Šta je novo?

Savet oko maticne i memorije!

dekins

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2008
Poena
319
Molim za savet sto strucniji moze biti!
Imam Maticnu GA -K8U-939 SOKET, (znam da je i bog zaboravio) i memoriju
DDR 1GB 400MHz JR 184 pin.
Pitanje: Dali cu morati da menjam i memoriju ako promenim maticnu(AGP)u (PCI-e)koju bih zeleo da uzmem zbog graficke ?posto zelim da promenim i graficku za PCI-e[/B]

Poslednja izmena:
Ma ne, ova ploca i graficka mi ne znace , posto su AGP grafike redje (jel tako) ja bih da uzmem maticnu sa PCI za nju novi procesor, i naravno graficku(zbog veceg izbora i performansi) ali da ne kupujem i memoriju zato pitam 'ocel da pase?,)

najbolje da prodas taj procesor,maticnu,memoriju i graficku i izvuces neke pare i razliku doplatis za neku amd ili intel platformu...za stotinak eura mozes da uzmes neku maticnu,cpu sa 2 jezgra,memoriju i neku solidnu graficku npr plocu sa p31 cipsetom,neki intel iz serije e2xxx,1 gb ddr2 rama i 8600gt ili ako vise volis amd neka ploca sa 770 cipsetom,neki procesor iz serije 4xxx,a ram i grafika isto kao i za intel...naravno ovde mislim na polovne stvari

Pa ne mogu zameriti, sto sam trazio to sa dobio i sve je iz dobre namere.I razmisljao sam o tome, ali treba prvo dati kes (a to nije problem jer ga nema) pa sve onda na dobos. u svakom slucaju pozz MATRIXXU:wave:

Pa ne mogu zameriti, sto sam trazio to sa dobio i sve je iz dobre namere.I razmisljao sam o tome, ali treba prvo dati kes (a to nije problem jer ga nema) pa sve onda na dobos. u svakom slucaju pozz MATRIXXU:wave:

ako nadjes plocu za 939 soket moci ces da koristis tu ddr1 memoriju koju imas...ja do sada nisam video nijednu 939 plocu sa agp slotom ali mi je kroz ruke proslo 4-5 komada sa pci-e slotom i bile su oko 25e polovne...ako znas nekog ko malo ume sa lemilicom moze da ti promeni tih par kondenzatora(za max 10 minuta) i onda mozes da uradis to sto sam ti napisao i obraz nece da dodje u pitanje :)

Poslednja izmena:
vec par puta me ispravljas,a ni ne poznajemo se(bez obzira sto smo iz istog grada) i nisam se tebi ni obracao...dao sam coveku savet sta bi mogao da uradi uz doplatu od 50tak eura...

Ovo je forum i ne možeš nikome zabraniti da replicira na tvoj post. Dao si savet čoveku da nekoga zayebe, zavali mu pokvarenu robu i prebaci muku na drugoga. Očigledno ne znaš da to nije praksa na ovom forumu:trust:

Pa i ja sam govorio o *****u, predpostavljam ne svesnom, ali iniciranom od strane matrixxsu-a...

..Auuuuu, izgleda da sam mojim postom uneo nemir i razdor na forum, nije mi bila namera, sta vise, moj post je bio upucen indirektno dekinsu i samo njemu, da se ne zahebe i zbog necijeg loseg saveta proda takvu plocu i grafulju, a koji bi, je li, mozda, nedajboze kakvog "ludaka", mogli biti vraceni na "nemio" nacin...
...elem, ako sam koga uvredio, ovim putem ja se izvinjavam, svima osim matrixxsu, a i njemu se izvinjavam sto mu se ne izvinjavam... :d ...ne izvinjavam mu se iz razloga sto nema razloga za to... A zasto ? Zato sto smatram da nicija replika ne trazi izvinjenje, pod uslovom da nije hejt i sl. ...ja smatram da moja nije, ako gresim neka me isprave...

@matrixxsu

Sugradjanine moj, da mi nisi skrenuo paznju, bez ljutnje, ne bih ni obratio paznju na tebe licno i da sam bas tvoje postove "ispravljao"..??!, ali kako sam bio prozvan, dao sam sebi slobodu, prelistao tvoje postove i ustanovio da, u vecini istih, dajes suvisle, neodredjene i povrsne savete (ne bih rekao pogresne pa da shvatis kao atak na tvoju licnost), te sam se verovatno vodjen time ukljucivao u temu (ako i jesam...), a naj cesce samo ponovis, iskarikirano, ono sto je neko par postova pre tebe u istom, ili slicnom topiku vec napisao (predpostavljam da "juris cifru" u rubrici "Poruka:xxx")... pozz od mene :wave:
P.S.
...jesi li siguran da se ne poznajemo ? ;)

@ppredrag
...zahvaljujem na podrsci

@dekins: Ne znam zasto insistiras na zadrzavanju DDR RAMa? Koliko vidim, sve bi promenio, samo bi RAM zadrzao. Ako ne znas, DDR2 je otprilike duplo jeftiniji od DDR RAMa. Prodas 1GB DDR i kupis 2GB DDR2, takva je situacija trenutno. :wave:

S druge strane, ako ti se ne daju pare trenutno, neki servis moze da ti se pobrine za te kondenzatore.

Pa i ja sam govorio o *****u, predpostavljam ne svesnom, ali iniciranom od strane matrixxsu-a...

..Auuuuu, izgleda da sam mojim postom uneo nemir i razdor na forum, nije mi bila namera, sta vise, moj post je bio upucen indirektno dekinsu i samo njemu, da se ne zahebe i zbog necijeg loseg saveta proda takvu plocu i grafulju, a koji bi, je li, mozda, nedajboze kakvog "ludaka", mogli biti vraceni na "nemio" nacin...
...elem, ako sam koga uvredio, ovim putem ja se izvinjavam, svima osim matrixxsu, a i njemu se izvinjavam sto mu se ne izvinjavam... :d ...ne izvinjavam mu se iz razloga sto nema razloga za to... A zasto ? Zato sto smatram da nicija replika ne trazi izvinjenje, pod uslovom da nije hejt i sl. ...ja smatram da moja nije, ako gresim neka me isprave...

@matrixxsu

Sugradjanine moj, da mi nisi skrenuo paznju, bez ljutnje, ne bih ni obratio paznju na tebe licno i da sam bas tvoje postove "ispravljao"..??!, ali kako sam bio prozvan, dao sam sebi slobodu, prelistao tvoje postove i ustanovio da, u vecini istih, dajes suvisle, neodredjene i povrsne savete (ne bih rekao pogresne pa da shvatis kao atak na tvoju licnost), te sam se verovatno vodjen time ukljucivao u temu (ako i jesam...), a naj cesce samo ponovis, iskarikirano, ono sto je neko par postova pre tebe u istom, ili slicnom topiku vec napisao (predpostavljam da "juris cifru" u rubrici "Poruka:xxx")... pozz od mene :wave:
P.S.
...jesi li siguran da se ne poznajemo ? ;)

@ppredrag
...zahvaljujem na podrsci

da siguran sam da se ne poznajemo...ne zelim da pisem "romane" i mislim da je dovoljno par kratkih saveta sto po meni nije ni povrsno ni neodredjeno...ne moram nikog da citiram jer sam jako mnogo hardware-a licno sam isprobao i iznosim svoja zapazanja(iskustvo vece od 15 godina,a druzenje sa compom od 1982 godine)...ne lovim nista sto se tice poruka.xxx jer svakako ovde ne bi nista prodavao tako da mi to nije ni potrebno

Ovo je forum i ne možeš nikome zabraniti da replicira na tvoj post. Dao si savet čoveku da nekoga zayebe, zavali mu pokvarenu robu i prebaci muku na drugoga. Očigledno ne znaš da to nije praksa na ovom forumu:trust:

ja sam rekao da proda,a ne da uvali i koliko znam par kondenzatora se mogu jako lako,jeftino i brzo zameniti...gde sam napisao da ga uvali? ta bi recenica onda glasila:"STA TE BRIGA ZA KONDENZATORE,TI STAVI U OGLAS I UVALI TO NEKOM DRUGOM PA NEK SE ON PATI SA TIM",a kako vidim to nigde nisam napisao niti sam na to pomislio...dao sam coveku iskren savet sta bi trebalo da uradi jer sam na taj nacim mnogima u mom okruzenju zamenio starije compove uz malu doplatu i resavo im comp sa 2 jezgra...

Poslednja izmena:
...sorry i nemoj mi zameriti, verovatno je to moje neiskustvo, ali ja u tvom postu #6, koji je "ispravljen" :wall: s'moje strane, nisam video da postoji i jedno slovce saveta o zameni kondenzatora...

ja nisam tada ni pisao o kondenzatorima jer taj deo nisam ni video(citao sam tada njegov prvi post) i na osnovu toga sam mu napisao da proda sve to...ako vec kazes da me kao znas onda bi trebao da znas da nikada nikom nista nisam uvalio neispravno i da nisam takav(i to ne bi nikom ni savetovao),a prodao sam compova jako mnogo...ja tebe nikada ne bi ispravljao ili reagovao na takav nacin jer se ne poznajemo

Poslednja izmena:
ja mislim da sam se maximalno potrudio da mu pomognem i da sam mu dao pametan savet da mu zameni neko za manje od 100 din te kondenzatore i da proda to i za malo para uzme to sto sam mu savetovao

Znaci da saberemo. Popravim kondenzatore=100 din,prodam plocu, prodam ddr mem ,prodam AGP grafiku dodam $ i kupim PCI plocu memoriju ddr2 i PCI grafiku (naravno polovnjaka) ! "Auuu Mile". I sacuvati obraz!:banana:

Nazad
Vrh Dno