Šta je novo?

Sat-Trakt Internet Provider

Digli su i meni, sa 4490 na 4990.

Može ko pomoći ako neko zna.
Danas su me priključili uzeo sam optički internet plus tv.
Ne mogu da uđem u ruter mercusys 192.168.1.2
Dali sam nešto prčkao ili nemam pojma kako ali mu se promenila ip i to u 192.168.0.2
To sam video preko wireles network watcher ,kako da vratim ip adresu u prvobitnu 192.168.1.2

Može ko pomoći ako neko zna.
Danas su me priključili uzeo sam optički internet plus tv.
Ne mogu da uđem u ruter mercusys 192.168.1.2
Dali sam nešto prčkao ili nemam pojma kako ali mu se promenila ip i to u 192.168.0.2
To sam video preko wireles network watcher ,kako da vratim ip adresu u prvobitnu 192.168.1.2
Zasto ti je to bitno?

Povezes se na taj ruter, ukucas u browser taj IP koji koristi ulogujes se u ruter i podesavas. Ako imas jedan glavni ruter, a ovaj ti je spojen na njega ne mogu imati isti IP...
Kada ukucam 192.168.0.2 ne može se spojiti. Eltex modem 192.168.1.1 tu se mogu spojiti, ruter mercusys 192.168.0.2 ovde ne mogu dok je bio na 1.2 mogao sam ali ne znam kako se promenilo na 0.2.Nisam pokušavao resetovati probao sam isključiti oba iz struje par minuta ali posle opet isto.

Kada ukucam 192.168.0.2 ne može se spojiti. Eltex modem 192.168.1.1 tu se mogu spojiti, ruter mercusys 192.168.0.2 ovde ne mogu dok je bio na 1.2 mogao sam ali ne znam kako se promenilo na 0.2.Nisam pokušavao resetovati probao sam isključiti oba iz struje par minuta ali posle opet isto.
Verovatno je iskljucen DHCP, tako da neces moci da se povezes samo na ruter (ako bi iskljucio ONT, ili ti modem, iz njega), osim ako izdelis sam sebi IP adresu prilikom povezivanja na ruter.
Naj jednostavnije resenje jeste da vratis ruter na fabricka podesavanja.
Posle vracanja na fabricka podesavanja, uradi sledece:
  • U quick setup-u podesi ime i lozinku
  • System -> Opreation Mode -> Stavi na "Access Point"
  • Internet -> DHCP server -> Treba da bude iskljucen (Bice koriscen DHCP od ONT-a (modema))
Posle uspesnog reboot-a, potrebno je da povezes AC ruter sa ONT-om koristeci zuti port (na ac ruteru) u bili koji port na ONT-u osim porta br. 4 (koji se koristi iskljucivo za bridge mode).
Ili, ako neces da se mucis, nazovi podrsku, i doci ce admin da ti podesi.

Pozdrav!
Ako prebacim IPTV box (Echolite OTT-5000) na drugo mesto, izvan svoje kuce, ali isto na ST internet, onda ce da radi TV?
Login za Echolite je isti kao za STTV android app ili nesto drugo?

Pozdrav!
Ako prebacim IPTV box (Echolite OTT-5000) na drugo mesto, izvan svoje kuce, ali isto na ST internet, onda ce da radi TV?
Login za Echolite je isti kao za STTV android app ili nesto drugo?
Najbolje da pozoves njihovu tehnicku sluzbu i objasnis im sta tacno i gde zelis da prebacis.

Da li ima neki nacin da se NTU-RG-1421G-Wac:rev.A1 stavi u bridge mode ? Hteo bih da stavim svoj router .

Ali bez bridge moda opcije na eltexu uvek ce biti ili dupli NAT ili da ga stavim kao access point.
Od ta dva zla verovatno bih izabrao dupli nat sa dmz i dhcp off na eltexu.
@remo
Ti si uspeo da resis bridge ili imas double nat ?

Ja sam spojio drugi ruter tako sto sam povezao lan kabelom za Eltex i na Eltexu iskljucio Wi-Fi, na svom ruteru promenis adresu da se ne poklapa i sve radi ok, na Eltexu IP mislim da je zadnja cifra 0 ili 1 , a ti na svom ruteru namestis da bude 5. Ali kao sto sam ti vec napisao u Eltex lan ide u Port 1 ili 2.

@remo
Ti si uspeo da resis bridge ili imas double nat ?
Nisam mogao sam pošto nisam imao admin pristup. Zamolio sam podršku i oni su rešili veoma brzo, kontaktiraj ih i ti.
Od tada radi bez greške, njihov ruter radi samo kao modem, ostalo sve kontroliše moj ruter.

Nisam mogao sam pošto nisam imao admin pristup. Zamolio sam podršku i oni su rešili veoma brzo, kontaktiraj ih i ti.
Od tada radi bez greške, njihov ruter radi samo kao modem, ostalo sve kontroliše moj ruter.
Vazi probacu sa njima cim mi stigne novi router. Ako vec ima opcija za bridge bas je glupo sto ne mozes sam da ukljucis.

Da li neko zna da li postoji enigma2 DVB-C box sa CI+ slotom u kojem radi dekoder kartica (koja se stavlja u bilo koji TV sa CI+ slotom)?
Mislim uzmem od njih jos jedan CI+ modul pa ne koristim u TV vec u Enigma2 boxu.
Jos jedno pitanje, na iptv boxu ide ista aplikacija koja se moze skinuti za Playstore na Android telefon? Ili na boxu ide neki drugi app?

Poslednja izmena:
CAM modul sa karticom bi trebalo da radi na bilo kom risiveru koji ima CI slot.
Pogledaj privatnu poruku.

Vecina CI+ modula radi u compatibility rezimu sa CI
Uostalom, mislim da nijedan Enigma2 box nema pravu CI+ podrsku.
Imaju neki helperi koji kao daju CI+ ali to je workaround.

Vecina CI+ modula radi u compatibility rezimu sa CI
Uostalom, mislim da nijedan Enigma2 box nema pravu CI+ podrsku.
Imaju neki helperi koji kao daju CI+ ali to je workaround.
Mozda neko probao da li njihov modul radi u CI? Inace mislim da ne, jer na jedan Panasonic plasma sto ima samo CI slot nije radio, tamo je trebao posebno box.

Da, I taj box sto ima CI+ mora da ima neki helper plugin. Nikako nije ono pravo.

Pravo ne postoji na Enigma2 sistemu jer je otvoren što je u suprotnosti sa CI+ filozofijom. Je li taj Sat Trakt zapravo Supernova? Vidim da postoje i CI cryptoguard moduli tako da im traži taj stariji umesto CI+

Pravo ne postoji na Enigma2 sistemu jer je otvoren što je u suprotnosti sa CI+ filozofijom. Je li taj Sat Trakt zapravo Supernova? Vidim da postoje i CI cryptoguard moduli tako da im traži taj stariji umesto CI+
Sat Trakt nema veze sa Supernovom. Koriste Cl+ module sa Irdeto sistemom kodiranja kanala.

Vrh Dno