Šta je novo?

Savet za procesor

mandapfc

Slavan
Učlanjen(a)
09.04.2008
Poena
304
imam procesor AMD Atlon(tm)64 procesor 3200+,kupio bih neki jaci,dajte mi savet sta da kupim a da je to kompatibilno sa ostalim komponentama:
Ploca-Asus A8N-SLI SE
Grafika-Geforce 7300GT
Kuciste- 400w
Hvala

Vidi ovako,tvoja ploca je soc 939 sto znaci da bi mogao da kupis athlona x2 44oo za soc 939,ali pitanje je da li ces ga naci i po kojoj ceni.

Objektivno mislim da ti se ne isplati da jednostavno ulazes u novi procesor na starom socketu,a i tesko da ces ga naci, to reko ko i ima.
Ako je to ploca sa pci-e magistralom,mogao bi da sacuvas graficku hard i optiku i kuciste i napajanje,a moj ti je predlog prodaj plocu, procesor i ram i doplati jos...

Za 150e mozes da uzmes solidnu kombinaciju na novom socketu sad ti vidi da li ces intel ili amd, ako uzmes Intel imas mnogo vecu mogucnost zbog OC-a
Predlazem ti recimo E2160+ GA P31 DS3L plocu i 1gb rama na 800mhz, i malo to kloknes, imaces vise nego duplo procesorske snage( i vise od toga) zavisi koliko budes terao zbog tvog napajanja jer ne znam koje je marke pa ne znam koliko ce da izdrzi...
ili da uzmes amd 4400X2 i MSI K9 neof V3 tako nesto ide oznaka ...i isto 1gb rama ili koliko ti treba. Intel ima mnogo veci potencijal zbog moguceg oc ali na tebi je da odlucis...

Objektivno mislim da ti se ne isplati da jednostavno ulazes u novi procesor na starom socketu,a i tesko da ces ga naci, to reko ko i ima.
Ako je to ploca sa pci-e magistralom,mogao bi da sacuvas graficku hard i optiku i kuciste i napajanje,a moj ti je predlog prodaj plocu, procesor i ram i doplati jos...

Za 150e mozes da uzmes solidnu kombinaciju na novom socketu sad ti vidi da li ces intel ili amd, ako uzmes Intel imas mnogo vecu mogucnost zbog OC-a
Predlazem ti recimo E2160+ GA P31 DS3L plocu i 1gb rama na 800mhz, i malo to kloknes, imaces vise nego duplo procesorske snage( i vise od toga) zavisi koliko budes terao zbog tvog napajanja jer ne znam koje je marke pa ne znam koliko ce da izdrzi...
ili da uzmes amd 4400X2 i MSI K9 neof V3 tako nesto ide oznaka ...i isto 1gb rama ili koliko ti treba. Intel ima mnogo veci potencijal zbog moguceg oc ali na tebi je da odlucis...

Nasao si najgoru plocu za AMD sa nForce chipsetom. :d

Ja predlazem Biostar TA770 A2+.

Nisam nesto preterano ubedjen u oc. potencijal vecine primeraka P21xxx serije. Svaki hoce na 3 Ghz, neki sa, a neki bez podizanja napona. Isto vazi i za G2 Brisbane, od 4200+ pa na dalje.

Mali off-topic:d sorry ali nemam koga da pitam,a vidim da se razumete😉

Jel moze na maticnu plocu Gigabyte ga-k8vt800 koja je malo starija AMD LE-1640 procesor? U specifikaciji ove ploce pise da moze amd athlon 64 serija ali ne pise nista u vezi oznake LE. Da li odgovara socket ili ... ne razumem se bas najbolje,sorry.Molim za odgovor, hitno mi je...Unapred veliko hvala.Pozz

Ps ako ne moze LE serija sta drugo mogu da kupim od procesora?
PS 2 nemam novaca :d da menjam komp

pa kolko se ja secam to je 754 ploca ne? ako da (a mislim da jeste, onda ne mozes, ono je AM2 podnozje)
a sta drugo da ubodes? pa jaaaaako tesko - to podnozje je istorijski zaboravljeno, max neki 3000 + venice sta ja znam

Poslednja izmena:
Procesor : AMD Athlon 64,

Podnožje : Socket 754,

Čipset

Čipset : VIA K8T800

Ovo pise za tu plocu.

Da li to znaci da je najbitnije vrsta socketa kod kompatibilnosti odnosno izbora procesora za plocu?

Nazad
Vrh Dno