Šta je novo?

SATA HDD i DVDRW

mikicaz

Čuven
Učlanjen(a)
27.11.2003
Poena
604
Imam hard disk WD i PIONEEROV DVD rezac koji su SATA kablom vezani na plocu. Nakon podizanja Windowsa oni su mi prijavljeni kao "removable" uredjaji, tj. imam onu zelenu strelicu u start up meniju, gde se identifikuje samo njihovo postojanje(normalno dok ne stavim flash memoriju ili sl.). E sad, interesuje me da li je to tako po defaultu ili mozda trebam nesto da podesim u BIOS-u.Hvala !

Imam hard disk WD i PIONEEROV DVD rezac koji su SATA kablom vezani na plocu. Nakon podizanja Windowsa oni su mi prijavljeni kao "removable" uredjaji, tj. imam onu zelenu strelicu u start up meniju, gde se identifikuje samo njihovo postojanje(normalno dok ne stavim flash memoriju ili sl.). E sad, interesuje me da li je to tako po defaultu ili mozda trebam nesto da podesim u BIOS-u.Hvala !

Kod mene nema te pojave, ali sam je video kod nekih ljudi i verujem da je to normalno.

Poslednja izmena:

I kod mene je isto.

Via 4in1 driver za maticnu mi postave tu ikonicu za remove. Pre nje nije bilo. ne smeta jedino bode ochi, posto mi uopste ne treba.

Normalno je, to ti je jedna od prednosti sata prikljucka mozes u toku rada da ga prikljucujes i otkacinjes kao i svaki usb uredjaj.

Ako podesis SATA kontroler na IDE mode onda ne bi trebalo da stoji kao removable devices. Naravno ako ti ploca to podrzava...

Kod komsije na staroj nF3 isto tako stoji u system tray-u, kod mene na konfi iz potpisa sa ukljucenim AHCI ne stoji. Drugim recima zavisi od podesavanja OS-a i doticna opcija (ukoliko nekome smeta) se moze iskljuciti. Ne znam napamet sada kako, bilo je o tome reci u nekom starom Digital!-u. Pogledacu ovih dana, ukoliko me neko drugi ne preduhitri, nesto sam u frci sa faxom ovih dana pa ne mogu sada prelistavati redom :S.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno