Šta je novo?

Pametni uređaji Satić smartić

Fitnes narukvice, sijalice, pametni usisivači i sl.

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
755
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Планирам да узмем неки сатић смартић за дете од 7 година у септембру полази у школу.
Занима ме шта је најповољније и где.
Колико сам видео Вип има најповољнију понуду па Теленор, МТС има најнеповољнију.
У МТСу ми нуде О1+350 за сат за дете од 7 година=1750 😀.
У Випу је ок цена, не свиђа ми се сат, МТ40 ми је ок сатић.
Можда узети овако неки сат и неку другу картицу.
Шта је најисплативије?

Čisto da znate, Mobis je kupljen od strane Begram-a, servis više nije na nbgd, već Brankova 30. I to od 22. januara. Srećom lep dan za šetnju :(

Kako trenutno stoji ponuda pametnih satova za decu?
Šta preporučujete? Ne znam na šta bih trebao da obratim pažnju. Šta sat treba da ima, a šta treba izbegavati? Znam da je GPS potreban.
Izbegao bih naručivanje sa Aliekspresa.
Takođe, koja tarifa je pogodna za decu? Da li uzimati neki sat zajedno sa ugovorom ili odvojeno? Vidim da su postpaid tarife prilično nepovoljne a da MTS ima neke prepaid koje nisu loše. Dobro, to opet zavisi od potreba, ali trenutno nemam ideju šta je detetu potrebno.
Da li može neko da posavetuje oko svih ovih stvari?

Планирам да узмем неки сатић смартић за дете од 7 година у септембру полази у школу.
Занима ме шта је најповољније и где.
Колико сам видео Вип има најповољнију понуду па Теленор, МТС има најнеповољнију.
У МТСу ми нуде О1+350 за сат за дете од 7 година=1750 😀.
У Випу је ок цена, не свиђа ми се сат, МТ40 ми је ок сатић.
Можда узети овако неки сат и неку другу картицу.
Шта је најисплативије?
U principu, najviše nas je uzelo TCL MT40. Prelistaj malo temu ako te zanimaju detalji, ali dosta reklamacija je bilo. U garantnom roku ovlašćeni servis uradi lepo i brzo, ali ako istekne deru. Sad sam video tarife i čini mi se povoljno u Yettel-u Myki Watch 4 Lite 600 din mesečno (300 sat i 300 tarifa). Jedino što satić nema 4g, nego 2g mrežu. Ako neko ima taj satić, može da podeli iskustva...

Ja sam imao Myki dok je klinac bio u predškolskom a kad je pošao u školu kupio sam mu MT-42 i ta dva sata su neuporediva pošto je Myki bukvalno igračka sa kojom ne može ništa konkretnije da se uradi dok je TCL ipak ozbiljniji satić.
E sad, pitanje je i koliko je dete jer u zavisnosti od toga bih i birao sat.

Ima na KP MT42, za 100eur. Uz globaltel tarifu od 350-500din mesečno mislim da je super za klince

I to je dobra opcija. Ja sam tako kupio klincu mt40 i stavio Globaltel karticu. Pre, dok je Globaltel bio na A1 mreži, nije mogao da se podesi internet, ali od kada su prešli na MTS sve radi.

Vs

Mt42 ima dijete od brata,i veoma ga dobro sluzi i baterija drzi mnogo duže nego na Myki Watch 4 lite što koristi moje starije dijete.
Od juče u ponudi mtela u CG počeli su daju prodaju ovu vrsta satića My first fone S3.
Ima li ko iskustva sa ovim modelima my first? Nesto sam čitao na engleskom da im je dosta losa baterija.
Odgovaralo bi mi vise mtel,jer koristimo svi u kući ,zbog poziva i svega.

Iskustva sa Moye satovima? Ovaj mi djeluje interesantno, za sina sam mislio, u suštini mi treba GPS da ima i dvostrano obavljanje poziva, to je to.

Malo sam u međuvremenu pročešljao ponudu satova.
Ponuda nekih poznatih (ako se može reći proverenih) brendova je prilično slaba i to ne samo kod nas nego i u svetu.
Da li uopšte isplati uzimati TCL MT40 s obzirom da je cena oko 13.000 hiljada. Mada je ponuda i TCL satova prilično oskudna.
Ne znam kakvi su Vivax, Myki, Moye, Vtech... Neka njihova okvirna cena je oko 5-8 hiljada, pa i više.
Gledao sam i neke kineze u običnim radnjama i tu su cene naduvane 3-4 puta u odnosu na cene istih satova na Aliekspresu. Neki od njih mi izgledaju prilično jadno, kao da su neki plastikaneri tj. igračke. Da li se uopšte isplati davati 23 i više hiljada za sat koji će se realno koristiti okvirno 3 godine? Posle se verovatno prelazi na telefon.

Za dete se ne isplati definitivno pošto je pitanje koliko će sat uopšte izdržati kod deteta.
Moj je otkinuo narukvicu zatim slučajno zveknuo ekran i malčice ga rascvetao da bi ga pre neki dan i definitivno dokrajčio (neće da se uključi) a tek sam otplatio nešto preko pola...
Naravno nisu sva deca nepažljivo kao ovaj moj ali ipak...

Kolika je neka prosečna potrošnja za recimo MT40? Mislim na minute, gigabajte i sms poruke. Da li on uopšte šalje SMS ili se komunikacija porukama vrši preko specijalne aplikacije na telefonu, korišćenjem interneta?
Pitam i za gigabajte koji se troše na praćenje i video pozive.
Da li neko zna gde bi ovaj sat mogao da se uzme u radnji (roza varijanta), pošto je kod provajdera skuplji? Ako može PP.

Iskustva sa Moye satovima? Ovaj mi djeluje interesantno, za sina sam mislio, u suštini mi treba GPS da ima i dvostrano obavljanje poziva, to je to.
Mi smo ćerki uzeli taj sat u Tehnomediji. Baterija katastrofa, traje oko 3-4 sata. Prvi dan smo ga vratili. Mislili smo da je do samog uredjaja. Posle više od mesec dana preganjanja sa njihovim servisom pristali su da ga zamene za novi. Međutim, sve isto. Ni na novom uredjaju baterija ne traje duže od 4 sata uz minimalno korišćenje. Toplo preporučujem da zaobidjete ovaj sat.

Ja sam sinu uzeo u telenoru alcatel mt40(15.990rsd) i on je ok….a ćerki sam uzeo na aliju
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $34.61 50% Off | 4G GPS WIFI Smart Watch Kids Video Call SOS Camera Monitor Tracker Location Phone Watch Child Smartwatch For Boys Girls Gifts

Kad je bio na akciji za 19$
IMG_1804.jpeg
IMG_1803.jpeg
I za te pare je odličan čak dolazi neki dodatak trakica uz njega da može oko vrata da se nosi i dolazi klasična narukvica…odziv na kinezu nije bas najbrži ali završava pos’o da se vidi lokacija i da se pozove dete….razlika u ceni u odnosu na ove iz Yettel a je ogromna
IMG_1805.jpeg
IMG_1806.jpeg

Moye imao dva dana i vratio,prvo bile lažne informacije o specifikacijama a drugo los uredjaj.....na kraju to je bilo pre godinu i više uzeo u MTS za keš tcl 42

Vs

Od juče u ponudi mtela u CG počeli su daju prodaju ovu vrsta satića My first fone S3.
Ima li ko iskustva sa ovim modelima my first? Nesto sam čitao na engleskom da im je dosta losa baterija.
Odgovaralo bi mi vise mtel,jer koristimo svi u kući ,zbog poziva i svega.
Moja cera je izgurala 2 godine sa mt40, sad preventivno gledam cime ga zameniti, mada ovaj i dalje radi korektno...

Pojavili su se My First Fone i kod nas, imaju ih sbb i tehnomanija cini mi se...

Meni je i dalje apple watch se favorit, samo bih voleo da vidim koje su mu mane u poredjenju sa ovim decijim saticima i kako funkcionise sa android telefonom... (Za inicijalno setovanje treba iphone)

Ja sam sinu uzeo u telenoru alcatel mt40(15.990rsd) i on je ok….a ćerki sam uzeo na aliju
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $34.61 50% Off | 4G GPS WIFI Smart Watch Kids Video Call SOS Camera Monitor Tracker Location Phone Watch Child Smartwatch For Boys Girls Gifts

Kad je bio na akciji za 19$
Pogledajte prilog 444249
Pogledajte prilog 444250
I za te pare je odličan čak dolazi neki dodatak trakica uz njega da može oko vrata da se nosi i dolazi klasična narukvica…odziv na kinezu nije bas najbrži ali završava pos’o da se vidi lokacija i da se pozove dete….razlika u ceni u odnosu na ove iz Yettel a je ogromna
Pogledajte prilog 444251
Pogledajte prilog 444252
Isti sam uzeo klinki. Ok za te pare, kamera neupotrebljiva za pozive i lokacija je neprecizna jako. Za pozive dobar

Da li je neko u međuvremenu imao neka iskustva sa MyFirst satićima koji su se pojavili u Tehnomaniji i u SBB-u?

Koliko sam uspeo da pročitam po nekim stranim sajtovima, postoje određene prednosti u odnosu na ove TCL MT42 koji su u ponudi kod svih naših provajdera.

Vidim da je kod provajdera moguće uzeti dečije tarife samo uz telefon. Da li postoji neka alternativa u sličnom rangu cena, ili ako uzmem satić nezavisno moram da uzmem neku klasičnu tarifu?

Zavisi za koga gledas, mt42 je bas glomazan (za krupnije decake moze da prodje). Mt46 nisam video uzivo, po spec je neznatno veci od mt40, ali na slikama izgleda malo robusnije... Ima bateriju od 680mah i 2.5D staklo naspram 600 kod mt40 i nekog plasticnog ekrana. I ono sto naizgled ne deluje kao znacajno, a u nekom trenutku ce se ispostaviti da jeste, je narukvica. Znaci za mt40 je nemoguce naci org narukvicu a zamenske nemaju one nastavke sa strane i boje nema ni blizu slicne, pa bas izgleda bzv... Mt46 ima ip65, mada moja cera je dosta puta kvasila mt40, i ziv je i dalje.
My First Fone i ja pomenuh nekoliko postova iznad, ocigledno niko nema iskustva... Po specifikacijama deluje jako slicno tcl-u. S3 i S3+ i izgledom maltene identicni kao tcl. Narukvice za my first fone su od 1800din na njihovom shopu... R1 i R2 deluju prilicno glomazno iako su okruglog oblika...

Po meni je mt46 korak u nazad jer je mt42 bolji po svemu.Veliki minus kod tcl-a je punjenje na micro USB,bolje je magnetno jer mora svaki dan da se puni.mr46 je kao naslednik mt40.
Ja gledam neki od my first fone da uzmem za mlađe dete jer je vodootporan do 1h na 1-2m ,hardverski je bolji ram,Rom,procesor...magnetno punjenje.E sad da li okrugli ili četvrtasti još vagam mada četvrtasti kao ima IPS ekran,ali treba dobro razmisliti koji S3 ili R1 .R2 je samo esim kako sam video i nema ga kod nas ili grešim?

Vrh Dno