Šta je novo?

Savjet za kupovinu inverter klime

Stvar je u tome sto mi nekako ta racunica nema smisla. Jer recimo ta TLC klima koju sam naveo gore je oko 75.000 trenutno. Aeri+ je oko 50 i kusur, a to mi je vec teritorija Hisense Energy Pro X-a koji je na popustima veoma cesto i oko 62-63.000din i realno bolja je klima. Te dve klime bez ugradnje samo oko 138.000din izadju, a ajde da realno sagledamo to je vec teritorija Multi Split. Za nekih 140-150-160.000 moze da se uzme Multi Split Sistem koji bi mi pokrio vecinu kuce sa npr jednom 12000btu u dnevnoj i dve 9000btu u sobama pored.
Dve klime gore navedene TCL 18 i Hisense Energy Pro X sa ugradnjom izadju oko 173.000din, a multi split sistem koji bi mi pokrio skoro celu kucu sa ugradnjom 220-230.000din. Ako cu vec tako da gledam da idem na dve klime onda mi je bolje da se isprsim kada budem u mogucnosti za jos 500e i pokrijem skoro pa celu kucu.
Nadam se da ce se jos neko javiti ko ima mozda slican raspored prostorija pa da kaze i neko iskustvo, zovem uskoro i majstora za ugradnju pa neka i on kaze misljenje i savet sta da se kupi i gde da se ugradi. Pa cemo videti dalje sta cemo i kako cemo.
Ne znam gde si gledao ti,meni su ponudili aeri za 43.000
Dve klime mozes da kupis za 100.000
A taj multi i to stvarno ne znam,mislim da je to dosta skuplje i po meni nije efikasno jer posebna klima je po meni ponavljam uvek bolja solucija i zbog potrosnje i defrosta,ne znam to kora neko drugi da se javi.

Slazem se za budzet, a za zahteve i ne bas. Ne ocekujem da je leti kao u frizideru ali nekih 25 stepeni u obe prostorije mislim da je razumno za ocekivati. Zimi opet za dogrevanje nema sta da se pati i sama greje zidove. U kuci je preko dana konstantno 26, nekada cak i 28 stepeni ako su topliji dani, a jace se nalozi. Od nje se ocekuje da preko noci odrzi temperaturu barem na 23 stepena, sto je to toliko zahtevno?
Prostorije nisu lavirintovi kao u vecini stanova ili kuca, jedina mi je nedoumica koliko toplote ili hladnoce moze da prodje kroz ta vrata i sama pozicija klime.
Mogu ja da uzmem i dve dvanaestke on/off polovne i stavim u obe prostorije pa da se samo hladim leti, a zimi da zaboravim na to dogrevanje preko noci.
Mislio sam da smo barem toliko napredovali u klima uredjajima, performansama istih i ustedi struje da ne moram ici na te varijante rasipanja struje i koriscenja klime iskljucivo za hladjenje.

Koja je klima (oznaka) u pitanju?
Temperature koje zahtevaš nisi navodio, ali jesi nisku potrošnju. Da bi bila niska potrošnja u praksi, klima mora biti rasterećena tokom rada kako ne bi ušla u problem sa čestim defrostima, a to povlači skup uređaj.
U idealnim uslovima, razlika u potrošnji između skupe i jeftine klime nije značajna. U praksi, tj. uslovima koji nisu idealni do izražaja dolaze i površina izmenjivača i kompresor i količina radnog fluida i softver... E tu već može biti ušteda u potrošnji, tj. povećanju efikasnosti.
Klime jesu napredovale, ali za napredak ruka mora da se gurne malo dublje u džep.

Multisplit zaboravi.

Pa bas u postu koji si citirao pise leti oko 25 u obe prostorije, a zimi 23.
Smatram da je to poprilicno razumno ocekivanje gledajuci da zimi samo dogreva preko noci vec zagrejane prostorije.

Pozdrav, nasao sam Gree Eco Plus Pular inverter WiFi za 50k, dosta pozitivnih stvari sam cuo za Gree Ali sam u nedoumici da li da uzimam tu ili neku jeftiniju, ima nekih Tesla inverter klima za 35-40k

Pozdrav, nasao sam Gree Eco Plus Pular inverter WiFi za 50k, dosta pozitivnih stvari sam cuo za Gree Ali sam u nedoumici da li da uzimam tu ili neku jeftiniju, ima nekih Tesla inverter klima za 35-40k
Gree je bolja od tih tesli
Tesla ima klime od aux-a, tcl-a i midee
Ima i dobrih tesli da se nadje

Vrh Dno