Najiskreniji odgovor je da ne znam. Ali sada gledajuci po netu koji je koji, rekao bih da je DISEQC - i po izgledu i po tome sto su mi ranije na risiveru namestali (unosili) pozicije satelita.Pa jel disecq motor ili običan štapni?
Tako je. Jedan kabl dolazi sa krova.Ako ti dolazi jedan kabl-koaks sa krova imas diseq motor jer bi u suprotnom dolazila dva kabla a jedan bi isao u pozicioner.
Do mene je bilo. Za ostale LNB-ove nisam stavio "DiSEqC mode = 1.2". Zato mi ih nije ni davao u "Tune and Focus". Sad ih imam.Staneš na njega i ideš levo desno da promeniš.
Najlaksa opcija je da poslusas @mstevanica izaberes opciju usals i upises kordinate sa dish pointera za motorizovan sistem ispred brojeva koje dobijes za tvoju poziciju prvo ukucas nulu a Configuration mode = Simple", "Mode = Positioner" i da ubacim svoje langitude i Latitude tacno tako.Sledeci korak da skines motorizovanu listu i sa nekim programom tipa dreamboxedit ili drreamset moze i E-Channelizer,sese, ubacis gotovu listu kanala a ako imas c sa ftp winscp ostalo sta trebaDo mene je bilo. Za ostale LNB-ove nisam stavio "DiSEqC mode = 1.2". Zato mi ih nije ni davao u "Tune and Focus". Sad ih imam.
Sada radim "Search West/East", mada za sada mrka kapa.
Izlazio sam i napolje da vidim da li se antena pomera sa "Move East&West" i pomera se.
Sad izucavam KingsOfSat i valjda cu do ponoci da skapiram sta tacno da gledam. i trazim Ako moze pomoc - bio bih zahvalan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari