MisliM_StvaRnO
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 14.08.2016
- Poena
- 115
Poz svima,
Hteo bih da "osvezim" konfiguraciju pa bi mi dobro dosao savet iskusnijih, sta uzeti posto ne pratim hardver vec neko vreme te nemam blage veze sta je trenutno aktuelno.
Konfa koju sada imam:
Procesor: Intel G4560 @3.50GHz
Graficka: Nvidia GTX 1050ti
Ram: 8bg
Napajanje: LC6650GP3 650w ako se ne varam
Maticna: Asus B250-Pro
Treba mi nesto da gura win 11 i neku sledecu verziju (ovaj trenutni procesor nije podrzan). Komp koristim najvise za dizajn + web programiranje + spotify + browser sa 10ak tabova. U poslednje vreme cesto upalim i Blender (3D dizajn) mada je ovo zadnje samo amaterski pa mi nije toliko bitno. Igre ne igram osim na PS5, tako da mi za PC to nije toliko vazno.
Ono sto znam:
iOS nikako (koristim ga na poslu, bljak)
min 32 gb RAM-a, zlu ne trebalo
Ono sto ne znam:
Intel i5-i7 ili ryzen 5-7 ?
koja graficka a da ne kosta ko' prosecan auto?
da li uzeti obican SSD ili ovaj noviji NVME ili kako se vec zove? Sto se tice kapaciteta 1TB sasvim dovoljno (trenutno imam 256gb)
da li ovo moje napajanje (650w) moze da prodje ili pak treba uzeti nesto jace?
koliko je maticna bitna, predpostavljam da bih trebao ovu moju menjati?
neka preporuka za kuciste, ne treba nista sa RGB fazonima, nesto kompaktno da zavrsava posao posto je moje trenutno dosta izgrebano.
budzet do 1000e (ako ne moze jeftinije), moze KP, moze eponuda, sto jeftinije to bolje.
Hteo bih da "osvezim" konfiguraciju pa bi mi dobro dosao savet iskusnijih, sta uzeti posto ne pratim hardver vec neko vreme te nemam blage veze sta je trenutno aktuelno.
Konfa koju sada imam:
Procesor: Intel G4560 @3.50GHz
Graficka: Nvidia GTX 1050ti
Ram: 8bg
Napajanje: LC6650GP3 650w ako se ne varam
Maticna: Asus B250-Pro
Treba mi nesto da gura win 11 i neku sledecu verziju (ovaj trenutni procesor nije podrzan). Komp koristim najvise za dizajn + web programiranje + spotify + browser sa 10ak tabova. U poslednje vreme cesto upalim i Blender (3D dizajn) mada je ovo zadnje samo amaterski pa mi nije toliko bitno. Igre ne igram osim na PS5, tako da mi za PC to nije toliko vazno.
Ono sto znam:
iOS nikako (koristim ga na poslu, bljak)
min 32 gb RAM-a, zlu ne trebalo
Ono sto ne znam:
Intel i5-i7 ili ryzen 5-7 ?
koja graficka a da ne kosta ko' prosecan auto?
da li uzeti obican SSD ili ovaj noviji NVME ili kako se vec zove? Sto se tice kapaciteta 1TB sasvim dovoljno (trenutno imam 256gb)
da li ovo moje napajanje (650w) moze da prodje ili pak treba uzeti nesto jace?
koliko je maticna bitna, predpostavljam da bih trebao ovu moju menjati?
neka preporuka za kuciste, ne treba nista sa RGB fazonima, nesto kompaktno da zavrsava posao posto je moje trenutno dosta izgrebano.
budzet do 1000e (ako ne moze jeftinije), moze KP, moze eponuda, sto jeftinije to bolje.