Šta je novo?

Satelitska TV, Risiveri, DVB-S2...

Ako ti nije problem daj neki link kako se radi backup i flešovanje novog fw kao i kao se ubacuju liste. Verujem da nije komplikovano ali može da bude ako se prati tutorial sa pogrešnog izvora ili ako ubacim fw za drugi uređaj. Nebi to da zeznem baš na početku.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
1. Iskopiraš fajl ("nešto".abs*) na USB fleš i ubodeš u prijemnik.
2. Menu --> System --> Backup to USB
Dobićeš fajl bak-datum.abs

3. Menu --> System --> Upgrade by USB
Izabereš fajl koji ćeš.

Za nov sistem: All SW + bootloader
Za listu (iz bekap bak-datum.abs fajla): Channel list

*u mom slučaju amiko_0A040A00_black synaps_gi_1.7.14_gisclub.tv.abs

Poslednja izmena:
Uze li neko satopen cc, preko crga je najbolje uplatiti? Nema paypal?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

1. Iskopiraš fajl ("nešto".abs*) na USB fleš i ubodeš u prijemnik.
2. Menu --> System --> Backup to USB
Dobićeš fajl bak-datum.abs

3. Menu --> System --> Upgrade by USB
Izabereš fajl koji ćeš.

Za nov sistem: All SW + bootloader
Za listu (iz bekap bak-datum.abs fajla): Channel list

*u mom slučaju amiko_0A040A00_black synaps_gi_1.7.14_gisclub.tv.abs
Odlično, hvala. Odakle treba da se skine novi fw? I koja verzija se pokazala kao najstabilnija?

Poslednja izmena:
Koji je to fazon kod Kineza da je godišnjka pretplata između 6-9 $ mahom :S:?
Vidim da ih ima dosta za ~7 $. Najviše kupuju Španci...

Ovaj izgleda deluje ok, al' opet ima po koja žalba.
Jel ovo i Movistar pocrneo? Nisam gledao neko vreme, a sad vidim da ga ne vidim. :)
Movistar+ radi bez problema.

Odlično, hvala. Odakle treba da se skine novi fw? I koja verzija se pokazala kao najstabilnija?

Pa otkucao sam: amikoreceiver.com :)
Ja uvek stavim poslednju verziju. Nije to linux pa da krene nešto naopako ;).

Satopen

Konačno sam juče stigao da odem do banke i uplatim…
Odmah vam pošalju email kako da se plati kad se prijavite. Izabrao sam karticu.
Nije 20 €, već je 22 $, a u banci stoji da mi je rezervisano 21,99 €…
Kupujete Java: Poket Guide Mini :).
Onda sam verifikovao uplatu, poslali su odmah mejl. Tvrde da za max 48 sati pošalju liniju.
Platio posle 13 časova. Poslali mejl sa linijom malo pre 20. Ima da se ubaci neki dodatni fajl,
ali to je samo za Enigma (Dreambox) uređaje. Navodno onda se dobije bez trzanja prebacivanje.
U mom slučaju, većina kanala se otvaraju momentalno, brže nego bilo koja besplatna linija, a isprobao sam ih 100+.

Stanje paketa
Astra 23,5E
**Canal Digitaal – ne radi…
skylink – radi.
**TV Vlaanderen – ne radi…

Astra 19,2E
Austriasat, ORF Digital – rade.
CanalSat – ne radi iako reklamiraju.
HD+ – radi.
Movistar+ – radi.
MTV Networks – radi.
sky de – radi (izuzev sky 1).
**TV Vlaanderen – ne radi...

Hot Bird 13E
RAI, TivuSat, Mediaset – rade.
TVN – HD rade, SD ne svi
*nc+ – skoro sve radi, isto jadno kad fraj linije otvaraju sve.
*Cyfrowy Polsat – ne rade ekskluzivni Polsat kanali kao Sport.
*SSR/SRG – ne radi, ludilo! Otvaraju sve fraj linije.
MTV Networks – radi.
**Bis, Orange – ne rade.

Astra 4,8E
Viasat – ne radi, fraj linije otvaraju…

*Jadno, kad fraj linije otvaraju. Problem je što oni to nude kao poseban paket za kupovinu, dakle lažu.
**Reklamiraju, otvaraju fraj linije :crash:.

Iskreno mi smrdi da neko daje za samo 22 celu godinu. Očekujem da bude radila max 3-4 meseca, sve preko toga bonus.
Već na sajtu lažu šta nude kao manje-više svi.
Ako bude radilo, mislim da je ok, mada lažu šta otvaraju i nije u redu da pakete koje otvaraju fraj linije bez problema oni ne, a još i reklamiraju.
Nije mi jasno, skylink i Austriasat retke fraj linije otvaraju i ne reklamiraju ih, a radi :S:. Apsolutno mi nije jasno zašto ne rade švajcarski i beneluks paketi.
Dođe mi da im pošaljem mejl da ih pitam zašto ne rade paketi koje reklamiraju, al‘ se plašim da ći mi ugasiti liniju, pa ostadoh bez novca...

Duke uplatio si satopen?
I kod mog "provajdera" ne rade canal+ i cine+ kanali, sigurno 1mjesec.

Sent from mTalk

Pa otkucao sam: amikoreceiver.com :)
Ja uvek stavim poslednju verziju. Nije to linux pa da krene nešto naopako ;).

Jos samo ovo cu da te pitam i necu vise da te smaram, obecavam :)

Vidim da su postavljene razlicite verzije: Edison Piccolo 3IN1 CI, GI Voyager II, GI Phoenix, SAB Titan III, Galaxy by Dekolte, Edison by Dekolte... koju od ovih koristis/preporucujes?

Pozdrav!

Imam TV sa S2 tjunerom, šta mi još treba da gledam besplatne satelitske kanale?
Kapiram, satelitska antena, LNB, zidni nosač i kabl?

I koji satelit je najbolje da izaberem? Napominjem da bih gledao samo besplatne kanale (već imam SBB-ov Trio Gold Extra paket, ne bih da plaćam ništa dodatno)?

Jos samo ovo cu da te pitam i necu vise da te smaram, obecavam :)

Vidim da su postavljene razlicite verzije: Edison Piccolo 3IN1 CI, GI Voyager II, GI Phoenix, SAB Titan III, Galaxy by Dekolte, Edison by Dekolte... koju od ovih koristis/preporucujes?
Ne smaraš. Bar neko ima da te uputi ;).
Mene nije niko već sam sve morao sam :wall:... Veruj mi, bio sam i brikovao risiver zato što sam slušao
m.rone pa sam morao kupiti RS232 kabl, srećom prijatelj imao PCI karticu...

Za FW ti je sve jedno. Koliko sam ja video, razlika je u GUI-ju, ispod toga su isti.
Bitna ti je poslednja oznaka, kod mene 1.7.14.

Duke uplatio si satopen?
I kod mog "provajdera" ne rade canal+ i cine+ kanali, sigurno 1mjesec.

Sent from mTalk
Stavio sam u zaglavlje Satopen i otkucao proceduru :).
Canal+ (Espana) ne postoji odavno.
Svi Cine kanali rade i sa fraj linijama.
Movistar Estrenos, Movistar Xtra, Movistar Acción, Movistar Comedia i Movistar DCine
i SD i HD verzije.

Pozdrav!

Imam TV sa S2 tjunerom, šta mi još treba da gledam besplatne satelitske kanale?
Kapiram, satelitska antena, LNB, zidni nosač i kabl?

I koji satelit je najbolje da izaberem? Napominjem da bih gledao samo besplatne kanale (već imam SBB-ov Trio Gold Extra paket, ne bih da plaćam ništa dodatno)?
Pozdrav.
Tako je, satelitska antena, LNB, koaksijalni kabel.
Za satelitsku poziciju zavisi koji jezik ili jezike znaš.

Poslednja izmena:
Pozdrav.
Tako je, satelitska antena, LNB, koaksijalni kabel.
Za satelitsku poziciju zavisi koji jezik ili jezike znaš.

Znam najbolje engleski, pa ruski pa malo hebrejskog. Ali, voleo bih da nađem neki ruski kanal sa muzikom, ruskom, zabavnom. Ima li to besplatno?
Hvala za odgovor!

Široko polje...Na Astri imaš najviše HD slobodnih kanala...Na Eutelsat ima fta ovih exyu sa narodnjacima...Uglavnom za slodne,ništa spec....

@DukeofSerbia
Hvala, odradio sam sve po tvom uputstvu i sve je OK. Proces prost da prostiji ne može biti ali kad nešto radiš po prvi put onda mora maksimalno oprezno. Ovaj fw što sam sad ubacio ima mogućnost da se unesu liste za enigmu, za sad sam zadovoljan.

@Duke
Hvala. Mislio sam na francuske Canal kanale, movistar mi radi ok.
Znaci satopen nula bodova ostaje da probam onog kineza sa linka

Sent from mTalk

*SSR/SRG – ne radi, ludilo! Otvaraju sve fraj linije.

Ovo mozes i sam, radi preko emu-a.

Imas li mogucnost da proveris Max i Polaris?

*** za te pare dosta i radi, (mada ne bih da ti dolivam ulje na vatru :( ), rekao sam i pre za te jeftine counter strike-ove uvek sa dozom rezerve.

Ruski kanali

Znam najbolje engleski, pa ruski pa malo hebrejskog. Ali, voleo bih da nađem neki ruski kanal sa muzikom, ruskom, zabavnom. Ima li to besplatno?
Hvala za odgovor!
Ruski državni kanali su potpuno besplatni preko interenta na njihovom sajtu.
Ja gledam svaki dan Россия 1 HD :).
http://live.russia.tv/index/index/channel_id/86

Ima na 13E Hot Birdu Music Box Russia.
http://www.mboxtv.ru/
Ima i Шансон ТВ, a on je besplatan na netu:
http://www.shanson.tv/
Takođe na 13E je najveći izbor slobodnih ruskih kanala, nekih 10-tak uključujući i RT i RT Д, oba u HD-u.
http://en.kingofsat.net/pos-13E.php

Najveći izbor slobodnih (free 2 air) kanala uključujući i HD je na čuvenoj Astri 19,2E,
al‘ su skoro svi na nemačkom, pogotovo ovi HD su mahom nemački regionalni kanali.
http://en.kingofsat.net/pos-19.2E.php

U tvom slučaju, Hot Bird 13E je najločinije rešenje.
I evo ti na netu besplatni strimovi, potpuno legalni pošto ih sami kanali emituju na svojim sajtovima.
http://www.lyngsat-stream.com/tvcountry/Russia.html

@DukeofSerbia
Hvala, odradio sam sve po tvom uputstvu i sve je OK. Proces prost da prostiji ne može biti ali kad nešto radiš po prvi put onda mora maksimalno oprezno. Ovaj fw što sam sad ubacio ima mogućnost da se unesu liste za enigmu, za sad sam zadovoljan.

Koji si model na kraju kupio?

Ovo mozes i sam, radi preko emu-a.

Imas li mogucnost da proveris Max i Polaris?

*** za te pare dosta i radi, (mada ne bih da ti dolivam ulje na vatru :( ), rekao sam i pre za te jeftine counter strike-ove uvek sa dozom rezerve.
Ma Švajcarce otvara svaka fraj linija. Problem je što oni to prodaju za 2 ojra mesečno i kao deo
ultimativnog paketa. Kad ono, malo sutra :crash:.

Imam 4 LNB-a: 23,5E; 19,2E; 13E; 7E + 4,8E tako da ništa od Maxa i Polarisa.

Ako linija bude radila 3-4 meseca biće sasvim ok. Sve preko toga očekujem kao bonus :).

@Duke
Hvala. Mislio sam na francuske Canal kanale, movistar mi radi ok.
Znaci satopen nula bodova ostaje da probam onog kineza sa linka

Sent from mTalk
Mislio sam da si isto pitao u vezi Movistara+ kao roadracer zato što su nekad bili Canal+...

CanalSat sam ostavio da sam otvorio sa nekom fraj arapskom linijom
i pre i posle te večeri ni sa jednom drugom. Naravno, nisu svi otvoreni, negde pola.

Znam jake forume na arapskom (mahom rade Egipćani i Tunižani), ali stavljaju linije na up-4ever.com
sa kojeg ja apsolutno ne mogu da skinem ni jedan fajl iako stoji da mogu :wall:. Ne znam zašto...

Sa Kinezima neću rizikovati, ovo što otvara je ok, što ne otvaraju, ide preko fraj linija.

Poslednja izmena:
Pa švajcarci rade preko ključeva, ne treba nikakav CS niti internet da bi radili

Ruski državni kanali su potpuno besplatni preko interenta na njihovom sajtu.
Ja gledam svaki dan Россия 1 HD :).
http://live.russia.tv/index/index/channel_id/86

Ima na 13E Hot Birdu Music Box Russia.
http://www.mboxtv.ru/
Ima i Шансон ТВ, a on je besplatan na netu:
http://www.shanson.tv/
Takođe na 13E je najveći izbor slobodnih ruskih kanala, nekih 10-tak uključujući i RT i RT Д, oba u HD-u.
http://en.kingofsat.net/pos-13E.php

Najveći izbor slobodnih (free 2 air) kanala uključujući i HD je na čuvenoj Astri 19,2E,
al‘ su skoro svi na nemačkom, pogotovo ovi HD su mahom nemački regionalni kanali.
http://en.kingofsat.net/pos-19.2E.php

U tvom slučaju, Hot Bird 13E je najločinije rešenje.
I evo ti na netu besplatni strimovi, potpuno legalni pošto ih sami kanali emituju na svojim sajtovima.
http://www.lyngsat-stream.com/tvcountry/Russia.html

Veliko hvala, DukeofSerbia! :)

@DukeofSerbia uzeo sam amiko 8260+. Ako te nešto zanima oko njega istestitaću.
Edit:
Nije li problem da postaviš neki link od ti arapskih i egipatskih foruma?

Poslednja izmena:
Koji je to fazon kod Kineza da je godišnjka pretplata između 6-9 $ mahom :S:?
Vidim da ih ima dosta za ~7 $. Najviše kupuju Španci...

Uzeo sam test od Kineza koji prodaje pod imenom "Payment after Communication extra fee". Poslao mi je 4 linije koje, na moje iznenađenje, rade odlično. Cena je 7,92$, a isti prodavac ima i duplo skuplju ponudu. Ne znam koja je razlika.

Možda ću uzeti dok mi još traje pretplata kod sadašnjeg provajdera pa ću da probam kako radi.

Za movistar sam pisao mojima i dobio još jednu liniju. Sad je sve ok.

Po prvi put da trazim od tih prodavaca linije ali cisto me zanimalo sta i kako radi pa evo od ovog gore pomenutog test na onu skuplju varijantu od 20 lardo-a.

Posto uglavnom sve radi napomenucu ono gde je tanak, test je od 39E do 1W mogao sam i dalje ali mi tanjir u trenutnoj varijanti ne ide do 30W a izmedju nema nista intereantno.

Polaris - jok
SkyUK - sece
Sky i CS Link - jok (samim tim i onih 4-5 kanala sa domacim prevodom jok)
SkyDE - hoce da sece
CSat ili ti Canalsat - ponesto i radi Bein radi, nece to jos dugo.
TeamSat - jok (ali to je i tako interentno samo nama koji smo sa ovih prostora iako tu nema nista specijalno intereantno)
Ceske i slovacke karte na 1W - jok (uglavnom ih je i tesko uloviti) ali rade rumunske i madjarske.

Uz ogradu da na Viasat-u i Canal Digitalu nemam signala na nekim transponderima pa ne mogu da testiram ali koliko sam video to mu uglavnom radi.

Ako neko ima neku zelju da se nesto istestira neka kaze, samo mora brzo jer ce ovaj uskoro ugasiti :D

Testirano sa oscam-om, kk ne koristim vec mnogo vremena.

Edit: da ne bude da nisam sve probao, evo i sa kk svabe mu rade ok i ostrvljani tek je jednom secno tako da i to moze da se stavi pod OK.

Poslednja izmena:
Subota, Ant-Man na sky Cinema Hits HD, prajm-tajm termin kad slobodne linije seckaju
zbog ogromne navale...
Satopen - jedno 4x je secnuo na sekund-dva za dva sata filma. Ovako tokom dana sve ok.
Ipak je to bio udarni termin.

I dalje ne verujem da ne otvara Canal Digitaal i TV Vlaanderen :wall:.
Mijn lieveling (ovo je aluzija na petak veče na SBS 6) :d.

@renne; @jaffar

Moraću istražiti. Znam da može u prijemnik, samo gde naći ključeve...

Po prvi put da trazim od tih prodavaca linije ali cisto me zanimalo sta i kako radi pa evo od ovog gore pomenutog test na onu skuplju varijantu od 20 lardo-a.

Uz ogradu da na Viasat-u i Canal Digitalu nemam signala na nekim transponderima pa ne mogu da testiram ali koliko sam video to mu uglavnom radi.
Ček, dobio si test linu od kineskog prodavca sa Alija ako sam dobro razumeo?

Hm, Astra 23,5E moraju da budu svi transporderi, mi smo pokriveni.

Astra 4,8E ne radi samo Nordic snop od tri ukupno.

Koliki ti je obim antene?

@DukeofSerbia uzeo sam amiko 8260+. Ako te nešto zanima oko njega istestitaću.
Edit:
Nije li problem da postaviš neki link od ti arapskih i egipatskih foruma?
Da li ti radi teletekst?
Da li su Page Up i Down okrenuti?

Idi na aalamsat net. Oni objavljuju arapske linije, a forumi su u imenu servera :).
cccamstore tv ima najbolji fraj server, bar ove poslednje dve nedelje odkako
ponovo gledam satelitsku intezivnije.

Poslednja izmena:
Ček, dobio si test linu od kineskog prodavca sa Alija ako sam dobro razumeo?

Hm, Astra 23,5E moraju da budu svi transporderi, mi smo pokriveni.

Astra 4,8E ne radi samo Nordic snop od tri ukupno.

Koliki ti je obim antene?

Da od kineza, msm valjda je.

Nisam rekao da nemam signal na 23E nego na Thoru na skandinavskom Canal Digitalu, nisam mislio na Holandjane.

Antena je 1.2 i sa proslim boxom sam mnogo bolje stajao sa tim kriticnim signalima.
Mrzi me da gledam tamo koji je koji snop ali znam da sam gledao C More HD kanale bez problema.

Sto se Sirijusa tice, njega slabo gledam pa ne mogu ni da se setim sta mi je pre radilo. Mislim da HD sa Viasata nisam mogao ni pre da hvatam ali ne mogu da se setim.

Kod malo ozbiljnijih server.. canal digital NL, sky link, sky uk..sky DE , movistar, digi tv, cyfra+polsat-nc+ 13e..skandinavci..max tv..polaris to sve sve ide bez ikakvih trzanja i kocenja.. i csat radi polovicno ..nekada da nekada ne..ali uglavnom rade.

Nazad
Vrh Dno