Šta je novo?

SBB D3 GO - Televizija u pokretu

Fino zvuci ovo sto kazu "gledanje na svim uredjajima bilo kada"... Samo je pitanje sta pod tim podrazumevaju. Kada je vremenska odrednica, a nama je potrebna "mrezna odrednica", tj da kazu na bilo kojoj mrezi je moguce gledanje svih kanala

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Napisali su na fejsu da to neće moći

pitanje je nejasno, pa samim tim ni odgovor ne znaci nista.
duze:
"da kazu na bilo kojoj mrezi je moguce gledanje svih kanala" ne znaci nista, pa samim tim ni odgovor ne znaci nista.

pravo pitanje bi trebalo da glasi: "da li ce gledanje svih kanala biti moguce samo na sbb mrezi i njenim klonovima, odnosno da li ce i koji kanali moci da se gledaju i van sbb mreze?"

taj rad.

meni je jasno. to nije ni bilo pitanje.

Hvala na brzim odgovorima. Znači ne preko web browsera na android telefonu, tabletu ili laptopu nego preko android aplikacije.
Opet pogrešno...gledaj iz čega hoćeš, samo ne preko mobilne mreže, nego preko wifi, pa makar to bio i Unifi.

Dobijam gresku na telefonu ako pokusam da gledam, vmx:android_47. Da li je nekom mozda poznato?

Sigurno nece dopustiti gledanje svih kanala preko drugih mreza jer bi to omogucilo zloupotrebe ...

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

To stoji ali sadašnja aplikacija ima go u svim imenu. U čemu je preneta ovakve app ako ne da gledamo TV kada smo na putu tj van kuće!?

Ako si go u kupatilu na sbb mreži, onda može :D

Послато са P8 lite уз помоћ Тапатока

To stoji ali sadašnja aplikacija ima go u svim imenu. U čemu je preneta ovakve app ako ne da gledamo TV kada smo na putu tj van kuće!?
Tvoja logika je zdravorazumska i mislim da se svi slazemo sa njom, ali ne i sbb. Bitnije im da ne dodje do "zloupotrebe" nego krajnji korisnik.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

A koja je to tačno zloupotreba majke ti? Ako se limitira pristup na IP range Srbije, šta je tačno upotreba koja nije "bilo gde na bilo kom uređaju"? Da hoće stvarno da zaustave "deli nalog s bratom/kumom/komšijom" zloupotrebu stavili bi prosto limit da max 1 uređaj / 1 IP adresa može da streamuje u datom momentu kao npr Spotify što je uradio i ćao. Onda bi bar taj 1 koristio uslugu u potpunosti.

Nije tu ni stvar licenciranja i autorskih prava, jer ako imaju pravo da omoguće/dozvole korišćenje usluge sa Telenor / MTS / VIP neta na mobilnom uređajima malih dimenzija ekrana i imaju pravi da meni preko D3i risivera dozvole da gledam te iste kanale onda imaju pravo i da dozvole gledanje na laptopu. Znači priča da nemaju prava da emituje određene kanale van njihove mreže ne drži vodu. U pitanju je klasično pilićarenje, na nivou koji čak ni Telekonj nije probao sa njihovom "on the go" uslugom.

Poslednja izmena:
Pa dobro u pravu si donekle..ali ne potpuno. Naveo si primer mts, vip i telenor neta...oni svakako nisu kablovski operateri (bar ne jos uvek) tako da je njima svejedno sta ces gledati preko njihove mreze. Dok telekom (pravi razliku u odnosu na mts) ima i svoj net i svoju iptv koja nema u ponudi recimo sportklub i neke druge kanala ili se ti kanali dodatno naplacuju (najcesce). Ukoliko bi dozvolili koriscenje d3go sa njihovog neta mnogi ne bi imali potrebe za kupovinom dodatnih paketa, vec bi koristili d3go od nekog rodjaka, prijatelja...kao uostalom sto i ja radim. Doduse ja to radim iz drugih razloga jer slepci iz telekoma traze 300 dinara dodatno za svaki sledeci tv. Nije stvar u 300 dinara, nego u principu. Tako da je klasican tv kod matoraca u sobi, a ja svoj povezao na laptop i gledam preko d3go sa nalogom rodjaka iz Kragujevca. Ali naravno ne kazem da bih jedva docekao kad bih mogao da gledam bar sportklubove preko telekom adsl. Da ne jurim raspale strimove po netu.

Upravo zato stavih zloupotrebu pod navodnike. Da se, ne daj Boze, ne koriste tamo gde je drugi operater. Ne pravdam ja njihovu logiku, vec je se gnusam.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

bilo bi ok i da prvih mesec dana dozvole vise promena uredjaja.
kako mogu da znam, dok ne probam, da li mi vise odgovara gledanje iz aplikacije ili iz browsera?

Heeeee... pa meni baš treba kad putujem u inostranstvo. U Srbiji gde god da si imaš na TV srpske kanale. Ako im je do toga nek rade kao one internacionalne sim kartice, da ne može u inostranstvu pa i u Srbiji duže od nekoliko dana da radi istoj poziciji.

Za inostranstvo kupiš nettvplus?

Sent from my P8Lite using Tapatalk

@mihajlosd: Ni ta distinkcija kablovski vs nekablovski provajderi ne drži vodu. Pošto SBB ne dozvoljava korišćenje D3Go web browser varijante (dakle komp, laptop) ni kad koristiš taj isti Telenor mobilni net... Tako da čak ni oni koji su dovoljno blesavi da im bude prihvatljivo da plaćaju Vip "kućni net" ili "Telenor Home" i imaju 100 GB mesečno da gledaju SportKlub / Fox/ šta god nemaju to kao rešenje.

I kao što rekoh, da im je cilj da budu pošteni prema korisniku a istovremeno se zaštite se od kumova/drugova stavili bi da samo 1 uređaj može aktivno da koristi uslugu. Pa ako i dalje ti hoćeš da deliš nalog sa drugarima samo napred, ali ćete da se dogovara ko kad može da gleda.

• Like
Reagovanja: M J
Ma dobro...slazem se. Pa ja bih prvi voleo da i meni bi bas trebalo da mogu da gledam sve kanale. Ali sta da se radi sad...kad malo bolje pogledam drugi ne daju nista...sbb opet ima ovu pogodnos. Ispravite me ako gresim...

Na koju pogodnost misliš? Na "go" TV uslugu ili nešto drugo? MTS za svoju ekvivalentnu uslugu (koja jeste KRŠ u svakom pogledu u poređenju sa D3Go; i u pogledu kvaliteta/bitrate-a slike i činjenice da kod MTS-a u ponudi nema ni jedan HD kanal, niti su svi kanali dostupni u okviru IPTV-a dostupni i na tog dodatnoj usluzi) je bar omogućio da možeš (jest da mene uhvati depresija od "kvaliteta" Arena kanala kad god nešto gledam na kompu ili još gore TV-u koristeći taj MTS TV Go stream) da pratiš sve od tih ponuđenih kanala na bilo kakvom netu u Srbiji, na bilo kom tipu uređaja. Sa logičnim bonusom da kad uslugu koristiš koristeći njihov mobilni internet to ti ne troši megabajte.

Znam za to...eto jedino telekom, ali kao sto si rekao krs u poredjenju sa d3go. A i to za megabajte jel si siguran? Ja sam bio ubedjen da su to davali samo jedan kratak promo period...

Povuče par kb samo dok udje u aplikaciju, posle ne troši...

Ali meni je neverovatno da su 3 dana pred gašenje servisa podigli bitrate.

Što se tiče kvaliteta slike ova 2 pomenuta servisa, razlika je velika...

Poslednja izmena:
Sustina je da se uvek neko nadje nezadovoljan,pa i da daju samo jedan uredjaj da moze,a da radi na sve mreze i provajdere,opet bi neko( mozda bas i ovaj iznad sto je to naveo ko.primer) to kritikovao.Nikad ne bih menjao d3go sa svim vrlinama i manama za ono sto daje mts,ma vise vredi od kompletne njihove ponude,ne samo tih go varijanti :) .Jedini pravi problem i mana su im bili browseri ,tj.losa podrzanost i to sto nisu imali za smart tv aplikacije.Sad to ispravljaju ,tako da ce biti dobro :) .

Da, svih 14 korisnika koji imaju premium i extra pakete i Samsung i Sony televizore iz 2017., moći će da koriste blagodeti Eona na svojim smart makinama, fuj...

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Predložio bih da se tema zatvori. D3Go od sutra neće da postoji, a za EON postoji druga tema.

Super mi je što EON app će podržavati chromecast, za razliku od d3go

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

aTkcDkF.png

:wave:

Svaka čast. Sada onako odokativno ima li razlike u slici?

Edit: mislio sam da je EON u pitanju, pratim onu temu non stop :p

Poslednja izmena od urednika:
Super mi je što EON app će podržavati chromecast, za razliku od d3go

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Uu to nisam znao, odlična vest! Ti mi treba jer nosam svoj cc redovni pa će zatrebati..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Šta znači to sa chromecast, da li mobilni dalje ceo video na TV ili mu samo zadaje neku komandu/putanju? Zanima me zbog prženja baterije.

Nazad
Vrh Dno