Šta je novo?

SBB D3 vs Telekom Open IPTV

meni se to svodi na dilemu sport klub vs arena sport

blagu prednost bih dao SBB-u zbog HD kanala, ali EPG mi mnogo lepse i funkcionalnije deluje na Open-u

krs daljinac i sporo prebacivanje su zagarantovani za obe opcije

Sve je to jasno, HD kanali me ne interesuje jer je to na sbb-ovom forumu po iskustvu korisnika opisano kao jedno veliko sra#$%.

Primetio sam da je EPG mnogo lepsi (cini mi se i bolji) na IPTV-u.

Interesuje me iskljucivo poredjenje kvaliteta slike.

P.S. trenutno imam SBB D3 echolite srebrni risiver i super sam zadovoljan (ako izuzmemo izuzece arene)

Poslednja izmena:
kvalitet slike je odokativno isti.
s tim da iptv poredim sa sbb cisco risiver-om

To me interesovalo, hvala.

A sta u slucaju da covek oce samo IPTV a nece internet, jer moraju da ti daju modem s'obzirom da STB se spaja na modem?

Of kors :)

I u tom slucaju ne mozes sa modemom nista? osim slanja kanala na STB?

Ne možeš jer na portu DSLAM-a je precizno konfigurisano samo ono što si ti (za)kupio ;)

Mislim da je prednost na strani SBB. Cista matematika. Oni salju (Beograd, unutrasnjost ne znam) kroz kabl 8Mbit, HD oko 12 Mb. Koliko znam IPTV nije ni blizu toga. Cak i da puste 80% mreze (parice) to ne mogu da propust zbog starih parica u telefonskim linijama. Tako da oni terajau oko 4 MBit za SD dok HD je sad krenuo tako da tu informaciju nemam.

A ulaskom u 192.168.... i promenom settingsa konfigurisanih parametara DSLAM-a da li moze nesto da se izvuce a da se ne alarmira neko? ili je to sve mnogo muke oko nichega
Ajd ti lepo otkucaj na googleteu sta je DSLAM pa onda razmisli da li ti mozes da mu pristupis i menjas parametere na njemu.

Uzeo sam pre 10ak dana SBB D3 i nisam ni najmanje odusevljen. Slika je, kako oni kazu 15% bolja, ali to se uopste ne primecuje. Ostrina i cistina je apsolutno na strani IPTV.

A pazite ovo.
Ako uzmes na akciji IPTV + ADSL, ne moze nikakve dodatne pakete, tako ni HD :S

A pazite ovo.
Ako uzmes na akciji IPTV + ADSL, ne moze nikakve dodatne pakete, tako ni HD :S

Ja imam Click4+IPTV ugovor potpisan pre mozda mesec dana i pozvan sam pre 2 dana da me pitaju li sam zainteresovan za HD uslugu. Naravno da sam pristao (najvise zbog arene HD). Jedino sto ce me kostati 400 dinara vise pretplata.

Imam i SBB D3 (cisko) i IPTV, i mnooogo mi je bolji SBB. A evo i zašto:

1. Da bi gledali bilo koji program MORATE preko IPTV daljinskog to da radite, kod SBB ja sam povezao D3 na AV ulaz, ALI iz D3 sam takođe izvukao i antenski kabl do TV tako da kanle gledam i na TV (ne sve kao preko D3).

2. mnooogo veća propusna moć SBB mreže od Telekomove (često se desi da slika se zamrzne)

3. IPTV ima veliku prednost snimanja sadržaja i tu SBB za sada ne može da im parira (nemože se porediti DVR sa snjimanjem na Telekomov server - 99.999% snimljeno, dok DVR ako nestane struje ne snima)

4. D3 mi je značajno poboljšao analogni prijem , tako da su mi kanalali preko antenskog ulaza veoma dobrog kvaliteta, da ne kažem odličnog.

5. i SBB i IPTV imaju manu da ne daju dekoderske kartice (CI) za svoju uslugu , tako da se ne mogu iskoristiti potencijali savremenih televizora

6. za SBB paket ne treba internet

7. SBB D3 možete gledati na jednom TV prijemniku, dok analogne i dalje možete gledati na ostalima, kod IPTV - TV programi se mogu gledati samo tamo gde je settop box !

8.Tehnička podrška apsolutno na strani SBB-a, najbolji primer: pokušajte da pozovete OpenTV nedeljom. Lični primer : modem za internet mi je crkao i u roku od 24h (bila nedeljakada sam zvao!), došao je tehničar iz SBB, zamenio modem, proverio sve instalacije, zamenio neke skretnice, testirao D3 uređaj.

Nadam se da sam sa ovim pomogao nekome.

@kalaba Imam jedno pitanje, posto imas i D3 i IPTV, mnogi pricaju da je na IPTV-u (cak i moderatori ovog sajta) mnogo bolja slika nego na d3-u. Ja imam Cisco D3 i zadovoljan sam slikom (i mislim da bolje ne moze na SD slici sa analognom vezom izmedju recivera i tv-a), pa me bas interesuje tvoje poredjenje ove dve digitalne platforme. Hvala unapred na odgovoru.

Meni je lično bolja slika na SBB D3. Ali o tome odlučije dosta faktora: izbor aparata preko koga se gleda, instalacije...

laičko pitanje:
dobio sam SBB D3 dekoder Cisco z3375, vidim da ima i eternet konektor.
Može li se to iskoristiti nekako ako se poveže sa kompom?

video iptv hd risiver i mogu reci da je jadan. od podesavanja slike imate samo auto 4:3, 16:9 nikakvog podesavanje rezolucije ko sto ima sbb hd 3d niti ima podesavanja zvuka, konkretno preko "kupovine" filma uzeli smo transformerse 2 i nemamo zvuk na av risiveru koji je otikom vezan za iptv hd risiver. Risiver "vidi" da je zvuk dolby digital ali zvuka nema. Tv pusta zvuk al u stereo modu. Obzirom da je tv na kome smo probali hd iptv bio ranije na sd iptv-u imam utisak a i vlasnik takodje da je slika bila bolja sa starim sd risiverom. Sve u svemu vise mi se dopada sbb hd, sa njega je slika na plazmi ko "zdravlje". imao sam i iptv sd na full hd lcdu LG ali je slika bila losa pa sam presao na plazmu i sbb.

Slika na iptv je bolja nego na D3, lično iskustvopošto sam zbog arene prešao na iptv. Slika ne običnim kanalima je nešto sitno bolja na HD nego na SD risiver-u, jedino možda ako nije kalibrisan tv kako treba posle priklučivanja na hdmi.

Poslednja izmena:
@kalaba
kod SBB ja sam povezao D3 na AV ulaz, ALI iz D3 sam takođe izvukao i antenski kabl do TV tako da kanle gledam i na TV (ne sve kao preko D3).

Mozhesh li ovo da nam detaljnije objasnish...shta si tachno uradio i shta si dobio kao rezultat? Hvala!

Ja od samog starta imam D3...od srebrnog risivera do ciska i zadovoljan sam...prvobitno shto mi na analognom signalu slika ima snega i dosta je loshija nego preko D3-a...to je problem, koliko sam uspeo da saznam, zbog kvaliteta samih kablova (iako kablove nisam uzeo na pijaci nego u prodavnici tehnichke opreme koje sam dosta papreno i platio), najbolje je da pozovete sbb i da vam oni postave kablove koji odgovaraju njihovim standardima jer sam se uverio da sa njihovim kablovima nema snega na slici i dosta je bolja. Naravno na D3 mi nekako izgleda kao je da rezolucija bolja iako chisto sumljam da je to mogutje ali mi slika izgleda dosta jasnije, preciznije da kazhem, ispolirana. Na HD-u se vidi razlika ali za sada nije to neki spektar kanala pa tjemo videti za kasnije...

Chekam VOD uslugu koja treba na svim CISKO dekoderima da bude omogutjena od SUTRA! Najvishe zbog HD filmova za iznajmljivanje. Takodje je zanimljiva opcija mesechne pretplate za gledanje emisija i muzichkih spotova...ako nekoga zanima mogu detaljnije da objasnim shta tje se nuditi i u kojoj formi. :)

Takodje sam hteo da pitam da li postoji mogutjnost da povezhem D3 na svoj dvd hdd rekorder pa da snimam neke emisije, spotove...? To sam uspevao sa srebrnim dekoderom sbb-a, sa ciskom nisam josh ni probao...

Thnx!

Iz Cisco-vog dekodera pozadi imaš 2 antenska priključka -1 je za dolazni kabl, a drugi je izlaz ka TV prijemniku. Samo njega povežeš sa antenskim ulazom na Tv i to je to.
Samo imaj na umu kada ti ne radi dekoder nećeš imati ni sliku na TV. Dekoder drastično pojačava signal, pa su kanali dosta čisti (90-95% čistoće kao da gledam preko D3).
Ja sam povezivao dekoder na TV karticu. Zavisi kakav HDD recorder imaš. Ja sam radio sa Samsungovim modelom i on on ima AV in i AV out , tako da sa D3 ide u njega a iz njega ide na TV.

a kako se resava snimanje nekog programa na d3? recimo hocu da snimim nesto, neku pesmu iz neke emisije pa da bacim na youtube?

Vrh Dno