Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Super ce biti ako zaista lansiraju aplikaciju za smart tv. 1 pretplata i 3 d3go naloga, podelis sa društvom pretplatu uzmes full paket i uzivas :)

"Moći će da radi i na manjim internet brzinama" = još lošija slika....

Mislim da će da koristi veći protok, ako je na raspolaganju. Ako nije, onda prelazi na manu brzinu. Što se mene tiče, bolje lošija slika bez seckanja, nego bolja koja se prekida.

Bitno je da li će SK i još neki kanali raditi van sbb ip adrese,što sada nije slučaj kod D3go app.
Da li će uvesti gledaj odloženo za HD i druge kanale?
Da li će omogućiti snimanje?
To je bitno,sve ostalo i nije toliko važno.

Poslednja izmena:
Sve je to lepo. Ali poskupljenje od 30%!!! Sad sam racunao da cu placati 1735 dinara umesto 1280 koje placam sad(dodatni uredjaj i 72h)

Meni bez premotavanja i HD paketa d3i nema nikakvu prednost. Isto mi onda uvesti bilo koji KDS sa osnovnim paketom. Makar mi ne 'jede' internet protok. SK neHD kanali na velikim televizorima su smejurija.

Mozda nas teraju na njihov kabl, pa onda DUO, TRIO pakete?

Potpuno si u pravu. Ja sam zbog njih uzeo vdsl50 koji mi realno nije potreban. Kod mene je jedina alternativa ptt kds koji ima samo analognu ponudu i od skoro i vektor. Vektor ima akciju 12m 50% niza cena ali nema opciji 72h koju moji ukucani max koriste. Realno, od svih kanala koje imam gledamo 20ak. Ali sta je tu je. Jesu najbolji, zato ih i placam.

ptt kds ima oko 180 digitalnih kanala od kojih je veliki broj FTA.

To verovatno neće moći na različitim IP adresama.

To je ono kao dodatni box, a inace radi gde god i da ga odneses u Svajcarsku radice. Ista fora kao za Kopernikus ott, radi kao na teritoriji Srbije samo a u principu moze gde hoces.
Inace d3go i radi kod mene na razlicitim ip adresama pa ne vidim da nesto ne funkcionise osim par kanala na telekom ads-u.

Verovatno idu na h.265 čim menjaju boks.
Cena ide gore da svako uzme ono što ima najbliže sebi:kabl,net ili satelit.D3i je sada za one koji hoće samo tv,jeftiniji od sbb kabla.Tu hoće da te nateraju da uzmeš kabl,a onda ide njihova poznata matematika ,gde je samo najskuplje najbolje.

Model 8083ima 512kb RAM a 8080 ima 256kb. Zato je brzi.

To je ono kao dodatni box, a inace radi gde god i da ga odneses u Svajcarsku radice. Ista fora kao za Kopernikus ott, radi kao na teritoriji Srbije samo a u principu moze gde hoces.
Inace d3go i radi kod mene na razlicitim ip adresama pa ne vidim da nesto ne funkcionise osim par kanala na telekom ads-u.
Siguran si da drugi D3i box radi na drugoj lokaciji??

Žalio se, oni mi poslali drugi, isto izgleda, model se razlikuje u jednom broju koliko vidim, S1630-K8083-A-3 je novi.

Taj tvoj "novi" ja imam više od 2 godine :D :D
Sumnjam da se ova najavljena zamena odnosi na zamenu 8080 za 8083. Jedino ako ostaju i dalje na AVC/h264 kodeku a samo prelaze (konačno!) na novu verziju Zappware plaftorme koja je šarenija, modernija i naravno ždere više RAM-a... pa da 8080 nema šanse to da izgura.
Ako će biti masovna zamena STB to mi više signalizira prelazak na HEVC/h265 kodek (s logikom umesto da SBB upgrade-uje serverski hardware i brzine konekcije neko je nekoga ubedio da je isplativije da pređu na HEVC i promene opremu svih korisnika) koji ni 8083 model ne podržava.

@HDMI: Dodatni STB verovatno radi na drugoj lokaciji unutar Srbije... ali baš da radi u "Švicarskoj" to čisto sumnjam... verovatno radi slično kao i D3Go sa IP adresama van Srbije... da je dostupno RTS i još 4-5 komada.
Tako je bar bilo pre koju godinu kad sam testirao iz Grčke :D Ali tad NetTV Plus nije koristio istu platformu kao D3i...

Poslednja izmena:
Mislio sa na to da konstantno radi unutar Srbije.

Poslednja izmena:
Siguran si da drugi D3i box radi na drugoj lokaciji??

Radi. Cak ce ti i u call centru i u poslovnici to isto reci. Nema razloga da ne radi, nece raditi neki kanali ako je npr.u pitanju mts adsl (SK, Ultra, FOX grupa).

Znaci pola kanala, kao ma d3go.

Čekajte, ako imam D3i boxove na dve različite lokacije, kako SBB zna koja mi je glavna lokacija, pa da mi tu pusti sve programe?

Znaju preko adrese koju ste prijavili kada ste sklapali ugovor, to prvo pitaju!

ne moze da zna nikako koji ti je glavna lokavija, verovatno ide po principu koji se prvi uloguje tj konektuje na mrezu taj je "glavni" drugi stb koji se konektuje ako nije na istoj ip adresi kao prvi bude osakacen tj nema otvorene sve kanale kao i d3go

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Sk su najbitniji kanali,ako oni ne rade na drugoj lokaciji,onda džaba sve.

Radi. Cak ce ti i u call centru i u poslovnici to isto reci. Nema razloga da ne radi, nece raditi neki kanali ako je npr.u pitanju mts adsl (SK, Ultra, FOX grupa).

D3i da ne radi sk, fox... na mts ? Dodatni ?
Ja koliko znam nije dozvoljeno ugovorom, a to da ne radi...

Znaci pola kanala, kao ma d3go.

Cekaj jel ti bese pisao, da imas 2 ili brat ? Na 2 razlicite lokacije.

Pisao sam da je brat imao dva uredjaja na istoj lokaciji i da je drugi odjavio bez problema. Ja imam dva i oba rade na istoj lokaciji. Prosle godine sam sa nekim iz napredne podrske malo caskao o usluzi i rekao mi je da drugi uredjaj moze neko vreme da radi na drugoj lokaciji, ali da nece imati sve kanale. Nisam imao potrebe da isprobavam tako da sam u prethodnom postu zakljucio da je neupotrebljiv kao d3go van mreze.

Ne verujem [emoji3]

Svaki D3i set-top boks ima svoju MAC adresu (pogledaj na poledjini) i na nju se veze ugovor, pustaju paketi, itd...

Najnovija vest (7.jun) : - Pogledaj propušteno (premotavanje) će biti do 7 dana i to na svim kanalima

cool, lepo je što imamo tebe ovde i info iz prve ruke, ali mi se ne svidja što čitaš sve :)

jel na taj dodatni koji se vezuje, idu svi kanali kao na prvom ? :)

Sve zavisi od trenutne promocija (akcije), ugovora, ali su u sustini posebni jer imaju razlicite MAC adrese.

Primer: Dobijes promociju 3 meseca sve kanale besplatno na oba boksa ali nakon tog perioda ti se odlucujes na koji ces se paket pretplatiti, za svaki boks posebno... Na prvi stavis start paket + HBO, a na drugi start + HD kanale..

Boks mozes da selis gde god zelis :) Nije vezan za jednu adresu... UPS, jeste, ali samo na papiru ;)

OPET: Svaki D3i boks zasebno ima svoju MAC adresu na koju se veze ugovor, pretplacujes se na pakete,...

Odoh...

Poz

Poslednja izmena:
Vrh Dno