Šta je novo?

Pametni uređaji Satić smartić

Fitnes narukvice, sijalice, pametni usisivači i sl.

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
755
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Планирам да узмем неки сатић смартић за дете од 7 година у септембру полази у школу.
Занима ме шта је најповољније и где.
Колико сам видео Вип има најповољнију понуду па Теленор, МТС има најнеповољнију.
У МТСу ми нуде О1+350 за сат за дете од 7 година=1750 😀.
У Випу је ок цена, не свиђа ми се сат, МТ40 ми је ок сатић.
Можда узети овако неки сат и неку другу картицу.
Шта је најисплативије?

Evo, uspeo sam da se ulogujem na Whatsapp. Sinoć pokušao 10 puta i neće, jutros iz prve htelo. Verovatno će tako i nadogradi ti Wechat, pa če raditi i video pozivi.

Ok ne radi preko wechat-a a da li rade obični preko plave ikonice na kojoj piše video p. Ikonica je plava sa slušalicom i kamerom.To bi trebalo da bude običan video poziv?

Da javim utiske, na prvu loptu deluje dosta bolji od TCL-a a 3x jeftiniji. Ima opciju sound guardian da vas satic pozove da cujete svoje dete ako vas on ne zove. Ima remote picture da slika remotely ali nije toliko bitno. Sve u svemu UX deluje dosta bolji od TCL-a koji je meni bagovao. Jos nisam testirao GPS u realnim uslovima.
Aplikacija je setracker2
@nijelos Kakvi su ti utisci posle ovih skoro dva meseca sa ovim Vivaxom?

Ima li neko iskustva sa Canyon jondy kw-44? Ima neka recenzija na Yt, u kojoj nema problema sa preciznoscu, a cena mu je povoljna u odnosu na neke druge.
@Torrente Jesi li uzeo ovaj Canyon?

Vi koji koristite prepaid broj sa bilo kojim satićem, kako ga koristite? Msm ne tehnički gledano, nego recimo da li dopunjute neki veći iznos pa dete zove koga hoće (koga uopšte može, rodbinu, itd.) ili recimo cimne vas dete pa ga vi nazovete? Pitam ovo jer gledam Smartić ponudu kod Yettela (bukvalno svi u široj porodici smo kod njih), realno jedino TCL MT40 ili MT46 vrede nešto, mada pročitao sam ovaj topik uzduž i popreko, nisam nimalo ubeđen da vrede toliko para. Sa druge strane, ako uzmem neki Vivax/Canyon, generalno moram prepaid koristiti (neću da uzmem postpaid tarifu od 1000+ dinara).

Vi koji koristite prepaid broj sa bilo kojim satićem, kako ga koristite? Msm ne tehnički gledano, nego recimo da li dopunjute neki veći iznos pa dete zove koga hoće (koga uopšte može, rodbinu, itd.) ili recimo cimne vas dete pa ga vi nazovete? Pitam ovo jer gledam Smartić ponudu kod Yettela (bukvalno svi u široj porodici smo kod njih), realno jedino TCL MT40 ili MT46 vrede nešto, mada pročitao sam ovaj topik uzduž i popreko, nisam nimalo ubeđen da vrede toliko para. Sa druge strane, ako uzmem neki Vivax/Canyon, generalno moram prepaid koristiti (neću da uzmem postpaid tarifu od 1000+ dinara).
Ja koristim Globaltel karticu. Uplaćujem ili 335 dinara mesečno za 50minuta i 1GB ili 500 dinara za 150 minuta i 1GB. Nekad uplatim 335 dinara za 150 minuta ako mi ne treba praćenje i video poziv.

@nijelos Kakvi su ti utisci posle ovih skoro dva meseca sa ovim Vivaxom
Ja sam zadovoljan, GPS nije najbrzi ali je funkcionalan, bukvalno mislim da je isti kao skupoplaceni TCL za manje pare. Aplikacija na telefonu ima ponekad neku reklamu ali samo udaris skip i teras dalje. Dodatno telefon nema igrice osim neke racunalice sto je za mene super.
Suma sumarum, veoma slicam TCL-u za mnogo manje pare

Ja sam zadovoljan, GPS nije najbrzi ali je funkcionalan, bukvalno mislim da je isti kao skupoplaceni TCL za manje pare. Aplikacija na telefonu ima ponekad neku reklamu ali samo udaris skip i teras dalje. Dodatno telefon nema igrice osim neke racunalice sto je za mene super.
Suma sumarum, veoma slicam TCL-u za mnogo manje pare
Hvala na odgovoru. Da li može da se koristi aplikacija na dva telefona? Naravno mislim na to da bismo mogli i žena i ja istovremeno da bacimo oko na GPS lokaciju, ako zatreba. Kontam da i ovaj Vivax ima opciju da se blokiraju svi pozivi osim neke predefinisane liste kontakata, je li?
Ja koristim Globaltel karticu. Uplaćujem ili 335 dinara mesečno za 50minuta i 1GB ili 500 dinara za 150 minuta i 1GB. Nekad uplatim 335 dinara za 150 minuta ako mi ne treba praćenje i video poziv.
Ima li neko ko koristi Yettel prepaid u ovu svrhu? Pitam jer imam jedan lep broj na raspolaganju već jedno vreme, pa da se konačno koristi. (Znam da mogu prebaciti u Globaltel)

@csernikmarton Ja podesio zeni aplikaciju da se loguje s mojim kredencijalima, radi bolje nego na TCL-u, na TCL-u te izloguje tj tera da se ulogujes ponovo na drugom uredjaju.
Edit: ima to za blokiranje poziva ako nisu u kontaktima

Uzeo sam Vivax i vratio, bukvalno je masio lokaciju za 500 metara, a aplikacija je imala gramaticke greske u verziji na srpskom jeziku, sto dosta toga govori. Uzeo sa Canyon, mnogo bolja baterija, aplikacija extra radi, i sto je najbitnije dosta je tacniji u preciznosti. Za 7 dana sam samo jednom primetio da nije davao bas tacnu lokaciju, masio je za oko 100m, dok je dete bilo u skoli, ucionica je u prizemlju, a skola ima 2 sprata.

Moja unuka koristi MTS plan 100 400 din automatska obnova , ona koristi Whatsapp tako nas ima sve

Kupili smo deci pametne satiće u mts-u. TCL mt 40 i mt 42. Jako lako sam povezala mt40, ali mt42 nisam uslela da povežem. Kada treba da unesem verifikacioni kod, kod stigne na mail, satic pita da se poveže, ali u app-u dobijem blank stranicu i ne mogu da unesem kod. Imam samo opciju back, ilnda ispočetka popunjavam ime, ime deteta i mail i opet posalje kod i opet ne mogu da unesem. Onda to probam par puta pa me zakljuca na 30’
Probala sam da ugasim app, obrisem, clear cache, uvek ista stvar. Da li neko zna sta bih mogla da probam? (Imam iphone telefon). Muz na androidu nema uopste opciju da doda telefone u app-u. Nudi samo rutere i slusalice.

E zna li neko kako da se zabrani dodavanje kontakt za uparivanje sata sa drugim? Rijec od Tcl mt42,vidim da djeca su dodala bez odobrenja od strane mene tj aplikacije.
Problem sto ja te brojeve ne mogu izbrisati/blokirati, jedino preko sata mogu izbrisati

Edit: Nasao sam. Al opcija je isključena,da ne moze dodati prijatelja. Al ocigledno moracu sat da resetujem i sl jer ipak povezano bez mog odobrenja

Poslednja izmena:
Cerka koristi Myki Watch 4 Lite malo manje od godinu dana i sad su pocele da se pojavljuju vertikalne linije u boji prilikom poziva ili kad neko nju pozove. Npr zazvoni fon i nekih 5 sec se pojavljuju te linije i onda prestanu.
Kapiram da je sat za reklamaciju ali reko da pitam ovde da li se jos nekom desavalo.

Evo, ovako, pošto nam je TCL MT40 (TCL MOVETIME) otišao u večna lovišta (ne svojom krivicom), ostale su nam dve zaštitne folije za ekran.

Folije poklanjam, pa, kome trebaju, neka se javi u inbox. Preuzimanje Novi Beograd blok 19 i blok 45

Žao mi je da ih bacim, pošto sam se otelio da ih nabavim

Da li neko koristi CANYON satove? Vidim da ovi do 5000,00 nemaju 4G, već su izgleda 2G, pa me zanima kako to funkcioniše u praksi, ako je neko probao te jeftinije?

Nazad
Vrh Dno