Šta je novo?

Savet koji zvučnici

drdekzar

Slavan
Učlanjen(a)
06.02.2011
Poena
225
Imam Resiver panasonic sa xr10 i sad mi trebaju neki podnostojeći zvučnici za njega.
Biće povezan optikom na TV i slušaće se radio i YouTube najviše.
Da napomenem da mi je budžet za zvučnike do 150e može i polovno.

По избору, 6-16 ома, 100 вати музичке снаге (Панасоник Д клас појачало номинално испоручује толико, у реалности доста мање).
Инфинити, Хеко, Кантон , 6 ома су приступачни и добри.

Ako može neki konkretan model zvučnika, iskreno nisam u ovoj tematici, ulazim polako i teško

I ja imam sličnu dilemu, samo da mi zameni Bose AM5 sa sub i 2 (zidna) satelita.

Mislim da što se tiče kvaliteta zvuka tiče, tu nema dileme da je Infinity bolji, naravno ako imaš prostora.

Ovo deluje baš dobro ali mi je Zrenjanin daleko, više bi voleo da nađem nešto u BG da mogu da pogledam, probam pre kupovine.

70 километра имаш до Нађи Бечкерека , пре стигнеш него од карабурме до бановог брда, при умереном саобраћају.

Naleteo sam na Canton LE 107, šta mislite o njima ima li neko iskustva.
Možda i da probam da dodam još malo para za Canton Gle 407

Dodaj za GLE , ima poznanik neke gle , ne baš te, ali ok rade sa philips vintage reciverom.

Gledao sam baš neke GLE 407, mogu sad budžet da povećamo do 200e

Došlo je do promena, većanjem sa suprugom smo došli na ideju da kupimo još jednu komodu i sada mogu da uzmem bookshelf zvučnike.

Dobio savet da poslušan Canton quinto 520

Ima neko još neki predlog, voleo bi da nisu baš veliki

Canton karat 920
Prijatno sam se iznenadio kada sam ih čuo kod drugara na nekom starijem cambridge pojačalu.

.... i sada mogu da uzmem bookshelf zvučnike...

Gle, vidi vako, imajući u vidu da si, kako ti kažeš, nov u ovoj tematici, da ti rečem i ja koju - neki će reći, ne baš pametnu, više zaguljenu...

Bilo koji, ispravni, zvučnici će ti svirati lepše i jače u odnosu na televizorske ili na one male satelite+vufer.
Sa te strane si obezbeđen, e sad...ako želiš imalo više, moj ti je savet da se okaneš bookshelf zvučnika, a pogotovo onih do 200 evra, i još na komodi....

Nameravao sam da elaboriram tvrdnju, pa se predomislih, na kraju, to je samo moje mišljenje, više zasnovano na ukusu negoli na činjenicama...
stoga ide predlog:

Na kp imaš canton cd200,
za džaba pare,
jeste malo daleko - ali sa višestrukim prednostima:
sviraju zadovoljavajuće (sa panasonicom provereno),
ne treba im stalak,
ne zauzimaju mnogo mesta,
ako ti se baš ne svidi zvuk, možeš da ih iskoristiš kao zadnje u 5.1 sistemu.

Bolje od toga je model cd300, samo se retko pojavljuje, i ne za te pare.

Slabije od oba je model cd100 (i njega ima na oglasima), mana je što svira relativno tanko, tj bez basa, uz njega ti je baš potreban neki vufer.

Eto, pa razmisli

Hvala na savetu ali Canton cd 200 su mi mnogo ružni, jesu praktični što se tiče prostora ali....

Posle probe Bookshelf zvučnika ipak moram da idem na podnostojeće.

Da li neko ima iskustva sa Elac El 80 ili 110 ili 130

Idi kod nekog iz BGD a prodaje na KP zvucnike ( da ima vise komada za rodaju ), poslusaj i uzmi sta ti se najvise svidja za te pare. Tako sam ja otisao od jedog coveka u Sombor, da kupim zvucnike, medjutim, kupio sam neke totalno druge jer su mi bolje zvucili od onih zbog kojih sam otisao.

Presekao sam i na savet drugara pazario danas Grunding TV Box 501, mali su podnostojeći zvučnici i sasvim lepo zvuče, što je najvažnije cena smešna.

Gledao sam i njih ali ovde su presudile dimenzije i cena je dosta uticala.
Da li neko ima neki savet za neka jeftinija postolja, mislim da bolje zvuče ako se malo podignu.

Možda ovako nešto
skratiš nogare koliko ti treba ako je previsoko.
Ili ovako nešto

Poslednja izmena:
U koliko kvadrata se to slusa i gde stoje zvucnici dva najbitnija pitanja , mali prostor mali zvucnici (zapreminski) takodje tip kutije jako bitan bas refleks pozadi je tvoj najveci neprijatelj ...

Ovo izgleda zanimljivo, razmišljao sam nešto tako.
Videću da probam da nađem neke još manje pošto su zvučnici 26x15

Prilozi

• IMG_20250414_182032603_HDR.jpg
    IMG_20250414_182032603_HDR.jpg
    119.4 KB · Pregleda: 45
Nazad
Vrh Dno