Šta je novo?

Satelitska TV, Risiveri, DVB-S2...

@mstevanic a kako da registrujem, kod njih je to moguće samo za pravno lice ili fizičko koje je montažer, u oba slučaja traže PIB. Znači ništa od toga. Da ne idem offtopic možda po bg neće da se cimaju, ali ovde kod mene gde su plate od 12 do 20 hiljada itekako može da se sve odradi jeftinije.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Sto nema u Optiboxu veci izbor VU+ risivera koji su sada dugo primat ?

Primer izasao je novi tip VU+ZERO 4K
svega oko 150 Eura

Ovaj model mislim da je sada vrh za mali novac sa tim novim tunerom DVB-S2X
1,500 MHz ARM DualCore processor
4096 MB Flash (eMMC)
2048 MB of DDR3 DRAM

Sizofrena situacija, 4k box moze da se nadje ispod 150€ a klonove dreama 800se jos uvek prodaju za 180-190€ :d

Srbija uvek bila crna rupa za satelitsku opremu, aj za VU bar nije problem ima svih modela na KP, sta da se radi kad bi trazio Octagon ili Mutant ili nesto trece ...

Sta znam meni se kod tog VU Zero 4k ne svidja sto ima samo jedan usb i nemogucnost za vise tunera ali valjda je zato i cena tolika, da kupujem i da moze da se nadje ja bih jurio Mutant HD51, trenutno mi deluje kao najbolja kupovina, samo nemoguce ga naci kod nas.

Pozdrav ljudi,interesuje me da li mogu da gledam neke srpske kanale ili koje vec preko satelitske antene
Od opreme imam 2 resivera poslacu vam slike ,tanjir i lnb
Ovaj schvaiger sam koristio imao je odlicne nemacke kanale a ovaj drugi nisam(on ima slot za karticu)
Sad mi predstavlja problem to sto nemam prikljucak za skart na novom tv-u kao ni prikljucak za satelitsku antenu pa me interesuje da li mogu da ga prikljucim preko obicnog antenskog dzeka
Evo i slika
26613548_1859969947370128_1786317370_o.jpg
26732543_1859969474036842_1765301941_o.jpg

i pitanje cemu služi taj novi Tuner DVB S2X ? Koliko kanala ima u tom standardu ? Da li se širi broj kanala.
I mogu li se gledati svi kanali koji su sada na DVBS
plus ti sa tog novog DVB S2X standarda.
I šta mu znači multistream.

Vu zero 4k je best buy risiver trenutno,nema boljeg.

VU Zero 4K 140€

Proc.: 2 x 1.500 mhz
Flash: 4 GB
Ram : 2 GB
LAN 10/100
USB x1
Nema mogucnost za HDD
CI + Card Slot
1x S2X Tuner

Mutant HD51 4K - 160€ - (verzija sa jednim tunerom)

Proc.: 2 x 1.700 mhz
Flash: 4 GB
Ram : 1 GB
LAN 1Gbit
USB 1xUSB3 + 2xUSB 2
SATA3
CI + Card Slot
2x PnP DVB tuner (S2, S2X, DVB-T2/C)

Sije ga Mutant, samo kazem steta sto ga nema kod nas, nista namacice se negde od spolja kao i uvek.

i pitanje cemu služi taj novi Tuner DVB S2X ? Koliko kanala ima u tom standardu ? Da li se širi broj kanala.
I mogu li se gledati svi kanali koji su sada na DVBS
plus ti sa tog novog DVB S2X standarda.
I šta mu znači multistream.

S2X trenutno nista interesantno, kako ce biti u buducnosti tek treba da se vidi.

Multistrim su francuski i italijanski kanali idu na 5W i obican S2 tuner ne moze da ih upogoni, ali nema toliko toga tu

Poslednja izmena:
Ima i sa S2x tuner za njega samo nema na toj strani koju si postavio.
Nedostatak je manje rama od Zera (i giga za takav uredjaj je sasvim dovoljno) ali svega ostalog vise nego Zero, pogotovo dva mesta za tunere po izboru i 3 usb-a, velika je to prednost.

Ima li zainteresovanih vlasnika DM800HDSe klona koji bi na njihovom boxu probali ispravnost A8P SIM kartice (Beograd). Naime, kupio sam navedenu karticu, ali nikako da je nateram da radi na mom DM800HDSe (Estar SIM). U slucaju da se ispostavi da radi i da je neko zainteresovan, prodao bi je po nabavnoj ceni.

Kinez kod koga sam prošle godine platio 8.5 dolara za godinu dana me ispoštovao do zadnjeg dana. Mislim da jeftinije i bolje nije moglo! Za ovih godinu dana možda je 2-3 puta po pola sata bio prekid i to je sve, trzanje i seckanje u nivou statističke greške.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Kinez kod koga sam prošle godine platio 8.5 dolara za godinu dana me ispoštovao do zadnjeg dana. Mislim da jeftinije i bolje nije moglo! Za ovih godinu dana možda je 2-3 puta po pola sata bio prekid i to je sve, trzanje i seckanje u nivou statističke greške.

Mozda smo kod istog uzeli...ja sam isto toliko platio i prezadovoljan sam. Istice mi krqjem februara i ponovo cu uzeti kod njega.

Poslato sa Huawei P10 lite

@nmld
@Gilgamesh

pošaljite mi na PM link ka sajtu gde može da se kupi....

Zahvalio bi se Gilgameshu. Njegov kineski dobavljač je jedini ozbiljan na Aliju, a kontaktirao sam ih puno za vikend. Kod svih uvek ista priča – daju 3-6 linija koje manje rade,
a više ne rade ili rade max 5 min i onda totalni mrak :crash:. Njegov dobavljač (koliko vidim je najveći na Aliju) je dao test linije koje rade već više od pola dana što je neverovatno.
Time sam rešio koga ću zameniti vrlo brzo sa dosadašnjim. Može na 6 ili 12 meseci. Radi sve što treba da radi na pozicijama koje imam, izuzev Francuza, što me i ne interesuje
(a možda i radi ako se zatraži).

MadVR je fantastičan u kombinaciji sa SmartDVB na kanalima tj. paketima gde ne brljavi. Ogromna razlika u videu prikazu u odnosu na EVR, koji ne znači da je loš, ali se vidi veliki skok.

Ostao sam dužan neke odgovore, videću da ih otkucam sutra.
Izvinjavam se ako nije dozvoljeno ali ima ljudi koji ne prate bas o cemu se prica u ovoj temi pa svako iznova trazi da mu objasnjavam kako i sta radi. Molim vas potrudite se barem toliko da procitate ono o cemu pisemo ako vec mi se trudimo da pomognemo da dobijete ono sto vam treba. Hvala na razumevanju.

A da li mu radi Polaris kroz oscam?
Stavite ovde link tog kineza, ako mogu linkovi sa Aliexpress u drugim temama na forumu, valjda može i ovde...
Ako ne može ovde, onda i meni dajte na PM, molim. Ističe mi CS krajem meseca, pa da obezbedim dalje...

A da li mu radi Polaris kroz oscam?
Stavite ovde link tog kineza, ako mogu linkovi sa Aliexpress u drugim temama na forumu, valjda može i ovde...
Ako ne može ovde, onda i meni dajte na PM, molim. Ističe mi CS krajem meseca, pa da obezbedim dalje...
Ja imam obican freesat v7 combo risiver i meni radi sve kako treba e sad da li radi kroz oscam to ti ne mogu tacno reci posto ovaj risiver radi na nekom svom fabrickom sistemu. Pitaj duke of serbia, mozda bi ti on mogao pomoci

Da ne preterujete malo sa "reklamama" nelegalnog praćenja domaćih i ostalih provajdera?

Da ne preterujete malo sa "reklamama" nelegalnog praćenja domaćih i ostalih provajdera?
Ako jesam, onda da brišem?tj. Ako sam prekršio pravila foruma. Nije mi bio cilj da nekoga reklamiram jer od toga nemam nikakve koristi. Cilj mi je bio da podelim info jer znam da članovi koji posećuju ovu temu to odprilike traže.

Izvinjavam se, sad vidim da sam okacio link misleci da sam poslao coveku na PP. Zamolicu admine da obrisu taj post ili da koriguju taj, tj da obrisu link iz posta.

Jedno laičko pitanje:
Da li je moguće da TV koji ima DVB-S2 pomoću CI kartice ("ubodene" u TV) otvara i kodirane kanale?

Poslednja izmena:
Brate registruj se i imaćeš malo bolje cene ;)
A to da će ti neko praviti kalupe za špricanje tih plastičnih nosača i to za tu nazovi "količinu"
koja tebi treba...pa još da ćeš proći jeftino nema šanse!
Plus ekipa iz Optiboxa je za svaki vid saradnje...kupi tamo i ne z. :)
Zaboravih da te pitam, šta piše na ovoj slici koja je cena kod mene se vidi kao thumbnail kvalitet, neprepoznatljivo da išta pročitam.
Znači ipak ne mogu fizička lica da se registruju.... tako da za mene ostaje 600 dinara komad x 10 = 6000....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno