Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Handshake problem može često da se reši ako se isključe svi uređaji koji učestvuju u konekciji i povade svi kablovi, pa se posle par sekundi ponovo sve prikopča i onda se uključi prvo STB, pa onda monitor-tv na koji se kači.

Tada bi trebalo ponovo da se uspostavlja veza i da se uspešno odradi hdmi handshake uređaja.

Možda uspe, a možda i ne, ali ja tako rašavam problem s mojim onkyo av risiverom i kompom.

Vredi probati svakako.

@Angelos ne znam tacno na kom, pregledao sam ih mali milion. @Kobayashi Maru sto se tog redosleda ukljucivanja tice probao sve redom, prvo stb pa tv i prvo tv pa stb, samo sa hdmi kablom ukljucenom u uredjaje i sa razlicitim kablama i hdmi sa pozlacenim kontaktima i nista, jednostavno nece. Negde sam video da postoji neki uredjaj koji se zove hdmi strip ili tako nesto koji skida tu hdcp zastitu, ali mislim da ga nema kod nas i pitanje je koliko to kosta uopste. Prelistao sam ceo SKY forum gde ljudi imaju istih problema i veoma mali broj ljudi je uspeo da resi problem tim redosledom ukljucivanja, ti si izgleda jedan od retkih srecnika. Pozdrav

Negde sam video da postoji neki uredjaj koji se zove hdmi strip ili tako nesto koji skida tu hdcp zastitu, ali mislim da ga nema kod nas i pitanje je koliko to kosta uopste. Prelistao sam ceo SKY forum gde ljudi imaju istih problema i veoma mali broj ljudi je uspeo da resi problem tim redosledom ukljucivanja, ti si izgleda jedan od retkih srecnika. Pozdrav

Ima sada tih kineskih hdmi splitera po ebay-u i amazonu, koji tajno skidaju hdcp i ima foruma gde mozes da procitas iskustva ljudi koji su ih kupili i koji tacno modeli uredjaja to rade a nisu ni mnogo skupi, od 25-50 dolara. Pre nekog vremena jedine opcije za to su bili hd fury uredjaji i moome karte ali su ti uredjaji oho-ho skuplji. E sad koliko znam i takvi uradjaji isto moraju da podrzavaju hdcp i da prvo urade handshake da bi na svom hdmi izlazu izbacili signal bez hdcp, a ko zna da li ce i tu da se desi neka handshake nekompatibilnost :)

Najvece s...nje sa tim hdcp-om je sto, recimo ti sada odes i kupis tv i das za njega 300 ili 400 ili 500e nebitno, i on isto ima taj handshake problem. Kome da se zalis, ne mozes da vratis tv jer je on ispravan. Znaci bacio si 500e.

Ja koristim opticki izlaz, ali slusam na stereo zvucnicima tako da ne primecujem razliku. Mislim da bi RTS HD trebao da bude Dolby, za ostalo ne znam.

RTS prenosi Dolby samo u nekim utakmicama, ali na SBB-u je uvek stereo, ni jedan HD kanal koji je izvorno Dolby ne emituje se tako na D3i!

Razmišljam o tome da uzmem D3i kao dodatak PTT KDS kablu. Internet imam kroz ADSL 6/1 i imam mogućnost segregacije linka, odnosno podešavanja QoS-a po uređaju, tako da taj deo priče možemo da izostavimo.

Nekoliko pitanja:

1. Kakva je SD slika na većini kanala?
2. Kakva je HD slika na, recimo, Fox kanalima?
3. Koliko je brzo menjanje kanala?
4. Je l' moguće da preko D3i ne može da se gleda HBO, čak i da im platiš? Ima li izgleda da se to skoro promeni?

1. Solidna, meni licno na plazma TV-ima ista kao na digitalnoj kablovskoj. Doduse, zavisi i od kanala, ima i boljih i gorih.
2. Onako. Problem je sto je vecina materijala koje se emituju u SD-u tako da tek ponesto bude HD. Sam HD bi mogao da bude mnogo bolji, ali opet, evidentna je razlika u odnosu na SD.
3. Dovoljno brzo, izmedju 1-2 sekunde.
4. Izgleda da je moguce.

Odmah da se ogradim, ovo su iskustva od pre par meseci, posto sam svoj D3i vratio. Mozda je nesto drugacije (ali cisto sumnjam).
p.s. Koliko vidim, Posta je uvela digitalnu kablovsku pa ne znam da li ti je nesto ovako isplativo, za sacicu kanala placati hiljadu i kusur dinara meni ipak deluje previse.

Poslednja izmena:
Ja sam takođe vratio D3i, a moji utisci su da je SD lošiji od IKOM-ovog SD-a, a HD je meh, premali je bitrate i za jedan i za drugi, pogotovo za HD.

1. Solidna, meni licno na plazma TV-ima ista kao na digitalnoj kablovskoj. Doduse, zavisi i od kanala, ima i boljih i gorih.
2. Onako. Problem je sto je vecina materijala koje se emituju u SD-u tako da tek ponesto bude HD. Sam HD bi mogao da bude mnogo bolji, ali opet, evidentna je razlika u odnosu na SD.
3. Dovoljno brzo, izmedju 1-2 sekunde.
4. Izgleda da je moguce.

Odmah da se ogradim, ovo su iskustva od pre par meseci, posto sam svoj D3i vratio. Mozda je nesto drugacije (ali cisto sumnjam).
Hvala na odgovoru. Za HBO mi je totalni trip - nisu normalni. Malopre sam ih zvao i kažu da je za sada to-to, ali da će svakako proširivati ponudu kanala. Za HBO operater nije mogao da mi kaže ni zašto ga nema, ni kada će, ni da li će biti ubačen u neki od postojećih ili ponuđen u nekom od budućih paketa.

p.s. Koliko vidim, Posta je uvela digitalnu kablovsku pa ne znam da li ti je nesto ovako isplativo, za sacicu kanala placati hiljadu i kusur dinara meni ipak deluje previse.
Pa pazi, Pošta je prilična katastrofa sa ponudom kanala, odnosno sa ponudom kanala koji se plaćaju. Pisao sam o tome ovde.

Pošta nudi HBO u posebnom paketu, kao i svi drugi, ali taj paket sadrži samo HBO i HBO Comedy u SD rezoluciji. Pri tome, em se plaća 490 RSD za taj peket, em još 250 RSD za obavezni STB koji će te kanale da dekodira, em još gubite 2, odnosno 3, meseca popusta na ugovor od 12, odnosno 24 meseca, tako da u proseku ispada da gledanje ta dva HBO kanala košta 907 RSD!!! :zgran:

To mu je kod njih neki "entry level". :S: U još jednom preostalom paketu imaju samo valja samo BBC Entertaiment i eventualno Viasat History/Nature HD koji ja i ne podnosim, tako da im za HBO i još par kanala doplaćuješ u proseku 1.335,75 RSD. Zato sam računao da za te pare bolje da uzmem D3i sa Plus paketom i tako obogatim prilično jadnu ponudu PTT-a, al' džaba kad opet neću imati HBO. :/

Poslednja izmena:
a jel moze da se koristi taj D3i na SBB mrezi?

A zašto bi koristio D3i na SBB mreži i plaćao 1000+ din više, umesto da uzmeš D3?

nista onda, mislio sam da je jeftinije

Jeftinije ti je da uzmeš standardni D3, kvalitetnija slika, i uz net pakete osnovni paket kanala besplatan!

Ova varijanta je napravljena za ljude kao ja, koji nemaju pristup sbb mrezi, i meni je jeftinije da dajem sbb-u 1000+ za nesto, nego kopernikusu 1000+ za nista.

Dogovori se sa nekim koji ima SBB D3 da ti da password za D3Go ako mu ne treba, može da se gleda preko browsera, tako ja radim.

Danas sam gledao Pariz Dakar Reli na Eurosport 2 HD. Doslo mi je da se upucam od prevodioca (komentatora). Glava me je bolela od njegovog nabadackog prevodjenja.
Pored titlova, hocemo opciju u FW da mozemo da izaberemo originalan audio stream na Engleskom na svakom kanalu. :d

ajd ovako kada se vec slegla sva prasina oko ovog cuda, posto sam pisao SBB-u i dobio mail odmah sutra gde su mi trazili broj telefona kako bi mi objasnili sve lakse, nisu me zvali uopste, ajde uhvatila NG i praznici pa ok, ali posto vas ima ovde iskusnijih u tome trebaju mi 2-3 informacije

1. Kvalitet SD slike izmedju Telekom IPTV i D3i? Isto ili bolje? svakako mi vise godi d3i zbog izbora kanala
2. Da li se drugi box placa kao renta ili ide odvojena pretplata?
3. Minimalna brzina neta potrebna? Za dva prijemnika

Ja cu ti odgovoriti na drugo pitanje: placa se odvojena pretplata za drugi box ukoliko se u medjuvremenu nesto nije promenilo. I to je bio jedan od glavnih razloga sto sam vratio box dok je bio promotivni period.

meni trebaju sveze informacije :) ne znam kada si ti uzimao ali ako je bilo pre par meseci, moguce je da je promenjeno, jer u cenovniku mi nije jasna ona "renta" koju spominju, asocira me na dodatni prijemnik, ali opet nejasno

Danas sam gledao Pariz Dakar Reli na Eurosport 2 HD. Doslo mi je da se upucam od prevodioca (komentatora). Glava me je bolela od njegovog nabadackog prevodjenja.
Pored titlova, hocemo opciju u FW da mozemo da izaberemo originalan audio stream na Engleskom na svakom kanalu. :d

Malopre pogledao Eurosport 1 i 2 HD i na oba kanala postoji engleski i srpski audio stream.

Izvinjavam se, prevideo sam da se radi o D3i platformi.

Danas mi stigla oprema za D3i, i prvi utisci su veoma pozitivni. Instalacija je trajala maltene 5 minuta, svi kanali rade bez greške, slika super. Čak I HD kanali ne seckaju uopšte, imam internet brzine 6 Mbit. Izgleda mi da ću zadržati opremu.

@Mickey69 vremenom ces videti da je tih 6mb taman dovoljno za d3i, svaki 480p video na racunaru ili telefonu ce prouzrokovati seckanje kanala. To je moj utisak, za ovih 28 dana koriscenja. Sto se tice kvaliteta usluge, stvarno je extra, kvalitet slike kako na SD tako i na HD je odlican. Ko ima 10 ili 20mb net, ova televizija je fenomenalna, sve ispod, jako tesko.

Ranije sam se raspitivao za Telekomov IPTV i preko komšije smo od čoveka iz Telekoma čuli da nam on ne preporučuje da ga uvodimo jer je u našem kraju slabašna ADSL konekcija. To je rekao komšiji onako iskreno i prijateljski jer se dobro znaju.
Čemu onda da se nadam od ovog D3i? Imam brzinu od 4mbps i internet mi radi veoma stabilno, po mom mišljanju. Čak i kada sam imao 6mbps (zbog aktivirane Telekomove SpeedUp usluge), čak i tada je net radio sasvim OK, skidao sam bez problema na preko 600KBs, nešto malo sam igrao i multiplejer igre, sve je radilo OK. Ali mi ostaje crv sumnje zbog onog telekomovca koji kaže da je net loš u mom kraju. I ja sam kasnije razgovarao sa njim i rekao je da net u mom komšiluku ne bi radio stabilno na bilo kojoj većoj brzini i da mi je realni limit 4mbps. Verujem da zna šta priča, ne verujem da bi pričao bezveze i radio protiv interesa svoje firme.
Sa takvim informacijama, šta mislite - da li bi vredelo da se prijavljujem za D3i?
Pristup kablovskoj SBB mreži nemam i nije moguć, dakle ostaje mi ovo kao varijanta.

Poslednja izmena:
Telekomov IPTV i D3i su različito implementirani. Kod Telekoma, IPTV ne koristi propusni opseg ADSL konekcije, odnosno koristi ali ne na paketnom nivou. Ma, da se ne upetljavam više: Telekomov IPTV ima vrhunsku sliku i dobre napredne mogućnosti, ali je po meni nešto skuplji i naravno ima nekih svojih mana kao i svi. Ako se odlučiš za njega, uzmi Box4 paket: pretplata za fiksni + ADSL 6/1 + IPTV + solidan mobilni Mix Net paket. To se isplati. Ako hoćeš brži ADSL onda ne možeš da ideš kroz Box paket, nego sve zasebno, i tada ćeš morati da vidiš sa Telekomom kol'ko najviše mogu da ti realizuju s obzirom da hoćeš i IPTV.

Kod D3i je drugi fazon, on ne ide "pored" ADSL konekcije već "kroz" nju - na paketnom nivou. Razlika možda izgleda kao akademska, ali nije zbog većeg overheda. Ako nemaš neki bolji ruter koji može da vrši segregaciju linka, može ti se desiti da štucne slika na D3i kada koristiš više mrežnih uređaja, čak i ako imaš link od 10/1 Mbps. Inače, ne verujem da će ti 4 Mbps biti dovoljno, zbog overheda, pogotovo ako je to 4 Mbps preko ADSL-a. Trebalo bi ti barem 6/1, pa i tada ne bi mogao da koristiš net dok gledaš televiziju.

Da li si razmišljao o varijanti Total TV?

Nazad
Vrh Dno