Šta je novo?

Sapphire Radeon HD5870 Vapor-X 2GB DDR5

skupljam za ssd sad,,nego vidi ne volim da klokujem,,a 5870 je neka poboljsana verzija,,radi ne cuje se,,hladi ubija!!! bolje mi da drzim nju nego 5970

Jeste, narocito zbog potrosnje, al zbog buduceg upgrejda sto ne kupi 7870 ?

Poslednja izmena:
zato sto sam imao dobru kombinaciju za 5870 ,,tako je naislo!

nego radio sam test u furmarku za ovu 5870, onaj gpustress,,,i namerno sam klokovao na vrednosti gpu clock default 850-900 mhz i memory 1050-1200 mhz ,,sa 2x msaa na 1600x900 rezolucijii i 60 % fanspeed drzi 77 c u furmarku ,a msi afterburneru drzi 74 c ,,sad dal su to dobre temperature sobzirom da je u load-u ...i na gpu-z mi pise da je default clock na 1200 mhz,a u msi afterburner kaze da je na 1050 mhz...malo me to zbunjue sto pise na gpu z drugacije

Dobra je temperatura, idu i do 80 stepeni, pitanje kako koji program ocitava.
Probaj sa Heaven Benchmark da vidis stabilnost klokova, obrni
par krugova, ako ne pukne sve je uredu.

Preko cega klokujes ? Ako klokujes preko MSI Afterburnera pritisni Apply pa ce ti biti klokovi koje si stavio, ta karta je jaka mozda cak i malo jaca od 6950

zanima me...vcore je bio 0.950 jer kad sam usteko karticu i instalirao drajvere memory clock bio na 1050 mhz Screenshot_1.png ja sam u msi afterburneru vratio na 1200 kao sto svuda pise da je default pa cak i na gpu z,,jel nema nekih opasnosti po graficku,,,kazem da je u furmarku treala lepo do 78 c,,,sve je bilo dobro,,i da li moze i gpu clock da se natera do 900 mhz bez problema a????

Ako je karta ispravna, ne bi trebalo da bude problema na 1200 (default).

Meni ti novi Afterburneri nisu radili kako treba ni na seriji 58XX ni 69XX, to je 4.nesto, na matorim radeonima koristim MSI 2.2.2

Radi i MSI 4 ali ne kako treba na starim kartama

u pravu si,,narikta on klokove,ali grafika stuca tad,,,zato sam instalirao i 2.2.2 verziju ,,pa i tu mi se desi da steka,,,,,e onda sam sve deinstaliro i instalirao sapphire trix ,,original tool za ovu seriju kartica,,i sad je sve ok!!!!

TriXX je ok ali ima i on manu ne vraca klokove posle filmova (tubova) kad si skinuo MSI 4 treba da izbrises i MSI foldere i CCCleaner mada koristi TriXX generalno je ok koja je temperatura 5870 idle i full load i je l nov primerak ?

TriXX je ok ali ima i on manu ne vraca klokove posle filmova (tubova) kad si skinuo MSI 4 treba da izbrises i MSI foldere i CCCleaner mada koristi TriXX generalno je ok koja je temperatura 5870 idle i full load i je l nov primerak ?

primerak stigao iz v.britanije,nekoriscena...u idle 36 c u bas full load 74 c u furmarku...

nego driver me zeza,,,misli da 14.12 omega latest driver ne radi najbolje na ovoj 5870,,trebalo bi 10.10 ati driver bas za nju,,al ne mogu da nadjem pravi

pazi problem kako sam provalio,,u cs source grafa jede zivu decu takodje i u crysis i te jace igre,,a u cs 1.6 imam dropove u fps,,te je 100.5fps te padne na 50 fps ,,,,,da nije do drivera,,ili mozda treba da rinstaliram cs ili ceo sistem

pazi problem kako sam provalio,,u cs source grafa jede zivu decu takodje i u crysis i te jace igre,,a u cs 1.6 imam dropove u fps,,te je 100.5fps te padne na 50 fps ,,,,,da nije do drivera,,ili mozda treba da rinstaliram cs ili ceo sistem

jer znam da sam i sa 4890 imao zakucano 100.5 fps uvek ali uvek

Iskreno pojma nemam, ne igram CS meni se to desavalo u nekim igrama Sniper Elite 3 i mislim u Wolfenstein New Order i Old blood, u principu samo na trelerima izmedju poglavlja

GPU padne na 0 % a CPU skoci na 100 % i dodje do dropova u FPS u, meni rade super 14.12 Omega ali uvek idem prvo na DDU pa stavim cistu instalaciju

sve mi se svidja kod 5870 jedino mi je nezgodno sto dzekovi za napajanje nisu sa strane, probaj stare pa DDU pa ocistis sve iz save moda pa stavi 14.12 Omega pa javi, sa srecom da te sluzi

Iskreno pojma nemam, ne igram CS meni se to desavalo u nekim igrama Sniper Elite 3 i mislim u Wolfenstein New Order i Old blood, u principu samo na trelerima izmedju poglavlja

GPU padne na 0 % a CPU skoci na 100 % i dodje do dropova u FPS u, meni rade super 14.12 Omega ali uvek idem prvo na DDU pa stavim cistu instalaciju

sve mi se svidja kod 5870 jedino mi je nezgodno sto dzekovi za napajanje nisu sa strane, probaj stare pa DDU pa ocistis sve iz save moda pa stavi 14.12 Omega pa javi, sa srecom da te sluzi

sta znaci DDU

moguce da je neko na ovoj grafi fleshovao bios i underklokovao ram speed sa 1200 (default) na 1050 mhz ,,pa sam ja to sad vratio klokom,,jer ne znam da prckam po biosu kartice,,a ne bih da zeznem stvar i da ode dobra grafa u vecna lovista

Tesko skini sve programe za OC (MSI,TRIXX itd, pobrisi foldere gde su programi bili , obrisi sve sa CCClenerom pa pusti neki GPUZ i Aidu pa vidi sta ce da kaze)(mada ko zna sta je radila u U.K i zasto je underclockovana), sve predhodno radi kad si bas dokon ako ti sve fercera ne diraj nista, lako se vraca original BIOS samo treba da ga nadjes na techpoweru skines dva programa (ATIWinflash i RBE i odgovarjuci BIOS i sve to, to jest ATIWinflash i BIOS snimis na dvd kad butujes nakucas se odakle da butuje BIOS za grafiku i to je to) nije bas ni lako ;)

http://www.overclock.net/t/1353325/tutorial-atiwinflash-how-to-flash-the-bios-of-your-ati-cards

Poslednja izmena:
Tesko skini sve programe za OC (MSI,TRIXX itd, pobrisi foldere gde su programi bili , obrisi sve sa CCClenerom pa pusti neki GPUZ i Aidu pa vidi sta ce da kaze)(mada ko zna sta je radila u U.K i zasto je underclockovana), sve predhodno radi kad si bas dokon ako ti sve fercera ne diraj nista, lako se vraca original BIOS samo treba da ga nadjes na techpoweru skines dva programa (ATIWinflash i RBE i odgovarjuci BIOS i sve to, to jest ATIWinflash i BIOS snimis na dvd kad butujes nakucas se odakle da butuje BIOS za grafiku i to je to) nije bas ni lako ;)

http://www.overclock.net/t/1353325/tutorial-atiwinflash-how-to-flash-the-bios-of-your-ati-cards

hvala brate na pomoci i to sto se nadjes da kazes nesto korisno...vidi ovako,,ja sam pre 2 dana reinstall ceo win 7 lepo,,sve shljaka,,sve pobriso sa dizanjem novog sistema..instalirao ati 14.9 driver,,klokovo memoriju na 1200 mhz (default) :) ,,,na gpu z i aida (koje inace koristim) temperature u idle su 48 c..sto nije lose sobzirom da je kod mene u sobi vrucina :) ....nisam ja neki maestro za bios,,ne bih bas da nesto zeznem,,ako sad radi ovako,,necu da diram,,ali me zivo interesuje dal je taj bios stvarno nesto menjan i zasto je underclokovana brzina memorije

Ok meni bolje rade 14.12 ti 14.9 se nisu proslavili, bios ne diraj ako bas nisi vican, meni je 6950 sad na vrucini u idle 40 C u full loadu 67,
pre par meseci je bila 38-65, ja na ovoj karti imam dual-bios pa mogu da cackam imam switch pa ako zaserem samo je switchnem, pomazem ti dovla imanjace moj ;)

Poslednja izmena:
heheh e a imenjace ko ce ako nece svoj svome (imenjak imenjaku) da pomogne :) ,,,e pa da ti imas dva fana na grafi ja jedan,,zato je kod mene za 10 c vrucina veca :) ,,,,ne smem da diram nista,nesto cu zeznuti sigurno,,clock sam memory speed,pa sta bude neka bude :0

taj tvoj vent je na pravom mestu na sredini il po sred chipa a uzgred kilavo je setovanje ventova na radeonima meni je defolt
24% za ta dva ko da neko duvucka i tako do 50C pa onda tek pocinje da dize, ok je sve to, da sam mogao kupio bi bas tu sto ti imas
al ih nije bilo flex edicija je za vise od 3 monitora mislim 5 komada mozes da nakacis, tako je bar u seriji 69XX i 7XXX.

da..meni je vent po sred chipa,,,i u idle je fanspeed 24 %..ne zalim se :)

Nazad
Vrh Dno