Šta je novo?

Sat-Trakt Internet Provider

Ni Temerin i B.Jarak nije imao internet i Tv program.Stiglo pre nekih 4h ,što će reći da je kvar rešen.
Inače,poslednjih 4-5 dana je internet baš nekako bio glibav,loš,zakucavao.

Poslednjih par dana internet je užasan u opštini Temerin.Imam optiku,ali to jako,jako slabo funkcioniše.
Kakava je situacija u okolnim mestima?

Optika ne bi smela da ima takvih problema..

Jesi zvao tehnicku sluzbu?

Zvao sam kablovsku i prebacili me na njihovu tehničku službu.Dao podatke,požalio se na protok interneta,rekoše mi da će izvršiti podešavanja rutera i da će biti sve gotovo za desetak min.
Ne znam šta su konkretno uradili,ali odjednom sve fercera kao pre :) .

Tehnička podrška im je besprekorna.
Meni u 24 sata zamenili modem.
Neki portovi nisu bili otvoreni... zvao, žalio se i pošto nisu našli grešku predložili da zamenu modem za svaki slučaj i proradilo...

Gde mogu da proverim jel mogu uvesti opticki internet, ovde https://stcable.tv/kontakt/ ? B. Jarak je u pitanju.
Optika je provucena kroz zemlju. Da li ide ispred tvoje kuce? Ako nisi siguran vidi da li neko od tvojih komsija ima optiku. Mislim da su male sanse da saznas preko call centra ili kontakt forme, eventualno da se raspitas kod nekog od njihovih tehnicara.
Da li su se i vama pojavili novi kanali ( NBA TV, Liverpool TV..) i da li mozete da ih gledate ili su zakljucani?

Moraću sutra opet da ih zovem,pošto je opet katastrofa sa internetom kako slabo radi.Ne može se u nekim momentima ni obična stranica otvoriti.
Koliko čujem od ukućana televizijski programi nemaju problema sa emitovanjem.

Evo i ja sam blizu Srbobran , isti problemi . Internet katastrofa par dana , pre nedelju dana prešao na Fiber Trio + . Kada su došli i stavili novi ruter uradio pred njima speed test sve bilo ok imao nekih 270 - 280 mbps . Zadnjih par dana samo 90 mbps !!? Zvao ih danas , kaže čovek sada će prekinuti vezu i da resetujem ruter , i proradi opet sve ok . Ali evo sada speed test kaže :
DOWNLOAD 105.36 Mbps UPLOAD 141.12 Mbps ... I šta sad ? Ostaje mi da ih sutra pozovem opet .

Tehnička podrška im je besprekorna.
Meni u 24 sata zamenili modem.
Neki portovi nisu bili otvoreni... zvao, žalio se i pošto nisu našli grešku predložili da zamenu modem za svaki slučaj i proradilo...
+1 za podrsku
Najbolje od svega je sto mogu da je dobijem direktno na telefon i objasnim tacno sta mi treba i da me razumeju. A ne kao kod nekih operatera gde objasnjavam nekom ko nema pojma o cemu pricam sta mi treba. Nama su u Zablju doneli Tende AC6 AC1200 kao dodatne uredjaje koji smo uzeli ove nove brze pakete. Dometom sam zadovoljan, a protok je osrednji (400mbps) preko WiFi.

Dobili smo i u Beceju za nove ugovore. Inace odradili su ulicu Milosa Crnjanskog sa optikom. Pozivaju ljude da se prebace. Cekamo i mi ostali.

Sto bi rekli

Shut up and take my money 💰🤑

Odmah je ozivela tema sa optikom :))

Stigla optika i za Becej, ista je ponuda kao i u Zablju. 056D74F5-5471-43C7-A49E-1DFDB942F882.jpeg

Ja danas bio u poslovnici u Temerinu da se raspitam oko prelaska na te nove pakete fiber (isključivo ko ima optičku kabel).
Pre malo jače od godinu dana sam produžio ugovor i potpisao na 3 godine.Prva godina sa kojom sam imao popust koliko se sećam 50% na pretplatu je istekla.Pitam radnicu da li mogu da pređem na taj najjači Fiber trio giga paket sa postojećeg trio premium +,i nakon konsultacija sa centralom dobio sam sledeći odgovor.
Mogu da pređem na taj novi paket ali nemam više nikakvih povlastica što se tiče cene (što je opravdana jer sam svoj popust već iskoristio),opet potpisujem novi ugovor na 3 godine iako mi je još preostalo nešto malo manje od 2 godine do isteka postojećeg ugovora i ne dobijam Tendin ruter.
Usrali ga do koske,kako su fleksibilni i koliko im je stalo da korisnicima izađu u susret.
Pod tim uslovima naravno da neću da potpisujem novi ugovor već ću ostati na postojećem paketu koji je svakako sasvim dobar za moje potrebe.
Inače što se tiče problema sa internetom,bio je njihov čovek i ustanovio da problem u kućnoj mreži pravi moj dodatni ruter Xiaomi kojeg sam isključio sa kućne mreže i predao u prodavnicu i reklamirao kvar na njemu.Prethodnih 1,5 godinu je radilo sve savršeno dok je bio priključen,tako da čekam odgovor iz Xiaomi-jevog predstavništva.Nakon toga ponovo je protok interneta kao i pre.Majstor predlaže da stavim Tendin ruter,no čekamo rezultate od reklamacije.

Ja sam hteo da uzmem nov paket mislio sam da cu imati popust, posto je cale potpisao ugovor pre 3 godine i reko da on raskine, a ja da napravim ugovor, al kazu ista smo adresa ja necu imati popust.

Plati da se preseli cale (internet), a ti potpisi novi :)

Od danas sam i ja sa optikom :)

Danas pre podne momci, dosli i odradili sve vrlo brzo i profesionalno.

Potpuno novi kabel dolazi do kuce, pa u mom slucaju na tavan i sa tavana dole u "rack".

"rack" dobija modem eltex , koji ima opticki wan ulaz.
Stize i "media konverter" koji optiku pretvara na coax za televiziju i dalje prosledjuje signal u modem.

Dobija se set top box ECHOLITE, u lepoj kutiji sa ST CABLE natpisom i logom.

Nisam stigao jos sve da testiram, ali router mi meri uglavnom 500 ili 600 Mbit DL i konstantno stabilnih 295 ili 290 Mbps upload. Download moze biti i do servera na kojem vrsi merenje itd. Kad se budem imao vremena testiracu sa nekim fajlovima vecim od 20 GB.

Jos sam primetio, i sto mi je jeko cudno da i na optici od trenutka paljenja modema, prolazi i do par minuta do konekcije itd... mislio sam da je i to brze, jer je ipak druga tehnologija.

Cesto se kacim sa VPN om na kucnu mrezu kada sam na putu, i danas popodne sam samo to i testirao, jako lepo radi. Tacno se oseti kako vise upload nije izazov.

Zadovoljan sam.

Posle par nedelja koriscenja, cu ponovo neku kratku recenziju, ali ako nekog nesto konkretno insteresuje neka pita slobodno.

Od danas sam i ja sa optikom :)

Danas pre podne momci, dosli i odradili sve vrlo brzo i profesionalno.

Potpuno novi kabel dolazi do kuce, pa u mom slucaju na tavan i sa tavana dole u "rack".

"rack" dobija modem eltex , koji ima opticki wan ulaz.
Stize i "media konverter" koji optiku pretvara na coax za televiziju i dalje prosledjuje signal u modem.

Dobija se set top box ECHOLITE, u lepoj kutiji sa ST CABLE natpisom i logom.

Nisam stigao jos sve da testiram, ali router mi meri uglavnom 500 ili 600 Mbit DL i konstantno stabilnih 295 ili 290 Mbps upload. Download moze biti i do servera na kojem vrsi merenje itd. Kad se budem imao vremena testiracu sa nekim fajlovima vecim od 20 GB.

Jos sam primetio, i sto mi je jeko cudno da i na optici od trenutka paljenja modema, prolazi i do par minuta do konekcije itd... mislio sam da je i to brze, jer je ipak druga tehnologija.

Cesto se kacim sa VPN om na kucnu mrezu kada sam na putu, i danas popodne sam samo to i testirao, jako lepo radi. Tacno se oseti kako vise upload nije izazov.

Zadovoljan sam.

Posle par nedelja koriscenja, cu ponovo neku kratku recenziju, ali ako nekog nesto konkretno insteresuje neka pita slobodno.
Da li imas CAM modul za TV ili ides preko STB? Kakav je kvalitet slike preko STB ako njega koristis? Da li na njemu imas da vracas sadrzaj programa unazad i ako imas koliko dana unazad moze da se prati? Da li mu je EPG azuriran i prati trenutan program u realnom vremenu ili baguje i ne funkcionise kako treba? Da li si dobio novi gigabitni WI FI ruter? Ako jesi kakav je kvalitet signala.. Eto nekih pitanja :)

Da, imam 2 CAM modula i jedan STB.

Kvalitet slike preko STB je ...pa zasad bi koristio izraz ružan. Deluju mi boje isprano, a ni rezolucija nije baš kao na CAM modulima kad gledam. Ali, ipak je prva noć gledanja.
3 dana može unazad, tako su mi rekli, nisam probao.

EPG je isti kao i na digitalnom emitovanju, negde ima, negde nema. Gde ima, bilo je ažurno i OK.

Dobio gigabitni wifi router eltex, i samo ga koristim u bridge modu. tj wifi i ostalo ugašeno. Pa ne znam, kakav je sam uređaj.

Eto nekoh odgovora, zasad :)

Pozdrav, da li je neko uspeo da instalira HBO GO na novim STB uređajima?
Ne mogu uopšte da pristupim ostalim aplikacijama, kao da su oni blokirali instalacije i stavili da može samo ST TV, možda se varam..

Mislim da ni ne mozes, uopste ne postoji pristup nekom "meniju" pa gde mozes da instaliras app.

Moguce da ce to uraditi sa nekim buducim FW updajteom. Najbolje ih. pitati.

Meni. jos ne radi ni HBO GO zato sto preko optike, dobjam IP adresu koja je nije registrovana u Srbiji.

Kad hocete da gledate neki program unazad da li hoce da vam pokrene preko mobilne android app?

Ne radi.
Nekada je radilo (pre možda godinu dana sam probao) a sada više ne.
Vlasnika više zanima ulaganje u fudbal nego u poboljšanje usluge i kvaliteta mreze.
U Bačkoj Topoli mu je monopol zagarantovan pa nažalost ni nemora da ulaže ništa.

Reklamiraju nesto sto ne funkcionise. A i EPG im dosta baguje.. Vrlo profesionalno..

Ipak je probleme sa internetom i WIFI-jem u kućnoj mreži pravio dodatni ruter Xiaomi-jev (uvažili mi reklamaciju na uređaj i dobio sam novi).
Nakačen novi ruter na mesto starog i sve funkcioniše besprekorno,kao nekada.

Nazad
Vrh Dno