Šta je novo?

Sat. internet - incomplete downloads

Star Trek

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
619
dobio sam na probu paket europeonline-a.

sve sam instalirao kako treba (ubedjen sam) ali od 15 fajlova koje porucim ne dodje ni jedan (pise incomplete downlaod). dakle fajl iste velicine postoji na disku, ali je taj fajl neupotrebljiv.

drugi put porucim jedan fajl i on dodje bez problema!?!

dakle ima li nacina da dignem postotak uspesnih downloada?

Pazi moze postojati mnogo razloga, ali obicno se svodi na vudu magiju ;) Meni je u pocetku bilo isto tako, sve sam zivo izmenjao, i na kraju je proradilo -- nemam pojma kako. Za pocetak, napisi koja je masina, sat. kartica, os, da li ti je ukljucen ACPI?

dakle,

kartica je B2C2 Satellite Receiver

Softver je onaj Fazzt ili tako nesto, namesten kako pise na sat-traktovom sajtu.

sistem je
winxp
amd duron 880
asus a7v133
256ram
acpi enabled
sblive 5.1 sa drajverima za xp - ne live!

nista vise.
na internet se kacim preko mreze (drugog kompjutera koji ima modem)

hvala za jos neki info o tome. cini mi se da sam video na nekom forumu ljude koji su pisali kako dobiti cak i vise od 2mbs

Masina ti definitivno nije problem, dovoljno je jaka da komotno radi i bez off-line dekriptovnanja. Eventualno da probas da iskljucis ACPI u biosu i onda da u Device Manageru promenis "ACPI computer..." u "Standard PC", mnogi tvrde da je to glavni uzrok problema.

Ako ti nesto znaci, mogu ti opisati moju konfiguraciju, sa kojom gotvo nisam imao ni jedan incomplete: Celeron 433, i810 ploca, 5400 rpm HDD, DMA naravno ON; Win 2000 Pro. ACPI je cini mi se u biosu iskljucen, u device manageru stoji "Standard PC". E sad, nista nisam instalirao sa CD-a koji se dobija u paketu nego sam skinuo sa mreze najnovije verzije softvera: SkyStar2 Software v4.1.4 i Fazzt 6.1.0.1 Client for EON, kao i poslednji FFM (2.55.55 Alpha). Mislim da sve ovo imas na http://www.sat.hu/h/download.shtml

Preporucujem ti da prvo deinstaliras sav postojeci EON softver, pa onda instaliras ovo gore pomenuto. Medjutim, u novim drajverima nema automatskih podesavanja za Astra satelit, tako da ces morati da ga pustis da odradi autoscan, sto traje prilicno dugo (i do sat vremena), ili ako te TV ne zanima nego samo skidanje fajlova, unesi podatke samo za transpondere koje nameravas da koristis. Podatke imas u Tarzanovom FAQ-u, postoji i srpska verzija ali ne znam na kojoj adresi jer mu originalni sajt vise ne radi. Siguran sam da ces ga naci preko Google-a.

Ako te jos nesto interesuje, pitaj, ali najbolje da prodjes prvo kroz sva podesavanja koja su opisana na www.eoninside.com

hvala na vrlo dobrim savetima.

ako bude problema pisati cu, ali nadam se da nece.

hvala jos jednom...

evo iskljucih acpi - reinstalirah sav softver (stara verzija jer nova mi ne radi kako treba) i sada evo vec 6-ti validated download.

puuuuunooooo hvala na linkovima i savetima!

XP se malo buni kad se instaliraju novi drajveri (4.1.4), zato je najbolje prethodno deinstalirati stare i eventualno pocistiti tragove u Registy-ju. Kao sto rekoh, problem je i sto uz ovu verziju ne dolaze podesavanja za Astru/EON pa je potrebno rucno ih uneti. Mada, ako ti stari rade, nema potrebe da ih menjas.

S neba pa u rebra :)

Jesam li ja to sanjao da sam citao dzinovski thread na forumu o tome kako je EON mrtav, bankrotirao... ?! I da korisnici vise nemaju pristup? EON - Europe Online ??!!! :confused:

A sad vi ovde pricate kao da se nista nije dogodilo i imate neke periferne probleme sa EON-om?
Duzno postovanje tim problemima ali nista mi nije jasno kako sad EON to opet radi?

To sto neka firma objavi bankrot, ne znaci automatski da istog trenutka prestaje da radi. EON sve ovo vreme radi manje-vise normalno, a poslednja informacija je da ga je preuzeo tip koji je jedan od originalnih osnivaca.

Ok drago mi je da jos nisu prsli i vljda ni nece...
:wave;

pitanje za korisnike eol'a :

koliko fajlova narucujete (mb?) i za koje vreme stignu ?

aqua je napisao(la):
pitanje za korisnike eol'a :

koliko fajlova narucujete (mb?) i za koje vreme stignu ?

nisam bas strucan da govorim, jer sam tek poceo, ali limit na tvom prostoru je 700mb. kada popunis taj prostor - ubacis linkove ka fajlovima, eon ti ih skine na njihov server otprilike u roku od 5-12 sati - ovisi, a onda ih ti narucis da se transmituju. to traje jos toliko otprilike. kada te fajlove dobijes, brises fajlove na eon serveru i sve ispocetka.

Ne znam kako je sada, ali do pre mesec dana od momenta narucivanja fajla pa dok ti isti stigne trebalo je i preko 24h :(

Nazad
Vrh Dno