Šta je novo?

SB->XP->MuzickaLinija

qwerty

Čuven
Učlanjen(a)
11.07.2002
Poena
601
Zvuk sa line out-a PC-a sam sproveo na muzicku liniju. E, sada posto imam neku integrisanu zvucnu kada malo odvrnem volume cuje se dosta sustanja pa sam resio da pazarim neku bolju zvucnu karticu. Mnogi kazu da je SB LIve 5.1 odlicna, ali ja realno mogu da koristim stereo, ostali kanali mi ne trebaju, pa da li je mozda bolje (i jeftinije) uzeti neku drugu stereo karticu slicnog kvaliteta zvuka? Posto koristim XP potrebno je da kartica ima i odgovarajuce drajvere za XP. Neki predlog.....

SB Live 5.1! :) Sadašnja cene za Live! 5.1 je i više nego povoljna tako da nekorišćenje 5.1 opcije nije tragedija, ai sve nove kartice su 5.1.

qwerty je napisao(la):
Zvuk sa line out-a PC-a sam sproveo na muzicku liniju. E, sada posto imam neku integrisanu zvucnu kada malo odvrnem volume cuje se dosta sustanja pa sam resio da pazarim neku bolju zvucnu karticu. Mnogi kazu da je SB LIve 5.1 odlicna, ali ja realno mogu da koristim stereo, ostali kanali mi ne trebaju, pa da li je mozda bolje (i jeftinije) uzeti neku drugu stereo karticu slicnog kvaliteta zvuka? Posto koristim XP potrebno je da kartica ima i odgovarajuce drajvere za XP. Neki predlog.....

Creative PCI128, 5-10 E, kako se snadjes na oglasima.

Preporucio bih ti Turtle Beach Montego II™.

karakteristike i zvuk su daleko bolji od live!
High-resolution, 18-bit converters: Record and play digital audio with the exceptional clarity at up to 48kHz sample rates.
Greater than 97 dB signal to noise ratio: Super low noise technology provides the ultimate in audio quality.
10 Band Hardware Equalizer: Customise your sound.
Supports all of the latest PC audio standards as well as DOS games.
Experience the thrill of Aureal A3D, hardware - accelerated DirectSound audio, and 320-voice wavetable synthesis—while still maintaining compatibility with the majority of DOS games designed to work on an faster than ISA sound cards, and actually mixes up to 96 DirectX streams of audio on the sound card hardware, freeing your computer’s CPU for tasks such as 3D graphics and full motion video. ISA Sound Blaster ® compatible card.*
State-of the art PCI Audio technology: Uses the PCI bus to transfer data
A3D Positional Sound: Supports Aureal A3D positional sound now implemented in many new games written for Windows 95. A3D creates a more lifelike listening experience, allowing the user to hear sounds from all sides and above, on only two speakers or headphones!
Enhanced stereo full-duplex audio: Great for recording Music, or power your Internet phone software with hardware-based full-duplex digital audio to simultaneously record and play 16-bit sound at full bandwidth.

SB Live 5.1! :) Sadašnja cene za Live! 5.1 je i više nego povoljna tako da nekorišćenje 5.1 opcije nije tragedija, ai sve nove kartice su 5.1.

I to ako nadje.......
Sve su 7.1.......9.1.........X.1.....
Bitno da ima EMU100 Chip....
Ako imash sreqe SB Audigy SE...lepota&jeftinoqa...i 105dB....

Audigy SE je gori izbor nego stari SB Live!, dovoljno je videti da je kartica osakaćena u svakom pogledu u odnosu na Live koji je na štampanoj ploči punog formata...

a za mini liniju ionako nema neke bitne razlike...

:wave:

6 godina stara tema !!! :) :d

drlazicu care, pa jel stvarno nisi video ili ti toliko ocajnicki trebaju postovi da das oglas ?

Poslednja izmena:
Koji god >Creative< da uzmesh OBAVEZNO skini >KX-drajvere< za iste jer su fabricki BULJA!!!

Nešto ne verujem da će se čovek javiti posle 6 godina :D pa aj ja da iskoristim priliku da pitam nešto oko drajvera, pošto sam nedavno uzeo Live! 5.1 (sb0100). Trenutno sam na XP-ovim, KX najnovije sam probao i zar je moguće posle xy revizija da nisu sredili krupne propuste.
- zvuk mi nestaje/pišti
Može li se nekako to rešiti, ima negde na njihovom forumu o tome, ali još nisam našao

- Mixer mi se stalno pogubi i nestanu mi svi slajderi !?

- sa njima mi cd zvuk pucketa svakako a sa ovim generičkim samo kad hard drlja (i to inače ne mogu da rešim. kt400 je u pitanju, ne pomažu ni Hyperioni ni Latency Patch 0.20...)

Malo mi se i nije svideo zvuk, čini mi se da malo farba/izobličava, mada vidim da ima pregršt opcija za čačkanje, možda i nije bilo sve na optimumu. A čistiji zvuk zbog rear izlaza takođe nisam iskusio, bar ne na prvo slušanje kako sam očekivao. Možda malo ima razlike... prvenstveno na većim snagama.
Sve u svemu baš sam se razočarao u te hvaljene KX drajvere.

Youp-pax sam skinuo neki 3.63 valjda je to odgovarajući, nisam ga još probao. Jel zna neko da li i ti drajveri swapuju rear i front izlaze?

Inače sistem je Altec 621, slušam ga evo pune tri godine na CMI 8738 i tek sad sam progledao na uši:,,:, tako da bih se nadovezao na Delimirov post od pre 6 godina, da je sadašnja cena VIŠE nego povoljna... dosta lepši zvuk za samo 10 buđona.

xaxaxaxx vidi stvarno 6 leta....xaxaxxa:smash: jezivo.. Ja imam prastari SB-Live sa EMU -10K1-NEF chipom , KX-Version: 5, 10, 00, >>3536<< - debug....Meni "Live" na KX-u radi savrsheno vec 9/10 god. osim shto mi je riknuo "Front" pre 4 god. (uspeo sam da ga sprzim, shto nema veze sa KX-om) od tad se vozim na "Rear-u" koji ima potpuno isti signal....svi KX-ovi koliko ja znam po zelji swapuju rear i front izlaze. Poshto imam MIDI klav. KX mi je apsolutno neophodan zbog svih mogucih i nemogucih kombinacija sa ruterom i naravno latencijom od samo 2.66 ms bez koje nema live svirke. (fabricki driveri sanjaju ovu latenciju). Ti verovatno imash problem sa verzijom drivera, :wall: morash da nadjesh ver. koja je pisana konkretno za tvoj chip. Najsigurnije je da na samoj kartici procitash tacan naziv modela chipa kao shto je npr. emu-10k1 i uporedish ga za spec. ver. KX drivera!

Good Luck!!!

Ja sam cetri godine pre ove teme vezivao AWE64 na muzicku liniju. Sa ove vremenske distance mislim da je to cista glupost ciniti.

Nazad
Vrh Dno