Šta je novo?

satelitski internet - pomoc!?

• Začetnik teme deki30
  • Datum pokretanja
D

deki30

Guest
Zdravo,
ozbiljno razmisljam da uzmem sat. karticu preko Sat-trakta. To je
varijanta za 75E do polovine oktobra. U toj varijanti je glavno download fajlova i gledanje FTA digitalnih kanala.

Mene zanima sledece: Ako uzmem tu karticu da li za neko vreme, ili sledece godine mogu preci na drugog provajdera, koji mozda ima i up i down-link sa tom karticom? Inace to je TechniSat-ova kartica SkyStar2.

Pozdrav

deki30

Mozes odmah da predjes na drugog provajdera za downlink. Za satelitski uplink ti treba jos mnogo skupih stvari.
EON je najjeftiniji, ostali su primetno skuplji (reda 400€ godisnje) i ne nude multicast, tako da ne verujem da cemo skoro preci na nekog drugog.

malo je off-topic, ali....

stojkov, dali imas voyager epizode, koje je moss pushovao.....
bio bi mnogo zahvalan ako mi odgovoris.....

hvala

Star Trek je napisao(la):
malo je off-topic, ali....

stojkov, dali imas voyager epizode, koje je moss pushovao.....
bio bi mnogo zahvalan ako mi odgovoris.....

hvala
Nemam, skidam samo programe i mp3 i to jednom nedeljno.
Usput, je li neko uplatio za skybooster i ako jeste kako radi?

stojkov je napisao(la):
Nemam, skidam samo programe i mp3 i to jednom nedeljno.
Usput, je li neko uplatio za skybooster i ako jeste kako radi?

nisam uplatio skybooster....neverujem da je neko ovde uplatio..:(
reci mi, dali imas instaliran EON File Fetch Manager ?

File fetch manager, druarmi rece da je u SK procitao da ne radi sa VIA plocama. O cemu je rec?

Koja je varijanta trenutno najbolja za prikljucenje na satelit? Koja kartica? Koji provajder? Deki30, jel moze malo vise info o ovome iz tvog posta (za 75e)?

I ja razmišljam o kupovini sat kartice,pa ako neko zna nešto više o tome neka napiše ili ostavi neki link.
poz.

sharp_blade je napisao(la):
I ja razmišljam o kupovini sat kartice,pa ako neko zna nešto više o tome neka napiše ili ostavi neki link.
poz.

Stavrno bi bio red da neko da malo opsirniji info o tome gde se kod nas moze uplatiti za sat. net...

Sta je to cena 75€ za celu godinu uz instalaciju svih potrebnih "dobara" ?
hrkk

Za 75 evra se dobija kartica, lepa zuta kutija, nekoliko papira, cd sa drajverima i pretplata do 15 oktobra ove godine. Sa njom uz pomoc nezavisnog programa mozes da skidas sve sto ostali skidaju. Ovo "sve ostalo" nemojte bukvalno shvatati, znaci ono sto drugi korisnici dozvole, privatnost podataka je i dalje omogucena.
Kod nas prodaje sattrakt.
EON sajt - www.europeonline.com
FAQ i dobar forum www.eoninside.com
FFM www.eontools.de
Domaci sajtovi www.andrea.co.yu
http://www.vdsworld.com/~vuks/uput/eonsetup/ (potrazite tarzan faq na pretrazivacima).

Ovo je jedino resenje prikladno cak i nasem standardu. Ostala su oko najmanje 400 evra godisnje bez kartice.

To da ffm ne radi sa via plocama odslikava ozbiljnost i upucenost sk:(

stojkov je napisao(la):
To da ffm ne radi sa via plocama odslikava ozbiljnost i upucenost sk:(

A ja mu lepo rek'o da on nemaju pojma :D

A jel moze tod a se produzi posle 15 oktobra?

PJ je napisao(la):
A ja mu lepo rek'o da on nemaju pojma :D

A jel moze tod a se produzi posle 15 oktobra?

Trenutno ne, posle ce sigurno biti skuplje, posto jeftinije od ovoga ne moze.
Navodno su bankrotirali a transponderi su placeni do 15 oktobra te samo dotle garantuju rad.

Prilicno nesigurna investicija.
Sta ce biti posle tog 15. oktobra? Posto je kompanija bankrotirala, da li moze da se uplati pretplata preko nekog drugog "provajdera"?
Mislim, jel HW koji se dobija funkcionise i na ostalim satelitskim provajderima, kao sto jedan mobilni aparat radi na svim GSM mrezama?

Slicno je kao i sa mobilnim. Sama kartica je 60-80 evra u slobodnoj prodaji, tako da pretplata dodje dzabe. Standalone FTA prijemnik je 120-150 evra. Mozes i dok ti pretplata traje kod EON-a koristis nekog drugog.
Bankrot ovde shvatamo kao propast firme, oni kao promenu vlasnika.
Trebao bi neki ekonomista da da tacnu definiciju.

Mene interesuje, samo u cemu je fora sa FFM-om. Naime u SK, je napisano da je moguce sto sta korisno uraditi sa istim. Odnosno da se skidanje piratizovanog softvera ovde u glavnom vrsi na ovaj nacin. Pa ako neko moze malo da pojasni, bio bih zahvalan.

telegram_sam je napisao(la):
Mene interesuje, samo u cemu je fora sa FFM-om. Naime u SK, je napisano da je moguce sto sta korisno uraditi sa istim. Odnosno da se skidanje piratizovanog softvera ovde u glavnom vrsi na ovaj nacin. Pa ako neko moze malo da pojasni, bio bih zahvalan.

Neko je vec pojasnio, pogledaj 5 linkova nekoliko postova iznad. Dva su na srpskom.

stojkov je napisao(la):
Neko je vec pojasnio, pogledaj 5 linkova nekoliko postova iznad. Dva su na srpskom.

Znam i procitao sam to sto se nalazi tamo, ali meni teba odgovor na pitanje, a ne upucivanje na neke tamo linkove. Jednostavno ako neko ima iskustva, i hoce da ih podeli sa mnom, neka to uradi. Ako ne, onda nista.
A mogao bih i da preformulisem, da li su one price o FFM u Svetu Kompjutera tacne ili ne... I to je to....

telegram_sam je napisao(la):
Znam i procitao sam to sto se nalazi tamo, ali meni teba odgovor na pitanje, a ne upucivanje na neke tamo linkove. Jednostavno ako neko ima iskustva, i hoce da ih podeli sa mnom, neka to uradi. Ako ne, onda nista.
A mogao bih i da preformulisem, da li su one price o FFM u Svetu Kompjutera tacne ili ne... I to je to....
Tacne su te price.

Za ostale koga interesuje sta je "na programu" sledeci dvadesetak sati http://www.eontools.de/EFARepository/efarep_exp.php, pa na "list all".

za one koji se zanimaju

poshto sam danas bio u sat traktu da uzmem nove drivere,sky booster je kod nas dosta skuplji-10 sati sa pretplatom je 30 eura,dok je na eon-ovom sajtu 20e
isto tako rekli su mi da se ne treba bojati prekida rada,pretplate samo za multicast ce i dalje biti i bice skuplja svega 5eura po mesecu,a chak mozda i ista

Re: za one koji se zanimaju

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):
10 sati sa pretplatom je 30 eura,dok je na eon-ovom sajtu 20e

Kako 10 sati? Kako se to placa/tarifra uopste? Zar nije flat? Nesto sam se gadno istripovao sada :)

10 sati unicast, znaci da skidas fajlove odmah bez narucivanja (kao modemom).
Pa i nije skupo, mene jedan sat kosta oko 40 dinara modemom, ovako izadje (40evra 20 sati) 120 dinara po satu. S obzirom da je max. brzina po njima 768kb/s, a realna kako kazu po forumima 100 - 200kb/s, dobijes 10-30 puta veci protok za samo 3 puta vecu cenu.
Idealno ako skidas slike ili animacije kao ja sada:)

dali može preko jednog naloga da se kači više korisnika.
Ima li neko iskustva sa tim ??
poz.

dva pitanja....

koji transponder koristite za EON skidanje fajlova?
ja sam, po onom uputstvu stavio na transponder 103, i danas sam porucio, ali rok isporuke - 3 dana!? Da li je sve u redu ?

Skinuo sam klijenta za Open-Sky, ali nece da radi. Da li uopste
Open Sky, mislim na satelit W3 ,7E, na MPEG-4 kanale, radi sa
SkyStar2 karticom i ako da, kako podesiti?

Ja sam probao u Setup4TV, ubacio satelit, dodao u data-servises, ubacio
oba transpondera, ali nece!?

Pozdrav

deki30

propadio mi je...

Open-Sky, tj. onaj deo sa MPEG-4 kanalima.

Zato uz prvo pitanje iz prethodnog posta, jos jedno: da li vam radi
Sat@Once, tj Casablanca servis, i kakva su podesavanja?

Pozdrav

deki30

stojkov je napisao(la):
10 sati unicast, znaci da skidas fajlove odmah bez narucivanja (kao modemom).
Pa i nije skupo, mene jedan sat kosta oko 40 dinara modemom, ovako izadje (40evra 20 sati) 120 dinara po satu. S obzirom da je max. brzina po njima 768kb/s, a realna kako kazu po forumima 100 - 200kb/s, dobijes 10-30 puta veci protok za samo 3 puta vecu cenu.
Idealno ako skidas slike ili animacije kao ja sada:)
da,ali ti treba i full vreme kod provajdera za skybooster,znachi na tih 10sati josh 350din
da li neko zna da mi kaze zashto mi u selective transmissions pishe samo vreme a ne i datum?

?!?

Ne razumem!

Ja sam pre neki dan uplatio 80 EUR za karticu SkyStar i 80 EUR godisnje pretplate sa ogranicenjem na 1GB mesecno, sto je ukupno 160 EUR.

Kako mislite nece da rade posle oktobra???!!!

Posted: 17-08-2002 21:26 26

Sledeci put pogledaj datum pisanja poruke. :beat:

Re: ?!?

Ajax je napisao(la):
Ne razumem!

Ja sam pre neki dan uplatio 80 EUR za karticu SkyStar i 80 EUR godisnje pretplate sa ogranicenjem na 1GB mesecno, sto je ukupno 160 EUR.

Kako mislite nece da rade posle oktobra???!!!

Izvadio si post iz naftalina!
Tad je data firma i bankrotirala tj izgubila neke dotacije, preuzeli je drugi i radi i dalje kao sto i sam kazes...

Oktobar postoji SVAKE godine pa i prosle.

Vrh Dno