptv i nemoj zameriti ako nije tacan redosled ali mislim da je tako... Javi ako proradi na drugom portu...

Danas, posle družeg vremena vidim još jedan Feature. Naime, u toku emitovanja se ponovi tri sekunde nekog strima pa onda skok na scenu koja se izgubila u toku replay-a. Kao da imaju problema sa strimom. Nešto gadno midlware baguje. :d Gde je onaj Sbb-ovac ?

Mislim da je port za internet 1 i 4 a za njihov iptv 2 i 3. Pokusaj drugi port... Odavno sam raskinuo saradnju sa njihovim iptv i nemoj zameriti ako nije tacan redosled ali mislim da je tako... Javi ako proradi na drugom portu...

Tako je još uvek kod Telekom-a. Port 1 i 4 su za internet, a 2 i 3 su rezervisani samo za telekom-ovu IPTV.

Nema veze ovo sa tim. Da bi radilo ovaj box mora da dobije IP adresu od routera - standardnu kao ostatak mreze... ali je ne dobije... trenutno nakaceno na drugi ruter koji je nakacen na telekomov router...

Obratite paznju,meni je taj d3i stigao sa fiksnom 192.168.1.55 a gle cuda ja na moja 2 kompa stavio fiksnu bash .5 i .55 i nije mogao da se nakaci,sat vremena sam provaljivao sta je pa sam komp pomerio na .56...strasna koincidencija...

Obratite paznju,meni je taj d3i stigao sa fiksnom 192.168.1.55 a gle cuda ja na moja 2 kompa stavio fiksnu bash .5 i .55 i nije mogao da se nakaci,sat vremena sam provaljivao sta je pa sam komp pomerio na .56...strasna koincidencija...

Zato sto batice nisi stavio da ti DHCP server daje pull adresa od 115-254 rechimo. Prvih sto adresa od 192.168.1.2(x.x.x.1 - gateway)-192.168.1.114 stavljaš statiku. A ti si najverovatnije imao statički IP na kompu a Telekomov ruter dodelio istu tu adresu Sbb Box-u.

Radi li d3i u inostranstvu. Dobio sam zvanicnu informaciju da ne radi(da se ograde) a nezvanicnu da radi u nemackoj austriji crnoj gori i makedoniji...ako neko ima proverenu informaciju neka mi pomogne i objasni postoji li tehnicka prepreka zbog kojeg d3i ne bi mogao da radi u inostranstvu

Autorska prava nisu ista za emitovanje u Srbiji i za emitovanje van Srbije.

United group koji je vlasnik Sbb-a i posluje u vise zemalja ima za neke zemlje gde posluje regulisana autorska prava.

Ko hoće da isproba kako,gde i šta od kanala radi u svakoj zemlji ponaosob treba da kupi neki VPN servis na mesec dana pa da do mile volje proveri šta i kako radi.Ako ne zna koji vpn da odabere neka mi pošalje pm.
Uglavnom nema svaka zemlja otključane iste kanale.
Pošto je United group vlasnik i Net tv -plusa onda nije red da pravi sami sebi konkurenciju pa je D3i naročito osiromašen za Nemačku,Austriju ,Švajcarsku i još po neku zemlju gde je to Net tv plusu dominantno gastarbajtersko tržište.
Ko hoće da ima takoreći sve otključane kanale van Srbije mora da kupi neki VPN sa Srpskom IP Adresom a to nije baš lako jer taj VPN mora da ima no limit protok i da protok bude brz od min 4gb-a.
Kad sabereš D3I I VPN onda shvatiš da si sateran u ćošak da kupiš Net-TV-plus.Kako god okreneš pare odu u united group.
Ako nećeš njima da ostaviš pare onda uzmi neki drugi IPTV koji je otključan za sve zemlje bez potrebe da plaćaš VPN.

Poslednja izmena:
Radi li d3i u inostranstvu. Dobio sam zvanicnu informaciju da ne radi(da se ograde) a nezvanicnu da radi u nemackoj austriji crnoj gori i makedoniji...ako neko ima proverenu informaciju neka mi pomogne i objasni postoji li tehnicka prepreka zbog kojeg d3i ne bi mogao da radi u inostranstvu

Postoji tehnicka prepreka ako je oni stave. Na osnovu IP adrese mogu da ogranice jedan ili neke ili sve kanale. To je tehnicki izvodljivo naravno.
Kolega ti je napisao pravnu stranu.

VPN služi da otključa onaj kanal koji je zaključan obaveznom Srpskom IP adresom.Sve sam napisao vezano na tu temu.

Ja vpn vec imam jer zivim i radim u Kini pa mi je bio neophodan zbog pristupanja youtube-u fejsu wikipedia i ostalim blokiranim sajtovima. U pitanju je astrill koji nije ogranicen kolicinom gb koje mogu da skinem ali za brzinu nisam siguran a nema ni u ponudi kacenje na srpske servere...ima amerika kanada holandija nemacka japan...

Planiram da pređem sa IPTV-a na D3i pa me zanima kakva je slika SD kanala na D3i u odnosu na IPTV? Jel je neko imao mogućnosti da uporedi kvalitet? Da ponovo napomenem zanimaju me SD a ne HD kanali.

Ovako uzeću paket net 10/1, pošto sam već godinama korisnik ADSL-a i prezadovoljan sam to neću da menjam ali IPTV posle 2 godine sam rešio da promenim. Imam Philips 32" ali CRT i mogu slobodno da kažem da sam navikao na fantastičnu SD sliku sa IPTV-a pa me zanima jel je ista takva i na D3i ali na SD kanalima.

Vidim da ovde ima dosta vas koji posedujete ovaj vid tv servisa pa me zanimaju vaši utisci o samom kvalitetu SD slike kao i to da li će biti dovoljno 10/1 ADSL paket za ovo čudo?

Ja sam zadovoljan kvalitetom slike, jer nisam primetio razliku između kanala na ovom servisu i digitalnih kanala preko obične kablovske. Ta brzina interneta je dovoljna i za nesmetano gledanje HD kanala, tako da sa tim nećeš imati problema.

Kakav je kvalitet HD kanala na D3I u odnosu na HD kanale na kablovskoj D3.

Od skoro identičan je kvalitet D3i sa kabl D3-em na HD kanalima!

Drago mi je onda da je SBB to popravio jer sam čitao da su korisnici bili nezadovoljni na početku sa D3i. Ali sada u poslednjih mesec dana nailazim samo na reči hvale za ovaj servis.

Nazad
Vrh Dno