Ovaj sa 7200RPM... bez obzira na tip konekcije.
P.S. Pogresno si napisao oznake brzine... treba 3Gb/s i 6Gb/s.
Ovako izgleda kao da im je to kapacitet - 3GB i 6GB.
Za 3TB znam ali kontam, nove ploce, vece gustine... Godina proizvodnje je uvek problem, oslabila nam optika![]()
par pitanja:Mehanicki diskovi su skoro "probili" limit ATA133 standarda, a jos nisu "prebacili" SATA150, tako da dokle god je u pitanju mehanicki hard disk, razlike izmedju SATA 1,2 ili 3 uopste nema, ili se meri promilima.
Da... al' to je teoretski maksimum konkretne magistrale, dobijen množenjem radnog takta sa njenom širinom, dok je realni maksimum ipak nešto niži.par pitanja:
133 i 150 su prebacivanje mb u sekundi jel?
To su Giga bitovi u sekundi. Brzina serijske veze se navodi u bitovima u sekundi, a paralelne u bajtovima. Primetio si da se i mrežni uređaji i protokoli definišu u kbps, Mbps ili Gbps... malo 'b' je od bit.ako je tako, sta onda oznake 3gb/s i 6 znace?
Razlika u ceni samih kontrolera, tj elektronike nije velika, a kada pričamo o finalnom proizvodu, tj hard disku... noviji modeli koriste i noviji SATA interfejs. Ne poredi se tu samo interfejs, već kapacitet diska i drugi njegovi brzinski parametri.kolika je razlika u ceni izmedju sata 1 2 i 3 ako kazes da nema tolike razlike?
Zavisi od diska. Od 1 do 5. I to se zovu ploče.i koliko diskova ima jedan hard disk?
No frks.laik sam, hvala na razumevanju![]()
To su Giga bitovi u sekundi. Brzina serijske veze se navodi u bitovima u sekundi, a paralelne u bajtovima. Primetio si da se i mrežni uređaji i protokoli definišu u kbps, Mbps ili Gbps... malo 'b' je od bit.
Kada bi isključio write-back keširanje, teško bi izmerio ikakvu razliku u performansama istog (SATA2) diska zakačenog prvo na SATA150, a potom na SATA300 kontroler.
Serijaska veza je ona veza u kojoj se podaci šalju serijski (bit po bit) i tebi to ne znači ništa.moje pitanje je onda sta su serijske veze i sta to meni znaci u praksi?![]()
Ima brže. Uvek ima brže...pa jel 300mb neki "maksimum" sto se tice brzine prebacivanja falova ili ima brze?
Da. Fizički i električno su svi kompatibilni i unapred i unazad.i jel moze onda da se na sata jedan prikaci 300 konektor?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari