Šta je novo?

Savet - monitor

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

C-H-O-T-Y

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
319
Uskoro bih trebao da uzmem novi monitor.E sad,ja sam razmisljao o 19 inci TFT monitoru.Spreman sam da dam do 230 evra.

Kakav je izbor,da li vredi cekati i koji sada model konkretno treba uzeti?

Citao sam zakacenu temu o kupovini 19'' monitora,ali mi nije bas jasno.

E znao sam da ces ti prvi da se javis,mogao sam da se kladim u produzni kabl :)

Znaci,LG 1919s,koliko to cudo kosta tacno kod nas?

Ae bacicu ti PM,ce se dogovorimo.

E znao sam da ces ti prvi da se javis,mogao sam da se kladim u produzni kabl :)
Pa ko ce kom' ako nece svoj svom';)
Bio sam i ja u istoj nedoumici kao i ti i resio da poslusam savete dr.-a i jos nekih koji imaju 1919. Nisam se pokajao i mislim da je to odlican TFT po veoma pristupacnoj ceni (odnos cena-kvalitet).
Da se ne zbunis, 1919s je silver a 1919b je black, mada su sanse da 1919b nadjes =0.

A,jel? Kad smo zemljaci,tako ti je to.

Evo poslao sam mu PM-ove,ali da dobijem na vremenu,imam nekoliko pitanja o tom LG 1919s:

Kakve su mu karakteristike? Mislim najpre na vreme odziva (ovaj ima nekih 8ms,koliko je to uopste vazno,i da li se primeti?) i da li je ovaj monitor bolji od npr. Samsung 920N?

Drugo,koliki mu je ugao gledanja? Mislim,TFT je poboljsani LCD,right?

ae pozz

A,jel? Kad smo zemljaci,tako ti je to.
Drugo,koliki mu je ugao gledanja? Mislim,TFT je poboljsani LCD,right?

Evo poslao sam mu PM-ove,ali da dobijem na vremenu,imam nekoliko pitanja o tom LG 1919s:

Kakve su mu karakteristike? Mislim najpre na vreme odziva (ovaj ima nekih 8ms,koliko je to uopste vazno,i da li se primeti?) i da li je ovaj monitor bolji od npr. Samsung 920N?

ae pozz

Ma jok, nego mi stalno upaljen sidebar sa rrs-om sa bencha, pa medju prvima pregledam ako sam ispred kompa. Nekad jesam nekad nisam.

Pusti ti sad kontrast i ostalo, nece to nista da ti znaci. Zavisi i od monitora do monitora, zavisi i od tebe. Inace, 8ms je sasvim dovoljno za sve sto ce ti trebati. Nema govora o nekom kasnjenju ili sl. Naopako. To su mitovi... Ako se odlucis za 1919 neces se pokajati, ima dosta [mnoooogo] zadovoljnih vlAsnika, pa, join the club.

Za te pare perfekt monitor. Inace je TN.

Ma da,i ja tako mislim...

Gledao sam razlike izmedju 920N i 1919s,ali su potpuno isti.Samo sto je 1919s jedno 20E jeftiniji.

Znaci,nema toliko veze koliki mu je odziv,kontrast i ostalo.Sigurno je to navlakusa za neupucene,kao mene :)

BTW,da li neko od vas poseduje taj monitor LG 1919s?

Mislim,da prenese utiske o njemu.

Jer,ja bih taj monitor koristio najpre za filmove,graficke programe i igre.

Zato mi je vazan veliki ugao gledanja (kad legnes u krevet necu da ne vidim nista :)) i sto manji odziv (da mi ne kasne filmovi ili igre).

Ovo ostalo i nije toliko bitno,kazem vazno mi je vreme odziva i ugao gledanja.

Ae pozz

Pa,Damire,bas me i nisi nesto ubedio :(

Jeste taj LG 1919s jeftin i ima bolji kontrast (koji je potpuno nevazan i neprimetan) ali ljudi koliko vidim imaju podosta problema sa njim.Te mrtvi pikseli,te zamucenja,te klima se na sve strane,te kojekakve gluposti a to,priznaces bas i ne uliva poverenje.

Pazi,i kada sam kupovao komp,dobro sam razmislio.Nije 2 meseca drndanja po forumu bilo za dzabe.Nije ni 2 meseca drndanja po Kikindi i Xeonu/Busu/ComTechu bilo za dzabe.Nema veze da li je u pitanju 4 ili 400 evra,mora da se razmislja.Sta me boli uvo da li tamo neki pera/mika/bane misli da sam budala,vazno je da sam ja dobro prosao i da imam stvar koja ce dobro da odradi posao.Podvlacim rec "dobro" koja znaci "odlicno".BTW,to nisu pare od moje babe ili strine,to su moje pare.Svejedno je...

Tako ce biti i ta ovo.Cekaj malo,da vidimo sta ljudi kazu.Nije to eurokrem od 100gr da se kupuje svaki dan.A ti se ubi hvaleci pomenuti monitor.OK,ti nisi imao problema,ali drugi jesu,a u te druge mogu i ja lako da upadnem.Znas i sam da sam baksuz na kvadrat,po tom pitanju...

Pazi,ako treba da se saceka-sacekacu.Ako treba jos para da se doda-nema problema.Ali da se uzme nesto kvalitetno i pouzdano.Znam da ce posle dve godine svaka budala praviti TFT monitore,ali on mi sada treba.I treba da prodjem sto bolje.

OK,ja te cenim i tu nema sta.I kada sam pitao za komp,ti si mi pomogao i to cenim.I u vezi drugih stvari.Ja sam samo kupac koji kako kaze neko (you know who) "ne zna da skine dvd-rw uredjaj,a ja mislio da zna" ali koga boli uvo.I bas zato u obzir uzimam svaku pojedinost.

Sta bi sa garancijom? Godinu dana? To kao nije vazno.Pa,citam po SK-u,nema nista bez 3 godine,a negde i 5.Po ovome provbitna garancija postaje smesna,zar ne?

Ajde pozdrav,i nemoj slucajno da me napujdas za ovaj post.Barem nemoj jako,kao sto znas :) He,he... Nisam mogao da odolim.

P.S Mogao bih da navratim do tebe da vidim taj tvoj monitor,kad budes imao vremena,ako nemas nista protiv.

E, znas sata sam ja zakljucio? Sa tobom se ne vredi raspravljati, tebi treba 10 ljudi da kaze "e, uzmi" da bi ga ti uzeo.

Sve sto si procitao je isto sa svim monitorima. Kao da samsung ili bilo koji drugi nemaju mrtvih piksela??? Bezveze ti je zakljucak.

Znam kako ti je, tako sam se i ja tripovao na svasta, tripujem i sada da vidim mrtve piksele, pa nista, hvala Bogu.
I kakvi duhovi u igricama i kasnjenje u filmovima?

Necu vise da se javljam u ovoj temi, a ako hoces da vidis kako radi, imas broj dodji sedi, igraj igrice, pa odluci. A ako hoces da bacis pogled na neki film DVD a da je dobar snimak, ponesi, jer ja imam samo "narodske kompresovane"... :D

EDIT: E, da. Ne mozes ti tek tako da vidis da li je monitor dobar treba neko vreme da radis na njemu da bi utisak bio kompletan. I na jos kojem u klasi. Ja kada sam ga uzeo sve mi bilo cudno, svetlo, ravno, pravo... bez greske. Ali je bilo potrebno privikavanje.
Sada, da mi neko kaze da morad da sednem za samsung 795df koji sam imao, ja bih ga pretukao. :)

Poslednja izmena:
Uh,dobro je,nisi me puno napujdao :)

Ajde gledacu da te malo smaram,pa cu navratiti jedan dan da bacim pogled na monitor.

BTW,idem sutra/prekosutra u CT da vidim koliko to cudo kosta i sta jos imaju u ponudi,pa da pazarim ja to...

ja sam se isto tako mislio sta da uzmem i resio sam wide varijatnu pomenutog LG-ija,ako neces wide uzmi 1952s(ako nadjes za te pare uzmi 1952t ima DVI) zato sto mu je bolje postolje :whip:

Ja recimo nisam nesto zadovoljan slikom na 1919S,nekako mi tekst mutan,pokusavao sa sa clear type i bez njega,ali mi isto.Takodje,srecom pa gledam filmove na tv-u jer mi je slika previse mracna na monitoru,a ako ga posvetlim za filmove bljesti mi na drugim stvarima,postoje predefinisani izbori: film,tekst,user,normal,ali me mrzi da se cimam svaki put da hocu da gledam filmove,slike ili igram igrice da se cimam sa menijem koji je btw pozadi,pa dok se covek ne navikne svasta se pritisne i covek ume da se jako iznervira :D
Sve u svemu nisam uopste zadovoljan monitorom,ali opet koliko para,toliko muzike,na zalost nisam bio u poziciji da pogledam kvalitet slike pre nego sto sam ga uzeo,vec sam se oslanjao na komentare vlasnika po forumima,sto je ocigledno bila greska.

Pozdrav Kikindjani :p

Pa,sta da kazem? Jedni hvale,drugi nisu zadovoljni.Pogledacu kakav je,kakva mu je slika,kako se ponasa,jer nije to burek.

Neko je mozda uzeo taj monitor,a u stvari se *****ao,a ovde ga hvali i dize u nebesa... Samo da ne ispadne da on nije u pravu.

Nemam pojma a nemam ni vremena previse.

Mozhda cje zvuchati glupo poshto sam ja pisao mnogo o dotichnom monitoru ali ajde josh jednom:

Za te pare nema bolje. E sada ako si voljan da dash vishe para ima svega i svachega.

Jedina mana tog monitora spram drugih slichne cene je to shto ima nestabilno postolje.

Shto se tiche ugla gledanja...ako zhelish da lepo bez menjanja boje, tj tamnjenja po vertikali gledash filmove odvoj makar josh 100e i uzmi neku belineu MVA ili josh 200 pa uzmi neki 971p, ali onda cjesh primecjivati zamucjenje u brzim scenama. Ne postoji savrshen TFT makar ne za neke iole normalne pare. Koliko para toliko muzike, a 1919s po meni jako dobro svira za dati honorar ;)

Bad pixeli su "srecja" znachi ja sam mogao da biram monitore..uzeo sam 2 znachi redom..dve kutije i ostavio ih na stolu ceo dan da rade i ni jedan nije dobio bad pixel i ja sam ih poneo kucji. E sada ta cela tura nije imala ni jedan bad pixel. Chuo sam da su se kasnije pojavljivali..ali shta ja znam..jedina 100% sigurna varijanta protiv bad pixela je 0 bad pixel garancija koju opet platish 100e <uzmesh neki philips recimo X ili viewsonic? >

Ma vi bre niste normalni :))

Covek kaze da ima 230 za monitor
I na kraju neko mu preporuci 971p od ~ 450 eura.
A topic starter zeli za 230 eura monitor bez ghostinga, sa dobrim uglom gledanja, 0bp garancijom, garancijom od bar 3 godine :zgran:
Lepo mi rece drug neki dan kad me je pitao za monitor, a ja mu rekao da pogleda ovde :"au brate meni sad nista nije jasno".
Evo C-H-O-T-Y :
za 230 eura tesko ces kupiti sada monitor kakav ti zelis.
Za ~270 izbor je vec bolji. I mali savet : nemoj uzeti samsunga, jer u klasi jeftinih monitora to je uzas. Ja imam filipsa 190c6 koji je zbilja sjajan (cak bih rekao i savrsen) u svemu osim u uglu. Znaci nema lezanja na krevetu ispod menitora :) Jedini kod koga to zaista radi ( a video sam ih kilo :) ) je 971p. I ne, 971p nema ghosting ni u igrama ni u filmovima.
Takodje imam 1 bp i veruj mi da se u radu i ne vidi.

Realno ne mozhe sve shto on hocje za 230e. Moracje da prihvati neke kompromise ili da odustane od kupovine monitora.

Pa cekaj, onda si ti dosao ovde potpuno nesvestan aktuelne ponude i situacije :)
Vidi druze, u cenovnoj klasi do 300-320 eura vlada takav haos, tolika ponuda dijagonala (od 17-20) wide/standard, 8 ms - 2ms, 0 bp, dvi/vga da ces se pogubiti kao i ja :)
Evo savet koji ja mogu da ti dam : bezi od samsunga N serije. Probaj da iscupas philipsa X serije (o BP, uklapa se i u cenu, fenomenalna slika), nekog viewsonica.
U svakom slucaju uporedi vise komada
Poz

I mislio sam da je Samsung los,ali ne toliko.

Znaci,treba se drzati Philipsa... Videcu sta mogu da uzmem.

P.S Je8iga,znao sam da ce tako da bude,da se i sam izgubim u ponudi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno