Šta je novo?

SBB bez Telekoma

Оптичка мрежа по Војводини

Optički kabl za brže informacije

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić juče je u prostorijama SBB u Novom Sadu pustio u rad magistralnu optičku mrežu ove kompanije, koja povezuje Novi Sad, Beograd i Zrenjanin.
Pokrajinski premijer je istakao višestruki značaj telekomunikacione mreže koja se uspostavlja na teritoriji Vojvodine za građane, privredni, vodoprivredni i administrativni razvoj.
- Privredni značaj ogleda se u tome što se stvaraju uslovi da se kompanije u Vojvodini povežu u jedinstveni privredni sistem, da preduzeća upravljaju sa različitim proizvodnim celinama u različitim delovima Vojvodine kroz proces automatizacije na brz i efikasan način. Administrativni značaj je u tome što će vrlo brzo i jednostavno moći da se povežu mesne zajednice, opštine sa Pokrajinom i Republikom. Biće moguć direktan i neposredan pristup, kako budžetima, tako i drugim servisima koji se pružaju na tom i drugim nivoima i mogućnost međusobnog povezivanja, što će opet ubrzati usluge koje pružaju različiti nivoi vlasti i omogućiti da one budu efikasne i jeftinije. Vodoprivredni značaj ogleda se u tome što će biti moguće da se brže i efikasnije upravlja sistemom odbrane od poplava. Za građane ova telekomunikaciona mreža znači brži kablovski internet, onakav kakav imaju u razvijenim zemljama Evrope, a isto tako obezbeđuje mnogo i za programe lokalnih kablovskih televizija.
Generalni direktor kompanije SBB Dragan Šolak je izjavio da je reč o prvoj fazi izgradnje magistralne optičke mreže koja planira da poveže i sve opštine i okruge u Vojvodini i Srbiji. Ona je projektovana za prenos digitalne televizije i kablovskog interneta, ali i za druge, napredne telekomunikacione servise. Puštanje u rad novog magistralnog optičkog kabla je u skladu s planom pokrajinske vlade o uspostavljanju univerzalnog telekomunikacionog servisa na teritoriji Vojvodine. Razvoj telekomunikacionog sistema osetiće svi građani Vojvodine, kroz bolje i kvalitetnije usluge. R. D.

Са ЕС форума.
---------------------

Да ли то значи да неће користити Телекомову инфраструктуру? :zgran:

Verovatno ce imati svoje opticke kablove provucene kroz telekomovu kablovsku kanalizaciju. Da li ce pri tom i koliko placati telekomu za to nije nam bitno ako se ne odrazi na cene.Ali ako je sudeci po cenama za TV pretplatu ne ocekujem neki veci pad cena uskoro.

Samo me zanima po cemu se to Novi Sad izdvaja u odnosu na ostale gradove po programskoj semi i netu da ima toliko skuplju pretplatu?

Kazu da je kod nas u NS kao najbolje sve odradjeno sto se tice kablovske infrastrukture.

samo da kazem da mi sbb toliko dobro radi u protekla 3 meseca da sam se prijavio za adsl pre par dana, nema lokala al nema ni pinga 500+

neka se i oni i rumnska veza :mad::trust::S::mad::trust::wall::wall::banana:

Poslednja izmena:
E ljudi ja ne znam ali se meni internet osetno popravio!
Do pre neki dan je isao 768 a imam paket 1024 a sad ide preko 900 nonstop!
Sad pre 5min sam ih zvao i nisam im rekao da mi se popravilo stanje sve dok on meni nije rekao da je stanje moralo da mi se popravi,
jer kako on vidi sa tehnicke strane je sve ok a link je pusten u test fazu tako da bi trebalo da je bolje.
Tu sam mu ja rekao da mi se stanje stvarno popravilo i on je rekao da je ovo jos uvek test faza i da bi trebalo da bude jos bolje!
Novi cenovnik bi trebao da bude pusten do kraja godine,tako on kaze.
Ne znam kako je u BG ali ovde meni u NS(telep) radi da kucnem u drvo super!

Poslednja izmena:
I kod mene u NS - Grbavica se link stabilizovao, opet imam 512k kolko sam imao i pre ovih smetnji u oktobru i novembru. Ping se kolko tolko stabilizovao isto.

Sada naravno ne trebaju da stanu na ovome samo, neka se ide dalje. Tracert mi i dalje ide preko Telekoma, ne vidim nijednu novu rutu...

Evo kako je u BG-u , barem Zvezdara

Pinging www.l.google.com [216.239.59.147] with 32 bytes of data:

Reply from 216.239.59.147: bytes=32 time=272ms TTL=239
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 216.239.59.147: bytes=32 time=475ms TTL=239

Ping statistics for 216.239.59.147:
Packets: Sent = 4, Received = 2, Lost = 2 (50% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 272ms, Maximum = 475ms, Average = 373ms

Evo kako je u BG-u , barem Zvezdara

Pinging www.l.google.com [216.239.59.147] with 32 bytes of data:

Reply from 216.239.59.147: bytes=32 time=272ms TTL=239
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 216.239.59.147: bytes=32 time=475ms TTL=239

Packets: Sent = 4, Received = 2, Lost = 2 (50% loss),
Minimum = 272ms, Maximum = 475ms, Average = 373ms

I kod mene je nesto slicno evo vec skoro 4 meseca, zvao sam ih sto puta, poslao stotine i stotine hiljada mejlova nevidljivim adminima, da bi me ludaci u vecem delu tih poziva ubedjivali kako meni radi net, a to sto je brzina pola od uplacene nema veze. :S: Lokacija Vozdovac.

Poslednja izmena:
I kod mene qpsk modulacija i nenormalne varijacije u pingu već mesec dana i situacija se samo pogoršava.U početku sam makar mogao ujutru i posle ponoći da igram nešto sada je i to nemoguće.

E ljudi ja ne znam ali se meni internet osetno popravio!
Do pre neki dan je isao 768 a imam paket 1024 a sad ide preko 900 nonstop!
Sad pre 5min sam ih zvao i nisam im rekao da mi se popravilo stanje sve dok on meni nije rekao da je stanje moralo da mi se popravi,
jer kako on vidi sa tehnicke strane je sve ok a link je pusten u test fazu tako da bi trebalo da je bolje.
Tu sam mu ja rekao da mi se stanje stvarno popravilo i on je rekao da je ovo jos uvek test faza i da bi trebalo da bude jos bolje!
Novi cenovnik bi trebao da bude pusten do kraja godine,tako on kaze.
Ne znam kako je u BG ali ovde meni u NS(telep) radi da kucnem u drvo super!

opa novi cenovnik, e to se ceni :banana: nadam se da ce FlatHome useri ovaj put imati cemu da se raduju

Da li jos neko zna nesto o novom SBB cenovniku?

dobro je ako bude novi cenovnik jer cu sada moci da uplatim 1.5 megabita i da imam download 15kbs,
probao sam i 256 i 1024 paket i u oba slucaja imam 15kbs download, mislim mogu da uplati i 2 megabita a ustvari je 128kbs.
SBB:mad::mad::mad:

Jel moze neko da uradi traceroute, da vidimo da li stvarno koriste taj rumunski link?

Kod mene u Novom Sadu tracert preko Telekoma i dalje...

Evo sad sam ih opet zvao i rekli su mi sledece!

Vi u BG nebi trebali trenutno da imate poboljsanje ali na teritoriji VOJVODINE je pustena nova brza mreza i mi bi itekako trebali da imamo poboljsanje.
(naravno mora pre toga sve tehnicki kod vas da je ok)
E sad rekao mi je da su od Ratela dobili dozvolu za link samo da se jos malo strpimo dok se ne zavrse neki administrativni poslovi i eto nama linka! :banana:
EDIT: Takodje sam dobio i potvrdu da ce izaci novi cenovnik o kome cemo blagovremeno biti obavesteni! :banana:

Poslednja izmena:
Evo kako meni radi: inace paket je 1024/128

Ovo je super kako mi je pre radio,samo sto ovaj upload mnogo vise varira od download-a.
Kad merim jednom bude 100 drugi put 90 treci 80...

Poslednja izmena:

ka www.l.google.com je

Pinging 216.239.59.147 with 32 bytes of data:

Reply from 216.239.59.147: bytes=32 time=69ms TTL=238
Reply from 216.239.59.147: bytes=32 time=63ms TTL=238
Reply from 216.239.59.147: bytes=32 time=61ms TTL=238
Reply from 216.239.59.147: bytes=32 time=69ms TTL=238

Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Minimum = 61ms, Maximum = 69ms, Average = 65ms

Aj da ih bas svi ne pljujemo. Kod mene radi OK. Paket je 1.5 surf.
Izgleda da za SBB vazi pravilo ili radi odlicno ili je katastrofa :)

Kod mene isto radi okej. Jedno vreme je bilo jako lose, toga se svi secaju verovatno, kad su presli na 1.5mbps pakete, u septembru negde dakle. Sada radi super. Mada pre jedno 7 dana imao sam problem, restartuje se konekcija glupava na svakih 15 minuta. Non stop se modem restartuje. Uzas. sada radi odlicno.

221051254.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno