Šta je novo?

SBB ADSL problem

Protos

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2006
Poena
345
Problem sa SBB ADSL,
poslali su mi pogresan ruter, trebalo je da mi posalju ruter za ISDN liniju,
na pocetku sam im izricito rekao da sam na centrali na kojoj je opticki kabl i da mi treba taj ruter,
dalje, cekao sam dugo da mi posalju ruter, rekli su da ce biti 3-4 dana a poslali su posle 10 dana.
Sada mi traze da im saljem nazad postom ruter da bi mi oni poslali odgovarajuci ruter, u Beogradu sam i rekao sam da mi ne pada napamet da se smaram da saljem postom i da cekam jos nekoliko dana da im stigne, kad mi je poslovnica tu na par minuta,
sada mi kazu da nemaju rutere ni u jednoj poslovnici da podignem licno, tako velika firma nema ni jedan ruter?
da li je moguce da nemaju ruter ili su samo bezobrazni?
Ne zelim da cekam jos 10 dana da bi mi poslali odgovarajucu opremu,
i da zbog njihove greske budem bez usluge,
i kada sam se zalio prvo su mi rekli da ce poslati svoje tehnicare, pa onda da nece da salju tehnicare nego da im sam saljem ruter nazad.....
kad su napravili gresku mogli su da se potrude da je isprave, ali to ih ocigledno uopste ne zanima,
vec bezobrazno svaljuju sve na korisnika, treba da cekam u nedogled dok oni nabave jedan ruter.....
da li mogu da izguram raskidanje ugovora, ako se zalim trzisnoj inspekciji?

O kojoj ti uzluzi pricas .malo si mi konfuzan,verovatno o totalu.

Poslednja izmena:
Problem sa SBB ADSL,
poslali su mi pogresan ruter, trebalo je da mi posalju ruter za ISDN liniju,
na pocetku sam im izricito rekao da sam na centrali na kojoj je opticki kabl i da mi treba taj ruter,
dalje, cekao sam dugo da mi posalju ruter, rekli su da ce biti 3-4 dana a poslali su posle 10 dana.
Sada mi traze da im saljem nazad postom ruter da bi mi oni poslali odgovarajuci ruter, u Beogradu sam i rekao sam da mi ne pada napamet da se smaram da saljem postom i da cekam jos nekoliko dana da im stigne, kad mi je poslovnica tu na par minuta,
sada mi kazu da nemaju rutere ni u jednoj poslovnici da podignem licno, tako velika firma nema ni jedan ruter?
da li je moguce da nemaju ruter ili su samo bezobrazni?
Ne zelim da cekam jos 10 dana da bi mi poslali odgovarajucu opremu,
i da zbog njihove greske budem bez usluge,
i kada sam se zalio prvo su mi rekli da ce poslati svoje tehnicare, pa onda da nece da salju tehnicare nego da im sam saljem ruter nazad.....
kad su napravili gresku mogli su da se potrude da je isprave, ali to ih ocigledno uopste ne zanima,
vec bezobrazno svaljuju sve na korisnika, treba da cekam u nedogled dok oni nabave jedan ruter.....
da li mogu da izguram raskidanje ugovora, ako se zalim trzisnoj inspekciji?

Nadleznost za zalbe nije trzisna vec ratel i vrlo efikasno resavaju problem.

U poslovnicama se ne zavrsavaju problemi vec u centrali u Bulevar Zorana Đinđića 8a ili u bazi u Kumodrzaskoj gde sede svi sefovi. Za vece sukobe ides iznad Solaka, vec direktno sa direktorom Americkog vlasnika koji vrlo brzo resavaju probleme.
Sa ratelom ponistavas lazna dugovanja, neispunjenja obaveza i slicne stvari. Sve se resava u roku od nkoliko dana.

Ruteri se nalaze na novom Beogradu i uglavnom daju onaj budjavi TPlink sa Annex-om B kao i onaj tp-linkov spliter.
Spliter je solidno los i sakati up kanal prilicno a down kanal za koji procenat. Tp-linkov ruter se kaci na nizim brzinama i prilicno je nestabilan u drzanju problematicnije veze.

Probaj da nabavis adsl2 + annex b uredjaj sa broadcomom.

Trazi im user name i pass za adsl account koji ce ti dati samo tehnicka adsl sluzba.
Podrska pojima nema o tome.

Jesi video da njemu treba ISDN modem/router?

Prvo su mi rekli da mi treba ISDN ruter,
sada ne moze ni taj ruter,
imam BBTF telefonsku liniju sa optickim kablom, do sada sam imao adsl kod telekoma ali hocu da promenim,
SBB mi je poslao obican tp-link ruter koji ne moze na opticki kabl, i ugovor koji sam potpisao.
Sada su mi rekli da "nema tehnickih mogucnosti za adsl", iako sam ja do sada imao adsl, uzeo MIG i dao im MIG od telekoma uradio sve kako je po proceduri.
Sad mi bez pardona kazu da ne mogu da mi pruze uslugu nego da ponistimo ugovor i nikom nista.
znaci primoravaju da uzmem internet kod telekoma ili kod radijus-vektor, ni jedan drugi ne moze.
Na telekomu mi nije radio dobro net i ne pada mi na pamet kod njih ponovo,
a za radijus sam cuo iskustva koja nisu bas dobra...
Hteo sam kod sbb ali oni ne zele da mi omoguce uslugu i ono sto su se obavezali u ugovoru.
Ja zbog njihove nekompetentnosti i javasluka gubim vreme sad i nikom nista.......
Ne znam da li vredi pisati reklamaciju i zaliti se...

Prvo su mi rekli da mi treba ISDN ruter,
sada ne moze ni taj ruter,
imam BBTF telefonsku liniju sa optickim kablom, do sada sam imao adsl kod telekoma ali hocu da promenim,
SBB mi je poslao obican tp-link ruter koji ne moze na opticki kabl, i ugovor koji sam potpisao.
Sada su mi rekli da "nema tehnickih mogucnosti za adsl", iako sam ja do sada imao adsl, uzeo MIG i dao im MIG od telekoma uradio sve kako je po proceduri.
Sad mi bez pardona kazu da ne mogu da mi pruze uslugu nego da ponistimo ugovor i nikom nista.
znaci primoravaju da uzmem internet kod telekoma ili kod radijus-vektor, ni jedan drugi ne moze.
Na telekomu mi nije radio dobro net i ne pada mi na pamet kod njih ponovo,
a za radijus sam cuo iskustva koja nisu bas dobra...
Hteo sam kod sbb ali oni ne zele da mi omoguce uslugu i ono sto su se obavezali u ugovoru.
Ja zbog njihove nekompetentnosti i javasluka gubim vreme sad i nikom nista.......
Ne znam da li vredi pisati reklamaciju i zaliti se...
Covece reci nam koje je to naselje u pitanju i cudi me da Telekomova optika ne radi dobro!
Posebno ako je FTTH to bi bar trebalo da sljaka ko ludo!?

Poslednja izmena:
Covek je verovatno u belvilu.
Nisam siguran, ali mislim da su BBTF i ADSL tehnoloski spregnuti, to znaci da ne mozes imati adsl kod jednog a bbtf kod drugog provajdera. Ako je tako, ostaje ti samo radijus vektor, jer nikakav ADLS izuzev Telekomovog ne mozes ni da imas.

OK ali zasto onda nisu odmah rekli da nisu u stanju da tu instaliraju, da nemaju takve rutere ili da imaju takav dogovor sa telekomom.
Imaju nesposobne i nekompetente ljude, preko teh.podrske nemaju pojma o cemu govore, cas govore jedno cas potpuno suprotno.
U zavisnosti od toga sa kim pricam, skroz suprotni odgovori…

Druga stvar, nisu mi ni ponudili mogucnost da prebacim i tel.liniju kod njih i da tako otklonimo tehnicku prepreku – ako je do toga zapelo,
i da postanem njihov korisnik interneta i TV-a i fiksnog telefona – svako ko gleda zaradu bi se trudio da dobije sto vise korisnika, medjutim oni mi bez pardona kazu da ponistimo ugovor.
Znaci ne zele novac, ne trebaju im novi korisnici i zarada?
ne znam da li se radi o kartelskom dogovoru, izdelili su teritoriju i sbb moze do ovde, odavde dalje ne moze nego samo telekom i radijus …

Druga stvar, nisu mi ni ponudili mogucnost da prebacim i tel.liniju kod njih i da tako otklonimo tehnicku prepreku – ako je do toga zapelo,
i da postanem njihov korisnik interneta i TV-a i fiksnog telefona –

Očigledno se ne razumeš. Kako misliš da ti SBB ponudi prenos fiksnog u njihovu mrežu kad taj fiksni radi preko kablovske infrastrukture a ti koliko vidim nemas kablovsku zato i ides na ADSL?
Znaci da preneses fiksni u SBB moras imati kablovsku infrasturu u stanu a one dve ili cetiri žice što dolaze od Telekoma nece imati nikakvu funkciju.

I drugo: sta fali telekom ADSL-u?

Poslednja izmena:
Ima dosta primera kada jedan provajder pruža lošu ADSL uslugu a isto se drastično promeni prelaskom na drugog. Mada moram priznati da nisam čuo za slučaj da nekome ne radi dobro na Telekomu a da mu je prelaskom na drugog ADSL provajdera bilo bolje jer, kao i što si napisao, radi se o istoj infrastrukturi. Glavni problem je uvek instalacija do centrale (daljina ili loši kablovi/spojevi), što kod Protosa ne bi trebalo da je slučaj jer je veći deo njegove instalacije realizovan preko optike. Mislim da je u ovom slučaju cena glavni razlog zašto se bira Total pre Telekoma, jer ako nema nekih akcijskih ponuda Telekomove cene nikada nisu bile preterano povoljne.

Očigledno se ne razumeš. Kako misliš da ti SBB ponudi prenos fiksnog u njihovu mrežu kad taj fiksni radi preko kablovske infrastrukture a ti koliko vidim nemas kablovsku zato i ides na ADSL?
Znaci da preneses fiksni u SBB moras imati kablovsku infrasturu u stanu a one dve ili cetiri žice što dolaze od Telekoma nece imati nikakvu funkciju.

I drugo: sta fali telekom ADSL-u?

Kao korisnika ne bi trebalo da me zanimaju tehnicki detalji, sbb je ponudio adsl, ja sam se prijavio - oni prihvatili i na kraju nisu u stanju da omoguce uslugu.
U pitanju je kartelski dogovor, korisnik nema mogucnost izbora izmedju svih isp koji postoje na trzistu nego mora da uzme kod jednog od dva provajdera.
Zbog toga je usluga losa.

Na drugo sam vec odgovorio.

Ima dosta primera kada jedan provajder pruža lošu ADSL uslugu a isto se drastično promeni prelaskom na drugog. Mada moram priznati da nisam čuo za slučaj da nekome ne radi dobro na Telekomu a da mu je prelaskom na drugog ADSL provajdera bilo bolje jer, kao i što si napisao, radi se o istoj infrastrukturi. Glavni problem je uvek instalacija do centrale (daljina ili loši kablovi/spojevi), što kod Protosa ne bi trebalo da je slučaj jer je veći deo njegove instalacije realizovan preko optike. Mislim da je u ovom slučaju cena glavni razlog zašto se bira Total pre Telekoma, jer ako nema nekih akcijskih ponuda Telekomove cene nikada nisu bile preterano povoljne.

Nema veze cena, vec sam rekao da net lose radi, reklamirao sam nekoliko puta, radi nekoliko dana bolje i onda se ponovo pogorsa, digao sam ruke video sam da ne zele da rese problem. moze im se jer su drzavna privilegovana firma.

Nazad
Vrh Dno