Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

''U sklopu akcijske ponude koja traje do 31.01.2014. godine, svi korisnici koji se prijave za servis D3i moći će u promotivnom periodu, tokom prvih mesec dana da vrate zaduženu opremu i raskine ugovornu obavezu bez ikakvih penala.''

to pise na sajtu SBB-a, pa ti mozda tako i najbolje, probas i vidis

Tako je i kod mene već nekoliko dana. Preko dana je u redu, a uveče promena kanala ide veoma sporo. I do 10 sekundi. Ne pomaže ni restart prijemnika.

Poslednja izmena:
Baferuje. :d

Ima li nekih novosti vezanih za D3i? Da li je još uvek sporo prebacivanje kanala i da li svi sa bržom internet konekcijom primećuju to neko poboljšanje slike?

Ima, ispeglali su to na 1-2 sekunde. :d Mada ima nešto drugo.... Ne gledam tv stalno pa ne znam da li su i to rešili. Dešava se da ostane ghost slika nalepljena na oko pola sekunde. Kao da uskoči neki stari frejm. Mozda je neprimetno nekome, skontao sam sasvim slucajno.

@magick ima novosti, kao što je obećano, pušteno je 60 novih streamova za sve gledanije kanale i sve HD kanale (ne koriste više D3GO streamove). HD kanali na kojima ide protok i do preko 10Mb/s, korisnicima koji imaju slabiji net treba 10ak sekundi da bi slika stabilizovala i verovatno smanjio protok za to vreme. Ja sa brzinom od 15Mb/s nemam tih problema. Sve u svemu sa tim novim streamovima mogu slobodno reći da nemaju više problema sa FPS-om i da je kvalitet slike skoro pa isti kao na kabl D3-u.

To su onda jako lepe vesti.

Šta je sa Hbo kanalima?

Koliko sad ima ukupno svih kanala u ponudi i koji nedostaje u odnosu na kablovsku sbb???

Poslednja izmena:
Jos kad bi se za drugi STB doplacivalo a ne da se placa 2x mozda bih razmislio da se ponovo prijavim. Naravno to bi morala da prati i veca brzina interneta.

Poslednja izmena:
Taj drugi stb je pravi odbojnik za njihovu uslugu.Mogli su da ga upare da mora da bude ista ip adresa kao na glavnom radi zloupotreba a ne mi ovako ispaštamo zbog mogućih zloupotreba.

Taj beogrid prestavlja 0,000000000000000000001% Iptv tržišta.

Kod njih to može jer samo sa njihovog neta možeš da pratiš usluga pa nema zloupotreba.

Večeras radi samo onih 30-ak kanala koji više nisu na D3Go. Nema Foksa, nema SciFi, AXN, svih filmslkih... Radi samo RTS i Sport Klub i Hrvati. Bem ti televiziju! Bežite od ovog zla što dalje. IPTV možda ima groznu šemu, ali nikad ovakvih problema. Ovi te navuku dok radi da potpišeš ugovor, pa kako vreme teče sve manje kanala radi. Imbecili!

Poslednja izmena:
Ma moja kablovska je AVcom. Ali postoji mogucnost da predjem na njihov Home ethernet (neka vrsta optickog interneta FTTB ako sam dobro razumeo). Ako bi SBB dao D3i sa doplatom za drugi stb to bi mi znacilo. Pogotovo sto bih onda uzeo i onaj HD paket.

@magick ima novosti, kao što je obećano, pušteno je 60 novih streamova za sve gledanije kanale i sve HD kanale (ne koriste više D3GO streamove). HD kanali na kojima ide protok i do preko 10Mb/s, korisnicima koji imaju slabiji net treba 10ak sekundi da bi slika stabilizovala i verovatno smanjio protok za to vreme. Ja sa brzinom od 15Mb/s nemam tih problema. Sve u svemu sa tim novim streamovima mogu slobodno reći da nemaju više problema sa FPS-om i da je kvalitet slike skoro pa isti kao na kabl D3-u.
Opa! Pa lepo. Samo mi pojasni par stvari, ako možeš.

- Da li preko D3Go uopšte postoje HD strimovi?
- Ako sam te dobro razumeo, čak i SD kanali bolje izgledaju na D3i nego preko D3Go?
- Za HD kanale preko D3i ispada sada i 10/1 ADSL malo?
- Da li sa 20/1 ADSL-om može da se bez seckanja gleda jedan HD program preko D3i i jedan SD preko D3Go ili i tu postoji opasnost od povremeniš štucova?

-Postoje.
-Da najgledaniji po njihovom nekom odabiru, ne svi.
-Tako nekako, ali posle 10ak sekundi jer se posle tog vremena stream prilagodi brzini
-Ako zaista imaš 20Mb/s, ne bi smelo da bude bilo kakvog štucanja.

Večeras radi samo onih 30-ak kanala koji više nisu na D3Go. Nema Foksa, nema SciFi, AXN, svih filmslkih... Radi samo RTS i Sport Klub i Hrvati. Bem ti televiziju! Bežite od ovog zla što dalje. IPTV možda ima groznu šemu, ali nikad ovakvih problema. Ovi te navuku dok radi da potpišeš ugovor, pa kako vreme teče sve manje kanala radi. Imbecili!
A čiji net imaš?

- Da li preko D3Go uopšte postoje HD strimovi?
-Postoje.
I kakvog su kvaliteta? Koliko Mbps vuku?

- Ako sam te dobro razumeo, čak i SD kanali bolje izgledaju na D3i nego preko D3Go?
-Da najgledaniji po njihovom nekom odabiru, ne svi.
Šta, tamo neki Kopernikus je istog kvaliteta, al' Fox Movies je bolji na D3i nego na D3Go? Daj adekvatniji primer ako misliš da postoji.

- Za HD kanale preko D3i ispada sada i 10/1 ADSL malo?
-Tako nekako, ali posle 10ak sekundi jer se posle tog vremena stream prilagodi brzini
10ak sekundi posle svake promene kanala ili samo pri uključivanju prijemnika? Koju je po tebi brzinu potrebno imati da ne bi bilo tog laga? > 15 Mbps?

- Da li sa 20/1 ADSL-om može da se bez seckanja gleda jedan HD program preko D3i i jedan SD preko D3Go ili i tu postoji opasnost od povremeniš štucova?
-Ako zaista imaš 20Mb/s, ne bi smelo da bude bilo kakvog štucanja.
Za sada nemam, ali pošto hoću da povećam brzinu gledam kol'ko bi mi bilo dovoljno, jer Internet koristim praktično samo za poštu, surf i eto, možda, neku vrstu IPTV, odnosno WebTV-a.

-HD kanali na D3GO rade na 3,5-4Mb/s. Za prenosive uredjaje sasvim zadovoljavajući kvalitet.
-Upravo tako kako si rekao, Kopernikus je ostao isti, a svi nacionalni, HD kanali, Fox kanali, SK kanali, su boljeg kvaliteta tj. identični kabl D3-u.
-10ak sec pri promeni kanala, >10Mb/s sasvim dovoljno.

-HD kanali na D3GO rade na 3,5-4Mb/s. Za prenosive uredjaje sasvim zadovoljavajući kvalitet.
A kol'ko Mbps imaju SD kanali na D3Go i kako bi to uopšte izgledalo ne nekom velikom (42"-50") LCD Smart televizoru? Čisto iz radoznalosti.

-Upravo tako kako si rekao, Kopernikus je ostao isti, a svi nacionalni, HD kanali, Fox kanali, SK kanali, su boljeg kvaliteta tj. identični kabl D3-u.
Znači, D3i ima tri različita kvaliteta tv programa:

1. šuljavi SD
2. dobar SD
3. pristojan HD

?

-10ak sec pri promeni kanala, >10Mb/s sasvim dovoljno.
Znači, na 6/1 Mbps bih imao lag od 10-ak sekundi pri svakoj promeni kanala, dok na 15 ili 20 Mbps tog laga ne bi bilo?

-SD kanali na D3GO idu sa 2,5-3,1Mb/s, i naravno da na toliko inča neće izgledati sjajno, za neko poredjenje bolja je slika od analogne kablovske.
-Ne, D3i ima 50% istih streamova kao i D3GO, a 50% ostalih streamova gde spadaju i HD kanali i imaju kvalitet kabl D3-a, ako si ikada imao prilike da vidiš, znaš o kakvom je kvalitetu reč.
-ne bi imao lag, vec bi ti slika na HD kanalima seckala, dok se ne unormali. Napominjem da ja ovo nisam video, vec su to korisnici na predhodnim stranama u ovoj temi pisali. Ja sa mojih 15Mb/s ovakvih problema nikada nisam imao!

-SD kanali na D3GO idu sa 2,5-3,1Mb/s, i naravno da na toliko inča neće izgledati sjajno, za neko poredjenje bolja je slika od analogne kablovske.
Znači, SD kanali na D3Go su vidljivo lošiji od klasične kablovske, pa čak i analogne.

-Ne, D3i ima 50% istih streamova kao i D3GO, a 50% ostalih streamova gde spadaju i HD kanali i imaju kvalitet kabl D3-a, ako si ikada imao prilike da vidiš, znaš o kakvom je kvalitetu reč.
Pa zar te nisam dobro razumeo? Kažeš da je na D3i 50% strimova D3Go kvaliteta (2,5-3,1 Mbps), tj "lošije od analogne kablovske", a u drugih 50% ima kvalitetnijih SD kanala (3,5-4 Mbps) i još boljih HD kanala (> 10 Mbps). To su valjda tri različita kvaliteta kanala, s tim da nisu svi kanali dostupni u sva tri kvaliteta već u samo u jednom ili eventualno dva (SD i HD), a uz to se i kvalitet prilagođava brzini konekcije, ali ono... pod pretpostavkom da net nije ograničenje, ima tri tipa kvaliteta. Zar ne?

-ne bi imao lag, vec bi ti slika na HD kanalima seckala, dok se ne unormali.
A ovi bolji (3,5-4 Mbps) SD knali? To bi trebalo da je ok pri 6/1 ADSL?

Veliko hvala za odgovore. :)

Upravo tako, ja imam trenutno d3go i postoji tri tipa kvaliteta, najkvalitetniji strim ide 2400 za SD a za HD (za ova dva iz osnovne ponude) ide oko 3500 kako je i nenadjow rekao. Ono sto mi se ne svidja je da mu treba stvarno dosta vremena da prebaci na najbolji kvalitet. Koriste HLS striming koji koristi sitne segmente od po 10-ak sekundi i ako imas program koji graficki prikazuje stanje konekcije i protok, npr netmeter vidis kako skine recimo 1.5MB (12 mb/s) pa onda ide 3-4 sekunde bez icega pa onda opet jedan spike od recimo od 1.4 MB i sve tako. Protok ne ide konstantno, zato i nije problem koristiti recimo youtube i d3go u pozadini. Ipak kad uporedim ovo sa recimo eurosport player-om koji sam takodje imao prilike da probam (i on ima svojih problema doduse) tamo slika predje iz jednog kvaliteta u drugi za mozda 2-3 sekunde.

EDIT: izvini, vidim da si pitao za d3i a ne za go ali i tamo je situacija verovatno slicna.

Poslednja izmena:
Znači, SD kanali na D3Go su vidljivo lošiji od klasične kablovske, pa čak i analogne.

Nisi me razumeo, D3GO streamovi su naravno kvalitetniji od analogne kablovske, ali nisu kao na kabl D3-u!
Pa zar te nisam dobro razumeo? Kažeš da je na D3i 50% strimova D3Go kvaliteta (2,5-3,1 Mbps), tj "lošije od analogne kablovske", a u drugih 50% ima kvalitetnijih SD kanala (3,5-4 Mbps) i još boljih HD kanala (> 10 Mbps).
Ne, 3.5-4Mb/s su za HD kanale na D3GO platformi. SD bolji streamovi na D3i idu na preko 6Mb/s.
To su valjda tri različita kvaliteta kanala, s tim da nisu svi kanali dostupni u sva tri kvaliteta već u samo u jednom ili eventualno dva (SD i HD), a uz to se i kvalitet prilagođava brzini konekcije, ali ono... pod pretpostavkom da net nije ograničenje, ima tri tipa kvaliteta. Zar ne?

Nekako tako, znači SD bitniji kanali idu preko 6Mb/s, ostali koji se preuzimaju sa D3GO idu od 2,5-3,1Mb/s, a svi HD kanali idu preko 10Mb/s, ako ti to internet brzina dozvoljava.

Super. Znači:

2,5-3,1 Mbps SD na D3Go i neki SD na D3i
3,5-4 Mbps HD na D3Go
>6 Mbps neki SD na D3i
>10 Mbps HD na D3i

Ovo dosta pojašnjava stvari.

Hvala još jednom.

U cilju otklanjanja problema na D3i, zapoceti su radovi koji ce afektirati sve korisnike koji gledaju sledece kanale:

24 Kitchen HD slo
24 Kitchen HD srb
CCTV4
Cinemax HD slo
Cinemax HD srb
Cinemax 2 HD slo
Cinemax 2 HD srb
Fishing and Hunting
Food Network HD
Free X TV
HBO HD slo
HBO HD srb
HBO Comedy HD slo
HBO Comedy HD srb
Russia Today
Nova RS HD
RTS HD

Ocekivana manifestacija je da se korisnicima zablokiraju STB-evi I D3Go aplikacije. Potrebno je da se STB resetuje, a aplikacija za mobilne uredjaje restartuje.

Do veceras servis ce raditi bez problema.

Pre koji dan sam ih pitao da li na d3i imaju hbo kanali i rekoše da ih nemaju odakle sad oni u listi?

Da bre, otkud HBO i Cinemax na D3i?

Svi kanali D3i i D3GO su na bili na listi zbog radova.

Servis radi bez problema.

Vrh Dno